Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Mama mea sufera de tremur esential pe baza nervoasa". (Raspuns pentru Anca Miron - Bucuresti, F. As nr. 336). 1. Pentru suferinta mamei dv. exista solutii de vindecare homeopatica. Contactati-ma seara, acasa, la tel. 667.15.84 sau la Fundatia pentru homeopatie "simil...

Cititorii Raspund

"Mama mea sufera de tremur esential pe baza nervoasa"
(Raspuns pentru Anca Miron - Bucuresti, F. As nr. 336)
1.
Pentru suferinta mamei dv. exista solutii de vindecare homeopatica. Contactati-ma seara, acasa, la tel. 667.15.84 sau la Fundatia pentru homeopatie "similimum", unde dau consultatii in zilele de luni - orele 9-14 si miercuri, orele 13-18. Programarile se pot face zilnic, intre orele 9-19, la telefoanele: 310.03.27 si 619.26.39, str. Dinu Vintila nr. 5, bl. 4, sc. 2, et. 1, ap. 31, interfon 31, Bucuresti.
Dr. Beatrix Pal, medic homeopat

2. Va recomand sa faceti apel la medicamentele americane din seria "California Fitness", care sunt preparate naturale, cu efecte deosebite in tratarea diverselor boli. Pentru mama dv., de pilda, de mare eficienta ar fi produsele Stress management, Arginina, Triple Potency Lecitin si altele, despre care va pot da relatii, fiindca le-am folosit si eu.
Teulea Stela - str. Ion Berindei nr. 7, bl. Od 21 C, sc. G, et. 3, ap. 280, sector 2, Bucuresti, tel. 687.34.33

3. Nu va ingrijorati, d-na Anca, mama dv. se va face bine cu siguranta. Acelasi diagnostic l-am avut si eu. Nici nu puteam vorbi, imi tremura limba-n gura, nici dintii nu-i puteam opri din clantanit. M-am internat la Iasi, la spitalul nr. 7, dar dupa cateva injectii era sa mor. Noroc ca a venit o vecina sa ma vada, a semnat ca va avea grija de mine si m-am externat. Un medic mi-a spus sa nu mananc carne de porc. Avea perfecta dreptate. Am renuntat, treptat, la carne, trecand pe un regim de legume, fructe si lactate. Este esential! Am inceput sa fac bai cu conuri de brad si de pin. Am fiert mult ovaz si am baut zeama. In fiecare zi, pe stomacul gol, am luat drojdie de bere, cate o lingurita, dizolvata in apa de tarate. Am consumat mult propolis si polen, cate o lingurita de bitter suedez in ceai. Am inlocuit zaharul cu mierea si painea cu cereale incoltite (graul incoltit face minuni, prin continutul sau de vitamina B). Am evitat persoanele si situatiile care ma stresau. Merg la biserica, merg in locurile unde ma simt bine, candela mea arde tot timpul. Eu cred ca aceasta boala e un blocaj de energie. Pe mine m-au ajutat foarte mult exercitiile yoga, care pot fi facute si la 90 de ani. Ele deblocheaza energia si aduc multa vitalitate. Yoga nu este o secta. Ea este practicata de oameni bolnavi, care nu se mai pot recupera cu medicamente. Inainte, nu puteam sa stau pe picioare, iar acum stau cu capul pe maini si cu picioarele in sus, precum copiii. Multumesc lui Dumnezeu, toate bolile se pot vindeca, numai sa avem rabdare si incredere. Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute.
Todorica Lucretia - str. Decebal nr. 14, bl. B3, sc. A, et. 1, ap. 7, Iasi

"Din cauza convulsiilor, fetita mea este amenintata cu moartea"
(Raspuns pentru Pulpea Adina - Curtea de Arges, F. As nr. 336)

1. In urma a doua operatii pe creier, pe care le-am suportat la 15 si 16 ani (perfect reusite), ma confrunt si eu cu problema aceasta, foarte grava: fac crize convulsive de tip epileptic, cu toate ca sunt sub tratament medicamentos. Insa crizele mele sunt foarte rare si de scurta durata (maximum 1 minut) si le cunosc cauza: eforturi foarte intense. Deci, le pot evita printr-un mod de viata adecvat. Referitor la problema fetitei dv., va recomand sa luati legatura cu dl dr. conferentiar Vlad Ciurea, seful sectiei "Neurochirurgie copii" din cadrul spitalului Bagdasar (fost Gheorghe Marinescu, fost spitalul 9). Este unul dintre cei mai buni medici specialisti din tara si un om cu totul deosebit. Daca exista cineva care sa va poata ajuta in mod avizat, dansul este persoana. Mie mi-a salvat viata. Spitalul Bagdasar este orientat tocmai pe acest profil (neurochirurgie, epilepsie etc.) si, datorita aparaturii moderne aduse de curand din strainatate, puteti face investigatii foarte aprofundate, in legatura cu boala fetitei dv. In cadrul spitalului, functioneaza si "Centrul national de referinta impotriva epilepsiei", unde este posibil sa gasiti cateva raspunsuri. Va doresc multa sanatate,
Deselnicu Dana (20 de ani) - Bucuresti, tel. 321.52.62

2. Va sugeram sa luati urgent legatura cu dl. dr. Theodor Colea din Sibiu. Fetita noastra, in varsta de 6 ani, a suferit de aceeasi boala (epilepsie rezistenta la tratament) de la varsta de 4 luni. Am incercat tot felul de doctori si de medicatii, care mai mult i-au agravat boala. Si iata ca salvarea era chiar la noi, in Sibiu. In prezent, fetita noastra are foarte rar crize si a recuperat evident intarzierea psihica. Tratamentul cu acupunctura si schimbarea medicamentelor, la indicatia d-lui doctor, au facut minuni. Adresa clinicii este urmatoarea: str. Putnei nr. 33, Sibiu, tel. 069/42.16.98.
Oprea Ion - str. Negonomu nr. 4, ap. 17, tel. 069/42.08.98

"Sufar de Apa neagra"
(Raspuns pentru Alina - Vaslui, F. As nr. 353)

Verisoara mea are o fetita de 15 ani, care sufera de aceeasi boala (corect: stargaratt). Ii face un tratament naturist, care da rezultate destul de bune. Mi l-a dat ca sa vi-l comunic si dv.
Puneti 2 lingurite de drojdie in 250 ml suc de morcovi. Adaugati peste ele zeama de la o jumatate de lamaie si, in final, dupa ce ati amestecat bine continutul, adaugati 1 lingurita de miere. Puteti sa beti produsul in doua reprize, dimineata si seara, fie pe tot, dimineata. Are gust rau, dar dupa ce-l beti, luati o lingurita de miere. (In paralel, verisoara mea ii face fetitei si un tratament cu bioenergie, cate 10 zile pe luna). In speranta ca reteta recomandata va va ajuta macar sa stopati evolutia bolii, va doresc multa sanatate.
Matei Simona - Bucuresti

"Exista vreun tratament naturist pentru limfedem?"
(Raspuns pentru Ioan Craciun, F. As nr. 336)

Stimate d-le Craciun, am asteptat saptamani intregi sa vad daca va recomanda cineva o metoda naturista de tratare a edemului limfatic si vad ca pana acum nu a facut-o nimenni, probabil ca nu exista asa ceva. Nu stiu ce tratament medicamentos a urmat mama dv., dar va pot spune cu certitudine ca medicamentul cel mai eficient in tratarea limfedemului este Hyaluromidaza. La noi in tara, se importa produsul olandez numit Hyason, care in Germania se produce sub denumirea de Kynetin, iar in Franta, are denumirea de Hyaluromidase. Eu am folosit toate aceste trei produse si sunt multumita. Acest tratament mi-a fost prescris de dl. dr. Kaufman Aurel de la Clinica chirurgicala Ii Cluj, singura clinica din tara unde se trateaza in mod corespunzator edemul limfatic, iar cazurile grave, adica atunci cand membrul afectat capata dimensiuni anormale, se opereaza cu succes. La indicatia acestui medic, am facut cate 10 injectii intramusculare, trimestrial, piciorul mi-a fost comprimat intr-un fel de gips subtire, de atunci trebuind sa port in permanenta un ciorap elastic. De asemenea, mi-au fost recomandate bai reci, sarate si mult mers pe jos. Trebuie evitate pe cat posibil infectiile si ortostatismul prelungit. Tratamentul este de lunga durata, dar cu perseverenta se obtin rezultate multumitoare. Netratat corespunzator, edemul limfatic poate avea consecinte din cele mai neplacute. De la o colega de serviciu, stiu ca in cazul sclerodermiei se fac infiltratii cu Hyason. Ii doresc multa sanatate mamei dv. Multumesc "Formulei As" ca ne da posibilitatea sa comunicam intre noi si sa ne alinam, reciproc, suferintele.
Alexandrina Siscan - str. Oltet nr. 18, ap. 9, Brasov

"Boala Lobstein sau Boala oaselor de sticla este fara leac?"
(Raspuns pentru Dinca Cristina - com. Aref, jud. Arges si Elena Pop - Bucuresti, F. As nr. 351)

Va recomand un tratament naturist care a fost experimentat de mai multe persoane care s-au aflat in aceeasi situatie cu a dv. Si sora mea a alergat din spital in spital, dar in aceasta boala, calciul sintetic nu se asimileaza, el trebuie preluat pe cale naturala. Iata reteta: se pun de seara la macerat intr-un litru de apa (intr-un borcan), la temperatura camerei, 500 ml otet de mere (de preferinta preparat in casa) si cate 25 de g de coada calului si troscot. Dupa 12 ore, se strecoara acest preparat si se bea pe parcursul unei zile, indulcit usor cu miere veritabila. se foloseste 10 zile pe luna, cel putin sase luni.
Harculea Aurelia - str. Principala nr. 533, com. Iara, jud. Cluj, cod 3359

"Am sclerodermie in placi"
(Raspuns pentru Ichim Constantin - Targu Jiu si Muscalu Mia Mihaela - Bucuresti, F. As nr. 352)

M-am considerat totdeauna ca facand parte din marea familie a revistei, inca de la primul numar pe care l-am citit. Am fost alaturi cu sufletul de toti cei care, in disperare, v-au scris si au gasit alinare. Iata ca imi vine si mie randul sa dau nu numai speranta, ci certitudine, in vindecarea celor doi cititori, bolnavi de sclerodermie in placi. Acum 14 ani, la 28 de ani (dupa nasterea fetitei mele), mi s-a pus diagnosticul de sclerodermie in placi, pentru o pata ce se tot marea pe omoplatul drept. Au urmat inevitabilele tratamente cu antibiotice si ultrasunete, fara nici un rezultat. Am inceput sa ma interesez si am aflat ca este o colagenoza, care urma sa-mi prinda articulatia umarului... Sansa mea a fost intalnirea cu prof. dr. Virgil Feier, un mare dermatolog din Timisoara, care mi-a spus ca am nevoie de medicamente din strainatate, singurele care dau rezultate in aceasta afectiune. Banuiti, probabil, pe ce cai ocolite si cu ce mari eforturi, am primit doua cutii ce s-au dovedit a fi salvarea mea. Este vorba de medicamentul Piascledine si se fabrica numai in Franta, langa Paris, in Laboratoires pharmaciennes de Curbevoie. Cu cele doua cutii, placardul meu de 25 cm patrati s-a muiat, pielea a devenit supla, elastica, si de atunci nu mai am nici o problema, a ramas numai o pata. In paralel, mi-am uns locul afectat cu Contratubex. Nu stiu daca in prezent medicamentul se importa in Romania, cazurile de sclerodermie fiind rare. Daca cele doua persoane doresc lamuriri, sa ma sune seara, la tel. 056/12.03.39
Cincu Ofelia - str. Operetei nr. 4, ap. 4, Timisoara