Eveniment

Iulian Ignat
Nou regal jazzistic cu Chick Corea. In aceasta seara de luni, 9 noiembrie, scena Salii Palatului din Bucuresti va gazdui un nou eveniment de marca, si anume concertul unui foarte apreciat muzician contemporan, Chick Corea. Pentru a doua oara in fata publicului romanesc, Corea va concerta cu noua sa t...

Nou regal jazzistic cu Chick Corea

In aceasta seara de luni, 9 noiembrie, scena Salii Palatului din Bucuresti va gazdui un nou eveniment de marca, si anume concertul unui foarte apreciat muzician contemporan, Chick Corea. Pentru a doua oara in fata publicului romanesc, Corea va concerta cu noua sa trupa intitulata "Origin", la fel ca si noul lor album, inregistrat de-a lungul a zece nopti in decembrie 1997 intr-un club new-yorkez, "Blue Note". De ce "Origin"? "Spiritul, creatorul, Dumnezeu - este cel de unde toate cele iau fiinta: ganduri, actiuni, idei. Se zice ca un artist este foarte original atunci cand creeaza pentru el ca fiinta spirituala. In acest sens, cu totii suntem, la baza, foarte originali". "Origin" reprezinta un nou punct de cotitura al unui artist devenit celebru prin schimbarile sale de stil, prin experientele incununate de succes din mai multe domenii muzicale: clasica, jazz, rock. Nascut in Massachusetts, Statele Unite, in 1941, Armando Anthony Corea a inceput sa cante la pian de la 4 ani, iar la 17 ani a devenit o mare speranta a jazzului.

In 1968, Corea este luat sub "aripa" unuia dintre geniile muzicii acestui secol, Miles Davis. Dupa despartirea de Miles, experienta, pasiunea, spiritul avangardist, mereu in cautarea unor noi forme de expresie, fac din Chick Corea un muzician de mare clasa, ce a colaborat de-a lungul anilor cu alte nume celebre din aria jazz-rockului: Stan Getz, Al Di Meola, Larry Coryell, Herbie Hancock, Bobby Mc Ferrin.

Spectacolul din aceasta seara va debuta la ora 19.00 cu un recital sustinut de un tanar virtuoz al tambalului, Marius Mihalache, ce-i va avea alaturi pe Lucian Maxim (percutie), fostul baterist al "Sarmalelor Reci", si pe Paula Seling (voce).