Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am un nodul sub brat, pe care nu vreau sa-l operez". De cativa ani, mi-a aparut sub bratul drept un mic nodul, caruia nu i-am dat importanta. Crescand, a ajuns de marimea unei prune obisnuite. Consultand un medic chirurg, acesta mi-a recomandat interventia chirurgicala...

Cititorii Intreaba

"Am un nodul sub brat, pe care nu vreau sa-l operez"
De cativa ani, mi-a aparut sub bratul drept un mic nodul, caruia nu i-am dat importanta. Crescand, a ajuns de marimea unei prune obisnuite. Consultand un medic chirurg, acesta mi-a recomandat interventia chirurgicala (sa ma operez). Daca cineva cunoaste vreun tratament naturist sau pe baza de medicamente sau alte procedee pentru a ma vindeca de aceasta tumora, fara interventie chirurgicala, il rog sa mi-l spuna si mie (sau sa-mi recomande un terapeut). Cu speranta ca voi primi un raspuns prin intermediul revistei, va multumesc din suflet.
Aurel Morosanu - Suceava

"Bunicul meu este grav bolnav de plamani, iar nepotelul meu are pe limba o harta geografica"
Bunicul meu, in varsta de 70 de ani, se lupta de peste trei ani cu o boala grea de plamani: aspelgiloza pulmonara. Este o ciuperca fixata la nivelul plamanilor, care-l face sa scuipe sange (cheaguri). A urmat un tratament medicamentos, dar fara rezultate. Ii rog pe cei care au trecut printr-o situatie asemanatoare si cunosc un tratament naturist sau medicamentos care a dus la vindecare, sa ne ajute, deoarece suntem intr-o situatie disperata.

Tot bolnav este si nepotelul meu, in varsta de 5 ani, care are pe limba harta geografica cu mancarimi. Am fost la numerosi medici, dar ne-au spus ca nu exista medicament pentru asa ceva. Daca stiti vreun leac, va rog sa mi-l comunicati si mie. Si o ultima intrebare: caut de multa vreme ceai rusesc. Unde as putea gasi sau cu ce l-as putea inlocui? Cu multumiri si multa speranta.
Boboc Lacramioara - Neamt

(La ultima intrebare, va putem raspunde imediat: ceaiul rusesc este totuna cu ceaiul negru, care se gaseste peste tot, pe piata, importat din China, Ceylon, Tailanda sau Anglia, la cutii de carton - cu pliculete sau varsat).

"Am Tbc pulmonar B.K. pozitiv"
In 1997, am facut a treia recidiva. Am 44 de ani si in urma unui accident produs in 1986, cand am fost electrocutat si ars pe 40% din suprafata corpului, m-am imbolnavit si de Tbc pulmonar (imunitate slabita). Am devenit rezistent la toate antibioticele posibile existente in Romania. Nici un tratament alopat nu mai are efect asupra mea. De altfel, mi s-a recomandat intreruperea oricarui tratament cu antibiotice, care imi afecteaza prea mult sistemul imunitar. Operatia este exclusa, avand lezati ambii plamani. sper ca pe aceasta cale, cu ajutorul dv. si prin bunavointa Celui de sus, sa gasesc remediul adecvat. Cu mii de multumiri.
Dobre - Slatina

"Sufar de necroza aseptica de cap femural bilateral (post corticoterapie)"
Afectiunea necesita interventie chirurgicala (foraj pe stanga si osteotomie pe dreapta) cat mai urgent. Ii rog frumos pe cei care au suferit de aceasta boala, care au fost operati sau tratati prin metode neconventionale, sa ma contacteze cat mai repede, direct sau prin intermediul redactiei (pentru a beneficia si alti bolnavi). Va multumesc.
Anda (31 de ani) - str. Grivitei nr. 47, bl. 32, sc. B, ap. 14, tel. 068/16.57.74, Brasov

"Sotul meu are un epiteliom care a recidivat"
Sotul meu a avut epiteliom la buza inferioara si a fost operat acum doi ani. In prezent, boala a recidivat si i-a cuprins toata barbia. A facut tratament cu citostatice si urmeaza cateva sedinte cu cobalt. Cu toate acestea, nu mai are sanse de vindecare si medicul i-a mai dat doar cateva luni de trait. Suntem disperati si am vrea sa-l ajutam, caci medicul nu mai poate face nimic. Va rugam, daca stie cineva vreun leac potrivit pentru acest groaznic cancer de piele, sa ne dea un raspuns in revista sau sa ne sune la telefon.
Rosu Mioara - str. Anghel Saligni nr. 18, bl. 16 A, et. 1, ap. 4, Brasov, tel. 068/32.20.22

"Sufar de-o boala rara: ameloidoza primara"
Am 30 de ani si aceasta boala mi s-a descoperit in urma cu doi ani si jumatate. A avansat foarte repede si am ajuns la hemodializa (mi-a afectat rinichii). Medicii care m-au tratat au spus ca un transplant nu se poate efectua. Intrebarea mea este: cunoaste cineva un tratament sau un medic specialist pentru aceasta boala? Va multumesc din tot sufletul.
Maduta Marian - Aleea Trei Ape, bl. 1, sc. A, et. 3, ap. 14, Resita, Jud. Caras-Severin, cod 1700

"Mi se descuameaza obrazul"
Chiar daca anii pubertatii au trecut, eu (am 24 de ani) am ramas cu probleme: ten acneic, cu puncte negre, iritat si uneori patat (zone rosii), care in 2-3 zile, devin maro si se descuameaza (diagnostic: urticarie cronica). Daca exista un tratament naturist la indemana dv., care m-ar putea ajuta, as dori sa il aflu. Va multumesc din suflet.
Maria U. - Alba Iulia

"Fetita mea raceste tot timpul"
Am o fetita in varsta de 4 ani si care de la 4 luni, cand a racit prima data, nu se mai opreste din boala: face bronsite, pneumonii, laringite si tot felul de boli ale aparatului respirator. Am tratat-o la cei mai buni medici, dar fara un rezultat multumitor. I s-au prescris doze mari de antibiotice foarte puternice, dar la 1-2 saptamani racea din nou. Din luna ianuarie a acestui an, medicul care o trateaza i-a facut o serie de vaccinuri pentru intarirea imunitatii (Epurox, Globulina antialergica etc.), dar efectul este cam acelasi. Nu mai raceste la plamani, dar face saptamanal forme de gripa. In prezent este la gradinita, dar sta tot timpul racita. Medicul imi spune sa am rabdare, ca totul o sa fie bine. Dar sunt atatea luni de cand i s-au facut acelea vaccinuri, si rezultatul nu ma multumeste. Daca m-ati putea ajuta sa scapam de aceste raceli chinuitoare, v-as ramane vesnic indatorata. Cu respect profund,
Silvia- Focsani

"Cum se prepara vaccinul pentru osteomelita acuta?"
O rugam pe d-na dr. Barghisan din Fagaras, sa comunice, prin revista, metoda de preparare a autovaccinului pentru osteomelita acuta, precum si metoda de aplicare a acestuia. sunt purtatorul de cuvant al mai multor pacienti amatori si cred ca in tara sunt foarte multi interesati. In numele tuturor, solicit bunavointa si amabilitatea d-nei doctor. Cu multumiri anticipate,
M. Neculescu - Braila

"Fata mea sufera de boala <<sistem autoimunitar>>"
Va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament prin intermediul revistei dv. Fata mea sufera de boala "sistem autoimunitar" (are anticorpi in organism). Tinand cont ca este putin cunoscuta si greu vindecabila, rog din suflet pe cititorii revistei, care s-au confruntat cu o suferinta similara, sa ne dea si noua sugestii pentru un tratament naturist sau sa ne indice numele unui specialist in care sa putem avea incredere. Cu multe multumiri,
E. Popescu - Bucuresti