Cultura

Iulian Ignat
Filmele Toamnei"Ro Images 2000" si "Universal Pictures" prezinta:. "Pasiune periculoasa" ("Out of Sight", 1998). Cu o poveste in care ea, o agenta federala, se indragosteste de el, un raufacator cu sarm, producatorii puteau incerca un film in genul "Basic Instinct", mai ales ca eroii principali sunt i...

Filmele Toamnei"Ro Images 2000" si "Universal Pictures" prezinta:
"Pasiune periculoasa" ("Out of Sight", 1998)
Cu o poveste in care ea, o agenta federala, se indragosteste de el, un raufacator cu sarm, producatorii puteau incerca un film in genul "Basic Instinct", mai ales ca eroii principali sunt interpretati de Jennifer Lopez si George Clooney. S-a evitat insa cu eleganta reteta "sex si violenta", preferandu-se un film politist, clasic, al carui farmec este dat de relatia celor doi.
Dupa "Money Train" si "Selena", cariera lui Jennifer Lopez a crescut pas cu pas, o data cu replicile date unor "oscarizati" precum Robin Williams ("Jack"), Jon Voight ("Anaconda"), Jack Nicholson ("Blood & Wine"), pentru ca ea sa straluceasca anul trecut sub bagheta lui Oliver Stone in "U-Turn", pe ecranele noastre "Ocol primejdios", unde joaca rolul unei foarte atragatoare indience cu instincte criminale care-i "da gata" pe Nick Nolte si Sean Pean. George Clooney se afla pentru a patra oara pe ecranele romanesti in mai putin de doi ani, precedentele sale aparitii fiind in "Batman si Robin", "Pacificatorul", "O, ce zi minunata".

"Sacalul" ("The Jackal", 1998)
Bazat pe scenariul filmului "Ziua sacalului", ce a avut premiera cu 25 de ani in urma, "Sacalul" aduce in prim plan o distributie de exceptie. Pe Diane Venora, o cunoasteti din rolurile de sotie a lui Al Pacino ("Heat" - "Obsesia") si Anthony Hopkins ("Surviving Picasso" - "Picasso, artist si demon"). Sidney Poitier, primul actor de culoare laureat cu Oscar, nu mai are nevoie de prezentare, iar surpriza placuta vine de la faptul ca actorii principali fac altceva decat rolurile cu care si-au obisnuit fanii si cu care au ajuns deseori in fruntea "box-office"-ului american: Richard Gere este un cinic, dar uman traficant irlandez de arme, condamnat la ani grei de inchisoare, iar "sacalul"- Bruce Willis, iese in sfarsit din pielea sugubatului salvator pentru a interpreta un temut ucigas profesionist, prea putin dispus sa zambeasca. Un ucigas care-si schimba infatisarea de la o zi la alta, si primeste 70 milioane de dolari pentru a omori un personaj important de la Casa Alba. Un film de suspans, cu personaje puternice si actori la inaltime.