Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba. "Baiatul meu este bolnav de epilepsie de la 9 ani". De sapte ani (acum are 15), baiatul meu este chinuit de epilepsie, ale carei crize in ultima vreme s-au indesit. Va implor, daca stie cineva vreo metoda care da rezultate sau un tratament naturist, sa i-l comunice unei mame disp...

Cititorii Intreaba

"Baiatul meu este bolnav de epilepsie de la 9 ani"

De sapte ani (acum are 15), baiatul meu este chinuit de epilepsie, ale carei crize in ultima vreme s-au indesit. Va implor, daca stie cineva vreo metoda care da rezultate sau un tratament naturist, sa i-l comunice unei mame disperate.
Ristea Tatiana - com. Galicea Mare, jud. Dolj

"Am pancreatita si hepatita cronica"

Ma adresez dv. cu rugamintea de a ma ajuta ca prin intermediul revistei sa aflu un tratament naturist pentru boala de care sufar. Diagnosticul este: pancreatita si hepatita cronica. Mentionez ca am dureri, mai ales noaptea. Duc o viata rationala, nu fumez si nu consum bauturi alcoolice. Daca s-a confruntat cineva cu aceasta boala, il rog din inima sa ma ajute.
Daniela - Bucuresti
(In asteptarea altor raspunsuri, adresati-va la cabinetul Iulia Tunaru - Assem Hassan, tel. 210.78.16, seara si dimineata)

"Baietelul meu sufera de bronsita"

Am un baietel de 9 luni si imi face frecvent bronsita. Am fost de mai multe ori internata in spital cu el. Este ciuruit de atatea injectii. Dupa ce revin acasa, la 3-4 zile se imbolnaveste din nou. Sunt disperata si nu mai stiu ce pot face.
P.S. Stie cineva vreun tratament pentru hemoroizi?
L. Gina - Draganesti-Olt

"Fata mea se chinuie cu vertijul Meniere"

Va scriu in numele fetei mele, in varsta de 31 de ani, care din august anul trecut se chinuie cu vertijul Meniere. A fost de doua ori internata in spital, unde i s-au facut 15 perfuzii cu Hidrocortizon, Redergin si Heparina, iar in prezent urmeaza un tratament cu Betaserc. Cu toate astea, crizele s-au indesit: ameteli, ureche infundata cu zgomote, voma. Am fost la o multime de doctori si toti ii spun sa aiba rabdare, dar a devenit insuportabil. Ii rugam pe cititorii revistei care s-au confruntat cu o suferinta similara, sa ne ajute sa trecem peste acest moment. Cu multa recunostinta,
Elisabeta Calugareanu - Bucuresti

"Am osteoporoza si reumatism degenerativ"

Locuiesc intr-o ferma, la tara, impreuna cu sotul meu care a lucrat la I.A.S. Trebuie sa stam aici cat putem, fiindca la Bucuresti nu ne mai descurcam. In aceste conditii grele pentru niste pensionari, sufar ingrozitor de picioare (piciorul stang ma doare foarte rau deasupra genunchiului). Acum a inceput sa ma doara si dreptul, nu mai pot sa ma sprijin pe el. Diagnosticul medicului este: nevralgie parastezica, osteoporoza si reumatism degenerativ. Va rog din suflet, ajutati-ma cu un raspuns.
Maria Deas - Bucuresti

"Sunt infectat cu Hiv, categoria B"

Ma numesc Costin, am 30 de ani si sunt om disperat. Sunt diagnosticat cu Hiv categoria B si pneumopatie acuta dreapta. Mentionez ca am prezentat intoleranta digestiva majora la terapia anti Hiv (Azt, Ddc). Va scriu cu speranta ca poate unul dintre cititorii dv. imi poate fi de folos. Rugamintea mea este ca toti cei care ma pot ajuta, sa ma sfatuiasca ce sa fac. Va doresc sanatate multa si ajutor din partea lui Dumnezeu.
Costin

"Sufar de lichen sclero-atrofic"

De doi ani de zile ma tratez prin spitale, fara nici un rezultat, de boala numita lichen sclero-atrofic. Daca a mai avut cineva un asemenea diagnostic si s-a vindecat, e implorat sa-mi raspunda prin intermediul revistei.
F. Elena - Targoviste

"Tatal meu este artritic si diabetic, si are usturimi groaznice pe picioare"

Tatal meu este cardiac, astmatic, diabetic, artritic si reumatic. Apelez la bunavointa dvs. pentru a face publica situatia lui, in speranta ca vreun cititor al revistei "Formula As" sau vreun medic pot sa ne ajute sau sa ne dea un sfat. Este vorba de usturimi cumplite ale pielii de pe picioare, cu precadere de la genunchi in jos. Un timp, a suportat usturimile prin bai de tarate la picioare. Din toamna trecuta, aceste bai nu-si mai fac efectul. Mentionez ca tatal meu ia medicatia necesara pentru fiecare boala. De asemenea, pentru durerile insuportabile ale pielii picioarelor, a incercat toate tratamentele prescrise de diversi doctori. Orice alifie sau solutie ii provoaca usturimi si mai mari ale picioarelor.
In speranta ca ne veti putea ajuta, va multumim din suflet.
Mariana Cornea - Bucuresti

"Sunt dependent de niste medicamente pe care nu le mai pot plati"

Va rog respectuos sa ma ajutati in aceasta problema delicata pe care o am. Din anul 1988 sunt operat pe cord deschis, avand diagnosticul de sarcoidoza pulmonara. De atunci, vin mereu la controale periodice la Spitalul Fundeni, sectia Hematologie. De vreo cativa ani, aceasta boala a inceput sa-mi dea complicatii atat la inima, cat si la vedere (circulatie cerebrala), avand fibrilatii arteriale, tensiune oscilanta, staza papilara Os si Od. Aceasta boala imi provoaca dureri mari de cap, ameteli sub forma unui vertij (sindrom vertiginos). De aproximativ cinci ani, ma tratez cu urmatoarele medicamente: Rytmonorm, Preductal, Enap, Neocrystepin. Aceste medicamente s-au scumpit foarte mult in ultimul an, iar eu am o pensie de 418.000 lei. Din acesti bani, dau numai pe medicamente 250.000 lei. Am trei copii care sunt la scoala, in clasa a Ii-a, a V-a si a Vi-a si imi este foarte greu. De aceea, va rog pe dvs., poate ma puteti ajuta intr-un fel, prin Crucea Rosie sau prin alta metoda, sa obtin aceste medicamente, la un pret mai mic. Mentionez ca am varsta de 40 de ani, iar aceste medicamente imi sunt necesare toata viata.
Cu speranta ca ma veti intelege, va doresc multa sanatate, fericire, prosperitate in activitatile dvs. zilnice.
Va multumesc anticipat,
Voicu Emilian Ioan - Str. Constructorului nr. 19, Bl. P7, Sc. 1, Ap. 1, Focsani, tel. 037/61.02.47