Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Copilul meu are o ciuperca la anus". (Raspuns pentru Ana - Bacau, F. As nr. 334). 1. M-am confruntat si eu cu aceeasi problema care il necajeste pe baietelul dv. Nu am apelat nici la antibiotice, nici la antimicotice, a caror lipsa de eficienta imi fusese adusa la cunosti...

Cititorii Raspund

"Copilul meu are o ciuperca la anus"
(Raspuns pentru Ana - Bacau, F. As nr. 334)
1. M-am confruntat si eu cu aceeasi problema care il necajeste pe baietelul dv. Nu am apelat nici la antibiotice, nici la antimicotice, a caror lipsa de eficienta imi fusese adusa la cunostinta de numeroase scrisori publicate in "Formula As". In cele din urma, m-am vindecat singura, privind-o pe mama cum face o placinta: oare o ciuperca - candida - nu poate fi anihilata de alta ciuperca (drojdia de bere)?, mi-am spus. Am facut mici bile de drojdie (cat o boaba de mazare) si le-am introdus la intrarea in anus si in vagin (candida mea atinsese ambele locuri). Efectul a fost imediat: usturimea si pruritul au cedat si n-au mai revenit pana astazi.
Diana - Suceava

2. Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat de musetel. Dupa ce se raceste putin, se pun in el 2 linguri de miere si 2 linguri de spirt sanitar. Lichidul se pune intr-un lighenas in care copilul sa se poata aseza cu sezutul. Ceaiul trebuie sa fie cat se poate de cald. Dupa baie, partea bolnava nu trebuie stearsa. Tratamentul poate fi facut de doua ori pe zi. De fiecare data, ceaiul trebuie incalzit la limita suportabilitatii (atentie, sa nu-l opariti pe copil!). Cu acelasi amestec se poate repeta tratamentul doua zile la rand. Intr-o saptamana, copilul va scapa de necaz. (As dori sa aflu rezultatul, in urma aplicarii tratamentului).
Ciuce Maria - com. Beliu, nr. 295, jud. Arad, cod 2856

3. Si fetita mea a avut o ciuperca in jurul anusului. Am consultat multi medici, a urmat multe tratamente, dar nici unul nu a dat rezultat. Pe atunci, eram prietena cu o asistenta care a plecat in Sua. Ea m-a sfatuit sa tamponez locul cu albastru de metil si sa pun 1-2 picaturi si in ceaiul pe care il bea. Fetita s-a vindecat. Sa-i dea Dumnezeu sanatate pe unde este, pentru cate sfaturi bune mi-a dat, cat copii mei au fost mici.
Adomnitei Rodica - Str. Marasesti nr. 80, et. 7, ap. 30, Bacau

"Imi aud pulsul in urechea stanga"
(Raspuns pentru Draghicescu Marian - Brasov, F. As nr. 334)
1. Am si eu aceeasi suferinta ca dv., insa in urechea dreapta. Dupa numeroase incercari, am descoperit ca atunci cand ma culc, daca fac un mic colac (cat pumnul) din carpa si-l asez pe perna sub ureche, in asa fel incat deschiderea ei sa vina exact pe gura colacului (locul gol din cerc), nu mai aud pulsul din ureche si pot sa dorm. Este o rezolvare practica si usoara. Nu e cazul sa apelam la medic pentru aceasta disfunctie naturala a organului. Va doresc reusita.
Deliu Gheorghe - Sos. Giurgiului nr. 104-116, bl. A, ap. 110, sector 4, Bucuresti, cod 75314

2. Va sugerez sa folositi produsele americane naturale distribuite prin magazinele firmei "California Fitness" - Antioxidant cu extract de gingo bilboa pentru imbunatatirea circulatiei periferice si normalizarea tensiunii arteriale si preparatul Good night 4 Life care combate in mod eficient starile de stress si anxietate. Am avut probleme asemanatoare cu ale dv., dar cu ajutorul acestor preparate am reusit sa ma fac bine.
Iuliana Prodan - Cluj, tel. 064/18.19.13

3. Cel mai bun remediu este bitterul suedez. Ungeti-va mai intai intrandul urechii cu alifie de galbenele, apoi puneti in ea un tampon mic de vata imbibat cu bitter. Va doresc sanatate.
Simodi Florea - Str. Zorelelor nr. 22, Fagaras, jud. Brasov, cod 2300

"Fetita mea are doar un singur san dezvoltat"
(Raspuns pentru Elena - Piatra Neamt, F. As nr. 334)
1. Dezvoltarea inegala a sanilor poate fi provocata de lipsa de foliculina sau de progesteron, dar la fel de bine poate fi o deficienta endocrina mai grava. Trebuie urmarita si dezvoltarea ovariana. Adresati-va unui medic. Fara lamurirea acestor date nu vi se poate recomanda nimic.
dr. Popescu Tatiana - Arad

2. Tratamentul pe care vi-l recomand i-a fost aplicat unei fetite de 2 ani, careia la un san ii aparuse un nodul, iar celalalt san era complet nedezvoltat. Se amesteca intr-un pahar de apa (cca 200 ml) o lingurita de otet de mere si o lingurita de miere. Se bea de trei ori pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale. Tratamentul se face pana la consumarea unui litru de otet de mere, dupa aceea se face o pauza de doua saptamani si, daca mai este nevoie, se reia tratamentul. Fetitei i s-au facut analize de tot felul - mamografie, biopsie - fara a avea un diagnostic corect. Dupa tratamentul cu otetul de mere, nodulul i-a disparut si sanii i se dezvolta normal. Aceeasi reteta este foarte eficienta in vindecarea nodulilor tiroidieni.
Balea Ana Maria - Str. Fundatura Harmanului nr. 18, bl. 18 A, sc. A, ap. 12, Brasov

"Dupa o operatie de polipi, baiatul meu are mari probleme"
(Raspuns pentru Cristina - Ploiesti, F. As nr. 334)

1. In speranta ca va pot ajuta cu ceea ce stiu de la bunicii mei, va recomand urmatoarea reteta: intr-o sticluta de culoare inchisa (de 30 ml) se pune continutul unei fiole de vitamina A, peste care se adauga ulei de parafina, pana se umple sticluta. Se agita de fiecare data inainte de utilizare. Se pun cate 5 picaturi in fiecare nara si se sta cu capul aplecat mult pe spate, astfel incat sa ajunga picaturile in gat. Se sta in pozitie culcat aproximativ 10-15 minute. Dupa ce se termina continutul sticlutei, il refaceti. Tratamentul trebuie sa dureze intre 3-6 luni.
Gabriela Nibu - Bucuresti

2. Amestecati 5 g de suc de aloe vera (stors proaspat) cu 5 ml de ser fiziologic. Se pun in fiecare nara, seara si dimineata, cate 10 picaturi. Consumul de hrean, zilnic, si mai ales tragerea pe nas a aburilor de hrean ras, fiert, intr-un litru de apa, cu astuparea ochilor, desfunda mai repede canalele.
Eugen Giurgiu - Str. Nasaud nr. 20, bl. Y2, ap. 17, Cluj

3. Cumparati de la farmacie Tavegil - tablete si solutie de Propanolol. Administrati-i copilului, dimineata si seara, cate 1/2 tableta de Tavegil, timp de 3 zile si de 3 ori pe zi puneti-i in nas, 1-2 picaturi de Propanolol (tot timp de 3 zile). (Este singurul medicament care nu irita mucoasa nazala si n-are gust si miros). Imediat nasul se desfunda si tusea dispare. Fiindca nu sunt toxice, aceste medicamente (ieftine) se elibereaza fara reteta medicala. Eu folosesc aceasta reteta pentru a rezolva o alergie care imi creeaza aceleasi probleme ca ale fiului dv. Rezultatul e optim.
Gotia Maria - B-dul Horia nr. 12, Alba Iulia, cod 2500

"De unde pot cumpara o peruca?"
(Raspuns pentru Catalin Nicolae - Bucuresti, F. As nr. 351)
Firma "Stela-Cris" din Galati confectioneaza peruci din par natural, gata facute sau la comanda, conform dorintei clientilor (orice model, culoare, marime), inclusiv mese. Garantie: o viata. Preturi: perucile cu par scurt - 600.000 lei, iar cele cu par lung - circa 1.500.000 lei.
Adresa firmei: Str. Randunelelor nr. 11, tel. 036/41.77.42, Galati

"Sufar de o boala cumplita: sindromul Sjogren"
(Raspuns pentru Ionica - Bucuresti, F. As nr. 350)
Din manifestarile precizate de dv. se poate deduce - daca facem apel la medicina chineza - ca este vorba despre atingerea meridianului Ynn Keo, ce raspunde de transportul lichidelor umorale la ochi. In Bucuresti, exista multi medici care practica la un inalt nivel acupunctura. Adresati-va cu toata increderea.
Ioan Buzdugan - Str. Iuliu Maniu nr. 16, bl. 16 Mc, sc. 3, et. 3, ap. 36, Alba-Iulia

"In urma unei lovituri la coccis, mama are cumplite dureri de anus si spate"
(Raspuns pentru Manda Adrian - Targu Jiu, F. As nr. 350)
Boala mamei dv. se poate rezolva cu ajutorul unui tratament homeopatic. Cautati-ma pentru a va furniza detalii, modul de administrare a remediilor, pe care eventual vi le pot trimite prin posta.
Dr. Stoica Daniela, medic de medicina generala si homeopatie - Str. Mare a Unirii nr. 1, bl. C, sc. 1, et. 3, ap. 6 (blocul cu stomatologia), Focsani, jud. Vrancea, tel. 037/62.21.50
(D-le Manda Adrian, comunicati-ne cat mai urgent adresa la redactie. Ati primit de la Iasi o scrisoare foarte importanta, privind boala mamei dv.)