Medicina naturista

Redactia
Tumorile benigne la femei. Interviu cu dl Vasile Popa, conducatorul cabinetului Natura Medica. Dl Vasile Popa se numara printre primii terapeuti naturisti prezentati in "Formula As". Pe vremea aceea, dialogul nostru cu cititorii nu luase amploarea de-acum, rubrica "Cititorii raspund&quo...

Tumorile benigne la femei

Interviu cu dl Vasile Popa, conducatorul cabinetului Natura Medica

Dl Vasile Popa se numara printre primii terapeuti naturisti prezentati in "Formula As". Pe vremea aceea, dialogul nostru cu cititorii nu luase amploarea de-acum, rubrica "Cititorii raspund" nu prinsese viata, asa ca primii pacienti care au beneficiat de priceperea d-lui Vasile Popa am fost chiar... noi. "Hercules", produsul care l-a si facut, de altfel, celebru, compus din catina, polen si miere, a energizat intreaga redactie a revistei, pe termen lung. Convinsi pe viu de virtutile sale, i-am facut reclama in paginile publicatiei noastre si suntem bucurosi ca astazi, chiar si medicii alopati il prescriu bolnavilor, pentru efectele sale benefice. Iata insa ca in ultima vreme, numeroase scrisori venite din toata tara il recomanda pe dl Vasile Popa ca pe un excelent tamaduitor al afectiunilor specific femeiesti - chisturi ovariene, noduli mamari, fibroame uterine - a caror evolutie izbuteste sa o stopeze, prin mijloace exclusiv naturiste. Cu speranta ca terapia domniei sale le va fi de folos si cititoarelor noastre, terorizate de bolile tumorale benigne, i-am solicitat d-lui Vasile Popa un nou interviu.

- D-le Vasile Popa, unde isi are originea pasiunea dvs. pentru medicina naturista?

- Am cunoscut naturismul in urma cu peste 20 de ani. L-am practicat de nevoie, fiind eu insumi cu sanatatea la pamant. Aveam o boala grava - hepatita cronica activa persistenta cu antigen Hbs - cu sanse minime de supravietuire, deoarece ajunsesem in stadiul de coma hepatica. Urmand tratamentul clasic, boala s-a ameliorat simtitor, dar acesta nu era de ajuns. De aceea, am urmat si un tratament naturist, la indemnul unor prieteni cu experienta, iar rezultatele au fost cat se poate de bune, intr-un timp scurt obtinand recuperarea totala. Entuziasmul m-a facut sa raman fidel acestui domeniu, unde lucrez si in prezent. Mai intai, am lucrat in cercetare, unde am descoperit noi formule de tratament, realizand cateva produse naturiste avizate de Comisia Medicamentului. Apoi, am conceput si realizat un preparat naturist deja cunoscut si apreciat pe piata romaneasca: Hercules - pe baza de catina, polen si miere de albine - cu efecte preventive si curative in foarte multe afectiuni. Ulterior, in urma experientei acumulate in domeniu, m-am gandit si la mine si mi-am preparat singur un tratament cu care am reusit sa scap de antigenul Hbs, despre care medicina spune ca nu se poate trata, el recidivand de regula in urma tratamentelor clasice, foarte costisitoare, cum ar fi cel cu Interferon.

Dupa "89, am considerat ca este pacat sa nu-mi utilizez experienta pe cont propriu, deoarece aveam foarte multe idei si doream sa le pun in aplicare. Astfel a luat fiinta cabinetul Natura Medica, unde de-a lungul anilor am obtinut rezultate foarte bune in tratamentul unei multitudini de afectiuni. Medicina naturista a devenit pentru mine o pasiune, un drog - as putea spune.

- Multe din cititoarele noastre va recomanda tratamentele naturiste impotriva bolilor specific feminine, care - in cazul lor - au dat rezultate spectaculoase. As dori sa ne oprim putin asupra acestei grupe de boli.

- Referitor la cele amintite de dvs., as cataloga chisturile ovariene, nodulii mamari si fibroamele uterine intr-un termen generic: tumori benigne feminine. Cea mai mare parte a formatiunilor tumorale aparute la femei au ca punct de plecare o dereglare endocrin-hormonala: supraproductia de estrogen, tulburarile functionale tiroidiene sau diviziunea si dezvoltarea tardiva a unor celule primare, embrionare. Aceste formatiuni patologice apar la femei atat in zona genitala - ovare si uter - precum si la sani.

In cadrul cabinetului nostru, fisa medicala pentru tratament este facuta trecand in revista absolut toate organele afectate, pentru a face conexiunile necesare aflarii cauzelor aparitiei bolii respective. Orice afectiune poate induce dereglarea indirecta a altor organe. De aceea, noi cautam tocmai cauzele aparitiei bolii si actionam asupra organului care a indus dereglarea organismului, aplicand terapiile conjugate. Tratam organismul in totalitate, nu ne adresam doar afectiunii primare. Cautam sa inducem normalitatea functionala a organismului, crescandu-se astfel considerabil sansa de vindecare. Pe baza acestor date strict personale se va face o schema de tratament complexa si bine pusa la punct. Pentru ca un tratament sa aiba cat mai mari sanse de reusita, respectam urmatoarele repere:

1. Asigurarea si stimularea functiilor organelor de excretie: tract digestiv, ficat, colecist, rinichi;

2. Corectarea altor afectiuni depistate si nu in ultimul rand a celor psihice;

3. Coroborarea acestor elemente si realizarea unei scheme care sa cuprinda cele doua puncte si tratamentul propriu-zis.

In cazul acestor afectiuni tumorale, se merge mai intai pe ideea de reglaj endocrin-hormonal, cum ar fi cele hipotalamo-hipofizar, tiroidian, ovarian etc. Avand in vedere aceste reguli terapeutice generale, se va avansa ideea de baza a schemei de tratament, conceputa si preparata tinand cont de datele strict personale ale bolnavului.

- Ce sfaturi dati femeilor care se confrunta cu astfel de probleme?

- Ideea de a da sfaturi generale pentru o anumita afectiune este o greseala, deoarece, pe langa aceasta boala, bolnavul poate avea si alte afectiuni, iar una sau mai multe componente din formulele schemei de tratament pot fi contraindicate, deci daunatoare. Un alt procedeu incorect si nerecomandabil este autotratarea, actul terapeutic necesitand un control permanent si coordonarea numai de catre persoane autorizate, cu experienta in domeniu.

- Care sunt cauzele aparitiei acestor boli?

- Din nefericire, se observa ca incidenta acestor afectiuni este in crestere in ultimul timp, unele dintre ele avand un potential major de cancerizare. Cauzele aparitiei tumorilor benigne se pot gasi in efectele multiple ale poluarii pe termen scurt si lung, cu implicatii in alimentatia de zi cu zi (alimente cu termen de garantie depasit, substante toxice provenite din ingrasamintele chimice folosite in agricultura), apa potabila necorespunzatoare, apa si alimente contaminate radioactiv, efectele tardive ale catastrofei de la Cernobil, aerul poluat pe care-l respiram, stressul marcat al adaptarii la economia de piata, subtierea stratului de ozon etc. Toate aceste nocivitati pot declansa reactii imprevizibile in organismul uman, prin stimularea unor diviziuni celulare necontrolate in anumite organe sau a dereglarilor hormonale, facand posibila astfel aparitia tumorilor benigne, care - neglijate si netratate - pot deveni maligne.

- In ce constau tratamentele pe care le prescrieti?

- Pentru afectiunile tumorale despre care vorbim, combinam toate mijloacele terapeutice naturiste - fitoterapie, tratament cu extracte si tincturi din plante, oligoelemente naturale, homeopatie, regim alimentar si alte cateva proceduri naturiste. Difera foarte mult de la caz la caz, in functie de afectiunile secundare ale pacientelor.

- Ce alte afectiuni se trateaza la Natura Medica?

- In afara de aceste boli, am avut rezultate bune in tratamentul urmatoarelor afectiuni: ulcer gastro-duodenal (cu sau fara nisa), hepatite cronice, ciroze, diskinezii biliare, diabet, obezitate, afectiuni renale, afectiuni respiratorii, infecto-alergice, anemii, adenom de prostata, impotenta, sterilitate la femei si barbati, afectiuni cardiovasculare, dermatologice, psihice, cancer cu diverse localizari, Sida si alte boli cu imunitate scazuta. De asemenea, eliberam si tratamente naturiste profilactice, pentru cresterea rezistentei la imbolnaviri, efort fizic si intelectual, precum si pentru diminuarea efectelor imbatranirii precoce.

- Pacientii trebuie sa prezinte analize de specialitate cand vin la cabinetul dvs.?

- Da. Avem nevoie de analize si diagnostice puse de specialisti in domeniu.

- Cat costa un tratament?

- Costul tratamentului este in functie de boala, dar si de potentialul financiar al pacientului. Uneori, tratamentul este gratuit. Ne gandim la ideea de a face bine de dragul binelui. Pentru ca - de fapt - binele se confunda cu notiunea de Dumnezeu.

Florentin Popa

Informatii suplimentare puteti obtine la sediul cabinetului Natura Medica:
Str. Almasul Mare nr. 5, Bl. B 16, Sc. 3, Et. 1, Ap. 34, Sector 4 - Bucuresti
Tel. 01/629.84.47, 629.73.28