Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Am toxoplasmoza si nu stiu ce sa fac". (Raspuns pentru Doina Cristescu - Bucuresti, F. As nr. 335). Si eu am avut ganglionii axiliari umflati, in urma epilarii cu ceara si in urma folosirii deodorantelor. Am scapat in 1-2 saptamani, prin tamponari frecvente cu tinctura d...

Cititorii Raspund

"Am toxoplasmoza si nu stiu ce sa fac"
(Raspuns pentru Doina Cristescu - Bucuresti, F. As nr. 335)
Si eu am avut ganglionii axiliari umflati, in urma epilarii cu ceara si in urma folosirii deodorantelor. Am scapat in 1-2 saptamani, prin tamponari frecvente cu tinctura de iod si prin eliminarea deodorantelor. Folositi deodorante cu bila, nu pe baza de spray.
Nicolae Carmen - Bucuresti

"Ma doare ingrozitor muschiul gambei"
(Raspuns pentru Ion Loneanu - Petrosani, jud. Hunedoara, F. As nr. 335)

"Sufar de poliartrita reumatoida"
(Raspuns pentru Simion Firuta - Sibiu, F. As nr. 339)

1. Sunt un fost sportiv de performanta care, dupa 10 ani de lot national si alti 44 de ani de serviciu pe santiere, am contractat un reumatism dureros, care mi-a provocat o semiparalizie, desi am facut fel de fel de tratamente, la diferite statiuni balneare din tara. In cele din urma, am descoperit un tratament care m-a ajutat sa ma vindec, dupa zeci de ani de suferinta. In prezent, ma simt bine si organismul meu a devenit mai rezistent la frig. Iata leacul: 1. Se ia o lampa portativa (lampa de birou), bine izolata, cu dulie mare, in care se pune un bec de 100 W (becul trebuie sa fie liber, neacoperit). 2. Se ia 1/2 litru spirt sanitar peste care se storc 1/2 kg lamai taiate felii, apoi se baga si feliile in spirt si totul se pune intr-un borcan inchis cu capac. 3. Se aprinde lampa si se incalzesc pe rand, cu becul, ceafa, umerii, incheieturile bratelor, ale mainilor, genunchii, gleznele. Cand vine randul cefei, se roteste capul spre stanga si dreapta, se lasa in jos si-n sus. 4. Dupa ce toate articulatiile au fost bine incalzite cu lampa, se frectioneaza cu spirt, apoi se fac usoare miscari de rotatie a incheieturilor, dupa care urmeaza o repriza de odihna, pe un scaun, stand asezat. Seara, inainte de culcare, se ia dupa cina o aspirina. Peste zi, se prepara un ceai antireumatic de la Plafar, cu care se ia o tableta de vitamina C si una de Viplex. Solutia de spirt cu lamaie nu se spala de pe corp 5-6 zile, cand se face un nou tratament. O data pe saptamana, dupa cele 6 zile de la tratament, se face o baie foarte sarata - la o cada de apa calda (peste 36C) se toarna 2 kg de sare. Se fac miscari cu toate articulatiile, dupa care se iese afara, se imbraca haine groase, pentru transpiratie, intr-o camera calda. Dupa transpiratie, se face dus si hainele se schimba. In timpul tratamentului, se evita fumatul, bauturile alcoolice, sarea, condimentele, mancarurile grase, carnurile. Se prefera multe zarzavaturi si fructe. Miscarea este obligatorie in timpul tratamentului. Cei care doresc sa urmeze aceasta metoda (este recomandata tuturor reumaticilor) care pe mine m-a vindecat, e bine sa consulte un medic, ca nu cumva sa fie contraindicata, daca au si alte boli. Va rog sa nu va suparati ca nu-mi declin numele, dar sunt foarte cunoscut si nu doresc sa-mi fac publicitate.
Un cititor din Timisoara, care apreciaza nobila munca pe care o faceti, de a ajuta oamenii suferinzi

2. Din experienta sotului meu, va sfatuiesc sa va feriti de frig si umezeala, sa purtati incaltaminte comoda, sa nu consumati grasimi, sa beti lichide multe si sa va lasati de fumat. Faceti seara o baie calda la picioare, cu decoct de urzica, timp de 10 minute. Prepararea: luati un pumn plin de radacini de urzica, unul de tulpini si frunze, si le puneti in 5 litri de apa rece. Le lasati la macerat timp de 12 ore, dupa care incalziti tot continutul pana la punctul de fierbere. Stingeti focul si lasati vasul acoperit, timp de 10 minute. Se pot folosi de 2-3 ori aceleasi plante. Faceti de 2-3 ori pe zi frectii la picioare, cu tinctura de tataneasa, cimbrisor si traista ciobanului, prin alternanta. Aplicati pe zona dureroasa un saculet cu pedicuta. Se aplica, cu pauze, pentru a nu irita pielea, pana la disparitia durerii. Pedicuta din saculet isi pastreaza efectul un an de zile. Beti pe zi 4 cani de infuzie de cretisoara (1 lingura la o cana de apa clocotita. Se lasa sa stea 2 minute). Folositi si tratamentul indicat de dl dr. Ion Nica in F. As nr. 309. Sanatate.
Samson Cecilia - Str. I. C. Frimu, bl. D6, sc. 3, ap. 47, Galati, tel. 036/45.02.23

"Medicul i-a pus diagnosticul de metastaza la plamani si ficat"
(Raspuns pentru Claudia G. - Sighisoara, F. As nr. 335)

1. Va propun atentiei o reteta practicata in Republica Kirchiza (fosta U.R.S.S.) si confirmata de Institutul de Oncologie din Moscova. Ea seamana cu "vinul de aloe", doar ca planta folosita in acest caz este tataneasa (radix symphyti). Iata reteta: 1,5 kg radacini de tataneasa, tocata marunt prin masina de tocat carne, se amesteca cu 2,2 kg miere de albine (flori de salcam din luna mai) si 3,5 litri de vin rosu, in concentratie de 13-16 sau 18 grade. Preparatul se pune intr-un borcan de sticla, se inchide ermetic si se pastreaza 5 zile, ferit de orice sursa de lumina. Mod de intrebuintare: Se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale, cu doua ore mai devreme, timp de 5 zile, apoi iar cate o lingurita, inaintea meselor principale, dar numai la o ora, timp de 2-3 saptamani, iar daca se poate chiar 1-2 luni. Acelasi amestec, in aceleasi doze, se recomanda si in tratarea altor boli: gripa, angina pectorala, amigdalita, tromboflebita, eczeme, astenie, scleroze, reumatism si altele. Bolile cronicizate necesita un tratament mai indelungat. Tataneasa (in limba rusa - alcaz), bine tocata si imbibata cu spirt sanitar, este indicata si in tratarea durerilor reumatismale. Se aplica pe locul dureros, in cataplasme bine fixate cu bandaj. Si acest preparat se pastreaza in vase bine inchise, ferite de lumina. Planta se recolteaza in august-septembrie. Pentru prelucrare, sunt utilizate frunzele si florile plantei, dar si radacina, care se recolteaza toamna, tarziu.
Reteta pe care v-o propun a fost verificata de mai multe persoane, inclusiv de subsemnatul, care o prepara in fiecare an.
Sandu Cornea - Str. Ceferistilor nr. 15, Brasov, tel. 068/18.40.41

2. Scrieti-mi pe adresa Tanko Magda - Str. Sportivilor, bl. C, sc. 2, ap. 2, Toplita, jud. Harghita, tel. 066/14.34.69. Pot sa va ajut.

"De 13 ani, dorm numai cu tranchilizante"
(Raspuns pentru Olteanu Elisabeta - Bacau, F. As nr. 335)

Beti in fiecare seara, cu o jumatate de ora inainte de culcare, un ceai de levantica + armurariu (se pune 1 lingurita de amestec, care se opareste cu o cana de apa in clocot) in care, dupa ce ceaiul se raceste (sa fie caldut) si-l strecurati, se pun 10 picaturi de esenta de levantica (se gaseste la Plafar). Veti dormi neintoarsa.
Claudia - Bucuresti

"Sufar de doi ani de encefalita, iar sotia mea - de mastoza chistica"
(Raspuns pentru Palade Radu - Galati, F. As nr. 335)

1. Pentru boala dv., va recomand un foarte bun medic psihiatru si neurolog - dr. Mihai D. Gheorghe, de la Clinica de psihiatrie a Spitalului Militar din Bucuresti. Pentru sotia dv., care sufera de mastoza chistica, in cazul cand nu reusiti sa ajungeti la cabinetul "Naturamedica" al d-lui Vasile Popa din Bucuresti (tel. 01/629.73.28), despre care s-a scris nu demult in "Formula As" si care vindeca aceasta afectiune, va recomand "cura chinezeasca, cu apa fiarta si racita", pe care cineva a trimis-o mai demult spre publicare in "Formula As" Mama acelei persoane se vindecase de aceeasi afectiune ca aceea a sotiei dv., urmand aceasta cura pe care o transcriu mai jos: se fierbe seara putin mai mult de o jumatate de litru de apa (2-3 clocote) si se lasa in vasul (emailat) in care a fiert, pana a doua zi dimineata. Dimineata se masoara fix 500 ml apa fiarta si se bea pe nemancate. Dupa ingerarea ei, se poate manca orice. A doua zi, se beau 600 ml de apa fiarta, a treia zi - 700 ml de apa fiarta, si tot asa, adaugand zilnic 100 ml apa fiarta, pana ce se ajunge la cantitatea de 3,5 l apa fiarta. Cura dureaza 31 de zile si are un puternic efect depurativ. Este contraindicata bolnavilor de hipertensiune arteriala. Nu este usor de tinut, dar vindeca spectaculos multe boli (chiar si alergia rebela si hernia de disc).
Irina M. - Ploiesti

2. Va recomand un tratament naturist pe care il aplic eu insami in vindecarea mastozei chistice. Inainte de a procura aceasta reteta, m-am operat in anul 1988 la sanul stang (la Spitalul Coltea), urmand ca ulterior sa ma operez si la sanul drept. Atunci am gasit o reteta a celebrei bulgaroaice Vanga, pe care aplicand-o, am scapat de operatie si azi ma simt foarte bine. Reteta: Se amesteca ceara de albine (rasa pe razatoarea mare, o mana) cu pelin uscat sau verde (o mana) peste care se toarna tuica de tescovina sau spuma de drojdie (tuica sa fie numai din struguri de vin). Acest amestec se pune intr-un tifon si apoi in sutien, peste sanul bolnav. Se va uda acest amestec cu tescovina, atunci cand se usuca, dupa 4-5 ore. Se poate folosi de 6-8 ori, apoi se prepara altul. Se va vedea ca, inca dupa primele doua ore, incepe sa cedeze durerea. Inainte de a se aplica compozitia Vangai, sanul se unge cu alifie de galbenele de la Plafar. Rezultatul este garantat.
Sorcaru Angela - Str. I.L. Caragiale nr. 5, bl. L 120, sc. A, et. 2, ap. 10, Constanta, tel. 041/62.48.42

"Mama mea sufera de coxartroza bilaterala"
(Raspuns pentru Corfu Ioan - Piatra Neamt, F. As nr. 320)

Societatea noastra, S.C. Biotehnos S.A., producator de medicamente si cosmetice pe principii biotehnologice, este unul din abonatii constanti ai "Formulei As". Apreciem in mod deosebit efortul dvs. in directia promovarii terapiilor naturale si a orientarii atentiei cititorilor catre alternative viabile la medicina alopata. In numarul 345 (2), 18-25 ianuarie 1999, la rubrica "Cititorii raspund", d-na Voicu Persida din Timisoara a recomandat d-lui Corfu Ioan din Piatra Neamt - bolnav de coxartroza bilaterala (vezi Formula As nr. 320) - medicamentul Alflutop, produs natural fabricat de compania noastra, S.C. Biotehnos S.A. Am dori sa obtinem, prin intermediul dvs., adresa d-lui Corfu Ioan, pentru a-i trimite, din partea firmei, primele 20 de fiole necesare inceperii tratamentului cu Alflutop, precum si un set de teste clinice referitoare la acelasi medicament. Ne bucuram ca produsul si-a dovedit inca o data eficacitatea, fapt care intareste increderea noastra in viitorul produselor pe baza naturala si ne stimuleaza in directia crearii de noi medicamente care sa ofere o alternativa la produsele de sinteza. In asteptarea raspunsului dvs., va multumim anticipat.
Ioana Spirescu (Biroul Marketing) - Str. Dumbrava Rosie nr. 18, Bucuresti, tel. 01/210.20.15 si 01/210.88.71