Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii intreaba. "Fratele meu are adenita inghinala". Ma numesc Morariu Veronica, sunt din comuna Barsanesti, jud. Bacau, si va scriu in numele fratelui meu, Bucur Gheorghe, caruia dupa o lunga investigatie medicala i s-a stabilit diagnosticul de adenita inghinala. Va rog din suflet sa p...

Cititorii intreaba

"Fratele meu are adenita inghinala"
Ma numesc Morariu Veronica, sunt din comuna Barsanesti, jud. Bacau, si va scriu in numele fratelui meu, Bucur Gheorghe, caruia dupa o lunga investigatie medicala i s-a stabilit diagnosticul de adenita inghinala. Va rog din suflet sa publicati urgent anuntul in ziar, in vederea unui eventual raspuns salvator venit de la cititorii dv. Va multumesc anticipat.
Veronica

"Mi s-a pus diagnosticul de <boala Berger>"
Dupa multe analize la mai multe laboratoare si spitale (am facut si biopsie la rinichiul stang), mi s-a pus diagnosticul de "boala Berger". (In Craiova mi s-a spus ca am insuficienta renala). Nu mi s-a recomandat tratament, decat Captopil pentru tensiune. Atata vreme cat medicii nu au nici un diagnostic exact, am ajuns sa nu mai stiu ce sa fac. La interval de o zi sau doua zile, se obtin rezultate foarte deosebite de laborator (unele foarte bune, altele foarte proaste), care ma debusoleaza. Vazand prin spitale cata nenorocire exista pe pamant, m-a luat groaza. De aceea, apelez la dv. pentru remedierea sanatatii mele. In esenta, intrebarea mea este urmatoarea: "Se poate trata boala Berger prin metode naturiste? Dar insuficienta renala (in faza incipienta, banuiesc)? Precizez ca nu am probleme cu urinatul. Cu sincere multumiri,
Baltag Cezar - Craiova

"La 9 ani, fetita mea sufera de rectocolita ulcero-hemoragica"
De aproape 3 ani, fetita mea, in varsta de 9 ani, are dureri abdominale. Dupa o investigatie serioasa, facuta de specialistii de la spitalul "Sf. Maria" din Iasi, s-a stabilit ca are polipoza rectala si rectocolita ulcero-hemoragica si hipertrofie amigdaliana gr. Ii-Iii. De polipoza rectala a fost operata, dar de cel de-al doilea diagnostic (de durerile provocate de rectocolita) nu poate scapa. Deci, durerile la burtica persista. I s-a recomandat tratament cu Prednison, Salazopirina, Festal, Dicarbocalm. De o luna de zile urmam acest tratament, dar fara rezultat. Daca stie cineva vreun tratament naturist pentru acest diagnostic, i-as fi vesnic recunoscatoare. In speranta ca prin intermediul ziarului dv. ne vom gasi linistea de care avem atata nevoie, va multumim.
Olariu Gina - Bacau

"Am fost diagnosticata cu neoplasm bronho-pulmonar"
Am 47 de ani, si in luna august 1998 am fost diagnosticata cu neoplasm bronho-pulmonar iradiat si anemie secundara. Am urmat tratament cu citostatice si raze cobalt, in urma carora boala nu da insa semne de vindecare. Ma adresez dv., in speranta ca vreunul din cititorii revistei cunoaste un tratament naturist pentru acest diagnostic.
Cioloca Floarea - str. Berzei nr. 5, bl. 7, ap. 17, Brasov

Pana veti primi raspunsurile solicitate, va sfatuim sa luati legatura cu dl col. Petre Anca, tel. 092/72.40.12 (adresa: Op 1, Cp 22, Buzau, cod 5100), care a izbutit sa se vindece de aceeasi boala de care suferiti dv. si care isi ofera serviciile in mod gratuit. Metoda de tratament pe care o foloseste ii apartine regretatului Valeriu Popa.

"Am gusa polinodulara dura, pe fond de tiroidita cronica limfocitara. Caut cu disperare un endocrinolog care sa ma salveze, precum si un tratament naturist"
Am 55 de ani. De 15 ani ma confrunt cu probleme dramatice de sanatate, legate de gat. Intai, mi s-a pus diagnosticul de faringita cronica, pe care am tratat-o cu antibiotice. Daca nu faceam tratament, ma umflam asa de rau, ca nu mai puteam sa inghit si sa respir. Ulterior, am fost internata ambulatoriu la spitalul Witting, sectia Orl, unde am facut tratament cu Prednison, Biseptol, Vitamina E, ionizari in partea dreapta a gatului. Mi s-a pus diagnosticul de faringita cronica. Alt medic mi-a spus ca nu am nimic la faringe, dar s-ar putea sa fie ceva cu tiroida. M-am internat la Parhon de doua ori. Mi-au spus ca am hipotiroidie. Am inceput tratament cu Euthyrox. Nu a dat rezultate. Ulterior, am devenit dependenta de Oxacilina. Cand mi se umfla gatul, am dureri mari, senzatii de voma si nu mai pot sa respir. Simt ca imi dau sufletul. Anul acesta am fost trimisa la spitalul Mumposan, singurul spital particular din tara care poate sa puna diagnostice exacte. Mi s-au facut analize si s-a constatat ca trebuie sa ma operez. Am acceptat fara nici o retinere, si am platit operatia in rate. Eram foarte fericita ca o sa-mi rezolv problema de sanatate, dar nu a fost asa. Sunt disperata. Nu mai pot sa iau nici Oxacilina, imi provoaca alergie si stari de voma. Diagnosticul pe care mi l-au pus la Mumposan a fost: gusa polinodulara dura, nodul lombar drept, cu fenomen de compresiune pe carotida dreapta. Ca tratament, mi s-a recomandat Torsuthyrox, iar rezultatul biopsiei a fost tiroida cronica limfocitara. Va rog cu lacrimi in ochi, ajutati-ma sa gasesc un medic endocrinolog cu suflet, care sa ma ajute. Doresc, de asemenea, un tratament de intretinere naturist. Sunt epuizata, cu nervii la pamant, am momente cand imi vine sa ma sinucid. Nu mai suport durerile de la gat. Ma doare, ma arde, ma ustura. Ultima speranta mi-a ramas la dv.
Alexandru Maria - Bucuresti, tel. 726.21.34

"De cativa ani, mama se chinuie cu tromboflebita"
In ciuda tratamentelor pe care le urmeaza (medicamente si unguente), mama mea, in varsta de 50 de ani, se chinuie groaznic cu boala numita tromboflebita. Medicul i-a spus ca solutia este taierea piciorului, dar noi, familia, nu dorim acest lucru. Boala se manifesta prin inflamatia venelor si aparitia unor galme, generand dureri mari. Va rog mult sa-mi publicati anuntul, in speranta ca exista o solutie si pentru ea.
Bucur Laura - Cernavoda, jud. Constanta
(N.r. - Despre tratamentul si vindecarea tromboflebitei a scris pe larg dl dr. Ion Nica, in "Formula As" nr. 308 si 309).

"La 3 luni de zile, nepotelul meu nu s-a vindecat inca de icterul fiziologic"
Dupa 6 ani de casnicie, fiica mea a nascut un baietel normal, de 3 kg. Sarcinile anterioare au fost intrerupte, fiindca fatul nu depasea ca dezvoltare 6 saptamani. La ultima intrerupere, in urma analizelor, s-a descoperit ca are toxoplasmoza. A facut tratament si a dus sarcina la capat. Dupa nastere, copilul a luat bine in greutate (il hraneste la san + sucuri de fructe si morcovi), dar perioada in care trebuia sa se vindece icterul mecanic s-a prelungit si nici acum nu s-a vindecat complet. La analize, i s-a gasit hemoglobina 8,4 si Candida. Dupa doua luni de tratament, hemoglobina este la fel, a crescut numarul de leucocite. Copilul este foarte vioi, aude bine, vede, te urmareste, rade, dar eu sunt ingrijorata, fiindca doctorita respectiva a spus ca baietii ar trebui sa aiba hemoglobina in jur de 13-14. Daca un medic hematolog ar binevoi sa-mi dea niste sfaturi prin intermediul revistei, i-as fi nespus de recunoscatoare.
O bunica din Bacau

"Doresc amanunte legate de un citostatic numit Camptotecin"
Doresc sa solicit sprijinul cititorilor dv., privind existenta unor persoane care sa fi facut tratament cu un citostatic nou aparut in tara noastra - Camptotecin sau Irinotecam (de productie franceza) si care se foloseste pentru tratarea neoplasmului de colon. Ma intereseaza eficienta lui si modul de procurare. Va multumesc,
Maria Chites - Medgidia

"Am neoplasm uterin operat"
Am 31 de ani si sper din tot sufletul sa ma ajutati cu sfaturi pentru a putea supravietui. In anul 1997, in urma unei operatii si a unui examen bioptic, mi s-a stabilit un diagnostic care m-a distrus psihic si-mi este foarte greu sa-l accept: neoplasm col uterin stadiul 1B. Au urmat citostatice, raze, pe care le-am suportat foarte greu, dar am facut tot ce mi-a recomandat medicul, in speranta ca, in final, totul va fi bine si fetita mea nu va ramane fara mama. Dupa terminarea tratamentului, m-am prezentat la un control endocrinologic, iar rezultatul lui ma sperie din nou: nodul tiroidian. Acum va rog pe acelea dintre dv. care ati suferit in viata la fel ca si mine, sa ma ajutati cu un tratament naturist pentru neoplasm col uterin stadiul 1B si pentru nodul tiroidian. Cu speranta intr-o liniste sufleteasca de care am atata nevoie, linistea pe care numai un om care a trecut prin acelasi calvar mi-o poate da, va multumesc.
Flavia - Craiova

"Copilul meu nu are anus si rect"
Am cinci copii: trei fete si doi baieti. Trei dintre ei sunt studenti, o fetita este eleva la liceu, iar ultimul este elev in clasa a Iv-a, la o scoala unde si eu sunt invatatoare. Din nefericire, pe el l-am nascut fara anus si fara rect (agenezie anorectala), are incontinenta urinara si fecala. Merge la scoala cu pampers, iar acasa il schimbam. Este operat de dl profesor dr. Pesamoska, caruia ii multumesc pentru ca l-a ajutat sa traiasca; dar se face mare, si ce viata va avea? Nici sa mor n-as putea, la gandul ca Paul nu este rezolvat. E frumos, e destept, dar nu poate sa mearga la toaleta. Daca stiti vreun loc in lume unde as putea sa-l fac bine, va rog sa-mi spuneti. Ii cresc singura pe toti cinci. Sunt despartita de tatal lor de cinci ani. Daca aceasta drama a familiei mele are ecou in sufletul dv., va rog sa ne dati un semn prin revista. Indiferent de solutie, va multumim toti sase.
Marin Stefania - Ploiesti

"Sufar de scleroza multipla"
In urma unui accident de motoreta, am facut o paralizie de plex prahial pe care medicii nu au reusit sa mi-o vindece. Dupa a 5-a operatie de la accident, am constatat o tulburare la mers, o pierdere totala de echilibru si caderi dese. Acum, nu mai pot merge nici un pas. Diagnosticul care mi s-a pus se numeste scleroza multipla. Medicii mi-au dat Prednison si vitamine, dar fara nici un rezultat. Mai nou, am si tulburari de vorbire. Constiinta deocamdata nu imi este afectata. Daca am vazut ca medicii nu pot sa ma ajute si boala este incurabila, am hotarat sa-mi iau zilele, dar atunci cand ma spanzuram, a venit sotia. Sper ca prin ajutorul revistei dv., Dumnezeu sa-si indrepte ochii spre mine si sa ma pot vindeca. Sunt atatia ani de cand sufar! Va rog frumos, publicati-mi si mie aceasta scrisoare, poate citeste cineva si ma ajuta. Oare Dumnezeu m-a parasit definitiv? Scrisoarea aceasta o dictez, caci nu mai pot scrie. Multumesc.
Plopeanu Ion - com. Cosesti, sat Leicesti, jud. Arges, cod 0404
(N.r. - In asteptarea raspunsului dorit, va sfatuim sa va adresati in scris maicii Violeta Mocanu din loc. Barsesti, jud. Vrancea, tel. 36, prin comanda interurbana, cu care s-a publicat in revista noastra un amplu interviu. Ea va va ajuta).

"Fiica mea scrasneste cumplit din dinti"
Traim un fenomen foarte neplacut: fiica mea scrasneste cumplit din dinti in timpul noptii. Prin intermediul rubricii dv., asteptam cu multa speranta un remediu din partea cititorilor dv. Mii de multumiri,
Viorica - Galati

"Unde se gaseste rasina de conifere?"
Ii rog pe cititorii revistei care au stiinta despre un loc unde as putea gasi rasina de brad, sa mi-l comunice. Cu multumiri,
Nicoleta Elena - Craiova

"Baietelul meu are dezlipire totala de retina"
Am un baietel in varsta de 11 ani, cu dezlipire totala de retina, la ochiul stang. Am fost cu el la multi medici, dar nu am avut nici un rezultat. Cine cunoaste un specialist oftalmolog sau un alt gen de vindecator pentru aceasta boala de ochi, il rog sa ma ajute.
P.S. Eu am Candida in gat. De trei ani de zile, nu pot scapa de ea. Medicii mi-au recomandat Stamicin, am luat nenumarate flacoane, dar degeaba. Ma puteti ajuta?
Rodica Vatavu - Botosani

"Am cancer pulmonar"
Trimit acest S.O.S. deoarece sunt disperata. De cateva luni, mi s-a pus diagnosticul de cancer pulmonar si acum s-au pus in evidenta si metastaze osoase. Am facut tratament cu citostatice si cu cobalt, pe care l-am intrerupt, deoarece nu-l mai suport. Mi-am pierdut puterile fizice si toata speranta mea este intr-un tratament naturist paramedical. Va rog mult, dati curs cat se poate de repede acestei cereri disperate.
Ileana - Bucuresti
(N.r. - Parcurgeti interviul din pagina 6 a revistei, in care veti putea gasi eventuale sugestii pentru situatia dv. Va sfatuim, de asemenea, sa-l contactati pe dl colonel Petre Anca, a carui adresa o gasiti in aceasta pagina, la intrebarea 4)

"Sufar de osteoporoza in banda"
Va rog din suflet sa publicati si randurile mele in ziar. Am o mare suferinta, produsa de o tendinita la articulatia pumnului si osteoporoza in banda (adica la toate articulatiile). Ma misc foarte greu si cu mari dureri. Am facut tratament balnear si tot ce mi-a recomandat medicul, dar durerile persista, mai cu seama de cand a dat frigul. Poate stie cineva un tratament naturist local, ca bai nu pot face, avand tahicardie si tensiune arteriala.
Airinei Alexandrina - Iasi

"Stie cineva cum se prepara hustea pentru bors?"
Am citit in numeroase carti de bucate si reviste cum se prepara borsul de casa. Dar nicaieri nu scrie cum se prepara hustea, necesara prepararii borsului de putina. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
Fiodor Mariana - Galati

"Sunt diabetica si am complicatii"
Am 21 de ani, de 8 ani sunt diabetica, insulino-dependenta, iar in urma cu 3 ani au aparut primele complicatii. Ceea ce ma ingrozeste cel mai mult este o boala de natura dermatologica, destul de rara la varsta mea: necrobioza lipodica. Este o pata rosie pe gamba piciorului drept, care creste incontinuu (are acum 5-6 cm). Nici un tratament nu a dat rezultate si apelez la dv. si la cititorii As-ului, in speranta unui raspuns. Sunt dispusa sa incerc orice. Am mare incredere in tratamentele naturiste. O alta problema e greutatea: am luat in cca 6 luni, de cand am trecut pe terapie intensiva cu insulina (4 injectii pe zi), 12 kilograme in plus, pe care imi este imposibil sa le dau jos. V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta, fiindca ma aflu in situatia disperata de a nu sti ce voi face in continuare cu viata mea.
Ana Maria - Bucuresti
(N.r. - Pentru a castiga timp, apelati la serviciile d-lui Vasile Popa, de la Cabinetul "Natura Medica" din Bucuresti. Tel. 629.84.47 si 629.73.28.)