Sanatate

Redactia
Cititorii Rspund. "Fetita mea are trichomonas si face carcei". (Raspuns pentru Olivia Cristof - Bucuresti, F. As nr. 340). 1. Aceeasi ciuperca a avut-o si o ruda de-a mea, care se plangea ca o trateaza de trei ani, dar fara rezultate. Am dus-o la un medic care din pacate a murit (dr. Elian), Dumnezeu...

Cititorii Rspund

"Fetita mea are trichomonas si face carcei"
(Raspuns pentru Olivia Cristof - Bucuresti, F. As nr. 340)


1. Aceeasi ciuperca a avut-o si o ruda de-a mea, care se plangea ca o trateaza de trei ani, dar fara rezultate. Am dus-o la un medic care din pacate a murit (dr. Elian), Dumnezeu sa-l odihneasca, si care i-a indicat sa faca spalaturi cu ceai de coada soricelului, in care se pune o lingurita de bicarbonat (la un litru de infuzie). Dupa cateva zile a venit sa-mi multumeasca, spunandu-mi ca i-a trecut.
Voicu P. - Timisoara, tel. 056/14.19.33

2. Pentru a combate carceii fetitei dv., va recomand urmatorul leac: se ia un sapun de rufe (de casa) si se inveleste intr-un tifon sau o carpa, punandu-se la picioarele copilului, sub plapuma. Nu e neaparat nevoie sa il atinga. In acest mod ma tratez eu, care am carcei de cativa ani, si in prezent mai apar numai daca sapunul cade din pat! Tratamentul il stiu de la un medic, care l-a auzit de la un taran batran. Va doresc multa sanatate.

V. M. - Bucuresti

3. Contra carceilor, medicul american D. C. Jarvis indica o reteta pe care a incercat-o si mama mea si a fost foarte buna: timp de o saptamana, dupa fiecare masa, se iau cate 2 lingurite cu miere. Intr-o saptamana se scapa de carcei, dar este bine ca mierea sa se mentina permanent in regim.

Mihail Maria - B-dul Al. Obregia nr. 44, Bl. R15, Sc. A, Ap. 30, sector 4, Bucuresti

4. O mare eficienta in tratarea trichomonasului o au florile albe de lamaita (Philadelphus coronarius), care distrug in cateva minute acest parazit. Inca din anii "60, la Targu Mures a fost obtinut un extract de lamaita, numit Filadelfina, care desi este mai eficient decat medicamentul Flagyl (care se administreaza de medici), nu este cunoscut.

Mihaela - Brasov

"Caut un tratament naturist pentru hemoragie oculara"
(Raspuns pentru Moldovan Carmen - Bistrita, F. As nr. 340)


1. Exista un produs american realizat din plante si care se numeste Lutein (extract de loboda si dovleac galben). Daca doriti, pot sa va ofer amanunte. Multa sanatate.
Gergheli Rodica - Galati, tel. 036/45.95.46
2. Eu m-am vindecat punandu-mi pe ochi, de trei ori pe zi, comprese sterile cu urina proprie, conform retetei recomandata de dr. Daniel Merath in cartea "Urina, medicament pentru viata". (Se recolteaza urina din jetul de mijloc). In ochii foarte injectati se pun si picaturi de vita-de-vie, rezultate prin taierile de primavara. Se recolteaza prin asezarea unei sticlute foarte curate sub locul unde picura lacrima vitei. Apoi se astupa sticluta si se tine la rece, la intuneric.
Catrina Maria - com. Mosoaia, jud. Arges

"Ma simt rau dupa o operatie de hernie de disc"
(Raspuns pentru C. Ioana - Pitesti, F. As nr. 340)


1. Am 56 de ani, m-am operat si eu in anul 1992 si am avut exact aceleasi dureri si arsuri la membrele inferioare. Pe parcurs, starea mea s-a ameliorat simtitor, in urma tratamentului balnear pe care il urmez in continuare si folosind unguentul Diclofenac, Aspirina si Meprobamat.
Parvu Eugen - com. Tatarani, jud. Dambovita
2. In cele ce urmeaza as vrea sa va dau numele unui medic, care prin profesionalismul sau m-a vindecat si nu a mai fost nevoie sa ma operez de hernie de disc. Este vorba despre dl dr. Moldoveanu C., de la Centrul de Acupunctura si Homeopatie Bucuresti din strada Visarion nr. 4-6, tel. 01/659.31.70, care practica terapia cu laser. Acolo am vazut persoane care nu se simteau bine dupa operatie si dansul le vindeca.
D. C. - Bucuresti
3. Va recomand cataplasme alternative cu frunze zdrobite de varza si argila, aplicate pe zona lombara. Varza se pune direct pe piele, argila se aplica in strat, pe o panza sau un tifon, inmuiata in prealabil in ceai de coada calului sau coada soricelului. Ambele cataplasme se lasa toata noaptea. Eficiente sunt si masajele cu ulei calmant, preparat din ulei camforat si usturoi. Goliti o treime din flaconul de ulei camforat (il gasiti la farmacie) si puneti inauntru - pana ce volumul sticlei se completeaza din nou - usturoi dat pe razatoare. Se amesteca bine, agitand flaconul. Se maseaza regiunea dureroasa, in directia inimii.
Roman Maria - str. Bucium nr. 1, Bl. B1, Sc. 2, Et. 8, Ap. 77, Cluj

"Ce se poate face impotriva zgomotului?"
(Raspuns pentru Iuliana Costin - Mangalia, F. As nr. 340)


1. Necazurile de care va plangeti m-au chinuit si pe mine, provocandu-mi aproape o boala de nervi. M-a salvat o fosta colega de munca, care plecase in Israel si mi-a trimis de-acolo niste dopuri mici de burete (se numesc Ear classic) care se vara-n urechi, la culcare. Nu sunt scumpe si sunt foarte eficiente (in prezent, se gasesc si la noi, in farmacii - n.r.). Exista, de asemenea, si dopuri din ceara de albine, dar eu nu le-am putut suporta: erau dure, imi produceau dureri.
Elena Iancu - str. Codrescu nr. 7C, Bl. B2, Sc. B. Ap. 8, Iasi
2. Si eu am avut probleme de genul celor descrise de dv. Exista in farmacii dopuri pentru urechi (antifoane). Mie mi-a procurat cineva din Bucuresti. Sunt ieftine (5000 lei asta-vara) si atenueaza zgomotele in mare masura.
Marilena Barsan - str. Soveja nr. 41, Bl. S, Sc. B, Ap. 35, Constanta

"Caut un profesor de gimnastica recuperatorie"
(Raspuns pentru Natalia Gordun - Bucuresti, F. As nr. 340)


Am atestat de masaj terapeutic si de intretinere. In unele cazuri, lucrez asistat de un medic cu care colaborez. Cei care vor sa fie asistati la domiciliu (masez chiar si hemiplezici, carora speranta de vindecare li se implineste), sa mi se adreseze prin telefon.
Stoenescu Stelian - str. Campu cu Flori nr. 3, Bl. M49, Sc. A, Et. 6, Ap. 38, Bucuresti, tel. 777.00.85

"Am fost operat de gusa nodulara, dar ma simt rau"
(Raspuns pentru Manolache Maria - Piatra Neamt, F. As nr. 340)


1. Va sfatuiesc sa va adresati cu toata increderea la cabinetul de Bioterapie al d-nei Aura Vasilache din Piatra Neamt, tel. 033/21.24.75 sau 092/56.98.08 si la Cabinetul medical "Plantavorel" din Piatra Neamt, la d-na dr. Cristina Cojocaru, pentru tratament homeopatic (str. Cuza Voda nr. 46, tel. 033/21.04.32.
Nina Petre - B-dul Decebal nr. 3, Bl. E2 (Turn Ozana), Et. 5, Ap. 74, Piatra Neamt
2. Sunt si eu din Piatra Neamt si va pot ajuta la procurarea plantei aloe. Sunati la tel. 033/62.42.35, fam. Iosub. Cu mult respect pentru publicatia "Formula As",
Iosub Lacramioara - Piatra Neamt
3. Va raspund printr-o alta poveste, aceea a mamei mele, care are gusa polinodulara si care in urma unor tratamente nereusite a fost propusa pentru operatie. Cu o saptamana inainte de data operatiei, am gasit in revista "Formula As" un articol despre maica-farmacista Violeta Mocanu. Ca si dv., mama mea, in varsta de 55 de ani, iubeste viata, iar noi, familia ei, o dorim cat mai mult alaturi de noi, asa ca am renuntat la operatie si am luat drumul Vrancei. Lucrul acesta s-a intamplat in septembrie 1998, iar acum, in ianuarie 1999, primele semne de vindecare au si aparut. Scumpa doamna, inarmati-va cu incredere in Dumnezeu, pentru ca acest aspect conteaza foarte mult, spovediti-va (obligatoriu la preot) si mergeti la maica Violeta Mocanu. Tratamentul este 100% naturist, nu este costisitor. Cu multa credinta in Dumnezeu si cu putina vointa, veti reusi. Pentru mai multe detalii, sunati la nr. de telefon 039/62.26.84, fam. Chivu - Braila. Adresa maicii este: Violeta Mocanu, comuna Barsesti, jud. Vrancea, tel. 36.

"Am nevoie de planta "
(Raspuns pentru Varlan Agurita - Piatra-Neamt, F. As nr. 340)


1. In aceasta perioada nu se gaseste nicaieri Limba boului. Ea creste in toata tara, dar numai intre aprilie si octombrie. Plafarul nu are aceasta planta.
M. Roman - Cluj
2. Va sfatuiesc sa va adresati d-nei farmaciste Coroama Elena din Piatra Neamt, tel. 033/21.91.16.
Nina Petre - Piatra-Neamt

"Mama mea sufera de coxartroza bilaterala"
(Raspuns pentru Corfu Ioan - Piatra Neamt, F. As nr. 320)


In numarul 345, la rubrica "Cititorii raspund", d-na Voicu Persida din Timisoara v-a recomandat medicamentul Alflutop, precum si un set de teste clinice legate de el. Intrucat produsul este fabricat de compania noastra, S.C. Biotehnos S.A., am dori sa ne trimiteti adresa, pentru a va trimite primele 20 de fiole necesare inceperii tratamentului cu Alflutop. Ne bucuram ca produsul si-a dovedit inca o data eficacitatea, fapt care intareste increderea noastra in viitorul produselor pe baze naturale, care sa ofere o alternativa la medicamentele de sinteza. In asteptarea raspunsului dv., va multumim anticipat.
Ioana Spirescu - "Biotehnos" S.A., str. Dumbrava Rosie nr. 18, sector 1, Bucuresti, tel. 01/210.20.15, 210.88.71