Eveniment

Claudiu Ionescu
Ambasada Greciei la Bucuresti a oferit un regal muzical. "Dimitris Sgouros este cel mai bun pianist pe care l-am auzit vreodata, incluzandu-ma aici si pe mine", spunea marele Arthur Rubinstein despre tanarul artist grec, pe care am avut sansa sa-l ascultam saptamana trecuta la Bucuresti. Sgouros a fo...

Ambasada Greciei la Bucuresti a oferit un regal muzical

"Dimitris Sgouros este cel mai bun pianist pe care l-am auzit vreodata, incluzandu-ma aici si pe mine", spunea marele Arthur Rubinstein despre tanarul artist grec, pe care am avut sansa sa-l ascultam saptamana trecuta la Bucuresti. Sgouros a fost invitat in Romania de Ambasada Greciei.

Desi are doar 29 de ani, el este unul dintre cei mai bine cotati pianisti din lume. Are un palmares impresionant, a cantat cu toate marile orchestre din lume, sub conducerea celor mai importanti dirijori (Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Claudio Abbado, Evgheni Svetlanov etc.).

Considerat de Rostropovici "un miracol, un fenomen", Sgouros a debutat la varsta de 8 ani, la Carnegie Hall. Claudio Abbado a fost impresionat de muzicalitatea si tehnica lui, afirmand ca "un asemenea pianist se naste o data la o suta de ani". Dimitris Sgouros a urmat Conservatorul din Atena, Universitatea din Maryland (Statele Unite), perfectionandu-se la Academia Regala din Londra. Pana in prezent a inregistrat zece albume, numele lui fiind prezent in cataloagele Emi si Decca.

Tanarul artist a declarat pentru "Formula As", ca este indragostit de muzica lui George Enescu, pe care il considera unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Sgouros a colaborat, in decursul timpului, cu muzicieni de origine romana, printre care dirijorul Sergiu Celibidache si soprana Ileana Cotrubas.