Lumea romaneasca

Redactia
Mamaia "98. Natalia Barbu, frumoasa basarabeanca, castigatoare a trofeului "Mamaia "98", se prezinta cititorilor "Formulei As". "Imi voi continua cariera in Romania". Pentru o superba copila de 19 ani, venita din Republica Moldova, castigarea unui premiu in Romania, la Mamaia "98, este o mare victorie...

Mamaia "98
Natalia Barbu, frumoasa basarabeanca, castigatoare a trofeului "Mamaia "98", se prezinta cititorilor "Formulei As"
"Imi voi continua cariera in Romania"

Pentru o superba copila de 19 ani, venita din Republica Moldova, castigarea unui premiu in Romania, la Mamaia "98, este o mare victorie. Natalia Barbu este nascuta la Chisinau, pe 22 august 1979, la pragul dintre zodia Leului si-a Fecioarei. Luptatoare, plina de stralucire, ambitioasa si foarte energica, are un adevarat cult pentru prietenie. A studiat vioara inca din primii ani ai copilariei si a absolvit anul acesta Colegiul de Muzica din Chisinau.
- Natalia, de ce ai ales muzica usoara, cand te astepta - am inteles - o frumoasa cariera de violonista?
- Am inceput sa cant muzica usoara inca de mica, aparand in diverse show-uri de televiziune pentru copii. As fi ales o cariera instrumentala, era sa o fac, insa ceea ce m-a determinat sa renunt, a fost faptul ca vioara cere multe ore de studiu pe zi, iar consacrarea vine mult mai tarziu. Nu e usor nici ca interpret de muzica usoara sa-ti incepi cariera, dar ai mai multe sanse de a deveni cunoscut intr-un timp mai scurt decat ca instrumentist. Parintii mei sunt muzicieni amandoi si, desi initial m-au indrumat catre vioara, au fost de acord cu alegerea muzicii usoare. De altfel, am mostenit vocea de la mama mea, ea a fost cea care m-a controlat si m-a indrumat in permanenta. In plus, m-a mai ajutat si compozitorul basarabean Nicolae Caragia, a carui piesa am interpretat-o si la Mamaia si cu care colaborez de mai multa vreme.
- Cum te-ai decis sa participi la un festival in Romania?
- Am participat mai intai la concursul "Mihaela Runceanu" din Buzau si de aici spre Mamaia, n-a mai fost decat un pas.
- Cum ti se par cantaretii de muzica usoara din tara?
- Mult mai calzi, amabili, si mult mai uniti decat cei din Basarabia. Acolo, muzica usoara e mult mai traditionalista, mai conservatoare, depasita din punct de vedere al curentelor actuale, care se manifesta in acest gen in Vest.
- De-a lungul anilor, nu putini dintre castigatorii trofeelor la festivalul Mamaia au ramas, si dupa festival, in anonimat. Care sunt treptele pe care ti-ai propus sa le urci in continuare?
- Premiul I la Mamaia inseamna foarte mult pentru mine! Trebuie sa muncesc, sa ma perfectionez, sa-mi fac un repertoriu solid, sa-mi definitivez un stil de interpretare, sa-mi creez un nou look, sa inregistrez discuri, sa fac turnee, concerte. Imi voi continua cariera aici, in Romania. Am contract de impresariere si de management cu Mega Music, compania producatoare a festivalului Mamaia.
- Cum e adolescenta la varsta ta? Ce-ti place sa faci in timpul liber?
- Imi place foarte mult sa stau cu prietenii, sa inot, si imi plac foarte mult cainii (am un rotweiller acasa, de care mi-e tare dor).
- Ce le-ai transmite cititorilor si celor care te-au vazut la Mamaia "98?
- Le multumesc pentru aplauze si pentru faptul ca i-am simtit ca pe un public foarte cald, si le spun ca mi-as dori sa tina legaturile mult mai strans cu republica noastra, ca doar suntem acelasi neam. Cred ca am putea face lucruri mari impreuna si sper ca intr-o zi sa ajungem la..., la...
- ...la unire - daca asta vrei sa spui...
- Asta vreau sa spun!