Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Am chisturi inoperabile pe rinichi". (Raspuns pentru Campeanu Mihai - Brasov, F. As nr. 285). Faceti bai de sezut cu Coada calului: o mana de planta se lasa peste noapte intr-o oala cu apa rece, a doua zi se-ncalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se toarna peste...

Cititorii Raspund

"Am chisturi inoperabile pe rinichi"
(Raspuns pentru Campeanu Mihai - Brasov, F. As nr. 285)
Faceti bai de sezut cu Coada calului: o mana de planta se lasa peste noapte intr-o oala cu apa rece, a doua zi se-ncalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se toarna peste apa din cada si se fac bai de sezut, cat se poate de calde. Apa din cada trebuie sa acopere rinichii. Durata: 20 de minute. Dupa ce iesiti din apa nu va stergeti, ci infasurati-va intr-un halat si bagati-va cu el cu tot sub plapuma. Este o reusita sigura in bolile renale si ale vezicii, elimina pietrele si nisipul. Intern: beti zilnic ceai de coada calului (1 lingurita de planta la o cana de apa), in inghitituri mici.
Ciuchi Gherghina - str. Decebal nr. 6, bl. 6, sc. B, et. 2, ap. 22, Piatra-Neamt

"Diagnosticul meu: glomerulonefrita"
(Raspuns pentru David Petrea - Bacau, F. As nr. 286)
In urma cu 15 ani, in urma unui control medical, mi s-a pus diagnosticul de glomerulonefrita in focar. Am fost internata la Spitalul Militar Craiova, unde am primit un tratament medical, ponderea avand-o antibioticele; acesta, dublat de un regim alimentar din care sarea lipsea cu desavarsire. Datorita perioadei mari de internare, am fost propusa pentru pensionare pe caz de boala. Cum situatia familiara nu-mi "permitea", nu am acceptat, si am inceput lupta cu boala. Dupa 21 de zile de spitalizare, am fost externata, urmand acasa un tratament cu Propanolol (tablete) si cu Moldamin (fiole) - una la 7 zile. La sugestia unei asistente din spital, am folosit acasa tratamentul naturist pe baza de ceaiuri: 1. Ceai de anghinare - 2 cani/zi; 1 dimineata si 1 seara; 2. Ceai de matase de porumb si cozi de cirese - 3 cani/zi; 3. Ceai de coada calului - se bea in loc de apa, toata ziua. Toate ceaiurile se folosesc neindulcite. Apoi, am urmat o cura de ape minerale, timp de 18 zile, in statiunea Olanesti - izvorul 7. Deci, timp de 3 luni, am urmat un tratament medicamentos; cura de ceaiuri - timp de un an si jumatate-doi ani; o singura cura de ape la Olanesti, iar acum, la varsta de 71 de ani, pastrez doar o amara amintire despre acea neagra perioada din viata mea. Nu stiu care din cure a fost cea mai eficienta, dar stiu foarte sigur ca prin ajutorul celui de sus, m-am vindecat. Sa va dea bunul Dumnezeu multa sanatate!
Elena Cenuse - Targu Jiu

"Baiatul meu are talasemie majora"
(Raspuns pentru Nina Petre - Constanta, F. As nr. 288)
Va recomand urmatoarele remedii eficiente: Bautura intaritoare: un pahar mare cu suc de portocale sau de sfecla rosie se amesteca cu 2 galbenusuri de ou. Se bea o data pe zi. Lapte de tigru - un pahar de lapte crud (de la o vaca sanatoasa sau lapte pasteurizat) se amesteca cu suc de morcovi, suc de sfecla rosie, de telina, de portocale + un galbenus de ou crud. Bautura minune (zeama de tarate) - 5-10 linguri de tarate de grau se pun intr-un litru de apa rece, in vas de sticla. Se lasa de seara pana dimineata. Se strecoara si apa se bea in timpul unei zile. Cura dureaza 40 de zile. Graul incoltit (reteta obtinerii lui s-a publicat de mai multe ori in F. As): se administreaza 1-2 lingurite pe zi, timp de 15 zile pe luna, pe o perioada de 2-3 luni. (Grau incoltit se gaseste gata preparat, la magazinele naturiste). Il puneti in lapte caldut, fara sa-l fierbeti. Va recomand si tratamentul extraordinar cu laptisor de matca in fiole (miofilizat). Se gaseste la magazinele Apicola. M-as bucura sa-mi scrieti ca v-au folosit sfaturile mele si ca baiatul este total vindecat.
Manolache Maria - str. V. Lupu nr. 90, bl. E1-D, et. 2, ap. 6, Iasi

"Cum se poate vindeca metroprostatita?"
(Raspuns pentru Mihai M. - Bucuresti, F. As nr. 288)
Am 73 de ani, am suferit si eu de aceeasi boala ca dv si ma grabesc sa va dau sfaturi de remediere. Cumparati de la magazinele Apicola sau de la vanzatorii de miere de la piata, tinctura de propolis. Modul de tratament este urmatorul: dimineata, la pranz si seara, luati cate 15 picaturi pe o lingurita de zahar sau miere, cu 15 minute inainte de a manca. Daca veti urma constiincios tratamentul, veti avea rezultate satisfacatoare.
Apostol Nicolae - str. Mos Ioan Roata nr. 48, Ploiesti

"Mama are dop epidermic in ureche"
(Raspuns pentru Ecaterina Ignat - Bucuresti, F. As nr. 323)
Si eu am avut asa ceva si nu am gasit la farmacie picaturi pentru vindecare, dar m-a invatat o asistenta in varsta sa-mi pun timp de o saptamana picaturi de ulei cald in ureche. Apoi am mers la O.R.L.-ist si mi-a facut spalaturi cu ceai de musetel cald. Imediat, dopul a iesit si urechea s-a desfundat foarte bine. De atunci au trecut doi ani si nu am mai avut probleme.
Vasilev Alexandrina - B-dul Iuliu Maniu nr. 65, bl. 7P, sc. 11, et. 5, ap. 354, sector 6, Bucuresti

Folositi urmatorul tratament, cu care eu m-am vindecat fara doctor: alternativ, timp de doua saptamani, puneti in ureche: o zi - doua picaturi de zeama de lamaie, iar a doua zi - doua picaturi de suc de rostopasca (dupa 20 de minute, stergeti-va in ureche cu o vata).
Trandafira Munteanu - bl. 5, sc. B, et. 1, ap. 6, tel. 159 B, comuna Berca, jud. Buzau

"Exista o boala a sarutului?"
(Raspuns pentru U.C.A. - Sibiu, F. As nr. 323)
Va raspunde un student la medicina, tot din Sibiu. Nu am vazut respectiva emisiune T.V., deci nu stiu despre ce era vorba, dar va pot spune ca exista o boala cunoscuta ca "boala sarutului", intrucat se transmite prin saliva. Boala se numeste mononucleoza infectioasa si este produsa de virusul Epstein-Barr (E.B.V.). Un alt virus, care se transmite tot prin saliva, numit virusul citomegalic (Cmv), produce o boala asemanatoare, numita mononucleoza citomegalica. Mai multe detalii ar fi de prisos, intrucat nu sta in putinta dv. a recunoaste boala si nu aveti a va teme, pentru ca boala nu este frecventa la noi. Daca e s-o luam pe calea aceasta, atunci puteti afla ca prin saliva se transmit alte boli mai frecvente (hepatita B virala, toate bolile herpetice).
Nicolae Radulescu - str. Rahovei nr. 41, bl. 31, ap. 2, Sibiu

Este o boala infectioasa si transmisibila, caracterizata prin: febra neregulata, inflamatia faringelui, marirea sau tumefierea ganglionilor, marirea splinei. Boala poate avea debut gradat sau brusc, cu dureri de cap, frisoane, febra, lipsa poftei de mancare, oboseala etc. Nu exista un tratament specific impotriva acestei boli. Se pot administra anti-termice. Nu se administreaza antibiotice si, mai ales, Ampicilina, deoarece acestea dau eruptie alergica, in cele mai multe cazuri. Dupa boala, ramane o stare de astenie fizica si psihica, uneori cateva luni. Cele mai multe cazuri de mononucleoza se intalnesc la tineri.
Marin Georgina - str. Trandafirilor nr. 4, com. Bucov, jud. Prahova

"Am probleme cu limba"
(Raspuns pentru Teleaga Mihail - Bucuresti, F. As nr. 323)
Am suferit si eu cu limba luni de zile, de parca ar fi fost arsa. Intrucat picaturile date de medic nu m-au ajutat, am recurs la un leac propus de-o matusa: ceaiul de sanziene (dragaica), care scoate toate toxinele din corp. Beti 3 cani pe zi (1 lingurita de planta la o cana de apa), dintre care una trebuie bauta dimineata, pe stomacul gol. Cu acelasi ceai puneti si tampoane de vata imbibate pe limba (le tineti cu degetele). Obligatoriu: un regim alimentar din care sa lipseasca alcoolul, tutunul, condimentele. Mancati branza de vaci, smantana, carne fiarta, legume si fructe. Va doresc sa va faceti bine.
Pascar Suzana - Timisoara
(N. r. - Expediati-ne adresa completa ca sa va facem abonament.)

Cumparati de la Apicola tinctura de propolis. Puneti intr-o jumatate de pahar cu apa 20-30 de picaturi. Se va obtine un lichid alb-laptos, din care se ia o cantitate mai mica in gura, se tine pe limba cam 10-15 minute, apoi se scuipa. Procedeul se repeta de 2-3 ori pe zi. Dupa 10 zile, afectiunile existente dispar.
Nicolae Petre - str. Arinului nr. 1, bl. 46, sc. D, et. 1, ap. 67, Ploiesti

"Intreaga familie suferim cumplit de o micoza localizata in gat"
(Raspuns pentru Elena Mihailescu - Bucuresti, F. As nr. 286)
Incercati sa tineti in gura, mestecand ca pe o guma de mestecat, radacina (bucatele) de tataneasa. Faceti si gargara cu ceai de coada soricelului. Ambele se gasesc la Plafar.
Zaharia Marcela - b-dul N. Titulescu nr. 22, loc. Corabia, jud. Olt

"Am platfus"
(Raspuns pentru Andreea - Braila, F. As nr. 323)
Si eu ma confrunt cu o suferinta asemanatoare. Port talonete si fac gimnastica medicala recomandata. Am constatat o ameliorare simtitoare. Mi s-a precizat ca am platfus bilateral, gradul Ii. In cazul nefericit in care as ajunge la gradul Iii, s-ar impune operatia. Am consultat un medic ortoped de inalt profesionalism si deplin umanitarism: dr. Mihai Popescu, de la Spitalul de Ortopedie Foisorul de Foc din Bucuresti. Va sfatuiesc sa luati urgent legatura cu dansul. Va doresc succes si multa sanatate.
Rodica Dragomir - Constanta

"Fetita mea are colon idiopatic"
(Raspuns pentru Florina - Pitesti, F. As nr. 323)
Dati-i fetitei sa manance la cina o farfurie cu lapte, amestecat cu 3 lingurite de tarate de grau cernute (fara hoaspe), indulcita cu o lingura de miere curata. Asta sa-i fie cina pe multa vreme. Tot seara, faceti-i baie de sezut cu tarate. Puneti apa la fiert, astfel ca sa obtineti dupa ce puneti in ea tarate un fel de cir. Il turnati in lighean si puneti fetita cu popoul in el, cat suporta ea de cald. Cu o manuta, sa traga din cir si pe burtica. Acest tratament este valabil pentru toti cei care au probleme cu intestinul si scaunul. Dumnezeu sa-i ajute pe toti necajitii.
Elisabeta - Turda