Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Caut cartea medicului german Daniel Menrath, ". (Raspuns pentru Duma Tereza - Sf. Gheorghe, jud. Brasov, F. As nr. 323). Cartea pe care o cautati se poate procura de la Editura "Ezotera", Cp 204, Op 32, Bucuresti.. Carasel Maria - str. Pasteur nr. 73, bl. E7, ap. 19, Cluj...

Cititorii Raspund

"Caut cartea medicului german Daniel Menrath, "
(Raspuns pentru Duma Tereza - Sf. Gheorghe, jud. Brasov, F. As nr. 323)
Cartea pe care o cautati se poate procura de la Editura "Ezotera", Cp 204, Op 32, Bucuresti.
Carasel Maria - str. Pasteur nr. 73, bl. E7, ap. 19, Cluj

P.S. Rog si eu o persoana care poseda gaz distilat la 100-150 grade, de la rafinaria Astra - Ploiesti, sa-mi trimita, contra cost, la adresa mentionata mai sus.

"Am probleme cu limba"
(Raspuns pentru Teleaga Constantin - Bucuresti, F. As nr. 323)
Si eu am aceeasi suferinta ca dv.: limba mi-e crapata si ma ustura. Ma tratez cu Vitamina B1, pastile, de trei ori pe zi, dupa mese. (Cate o cutie pe luna).
Leontina A. - Bucuresti

"Exista vreun leac care sa opreasca fumatul?"
(Raspuns pentru Maria - Braila, F. As nr. 323)
1. Eu insumi am fost fumator inrait, fumam pana la un pachet de tigari pe zi. S-a intamplat un miracol! In formidabila revista "Formula As" (pentru care ii multumesc d-nei Sanziana Pop), s-a publicat un interviu luat d-lui Alexandru Mateescu, care prezenta un produs propriu anti-fumat, mai performant decat cele mai vestite medicamente anti-tabagice cunoscute pana in prezent pe plan mondial. Luand acest medicament, in mai putin de o saptamana am renuntat complet la fumat. Am avut vointa si Dumnezeu m-a ajutat. Acum ma simt foarte bine, parca m-as fi nascut din nou. Nu mai suport fumul de tigara, ba si mai mult, nu mai pot sa beau nici cafea. D-na Sanziana, Dumnezeu sa va dea sanatate pentru felul in care ne ajutati. In speranta ca ii voi putea ajuta si pe altii sa scape de acest viciu, le ofer numele unicei firme care desface acest produs: S.C. Evicom Cluj-Napoca - str. Dorobantilor nr. 39-41, tel. 064/43.14.05. Telefonul d-lui Mateescu este 01/668.91.40.
Veresezan Vasile - str. Traian Vuia nr. 98, Cluj, cod 3400

2. Am avut o ruda apropiata, care a reusit sa renunte la fumat, folosind urmatoarea metoda: sfatuit de un medic, a introdus in fiecare tigara fumata 2-3 seminte (miez) de floarea soarelui crude. Reusita este garantata, cu conditia sa existe destula vointa.
Violeta Bacauanu - str. Dr. Iacomi nr. 5, Piatra Neamt

"Sufar de vaginita cu coli"
(Raspuns pentru Silica Mihaela - Roman, jud. Neamt, F. As nr. 315)
Am suferit si eu de aceeasi boala si medicul ginecolog caruia m-am adresat (dupa alte multe consulturi zadarnice) mi-a recomandat ovulele Vagifem. Sunt scumpe, dar dau rezultate optime. Acestor ovule le-am adaugat raze ultrascurte si diadinamice in partea inferioara a abdomenului. Razele le-am repetat la fiecare sase luni, inclusiv la Statiunea Slanic.
Viorica - Marasesti, jud. Vrancea

"Sufar de mancarimi si amorteli in zona genitala"
(Raspuns pentru Monica - Constanta, F. As nr. 324)
1. Multi ani am avut aceleasi probleme ca dv., pe care le-am tratat cu fel de fel de solutii, dar fara succes. In ianuarie 1998, in urma unui consult facut de d-na dr. Cioabla Luminita de la Policlinica nr. 2 din Constanta (din fericire, locuim in acelasi oras), mi-a prescris urmatorul tratament, care a dat rezultate foarte bune: pastile de Nizoral Xx - oral, 2 capsule/zi, timp de 5 zile, si apoi cate una pe zi, alcool iodat 1%, cu care se fac tamponari locale, precum si doua creme: Travocort si Travogen. Dupa tamponarile cu alcool iodat se aplica Travogen seara si Travocort dimineata. Dupa acest tratament ma simt foarte bine, au disparut si crustele facute in urma mancarimilor pe care le aveam. Tratamentul respectiv l-am insotit si cu un regim alimentar, renuntand la mancarurile prea condimentate si la cafea. Va sfatuiesc sa apelati la acelasi specialist ca si mine, d-na dr. Cioabla Luminita.
Stefania D. - Constanta

2. Draga Monica, am citit in revista despre necazul ce te chinuie de atata timp, si deoarece am avut si eu aceleasi simptome, vreau sa-ti vin in ajutor. Te sfatuiesc sa-ti faci control la glicemie si glicozurie, adica analiza urinei din 24 in 24 de ore. Vei constata cu surpriza ca ai diabet zaharat. Cel putin acesta a fost diagnosticul meu. In prezent, fac tratament cu Daomil si tin regim destul de sever. Am scapat de acele amorteli si mancarimi. Iti doresc sanatate,
A. M. - Brasov

"Sufar cumplit de o tumora vezicala infiltrata spre prostata"
(Raspuns pentru Dragna Jean - Bucuresti, F. As nr. 324)
1. In revista "Formula As" s-au publicat mai demult raspunsurile unor cititori care se vindecasera de diferite tumori la prostata sau la vezica cu ajutorul ceaiului de pufulita cu flori mici. Prepararea infuziei: se opareste o lingurita de planta cu 1/4 l de apa si se lasa sa se infuzeze. Se beau numai doua cesti pe zi - prima dimineata, pe stomacul gol, iar a doua seara, cu o jumatate de ora inainte de cina.
Marina B. - Bucuresti

2. Intr-un numar recent al revistei "Formula As" s-a reluat cazul ing. Ioan Herman din Petrosani, care s-a vindecat de tumora la prostata cu ajutorul petrolului distilat. Gasiti in revista adresa si nr. de telefon.
Ion Calin - Piatra Neamt

"Cum sa scap de mucegaiul din casa?"
(Raspuns pentru Arnautu Mia - Bucuresti, F. As nr. 324)
Va tinem la dispozitie o scrisoare - mult prea lunga pentru a fi publicata in revista - prin care dl Munteanu Mircea din Otelul-Rosu, jud. Caras Severin, va explica in amanuntime problema care va intereseaza.

"Cum se prepara siropul de busuioc?"
(Raspuns pentru Ungur Sorina - Timisoara, F. As nr. 324)
1. Prin decoct: se culege un pumn de frunze si flori de busuioc si se zdrobesc bine, dar nu cu obiecte metalice. Separat, se pun 1,5 litri de apa la fiert. Cand da in clocot, se adauga busuiocul si se trage vasul pe flacara mica, lasand lichidul sa fiarba pana scade la 1 litru. Se strecoara printr-o panza de bumbac fara a presa, iar in lichidul obtinut se adauga 700 g de zahar. Se pune iarasi la fiert, pana se obtine un sirop gros, ca mierea de albine. Se toarna in sticle de culoare inchisa. Se leaga cu hartie (nu se pune dop de pluta). Un preparat bine facut isi pastreaza calitatile un an de zile.
G. Serban - str. Rusu Sirianu 29/A, ap. 6, Timisoara

2. Cu alcool: se foloseste partea aeriana a plantei, culeasa in lunile iulie-august. Imediat dupa recoltare, busuiocul, taiat marunt (100 g), se macereaza cu apa (500 ml) si alcool distilat de 95 de grade (50 ml) intr-un vas inchis, vreme de 24 de ore (se agita din cand in cand). Dupa macerare, se filtreaza si se preseaza, rezultand o solutie. Se iau 350 ml solutie, se amesteca cu 650 g zahar. Siropul se prepara astfel: o parte din solutie (100-200 ml) se fierbe cu tot zaharul (650 g), vreme de 1-2 minute, apoi se completeaza cu restul de solutie filtrata.
Ana - Bucuresti

"Caut un profesor de gimnastica recuperatorie"
(Raspuns pentru Natalia Gordun - Bucuresti, F. As nr. 340)
1. Ma numesc Cristina Zamfir si am absolvit anul acesta Facultatea de Kinetoterapie din cadrul Academiei Nationale pentru Educatie Fizica si Sport - Bucuresti. Dupa cum, poate, se stie, Kinetoterapia inseamna "recuperare prin miscare", iar noi - cei care am absolvit aceasta facultate - am invatat cum se realizeaza recuperarea medicala, prin diferite metode (masaj, reflexoterapie, presopunctura etc.). Am facut practica la Spitalul de Urgenta, Spitalul Municipal, Spitalul Militar Central, Cfr 2, Spitalul Colentina. Poate ar fi bine ca oamenii sa stie mai multe despre cei care am absolvit aceasta facultate. Imi place sa ingrijesc oameni si-as vrea s-o ajut pe doamna Natalia Gordun. Iata telefoanele unde pot fi gasita: 771.69.19 sau 092/73.92.54.

2. Si mama a trecut prin aceleasi suferinte ca dv., doamna Gordun. Si ea avusese o fractura, in urma careia si-a petrecut mult timp in pat, de i se atrofiasera muschii. Norocul nostru cu doua persoane care i-au facut masaj cu rezultate peste asteptari. Vi le recomand cu incredere: Toma Constantin (a lucrat ca maseur in America), tel. 210.23.08 si Marian Ela (el a profesat in Germania), tel. 092/41.84.13.
Multa sanatate!
Ana S. - Bucuresti