Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Caut adresa unor centre de sange din Germania sau Elvetia". (Raspuns pentru Coman Teodor - Brasov, F. As nr. 320) . Luati legatura cu dl Opreanita, tel. 01/629.41.97 si 01/336.33.73, al carui fiu este medic specialist in Elvetia si poate sa va dea relatii. . Popescu Carmen - Piata Av...

Cititorii Raspund

"Caut adresa unor centre de sange din Germania sau Elvetia"
(Raspuns pentru Coman Teodor - Brasov, F. As nr. 320)
Luati legatura cu dl Opreanita, tel. 01/629.41.97 si 01/336.33.73, al carui fiu este medic specialist in Elvetia si poate sa va dea relatii.
Popescu Carmen - Piata Avram Iancu nr. 10, Ap. 5, Arad

"Mama mea sufera de coxartroza bilaterala"
(Raspuns pentru Corfu Ioan - Piatra Neamt, F. As nr. 320)
Si eu am suferit de coxartroza accentuata dreapta. Dl. dr. Andrita Valeriu din Piatra-Neamt mi-a recomandat tratament la Sanatoriul balnear Techirghiol. Nu am stat pe ganduri si m-am dus la adresa indicata. Procedurile si baile de la acest sanatoriu mi-au fost de mare folos, vindecandu-ma de coxartroza. Va recomand s-o sfatuiti pe mama dv. sa se duca la tratament la Sanatoriul balnear Techirghiol, pana nu este prea tarziu... De altfel, in revista "Formula As" s-a publicat un reportaj de acolo, in care tratamentele erau explicate pe larg. Va doresc multa sanatate tuturor si va multumesc ca existati.
Gavrilescu Agura - Str. Ecoului, Bl. K 15, Sc. B, Ap. 22, Piatra-Neamt, tel. 033/21.39.47

"Fetita mea are picioarele strambe"
(Raspuns pentru Aura Popescu - Bucuresti, F. As nr. 320)
Ca urmare a solicitarii dumneavoastra din revista "Formula As" (nr. 320/1998), pentru rezolvarea situatiei fetitei, va sfatuiesc sa va adresati cu toata increderea la A.N.E.F.S. Bucuresti (Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport) - Str. Stefan Furtuna, la capatul dinspre cheiul Dambovitei sau la Centrul National de Medicina Sportiva (B-dul Muncii nr. 37-39, langa Stadionul National), unde veti gasi specialisti de inalta calificare si care va pot fi de folos printr-un consult de specialitate si, in functie de cauza deficientei fizice, va pot indica un program de gimnastica medicala recuperatorie, eventual si un tratament medicamentos pentru fortificarea organismului, care ar putea fi urmate intr-un centru de specialitate sau acasa.
La A.N.E.F.S. intrebati de dl. prof. Ionel Bratu, iar daca intre timp acesta a iesit la pensie, exista destui specialisti la catedra de Cultura Fizica Medicala a acestui institut de invatamant superior. Aveti mare avantaj ca fiica dumneavoastra este inca la o varsta frageda si exista certitudinea ca deficienta fizica (in termeni medicali - genunchi in varum) poate fi remediata cu usurinta.
Va doresc succes, iar fiicei dumneavoastra - multa sanatate si insanatosire grabnica.
Prof. Emanoil Sterescu - B-dul Basarabilor nr. 62,
Curtea de Arges, jud. Arges, cod 0450

"Sunt predispusa la obezitate de tip genoid"
"Raspuns pentru S. Diana - Arad, F. As nr. 320)
1. Bun este unguentul Cutaden, dar cel mai bine ar fi daca ati folosi alifie de tataneasa. Cautati la Plafar. Eu o prepar singura si va pot spune ca este un remediu sigur. Seara va spalati cu coada soricelului, apoi aplicati alifia pe partile afectate. Va urez sanatate.
Borth Felicia - Roman, tel. 033/72.38.29
2. In vara aceasta am avut aceleasi probleme. Am descoperit ca un deo-stick (deodorant solid, se gaseste la pravalii) mai uscat, aplicat pe locurile respective, formeaza o pojghita protectoare rezistenta la mers, care taie imediat usturimea, iar bobitele rosii dispar de la sine intr-o zi, doua. Intre timp, am facut exercitii speciale pentru partea interna a coapselor (prezentate in F. As nr. 308) si exercitii de gimnastica suedeza, tot pentru coapse (tot din F. As) si in scurt timp nu a mai fost nevoie de deodorant.
D.C. - Fetesti
3. Si eu ma confrunt cu aceasta problema in timpul verii. Nu stiu cum s-ar putea rezolva in timp, dar eu am reusit sa inlatur neplacerile provocate de caldura. Dupa fiecare spalat (ori de cate ori este nevoie), ma ung pe pielea uscata cu alifie de galbenele, care se gaseste la Plafar, sau dau cu spray de arsuri, Bioxiteracor. Va doresc sanatate.
E. Covaci - Bucuresti

"Am un nepotel de 13 luni, care sufera de constipatie"
(Raspuns pentru Craicin Doina - Bucuresti, F. As nr. 320)
1. Mergeti la un medic radiolog, care sa-i faca o irigografie copilului. Este singurul mod in care se poate constata cauza acestei boli, care poate avea urmari foarte grave. Fiind in posesia acestei iriografii, veti avea posibilitatea de a merge la un medic specialist, pentru a trata boala copilului. M-am confruntat si eu cu aceasta suferinta, si n-am scapat de ea pana ce n-am aflat cauza bolii. Ii doresc nepotelului dv. multa sanatate.
Mimi - Piatra Neamt
2. Sufar de aceasta boala din copilarie si ma mosteneste si baietelul meu. Am incercat mai multe metode, dintre care cea mai eficienta este orezul complet. Noi am fost invatati cu orezul slefuit, decorticat. Pana anul trecut, cand am primit 1 kg de orez complet, nu stiam cum arata orezul "original". Cat l-am folosit, am scapat total de constipatie. Fiindca sunteti bucuresteanca, duceti-va la magazinul "Germina", care se afla in statia de metrou din Piata Unirii, langa Banca Internationala a Religiilor. Cumparati orez complet si folositi-l la prepararea mancarii. Nepotelul dv. se va vindeca.
Capsa Tudorita - Str. Venus, Bl. 1, Sc. 3, Ap. 57, Onesti, jud. Bacau
3. Poate ca va este de ajutor sa stiti ca mierea de albine este laxativa numai in cantitate mica - 1 lingurita sau chiar mai putin, la varsta nepotului dv. Cantitatile mai mari de miere constipa. Sfatul meu ar fi sa intrerupeti o vreme tratamentul cu miere sau sa o folositi numai la indulcirea ceaiurilor.
Prof. Emilia Negulescu - Str. N. Beldiceanu nr. 1, sector 1, cod 71136, Bucuresti
4. Cu cca. 2 ore inainte de mesele principale se umple un pahar cu apa pe jumatate, in care se adauga o lingurita de semante de in. In timpul mesei, preparatul se agita si se iau inghitituri mici (cateva linguri de mancare, apoi o lingurita de lichid, iarasi mancare etc.) pana se termina continutul paharului. Pentru adulti, cantitatile se dubleaza (1 lingura de seminte de in la 1 pahar de apa). Preparatul nu are efecte secundare. (Pentru sfaturile si informatiile deosebite, multumim redactiei revistei "Formula As" si ii dorim sanatate si viata lunga).
Miron Vasile Eugen - com. Vadu Moldovei, jud. Suceava, cod 5790

"Fetita mea a contractat Salmonella"
(Raspuns pentru Minodora - Ramnicu Valcea,
F. As nr. 321)
Am si eu un baietel de 2 ani si jumatate, care a avut aceeasi problema ca fetita dv. Medicul mi-a spus acelasi lucru - ca digestia nu este buna - si mi-a recomandat medicamentul "Enterol": 5 pliculete, cate unul pe zi, dizolvat in ceai. Au trecut de atunci 6 luni si fenomenul nu a mai aparut. Doresc foarte mult ca sfatul meu sa va fie de folos, dar cereti mai intai parerea unui medic. (Multumesc mult revistei pentru tot binele pe care il face).
Dimitriu Mihaela - Str. Anghel Saligny, Bl. M 2, Ap. 12, Galati

"Mama mea are tumoare la os"
(Raspuns pentru Loredana - F. As nr. 322)
Incercati la Bucuresti, la spitalul "Foisorul de Foc", sectia ortopedie, la dl. dr. Dinu Antonescu (dar numai la el. Ofera consultatii in Policlinica spitalului, in fiecare zi de vineri). Mie mi-a salvat baiatul, in varsta de 18 ani, de la amputarea piciorului. I s-a facut un transplant de os si acum este bine. A fost un calvar care a durat doi ani. Faceti tot ce este posibil pentru a ajunge cu mama la acest doctor deosebit.
Raspunsul este valabil si pentru dl Corfu Ion din Piatra Neamt, pe care il sfatuiesc sa se adreseze aceluiasi medic, pentru a-si vindeca mama bolnava de coxartroza bilaterala.
Rusu Silvia - Timisoara

"Nepotelul meu, in varsta de doar 9 ani, are o boala groaznica: Sida"
(Raspuns pentru Dana - Campina, F. As nr. 322)
Nu trebuie sa disperati din cauza acestei boli. D-na dr. Felicia Caravan, medic primar pediatru la Dispensarul Dreptatii din Bucuresti (sectorul 6), a reusit printr-un tratament homeopatic, administrat timp de 2 ani de zile, sa amelioreze sanatatea unui copil bolnav de Sida. Contaminarea micutului a avut loc in spitalul din Gaesti, la varsta de 10 luni. Comunicarea vindecarii a fost facuta la a Xi-a Conferinta Nationala de Homeopatie, tinuta la Bucuresti in anul 1995. Cazul a fost analizat pe larg in ziarul "Romania libera" din 24 octombrie 1995, la pag. 16.
Constantin - Iasi

"Mor, fara sa stiu de ce boala sufar"
(Raspuns pentru Stroe Stefan - Urziceni, jud. Ialomita, F. As nr. 323)
1. Si eu am suferit de o boala de ochi, foarte severa. Majoritatea medicilor mi-au dat sanse minime. Mi-am gasit vindecarea si linistea sufleteasca la Poiana Campina, jud. Prahova (o comuna aflata la poalele orasului Campina), la dl. dr. Cojocaru Gh., medic primar oftalmolog (un titlu modest, fata de talentul si daruirea sa pentru semeni). Sunt sigura ca dansul va poate stabili un diagnostic precis si un tratament sau o interventie chirurgicala. Mentionez ca la dumnealui vin bolnavi din toate colturile tarii, multi dintre ei la capatul sperantei. (De la gara Campina se poate ajunge la spital, pe jos, in circa 7 minute). Pentru relatii suplimentare, telefonati la 044/35.18.72 (Sectia de oftalmologie a spitalului). Sa ne ajute Dumnezeu!
Teaca Nicoleta - Roman
2. Va recomand sa mergeti la Iasi, sa o cautati pe d-na Valentina Garlea (nevazatoarea careia i s-a luat un interviu in F. As) din Iasi. Are capacitatea de a vedea imaginar boala pana la nivel de celula, ceea ce nu poate sa faca nici un aparat. Ea poate sa va puna un diagnostic precis si sa va sugereze si-un tratament. Lucreaza la policlinica "MedisanÓ din Iasi, pe strada Sf. Lazar, langa Facultatea de constructii. Cereti o programare la telefon 032/23.27.53. Eu am fost personal la dansa si pot spune ca este o femeie extraordinara. Daca doriti informatii mai detaliate, va rog sa ma sunati la tel. 062/36.31.41, seara, intre orele 22.00-23.00, in zilele de marti si miercuri.
I. Ardelean - Maramures