Strabunica stie tot

Redactia
Bunica Stie Tot . Farfuriile plesnite se repara usor, procedand in modul urmator: bagati-le intr-un vas cu lapte si lasati-le sa fiarba o ora. Lasati laptele sa se raceasca complet, apoi scoateti farfuria. Crapatura a disparut!. Oglinda retrovizoare din interiorul masinii reflecta cu mai putina int...

Bunica Stie Tot

Farfuriile plesnite se repara usor, procedand in modul urmator: bagati-le intr-un vas cu lapte si lasati-le sa fiarba o ora. Lasati laptele sa se raceasca complet, apoi scoateti farfuria. Crapatura a disparut!
Oglinda retrovizoare din interiorul masinii reflecta cu mai putina intensitate lumina farurilor vehiculelor aflate in spate daca o acoperiti cu o bucata de ciorap de nylon.
Azaleele raman multa vreme inflorite daca in apa cu care se uda (lasata sa se incalzeasca la temperatura camerei) se pun cateva picaturi de lamaie sau de otet, pentru a neutraliza calcarul.
Cutia pentru cuburi de gheata nu se mai lipeste de congelator daca ii ungeti fundul cu ceara.
Locurile murdare ale geamantanelor din panza se curata cu un burete imbibat in apa cu cateva picaturi de amoniac.
Bagajele pe care le luati cu dv. in avion pot fi mult mai usor identificate pe banda rulanta daca lipiti pe ele semne distincte: abtibilduri (autocolante) vizibile.
Inelele intra si ies mai usor de pe degetele umflate daca inainte de a le pune sau scoate va tineti mana in apa rece, iar apoi o ungeti cu o crema grasa sau unt.
Tartrul nu se mai depune in jurul gurilor de scurgere de la bai si chiuvete daca o data pe saptamana le frecati cu un burete inmuiat intr-o compozitie de otet fierbinte indoit cu apa.
Petele de rugina ies daca sunt frecate cu sare fina sau cu o carpa imbibata in amoniac amestecat cu fulgi de sapun (sapun ras).
Telefonul nu trebuie niciodata folosit cand faceti baie (nici fanul sau aparatul de ras electric). Riscati o electrocutare... definitiva.
O baie reusita nu trebuie facuta in apa mai fierbinte de 37 grade C si nu trebuie sa dureze mai mult de un sfert de ora.
Maturile rezista in conditii perfecte daca sunt spalate o data pe luna in apa cu clabuc de sapun, dupa care se clatesc in apa cu otet si se pun sa se usuce cu perii in sus.