Terapeuti naturisti - Svetlana Secrieru.

Redactia
"Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat darul sa alin suferintele oamenilor."

Nu-i usor sa vorbesti despre bioterapeuti. Insusirea lor de a vindeca are o aura de mister, care nu se prea potriveste cu medicina. Ea nu poate fi explicata stiintific, desi rezultatele sunt, adesea, spectaculoase. Un alt dezavantaj rezulta din faptul ca tehnica de vindecare prin energia emisa de maini e practicata, nu o data, de sarlatani. In ciuda numeroaselor recomandari venite - ca de obicei - prin scrisori, revista noastra a manifestat o precauta rezerva fata de tratamentele bioenergetice, cedand numai in fata unor nume sonore, atestate de numeroase scrisori de sustinere.

Interlocutoarea noastra de astazi - d-na Svetlana Secrieru - este cunoscuta in Romania doar de cateva persoane, dar traseul afirmarii sale se anunta spectaculos. Zgarcita la vorba, d-nei Svetlana nu-i place sa se laude. Aflu doar ca este basarabeanca de origine si ca a fost inginer-tehnolog timp de 11 ani. Din 1989, insa, viata ei a urmat cu totul alt traseu. Si asta, pentru ca a intalnit-o pe Djuna...

Terapeut de nevoie

"Sotul meu era bolnav, avea o eczema genetica cronica. La inceput s-a manifestat doar la nivelul degetelor, apoi s-a intins tot mai mult, cuprinzandu-i bratele. Primavara si toamna i se descuama pielea de pe maini. Suferea ingrozitor, nu-si putea atinge bratele de nimic. A facut tot felul de tratamente, la Chisinau si la Moscova, a fost la diversi terapeuti naturisti, dar degeaba. Eram disperata de situatie, nu stiam ce sa mai fac. Apoi, Dumnezeu mi-a aratat calea... Citisem cartile Djunei, dar nu o intalnisem pana atunci. Dar intr-o zi, Djuna a venit la Chisinau, sa-l trateze pe Dumitru Matcovski, scriitorul nostru, care suferise o grava pierdere a memoriei. In paralel, a organizat si o serie de cursuri, la care m-am inscris si eu, stiind ca metoda ei a dat rezultate excelente in cateva cazuri similare cu al sotului meu. Dupa insusirea teoriei de la curs si o scurta practica, am inceput primul tratament cu sotul meu, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Eczema a inceput sa se retraga, pielea se regenera, iar in curand aveam sa ma bucur de o vindecare totala. Invinsesem boala cu propriile-mi puteri! Nu-mi venea sa cred, asa eram de fericita."

Asta se intampla acum 10 ani. Dupa reusita sa, d-na Svetlana a fost cooptata in colectivul Mariei Varlan, care conducea un cabinet de bioterapie in Chisinau. De atunci, si-a urmat chemarea si a reusit - pe baza experientei acumulate - sa redea trupurilor bolnave sanatatea. "Chiar si eu am avut fibrom uterin, si am reusit sa ma tratez singura" - declara d-na Svetlana. "Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat asa un dar, sa alin suferintele oamenilor".

Cu mainile goale, fata in fata cu boala

Despre bolnavii care i-au trecut prin cabinet, d-na Svetlana isi aminteste cu nostalgie, parcurgand bloc-notesul in care sunt notate nume, adrese, diagnostice si impresii, ca intr-un jurnal adolescentin. Trece in revista caz dupa caz, vorbind despre fostii pacienti ca despre niste prieteni dragi. Neostentativ, imi spune ca marele pariu l-a castigat in fata tumorilor si a bolilor grave, dar nu omite sa citeze si cazuri mai simple, precum migrene sau guturaiuri.

Pe cand d-na Svetlana lucra inca in Chisinau, d-na Emilia Pripcea din Ludus a venit la tratament cu fetita sa, care avea o tumora la creier. A fost sfatuita de medicii romani sa-si opereze fiica in Occident, deoarece la noi nu exista aparatura necesara unei asemenea interventii. Totodata, profesorul-doctor de la spitalul din Ludus a indemnat-o sa incerce mai intai un tratament bioenergetic si, daca acesta nu va da rezultate, operatia avea sa fie facuta. Astfel, a inceput tratamentul fetitei la d-na Svetlana. Caz greu, au fost necesare 5 serii de sedinte bioenergetice, pe parcursul unui an si jumatate. Semnele pozitive s-au observat inca de la inceput, dar rezultatul final a fost coplesitor: tumora s-a retras complet, examenul tomografic facut ulterior neevidentiind vreo formatiune de natura oncologica.

O doamna din Chisinau a apelat la bioenergie pentru a se trata de chisturi ovariene si fibrom uterin. Fusese deja operata, i se extirpase un ovar. In urma tratamentului, chisturile s-au resorbit, fibromul s-a redus la marimea unui bob de fasole si - surpriza!!! - ovarul operat a crescut la loc! "Seful clinicii de ginecologie a vazut acest caz si nu i-a venit sa creada. Ecografia certifica faptul ca ovarul femeii era perfect! Nici eu nu stiu ce sa spun despre acest caz. Numai Dumnezeu stie ce s-a intamplat!" - declara d-na Svetlana.

Un alt caz interesant este cel al unei fetite din Chisinau. Nascuta hermafrodita, fusese operata la Moscova la varsta de 6 ani. La 8 ani de la operatie, urmand incontinuu un tratament hormonal special, i se accentuase pilozitatea pe fata, brate, piept etc., fiindu-i stabilit diagnosticul de hirsutism. Fara sa poata intrerupe tratamentul hormonal, biata fata era tinta batjocurii colegilor de scoala. Asa a ajuns la d-na Svetlana. "Nu credeam ca o voi putea trata, dar am incercat. Dupa 30 de sedinte, i-am readus zambetul pe buze. Scapase de tot parul acela care o stanjenea atat de mult."

Dl Tudor Tudor, directorul Bancii Agricole din Focsani, a fost si el un caz deosebit. In urma unei arsuri de gradul Iii la un brat, ii ramasese o pustula sangeranda, care a degenerat in cancer de piele. In ciuda tratamentelor facute, pustula nu se inchidea de un an si 8 luni. Medicii voiau sa-i faca transplant de piele, sa-i inlocuiasca portiunea afectata, insa operatia era foarte delicata si cu un inalt grad de risc. Apeland la tratamentul bioenergetic ca solutie extrema, dupa 45 de sedinte rana i s-a inchis; azi, nici nu se mai cunoaste locul unde a fost.

D-nei Madga Moldoveanu din Bucuresti i s-a stabilit in luna februarie a.c., in urma unor investigatii speciale (termografie, mamografie), diagnosticul de mastoza microchistica si tumora inflamatorie la sanul drept, fiind sfatuita sa se opereze de urgenta. Dupa un scurt tratament antiinflamator cu antibiotice si unguente speciale, vazand ca acesta nu are nici un efect, a apelat la bioenergie. Dupa primele 20 de sedinte, mergand la control, medicul oncolog a confirmat reducerea tumorii.

Sotul dumneaei, dl Marcel Moldoveanu, suferind de hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica, a dorit sa fie tratat si el de d-na Svetlana. Dupa numai 10 sedinte, fara sa mai ia medicamentele de intretinere, tensiunea i s-a stabilizat la 14/8,5 si intepaturile datorate ischemiei au incetat. Urmand a doua serie de tratament, a eliminat si pietre de la fiere, de a caror existenta nu stia. "In urma tratamentului bioenergetic, simt ca am renascut. Am scapat de dureri si de medicamente, am si slabit circa 6 kg, fara a tine un regim special. In prezent ma simt excelent, mi-am recapatat tonusul" - spune dl Marcel Moldoveanu.

Alte cazuri, pentru care aceasta pagina ar fi neincapatoare, mi-au fost prezentate. Declaratiile pacientilor certifica rezultatele de exceptie ale tratamentului bioenergetic practicat de d-na Svetlana Secrieru in fel de fel de boli: epilepsie, obezitate, reumatism, ciroze, ulcere, lumbago etc.

O scrisoare ne-a atras atentia in mod deosebit. In ea sunt asternute suferintele unei mame si drama fetitei sale, care azi zambesc din nou, fericite.

"Am cunoscut-o pe d-na Svetlana Secrieru dintr-o intamplare. La acel moment, starea sanatatii mele era foarte slaba, fara sa fi facut un consult medical de specialitate pentru a vedea care este cauza. In urma cu doi ani fusesem la un consult ginecologic, iar doctorul imi semnalase prezenta unui uter polifibromatos. De asemenea, mi-a recomandat investigatii extinse si efectuarea unei mamografii, pe baza carora urma sa imi recomande un tratament medicamentos sau chiar o interventie chirurgicala. Din neglijenta sau poate din teama, nu am facut aceste investigatii. Dar starea mea se inrautatea vizibil. Aveam din ce in ce mai des dureri in zona genitala, inclusiv inflamatii ale sanilor si tulburari ale perioadelor menstruale. In plus, sufeream de colici biliare, aveam dureri de cap insuportabile, greturi si varsaturi frecvente. Oboseam foarte usor si eram intr-o stare de depresie accentuata, datorata neputintei fizice si a starii permanente de oboseala si rau.

Cand mi-a fost recomandata d-na Svetlana, am inceput tratamentul cu multa circumspectie, mai mult cu gandul ca nu am nimic de pierdut. I-am spus chiar ca ma indoiesc de aceasta metoda. Dupa prima sedinta, la finele lunii ianuarie a.c., fiind la serviciu, am avut o migrena teribila si semne clare ale unui inceput de criza de bila. Am plecat de indata acasa, unde criza s-a intensificat, si am varsat multa fiere, reusind astfel sa ma mai linistesc. S-a dovedit ca bila era organul cel mai suferind si am hotarat sa continuu tratamentul, deoarece ma convinsesem ca nu exista o cauza alimentara a acestei crize, fiindca tineam in permanenta regim si tot ma simteam rau.

Dupa primele 3-4 sedinte, crizele s-au mai rarit. In timpul tratamentelor simteam furnicaturi in zona capului, a barbiei (sub barbie, in zona glandei tiroide), caldura excesiva in anumite locuri, dar si frisoane si raceala, indeosebi in zona genitala si a picioarelor. Dupa ce acestea treceau, simteam o stare de liniste in tot trupul. In timpul sedintelor, simteam ca si cum uterul este prins intr-o chinga care se strange, fara ca durerile sa fie insuportabile, dar totusi puternice.

Dupa prima serie, durerile de cap au incetat, starea mea era mult imbunatatita. In cursul celei de-a doua serii, am decis sa urmez procedura de eliminare a pietrelor de la vezica biliara. Procedura a fost initiata seara, iar in cursul diminetii urmatoare am varsat din nou fiere, insa fara a-mi fi rau ca inainte. Dupa doua ore, am eliminat - o data cu scaunul - o multime de pietre verzulii, de toate dimensiunile: de la un bob de mazare, pana la marimea unei capsuni. M-am simtit mult mai bine dupa aceasta procedura si am putut manca alimente de care pana atunci nu ma puteam atinge. Am observat, de asemenea, ca nervii mei nu mai erau atat de tensionati, simteam o liniste trupeasca pe care nu o mai incercasem de mult. Durerile genitale au inceput sa fie din ce in ce mai slabe, pana nu am mai simtit nimic. Ulterior, facandu-mi un control ecografic, medicul a constatat ca fibroamele disparusera. De altfel, si sanii s-au dezumflat si au incetat durerile insuportabile pe care le aveam. Am pierdut in greutate 2-3 kg, fara sa mai tin vreo cura de slabire sau un regim alimentar.

Incurajata de rezultatele obtinute pe mine, am rugat-o pe d-na Svetlana sa se ocupe si de fetita mea, in varsta de 13 ani. Fata mea a fost nascuta in conditii foarte grele, cu un scor Apgar la nastere de numai 7. Doctorii ma speriasera ca ar putea avea un usor handicap sau va avea o instabilitate psihica, cu posibile crize de convulsii. Datorita evolutiei motorii foarte bune a fetei mele, nu am continuat investigatiile pe aceasta linie. Cand a inceput scoala, insa, datorita stressului si a oboselii, a capatat niste ticuri motorii extrem de suparatoare, care se schimbau de la an la an: fie stramba din nas mereu, ca si cum ar fi avut furnicaturi locale, fie clipea foarte des si strangea din pleoape, ca si cum ar fi avut nevoie de ochelari si o supara ceva la vedere, fie isi misca in permanenta umerii, spunand ca este transpirata pe zona coloanei si o deranjeaza. Ticurile erau atat de vizibile, incat colegii radeau mereu de ea si o necajeau. Am facut un consult de specialitate, si electroencefalograma a evidentiat o hiperexcitabilitate corticala, pentru care doctorii recomandau tratament neuroleptic. Fiind in crestere, am refuzat aceasta recomandare si am inceput un tratament psihologic, care nu dadea insa rezultate spectaculoase.

In cursul primei sedinte de bioenergie, fata mea a adormit imediat. Dupa primele sedinte era extrem de agitata, vorbea tare, radea, sarea in sus de bucurie, avea o stare de excitatie nervoasa pe care nu mi-o puteam explica. Dupa 10 sedinte, ticurile au disparut complet, dar au aparut altele, pe care le avusese la gradinita si pe care le uitasem de-atunci. Fireste, m-am speriat putin, dar d-na Svetlana m-a linistit, spunandu-mi ca toate aceste simptome ale unor boli netratate corespunzator, dar care aparent au trecut, se vor manifesta pana la vindecare in cursul acestor sedinte. Intr-adevar, dupa 20 de sedinte, fata mea s-a linistit complet. In prezent nu mai are nici un tic, nu mai este deloc agitata si s-a transformat intr-un cu totul alt copil.

Privind acum, dupa patru luni, la tot ce a facut d-na Svetlana pentru noi, privind la schimbarile radicale pe care le vad la copilasul meu, pe care parca nu-l mai recunosc, si la starea mea fizica si sufleteasca - complet schimbate - am sentimentul ca ne-am nascut a doua oara. Pentru toate acestea, nu pot spune nimic mai pios decat cate o rugaciune in fiecare noapte, pentru cea care ne-a daruit toate acestea. Sa o tina Dumnezeu sanatoasa, sa poata face aceste minuni la cat mai multi oameni, chiar si asa neincrezatori cum eram noi. Multumim din tot sufletul nostru de pacatosi lui Dumnezeu ca ne-a trimis-o atunci cand aveam mai multa nevoie de dansa."

Lucia Stefanescu - Bucuresti

Precizari necesare

Pentru bolile cronice este necesar un ciclu de 30 de sedinte de bioenergie, cate 10 in fiecare luna. Bolile grave, insa, se trateaza in timp mai indelungat.

Datorita faptului ca nu s-a stabilit definitiv in Romania si nu si-a deschis inca un cabinet, d-na Svetlana Secrieru face tratamente bioenergetice la domiciliul bolnavilor. Persoanele interesate o pot contacta telefonic, la nr. 092/79.38.50 sau 023/72.26.03 (Basarabia).


P.S. Multumim d-lui prof. univ. Bogdan Stefanescu, un prieten drag al revistei noastre, pentru facilitarea contactului cu d-na Svetlana Secrieru.