Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Stie cineva cum se combate iradierea?". (Raspuns pentru Claudia - Iasi, F. As nr. 349) . 1. Stimata d-na Claudia, bine ati facut ca v-ati adresat acestei reviste umaniste, care contribuie la alinarea suferintelor omenesti. Dupa explozia centralei nucleare de la Cernobil...

<b>
Cititorii Raspund

"Stie cineva cum se combate iradierea?"
(Raspuns pentru Claudia - Iasi, F. As nr. 349)
1. Stimata d-na Claudia, bine ati facut ca v-ati adresat acestei reviste umaniste, care contribuie la alinarea suferintelor omenesti. Dupa explozia centralei nucleare de la Cernobil, am gasit intr-un ziar ucrainean urmatorul tratament naturist pentru iradiere: tratamentul se face in trei cure a cate 10 zile fiecare, cu pauze de 20 de zile intre ele.
Suc de sfecla rosie, 200 ml dimineata si 200 ml seara (se obtine in centrifuga).
Peste zi se consuma obligatoriu grau incoltit si fulgi de ovaz. Pentru fulgii de ovaz, reteta este o lingura la o cana de ceai de pir. Daca sucurile folosite produc greata, se poate adauga si suc de mere (1-2 fructe) in amestec. Pe timpul tratamentului sunt interzise: zaharul (sub orice forma), cafeaua, alcoolul, tutunul. Cu rabdare si incredere veti reusi sa stapaniti boala. Faceti analizele dupa trei luni si Dumnezeu sa va ajute.
Perianu Artemie - Str. Carpatilor nr. 3, sc. B, ap. 6, Brasov
2. Boala de iradiatie a aparut nu doar in urma catastrofei de la Cernobil, ci si in urma scurgerilor de la centrala nucleara de la Kozlodui - Bulgaria. Deoarece problema este nationala (multa lume este iradiata fara sa stie, acuzand fel de fel de boli), trebuie sa se stie ca singurul tratament cu eficienta dovedita este cel pe baza de ceai chinezesc (rusesc). Dintre victimele de la Hiroshima, singurele care si-au imbunatatit starea sanatatii au fost cele care s-au refugiat in regiunea Udji, mare producatoare de ceai, unde au baut cantitati insemnate de ceai verde. Acest ceai, provenind de la un arbust (Thea sinensis), are nenumarate proprietati curative. Pe tema aceasta, am scris o carte care va apare in acest an, "Ginsengul si alte plante care prelungesc viata". Cercetatorii japonezi de la Universitatea din Tokio au confirmat ca ceaiul elimina Strontiul 90, iar cei chinezi au obtinut o reducere a iradierii cu Cobalt cu 30%. Scoala chineza din Jilin a obtinut ameliorari de pana la 90% in boli radioactive, folosind ceai negru si papadie. Al doilea pas in acest tratament, este intarirea sistemului imunitar, pentru a impiedica declansarea cancerului. Se administreaza catina alba (extract, ulei) - contactati-l pe dl prof. Ion Brad, tel. 01/330.02.16, extract de vasc (Isorel) - adresati-va la tel. 01/330.25.12, Golden Yacca, picaturile Beres si extracte pe baza de Ginseng (se gasesc in farmacii).
Arh. Cernescu Mugur - B-dul Ioan Cuza nr. 39, Resita, jud. Caras Severin, cod 1300
(Va rugam, daca detineti si un numar de telefon, sa ni-l comunicati pentru a va putea contacta in exclusivitate. Multumim, Formula As)

"Aveti un remediu contra aftelor?"
(Raspuns pentru Nicolae Dan - Bucuresti, F. As nr. 348)
Daca aftele sunt rectale, faceti spalaturi cu ceai de salvie si apoi folositi unguentul Propoderen. In cazul aftelor bucale, se foloseste tot ceaiul de salvie, urmat de badijonari cu gingiprop. Se evita alimentele tari si iritante, se mentine o igiena bucala permanenta. Dupa 2-8 zile, boala dispare.
Mihail Maria - B-dul Al. Obregia nr. 44, bl. R15, sc. A, ap. 30, sector 4, Bucuresti

"Sotul meu are ciroza lichida intr-o intr-o faza avansata"
(Raspuns pentru Suvaila Rodica - Bucuresti, F. As nr. 346)
Cautati radacina de dud alb (agud). Se spala bine, se freaca cu o perie, se taie aschii, ca la ascutit creionul. Se ia un pumn de aschii seara si se pun in doi litri de apa. A doua zi se fierb, pana scade lichidul la 1,250 l. Se strecoara si se bea timp de o zi. (Se poate si gati din acest lichid, pentru bolnav). Se tine regim sever si odihna absoluta la pat, 1-2 saptamani. Mare atentie, sa nu raceasca la plamani. Ceaiul se bea pana scade burta. Cand nu mai creste burta, opreste ceaiul, facand o pauza de 2-3 saptamani. Cat sotul dv. va lua ceaiul, va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina are culoare rosie. Sa nu se sperie. Doua-trei luni sa nu faca efort si sa continue regimul. Persoana care a fost vindecata de aceasta boala repeta in fiecare an aceasta reteta. Cand i-am trimis-o, era externata din spital si trimisa sa moara acasa.
Enescu Profira - B-dul Saturn nr. 3, sc. A, ap. 14, Brasov, tel. 068/13.77.26

"S-a salvat cineva de la o metastaza la ficat?"
(Raspuns pentru Elena - Ialomita, F. As nr. 346)
Si sotul meu a avut aceasta boala si s-a tratat pe cale naturista. Raspunsul din F. As nr. 348, semnat P. M. - Ploiesti, este bun, dar din 3 in 3 saptamani trebuie sa schimbati ceaiurile, altfel devin toxice. La un litru de apa clocotita se pune cate o lingurita rasa din patru sau cinci ceaiuri (amestec), se lasa la infuzat, dupa care se strecoara. Se poate indulci cu miere si lamaie. Se bea 1 1/2 l de ceai pe zi: sunatoare, salvie, galbenele, urzica, papadie (frunze), menta, musetel, anghinare, fenicul (seminte care se fierb separat 5 minute), coada soricelului, coada calului, armurariu, cicoare, rostopasca, lamaita, tataneasa (se fierbe separat 5 minute), catina. In paralel, se consuma zilnic urmatoarele sucuri: sfecla rosie - 300 ml, morcovi - 200 ml, mere - 200 ml, varza - 100 ml. Se amesteca toate si se bea de trei ori pe zi cate o treime. Mancare de regim fara grasimi si prajeli. Daca vreti lamuriri, scrieti-mi.
Busa Aurora - Str. Hateg nr. 7, bl. 17, sc. E, ap. 2, Arad, cod 2900

"Am o boala care ma impinge la sinucidere: teniaza"
(Raspuns pentru Elis - Satu Mare, F. As nr. 348)
Acum 37 de ani am fost si eu in aceeasi situatie, dar in plus eram si insarcinata... Starea de voma, de ameteli, de rau general o puneam pe seama sarcinii. Cand am inceput sa elimin proglote, m-am speriat. Eram intr-o stare grava si medicamentele mi-ar fi otravit sarcina. Eram prin luna a 7-a, dar sfatul unei d-ne de la laboratorul policlinicii unde mi-am facut analizele m-a salvat. Tratamentul este usor de facut si eficace. Eu am scapat de o tenie de vreo 4-5 metri. Este important sa se elimine capul. Spre mijloc, tenia e mai lata de 1 cm, spre cap se ingusteaza, arata ca un fir de ata. In varf, capul este de marimea unui ac de gamalie. Si acum, reteta: 250 g samburi de dovleac (dar neprajiti) se curata de coaja si se dau prin masina de tocat nuci. Se amesteca cu 4-5 linguri de miere de albine naturala. Se mananca incet, pe stomacul gol, dimineata. In ziua respectiva se mai mananca doar seara, un iaurt. Cu o zi inainte de tratament, trebuie la fel, un regim sever. Doar iaurt. Cand apare senzatia de scaun, bolnava sa se aseze pe o oala in care a pus apa cat mai calda. Tenia se trage la caldura. M-as bucura nespus ca tratamentul sa fie de folos. Cu tot respectul si stima,
Silvia Stoicescu - Str. dr. Senchea nr. 43, Fagaras, jud. Brasov, cod 2300
Sunt pensionara si, ca toti cititorii, astept revista dv. ca pe un balsam. Ceea ce faceti dv. este mai mult decat omenie. Sunteti alaturi de cei in suferinta, de cei nevoiasi. Bunul Dumnezeu sa va dea sanatate si putere, sa duceti mai departe acest miracol.

"Baietelul meu are prea putine trombocite in sange"
(Raspuns pentru Trabalescu V. - Alba Iulia, F. As nr. 348)
Va scrie mama unui baietel de 4 ani, bolnav de aceeasi boala ca a fiului dvs. Si noi am cautat tot felul de tratamente si am schimbat doctor dupa doctor. Mereu ne-am lovit de acelasi raspuns: "Avand in vedere ca nu se stie ce anume provoaca aceasta boala, nu stim nici un tratament anume. Putem doar incerca o cale de vindecare". Dupa luni intregi de chin, durere, spaima si un gram de speranta, cand avea un numar de 20.000 de trombocite, am ajuns la spitalul Fundeni - Bucuresti si am avut sansa de a intalni o pereche de doctori formidabili, carora le vom fi recunoscatori toata viata: dr. Anca Colita si dr. Bogdan Dinu. A inceput un tratament cu Predninson - dupa o anumita reteta impusa de greutatea copilului si starea bolii, Tarosin - 3 tablete/zi si vitamine. Dupa trei luni s-au vazut primele rezultate: o ameliorare semnificativa a numarului de trombocite, care nu mai variau la scaderea tratamentului. Acest tratament a durat cam 6 luni, dupa care am renuntat la Tarosin. Dupa un an de zile a fost eliminat si Prednisonul.
Paralel cu tratamentul medicamentos, am inceput si un tratament naturist Cozac (ceai + superconcentratul Cozac), respectand intocmai regimul draconic impus de acesta. Au fost zile cand as fi preferat sa mor si sa nu trebuiasca sa-mi vad copilul suferind, si va dati seama ca nu e usor sa explici unui copil de trei ani - pe atunci - de ce ii sunt interzise dulciurile, de ce nu are voie sarat si de ce nu are voie sa se bucure din plin de bucuriile unui copil de trei ani. La cele doua tratamente, respectate cu strictete (naturist si medicamentos), am adaugat si cel al sufletului. Ne-am rugat pentru el toata familia si atunci cand cineva ajungea la o manastire depunea un pomelnic si pentru el. D-na Trabalescu, sunt sase luni de cand acest copil a revenit la viata normala, se simte perfect. Am refuzat sa-i spunem ca este un copil bolnav. Sper din tot sufletul sa va fie de folos raspunsul meu si sa va salvati copilul. Mai presus de toate nu va pierdeti speranta. Ganditi-va ca atunci cand Dumnezeu inchide o fereastra, deschide o usa. Multa sanatate si speranta!
Gabi Pasarica
P.S. Telefonul la care o puteti gasi pe d-na dr. Colita este: Spitalul Fundeni - Clinica de Pediatrie, 01/240.70.70, int. 178 sau 103.
Multumiri revistei "Formula As" pentru ceea ce face pentru noi, pentru puntea de legatura pe care o realizeaza, prin aceasta rubrica, intre miile de suflete chinuite si lipsite de speranta si incredere.