Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Bunicul meu este grav bolnav de plamani, iar nepotelul meu are pe limba o harta geografica". (Raspuns pentru Boboc Lacramioara - Piatra Neamt, F. As nr. 355). M-am luptat si eu vreme de sase ani cu boala numita aspergilloza pulmonara. Din cauza ei am cazut psihic in numer...

Cititorii Raspund

"Bunicul meu este grav bolnav de plamani, iar nepotelul meu are pe limba o harta geografica"
(Raspuns pentru Boboc Lacramioara - Piatra Neamt, F. As nr. 355)

M-am luptat si eu vreme de sase ani cu boala numita aspergilloza pulmonara. Din cauza ei am cazut psihic in numeroase randuri. Nu mi-am putut vedea de serviciu, deoarece de 5-6 ori pe an eram internat in spitale. Pe moment, boala se ameliora sub administrare de hemostatice si vitamine, dupa care revenea. S-a pus problema operatiei, dar nu am fost de acord. Am scris si eu la minunata revista As, care m-a indrumat sa consult un medic homeopat. De trei ani de zile nu am mai dat nici o picatura de sange. Cautati in orasul dv. un medic homeopat bun si mergeti cu incredere la dansul. Pentru lamuriri, va stau la dispozitie la tel. 01/780.45.35, dupa orele 19. Va doresc succes!

"Lupt de 10 ani cu o amarata de Bartholinita"
(Raspuns pentru Oana - Botosani, F. As nr. 331)

Am luptat si eu cu aceeasi boala cam 7-8 ani, am fost operata, dar si-a facut mai departe de cap. Dupa a sasea operatie, urma sa fac chist si ramaneam cu el mult si bine, pana se infecta, dar am rezolvat-o babeste, incredibil de usor si de repede. Intai trebuie sa fie clar ca boala are doua faze: 1. infectia - care se repeta de mai multe ori, chiar daca se face operatie; 2. chistul - care apare dupa mai multe infectii. In amandoua cazurile, se rezolva simplu, punand slanina de casa (nu din comert), eventual luata de la tarani. Se pune 24 de ore din 24 si in maximum 7 zile se rezolva. Daca este faza cu puroi si dureroasa, slanina va grabi colectarea si puroiul isi va cauta loc sa iasa. Atunci ar fi bine sa stati acasa, pentru ca va curge cateva ore. Continuati sa puneti slanina inca 2-3 zile dupa eliminarea puroiului, pentru vindecarea locului si a canalului glandei. Daca este vorba de chist, veti observa ca in 1-2 zile se micsoreaza, apoi dispare. Eu am avut un chist cam cat un ou de porumbel si a disparut in 7 zile. Au trecut de atunci 24 de ani si nu am mai avut nici o problema. Cum se procedeaza: se taie o fasie subtire de slanina (dar suficient de lunga si de lata ca sa acopere bine locul bolnav) si se fixeaza in asa fel incat sa nu se deplaseze la mers. Slanina lucreaza rapid si eficient in foarte multe cazuri: diverse infectii (furuncule, flegmoane, panaritii, abcese), bataturi, chisturi, noduli de grasime (se fac de obicei pe cap), noduli de foliculina (apar la san). De asemenea, slanina scoate mai usor tepii sau alte schije care intra in piele. Va doresc din suflet sa scapati definitiv de aceasta boala.
Vlad Maria - Sibiu (informatii suplimentare la tel. 069/23.60.82, chiar si dupa orele 23).

Acelasi raspuns este valabil si pentru: "Nepotelul meu a fost muscat de o insecta si a facut hemangiom" (Baicoi Valerica - Orsova, F. As nr. 314), "Baiatul meu are un hemangiom plan cu rani" (Cadrici Florica - Zimnicea, F. As nr. 309), "Sufar de o boala suparatoare: abces perianal" (Nitu C-Tin, F. As nr. 353), "Mi-a aparut un chist pe pleoapa superioara" (Mihaela - Craiova, F. As nr. 313), "Doresc un tratament pentru panaritiu" (M.M. - Pitesti, F. As nr. 332), "Sotia mea sufera de mastoza chistica" (Palade Radu, F. As nr. 334), "Am chisturi pe ambii sani" (Tamara - Braila, F. As nr. 346), "Diagnosticul meu - tumora testiculara" (Ionescu Marin - com. Cotmeana, F. As nr. 341).

"In urma expunerii exagerate la soare, am pete"
(Raspuns pentru Adriana - Alba-Iulia, F. As nr. 353)

Sunt estetician si ma confrunt zilnic cu probleme ca ale dv. Va recomand produsele firmei "Floritne" din Elvetia (fiole care ajuta la depigmentare, creme etc.), de foarte buna calitate, cu rezultate chiar si in tratarea pistruilor. O data ce le-ati achizitionat, le puteti aplica si singura, acasa. Fiti atenta ca petele sa va fi aparut nu de la soare, ci de la folosirea unui deodorant sau a unui parfum iritant. Va pot ajuta cu orice alta informatie la tel. 092/41.84.13.
Ela Marian, estetician - Bucuresti

"Fetita mea are un nodul tiroidian"
(Raspuns pentru Croitoru Cezar - com. Macesu de Sus, jud. Dolj, F. As nr. 338)

Si eu am gusa nodulara, cu nodul pe lobul drept al tiroidei. In urma punctiei, mi s-a spus ca sunt suspecta de cancer tiroidian. Eram disperata cand mi s-a spus sa ma operez urgent. Am refuzat operatia si am inceput un tratament naturist: se face gargara profunda cu ceai de sanziene (in unele zone se numeste dragaica), iar pe glanda se pun comprese calde cu planta scoasa din ceai, vreme de 20 de minute, de 2-3 ori pe zi. (Gargara se face tot cu ceai cald, pe parcursul intregii zile). Ceaiul nu se fierbe, ci se infuzeaza. Apoi, timp de 15 zile, la trei luni, am luat cate o pastila de Eutyrox pe zi (doza trebuie stabilita de medic). Acum ma simt mult mai bine, nu mai am dureri de cap, iar cand m-am dus la control (dupa 6 luni) si mi s-a facut ecografie, spre surprinderea profesorului-doctor, nodulul se micsorase. Fiindca deocamdata nu aveti de unde sa luati planta, scrieti-mi adresa exacta si v-o expediez eu.
Falticeanu Cornelia - Str. Eugen Stamate, bl. A2, sc. B, ap. 6, Pascani, jud. Iasi, cod 5725

"La 26 de ani, fiul meu nu mai poate sa mearga"
(Raspuns pentru Maria Maxim - Bacau, F. As nr. 338)

Am vazut la televizor ca la Geoagiu-Bai se afla o doctorita din China care, prin diverse tratamente (acupunctura, masaj, homeopatie), vindeca multe boli, inclusiv paraliziile partiale. Daca doriti mai multe informatii sunati oricand la Geoagiu-Bai, Hotel "Btt", tel. 054/64.81.17, in afara zilei de marti.
Neagoe Maria - Str. Avram Iancu nr. 6, Lugoj, jud. Timis, cod 1800

"Sufar de crampa scriitorului"
(Raspuns pentru Mircea Tomescu - loc. Potlogi, jud. Dambovita, F. As nr. 339)

Va pun o intrebare: de cand suferiti de aceasta boala, nu ati facut nici o analiza medicala la rinichi sau la fiere? Daca raspunsul e negativ, grabiti-va sa le faceti, fiindca suferinta aceasta e cauzata de o disfunctie la aceste organe. Sfatul pe care vi-l dau este sa va schimbati modul de viata, acordand o atentie deosebita alimentatiei, efortului fizic si intelectual pe care il depuneti cotidian. Nu trebuie sa fumati si nici sa consumati alcool. Aveti nevoie de sucuri naturale, vitamine din legume si fructe, recreere si miscare in aer liber.
Popescu Andrei - Str. Dambului nr. 44, Ploiesti, jud. Prahova, cod 2000

"Sufar de o boala cumplita: poliartrita reumatoida"
(Raspuns pentru Simion Firuta - Sibiu, F. As nr. 339)

1. Incercati urgent tratamentul homeopatic al d-nei dr. Caras Daniela din Bucuresti. M-am confruntat si eu cu aceeasi forma de reumatism, dar in proportie de 85% si-a oprit evolutia. Adresa este: "Centrul de acupunctura si homeopatie" Bucuresti - Str. Visarion nr. 4-6 (aproape de Piata Romana), tel. 01/650.65.10, 650.42.44.
Abdul Hagi Cadrie - Calarasi ~ 2. Eu am reusit sa ameliorez aceasta boala cu injectii de Alflutop (un extract de organisme marine). In afara de asta, se fac clisme, de doua ori pe saptamana, iar vinerea se tine un regim numai cu fructe crude + apa minerala (nimic fiert). De asemenea, rugati-va la Maica Domnului. Ajuta foarte mult.
Tanasescu Laura - Str. Govora, bl. 80, sc. 3, et. 2, ap. 48, sector 4, Bucuresti

3. Si eu sunt bolnava de poliartrita reumatoida. Primii sapte ani de boala au fost cumpliti; nici un tratament nu m-a ajutat. Citind o lucrare despre masajul reflexologic am intalnit, printre altele, cazul unei persoane care suferise de aceeasi boala. Medicul care a scris acea lucrare i-a facut masaj la ambele talpi, cate o ora pe zi, timp de un an. Dupa aceasta perioada, bolnava si-a revenit spectaculos.

Atunci m-am hotarat si eu sa-mi masez talpile, dar mainile nu ma ajutau. Am inceput sa ma bat usor la talpi cu o lingura de lemn mai mare, cate 30 de minute la fiecare talpa. De necrezut, dar dupa 3 luni m-am simtit mult mai bine. Se insista in zona de mijloc a talpii, acolo unde se afla zona reflexa a rinichiului. Prin masaj se elimina toxinele. Si astazi, dupa sase ani, mai practic aceasta metoda, dar nu zilnic. Ma simt foarte bine, multi nu cred ca sufer de aceasta boala, dar fac si multe rugaciuni pentru mine si pentru altii. Nu mai fac nici un fel de tratament medicamentos; rar mai iau cate o aspirina. Va doresc sanatate si multa vointa!
Tanase Teodora - C.P. 16, O.P. 39, Bucuresti