Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Fiul meu are diverticol Mechel". (Raspuns pentru Aurelia - Botosani, F. As nr. 296). Iertati-ma ca raspund asa de tarziu, dar abia acum v-am descoperit intrebarea, rasfoind prin colectia revistei. In anul 1995, am avut si eu o problema asemanatoare cu fetita mea, in varst...

Cititorii Raspund

"Fiul meu are diverticol Mechel"
(Raspuns pentru Aurelia - Botosani, F. As nr. 296)
Iertati-ma ca raspund asa de tarziu, dar abia acum v-am descoperit intrebarea, rasfoind prin colectia revistei. In anul 1995, am avut si eu o problema asemanatoare cu fetita mea, in varsta de 15 ani pe atunci. A fost operata de apendicita in iminenta de perforare si intraoperator i-a fost depistat un diverticol Mechel, inflamat si destul de mare (15 cm). Am rezolvat problema la Spitalul Budimex din Bucuresti, multumita unui mare medic, cu maini de aur, dr. Pesamosca Alexandru, care prin operatie a facut rezectie de intestin si totul a decurs normal. Acum, fetita se simte bine si nu au mai aparut fenomene post-operatorii. Daca nu ati rezolvat inca problema copilului dv., va rog sa apelati cu incredere la acest medic exceptional. Va doresc multa sanatate, dv. si copilului. Dumnezeu sa va ajute.
Elena - Costesti, jud. Arges

"Am probleme cu limba"
(Raspuns pentru Teleaga Mihail - Bucuresti, F. As nr. 323)
O prietena a venit la mine disperata. Avea limba uscata si cu multe crapaturi adanci. Am sfatuit-o sa mearga la medic, sa-si controleze colonul anusului. Mi-a spus ca sunt cretina, a izbit usa si a plecat. Dupa ce s-a linistit, s-a hotarat sa mearga la medic. Colonul era bolnav. L-a tratat si limba si-a revenit. Dupa o saptamana, a venit la mine sa-si ceara iertare. Va doresc multa sanatate,
Todorica Lucretia - Str. Decebal nr. 14, bl. B3, sc. A, et. 1, ap. 7, Iasi

"Sunt infectat cu Hiv, categoria B"
(Raspuns pentru Costin, F. As nr. 347)
Sunt medic primar de medicina generala, actualmente pensionara si va rog sa-i transmiteti corespondentului dv. infectat cu Hiv categoria B, care semneaza Costin, sa nu-si piarda speranta pentru ca-l pot ajuta. Am tratat mai multe persoane cu acest diagnostic. Bolnavul va observa ca, in scurt timp, apare o ameliorare neta a starii lui, iar in cateva luni va constata si o crestere considerabila in bine a valorilor analizelor specifice - numarul celulelor Cd4. Este vorba de un produs obtinut dintr-o planta medicinala unica, din care am reusit sa obtin o foarte valoroasa substanta, printr-o metoda neaplicata pana in prezent. Administrarea este intramusculara. Lucrez atat la produs, cat si la metoda de aplicare, de 16 ani. Am avut parte de foarte multe piedici, jigniri, amanari, dar acum produsul se afla in curs de omologare. S-au efectuat testele toxicologice si dosarele necesare. Tratamentul a fost testat pe cca 500 de persoane si a rezolvat si alte afectiuni: schizofrenii, epilepsii, boli dermatologice, boli autoimune, tratate cu cantitati industriale de Prednison ori Interferon etc. Sper sa le fiu de folos cititorilor dv. infectati cu Hiv.
Dr. Ionascu Elena - Craiova
(Un amplu si explicit interviu, legat de tratamentul anti-Hiv al d-nei dr. Ionascu, veti putea citi in numarul viitor al revistei "Formula As")

"La 7 ani, baietelul meu are diabet insulino-dependent"
(Raspuns pentru Dumitru Ion - Bucuresti, F. As nr. 348)

Va recomand sa luati de urgenta legatura cu dl Vasile Popa, de la cabinetul "Natura-Medica" din Bucuresti, str. Almasul Mare nr. 5, bl. B16, sc. 3, et. 1, ap. 34, tel. 01/629.84.47. Imi permit sa fac aceasta recomandare, deoarece si eu m-am confruntat cu o situatie asemanatoare in decembrie 1998. Credeti-ma, a fost socant sa aud ca in urma unor glicemii crescute, plus simptome corespunzatoare diabetului, voi depinde de insula toata viata. Am luptat enorm si imediat am inceput tratamentul prescris de dl Popa. Rezultatele au aparut in cateva zile si in curand, cu ajutorul bunului Dumnezeu, voi termina cu insulina. Sunt medic stomatolog de profesie si ii recomand d-lui Dumitru sa aiba credinta, rabdare si speranta, pentru ca orice boala se poate vindeca sau cel putin ameliora. Il rog pe dl Dumitru sa-mi scrie cat de curand, pentru ca doresc sa-l ajut cu alte sfaturi si detalii necesare.
Dumitras Catalina - Str. Racari nr. 61, bl. 30, sc. A, et. 5, ap. 32, sector 3, Bucuresti
Dumneavoastra, stimata redactie, va doresc tot ceea ce poate fi mai bun, pentru ca in fiecare zi de luni, sufletul meu se umple de lumina si bucurie, rasfoind paginile "Formulei As".

"Am fost operat de acalzie, dar starea proasta a sanatatii continua"
(Raspuns pentru Dan Filoreanu - Bucuresti, F. As nr. 349)
Va propun cateva tratamente ajutatoare: 1. Ceai de pedicuta - o ceasca dimineata. 2. Gargara profunda cu ceai de dragaica (sanziene), nalba si podbal (infuzie). 3. Ceai de radacina de obligeana, preparat la rece (se pune o lingurita de radacina rasa in 1/4 l apa rece si se lasa de seara pana dimineata, cand se incalzeste usor si se strecoara). Se bea cate o lingura, cu 1/2 ora inainte si dupa mese - deci in total 6 linguri pe zi. 4. Ceai de pelin, putin si rar, la 2-3 zile. Timp de tratament, minimum 6 saptamani.
D.M. - Iasi

"Sotului meu i s-a pus diagnosticul de ginecomastie"
(Raspuns pentru Irina - Piatra Neamt, F. As nr. 352)

Incercati urmatorul tratament: 1. Ceai de vasc preparat la rece (o lingurita cu varf de planta macinata fin se inmoaie in 1/4 l apa rece si se lasa de seara pana dimineata, cand se incalzeste usor si se strecoara). Se vor bea 3 cani pe zi. Durata: 6 saptamani. Este bine ca in acest ceai sa se puna cate o lingurita din urina proprie, colectata dimineata (doza este aproape homeopata). 2. Intern, sa bea urina (partea din mijloc a jetului), cate 200 ml/zi. Contine multi hormoni. 3. Bai de sezut cu urina sau comprese si masaj usor cu urina, atat pe piept, cat si la testicule.
D.M. - Iasi

"Se poate vindeca retinopatia pigmentara?"
(Raspuns pentru Apetrei Anca Raluca - Iasi, F. As nr. 338)

Solutia pe care v-o propun am gasit-o in cartea "Resurse medicinale in flora Romaniei" de Honorius Popescu. "Urmare a unor cercetari romanesti, din florile de craita se fabrica un medicament numit Heligal, care se recomanda pentru imbunatatirea vederii. Heleniena din florile de craita, inrudita cu vitamina A, creste viteza si capacitatea de adaptare a ochiului la intuneric si imbunatateste sensibilitatea ochiului la lumina, atunci cand este scazuta. Conducatorii auto, mecanicii de locomotiva, minerii si pilotii beneficiaza de tratament cu heleniena, ca si miopii si suferinzii de retina pigmentara." Cartea a aparut la Editura "Dacia", Cluj Napoca, 1984.
Popa Maria - Str. Piata Noua, bl. C, ap. 8, Cisnadie, jud. Sibiu, tel. 069/56.28.92
Si eu sunt interesata de aceasta boala, deoarece si fiicei mele i se stabilise acest diagnostic la o clinica oftalmologica din Mnchen, unde urma sa fie operata experimental (altfel nu puteam suporta cheltuielile), deoarece in tara, Ministerul Sanatatii m-a informat ca n-au nici un tratament pentru aceasta boala. Dar fiica mea nu a ajuns la operatie - cred eu - datorita unei minuni. Ori diagnosticul a fost pus gresit de catre aparatura computerizata (e totusi greu de crezut ca trei aparate pot sa produca aceeasi eroare), ori bunul Dumnezeu a ascultat rugamintile unei mame (m-am rugat si la Icoana facatoare de minuni a bisericutei de pe Ostrov) si i-a oprit fiicei mele evolutia bolii. Multumesc lui Dumnezeu pentru toate, cat si dv. pentru ca existati.