Strabunica stie tot

Redactia
Bunica Stie Tot. ¥ Obiectele vechi din piele isi recapata tineretea dupa urmatoarea reteta: se amesteca 3 parti de ulei de ricin cu 2 parti de alcool, apoi produsul se intinde cu un tampon de tifon pe toata suprafata obiectului. Se lasa sa actioneze 24 de ore, apoi se lustruieste cu ulei de ricin...

Bunica Stie Tot

¥ Obiectele vechi din piele isi recapata tineretea dupa urmatoarea reteta: se amesteca 3 parti de ulei de ricin cu 2 parti de alcool, apoi produsul se intinde cu un tampon de tifon pe toata suprafata obiectului. Se lasa sa actioneze 24 de ore, apoi se lustruieste cu ulei de ricin si in cele din urma cu o carpa moale.
¥ Pielea lacuita se curata cu un tampon de molton (panza groasa si moale) imbibat in lapte sau in albus batut spuma, apoi se lustruieste.
¥ Pantofii vechi isi improspateaza aspectul daca sunt frecati cu o ceapa taiata in doua, cu o jumatate de portocala sau grepfruit.
¥ Vinul cu gust de dop isi recapata savoarea initiala daca il turnati incet intr-o alta sticla, curata, in care bagati un fir de cupru (lita).
¥ Pielea intarita se freaca bine cu glicerina. Aplicati-o pe degete si masati obiectul uscat.
¥ Obiectele de arama (cupru) nu se mai innegresc daca le acoperiti cu un strat incolor de oja.
¥ Obiectele de cupru capata o patina frumoasa de "vechi" daca le scufundati in apa in care ati fiert ciupercile.
¥ Obiectele de cupru isi recapata luciul daca sunt frecate cu o carpa imbibata cu suc de lamaie. Apoi se lustruiesc cu o bucata de molton.
¥ Vesmintele de antilopa tocite (cu perisorii presati) isi recapata aspectul initial utilizand hartie lipicioasa (scotch, de exemplu) care se lipeste si apoi se desprinde, sau prin frecarea cu o radiera scolara sau glaspapir fin.
¥ Pantofii din antilopa care s-au lustruit dobandesc o noua infatisare daca se ung cu crema de ghete. Vor avea un aspect de piele.
¥ Dantelele cu relief sau cele brodate trebuie calcate intre doua prosoape, pentru a nu se aplatiza.
¥ Apa de robinet se purifica si nu mai cade greu la stomac daca se pune in sticle, impreuna cu cateva picaturi de lamaie sau un fir de menta proaspata.