Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "La 9 ani, fetita mea sufera de rectocolita hemoragica". (Raspuns pentru Olaru Gina - Bacau, F. As nr. 342-343). 1. Am 29 de ani si sunt din Timisoara. Acum un an mi s-a diagnosticat si mie rectocolita ulcero-hemoragica cu displazie usoara si un polip adenomatos cu displaz...

<em>Cititorii Raspund</em>

"La 9 ani, fetita mea sufera de rectocolita hemoragica"
(Raspuns pentru Olaru Gina - Bacau, F. As nr. 342-343)


1. Am 29 de ani si sunt din Timisoara. Acum un an mi s-a diagnosticat si mie rectocolita ulcero-hemoragica cu displazie usoara si un polip adenomatos cu displazie medie. Dupa opt luni de tratament medicamentos si multiple tratamente naturiste, la o noua colonoscopie + probe de biopsie s-a constatat ca rectocolita este inactiva, displazia a regresat, iar polipul a disparut!!! Ar fi multe de scris in privinta tratamentelor naturiste la care am apelat si de aceea, daca doriti, scrieti-mi o scrisoare, in care sa dati mai multe amanunte in ceea ce priveste colita (regimul alimentar, starea scaunului, eventuala sangerare rectala), iar eu am sa va scriu toate tratamentele pe care le-am facut.
Valentin Clamba - zona Ion Ionescu de la Brad, bl. A27, ap. 8, Timisoara

2. Cunosc multe persoane apropiate care s-au vindecat simplu de rectocolita hemoragica cu Redigest (fabricat de Hofigal - Bucuresti). Salazopirina e nimic pe langa acest medicament natural si ieftin.
Maria Burtoiu - Str. Eremia Grigorescu, bl. P5A, sc. B, ap. 5, Pitesti

3. Dupa un an de tratament cu Salazopirina, medicul mi-a schimbat tratamentul cu Mesalazina, un medicament care acum se gaseste si in farmaciile noastre. In paralel, eu am urmat insa si un tratament homeopatic, care m-a ajutat foarte mult. Boala a stagnat momentan si ma simt foarte bine. Multa sanatate fetitei, iar dv. multa putere si rabdare pentru a fi alaturi de ea.
Marineata Maria - str. Vultureasa nr. 56, Brezoi, jud. Valcea, cod 1074, tel. 050/77.80.52

"Baietelul meu are dezlipire totala de retina"
(Raspuns pentru Rodica Vatavu - Botosani, F. As nr. 342-343)


In cazul cand medicii care l-au consultat pe baietelul dv. nu au intervenit chirurgical si daca dezlipirea de retina nu este veche, luati legatura la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice - Bucuresti (tel. 659.43.65), cu dr. Florin Balta, un medic cu maini de aur si in sufletul caruia Dumnezeu a plamadit un mare izvor de lumina si bucurie, pentru multe inimi zdrobite de piatra grea a necazului si tristetii. Poate la dansul se afla si raza de lumina pe care baietelul dv. a pierdut-o.
Marin - Timisoara

"Am neoplasm uterin operat"
(Raspuns pentru Flavia - Craiova, F. As nr. 342-343)


1. Cred ca si dv. ar trebui sa luati legatura cu dl col. Petre Anca (tel. 092/72.40.12) pentru un regim de dezintoxicare, dupa care va recomand sa faceti urmatorul tratament cu ceaiuri: pentru probleme uterine - infuzie din Talpa gastii (o lingura de frunze la o cana de apa) si Fenicul sau Anason (o lingurita de seminte la o cana de apa). Se beau doua cani pe zi. Pentru probleme tiroidiene - infuzie din Dragaica, doua lingurite la o cana de apa, din care se beau doua cani pe zi si decoct dintr-o lingura de ovaz macinat si o lingurita de radacina de Iarba mare, la o cana de apa, din care se bea o cana pe zi. Tratamentul se face in reprize de cate o luna si jumatate, urmate de doua saptamani de pauza, timp de cel putin un an. Daca nu gasiti Talpa gastii si ovaz, va pot trimite eu.
Adrian Stoenescu - Bucuresti, tel. 01/745.21.71

2. Va recomand cu caldura sa folositi medicamentul Culevit, distribuit in Romania prin firma americana "California Fitness" (tel. 223.06.50). Este un puternic stimulator al imunitatii pasive, cu bune rezultate in tratarea bolilor canceroase (alaturi de celelalte medicamente). Noi l-am folosit cu succes in familie.
Voicu Veta - Str. Constructorilor nr. 25, bl. E5, ap. 83, Galati

"Fiica mea scrasneste cumplit din dinti"
(Raspuns pentru Viorica - Galati, F. As nr. 342-343)


1. Avand in vedere cauzele multiple ale bruxismului nocturn (scrasnitul din dinti), va sfatuiesc sa va prezentati cu fiica dv. la un medic stomatolog/ortodont. Daca se constata ca bruxismul nu e de natura dentara, ar trebui sa consultati un neuro-psihiatru. Va doresc sanatate,
Camelia - Craiova

2.<em>A</em>. Earl Mindell (in "Biblia vitaminelor", 1995, Editura "Elit") propune pentru tratarea acestei afectiuni urmatoarele vitamine si minerale denumite "Programul vitaminic Mindell": 1. Multivitamine forte, cu minerale chelatizate (un flacon). 2. Vitamina C, 1000 mg (pentru fixarea mineralelor). 3. Multiminerale chelatizate de mare potenta (un flacon). 4. Vitamina C (suplimentar), 1000 mg dimineata si seara, timp de trei luni. 5. Potasiu, 99 mg, de trei ori pe zi. 6. Vitamina B complex, dimineata si seara, 100 mg (foarte importanta pentru sistemul nervos). 7. Zinc chelatizat, 15-50 mg, zilnic. 8. Propolis, 500 mg, dimineata si seara.

<em>B.</em> Pentru carenta de calciu si magneziu, va propun un tratament care a dat bune rezultate (se face separat de alte tratamente): 1. Calciu Sandoz Forte, 1000 mg, 1 tableta efervescenta pe zi, timp de zece zile. 2. Vitamina C efervescenta, 1 tableta pe zi, timp de 10 zile (fixeaza calciul). 3. Vitamina A + D2, doua capsule pe zi, timp de 15 zile. 4. Dupa cele zece zile se incepe tratamentul cu MagneB6, trei tablete pe zi. 5. Se face pauza. Apoi tratamentul se repeta dupa trei luni (sau dupa sfatul medicului).

<em>C.</em> Cauzele acestei afectiuni pot fi multiple (vezi "Mama intreaba, medicul raspunde", vol. Ii, 1975, colectia "Caleidoscop"): "Scrasnitul din dinti, in somn, se intalneste la copiii nervosi, la cei care au avut o suferinta la nastere, dar si la purtatorii de viermi intestinali, la cei cu colita, la cei care au vise urate (onirism), dupa cum se poate intalni si la copiii sanatosi (dar cu carente de minerale si vitamine)".
Va doresc sanatate!
Prof. Mariana Marian - Cluj-Napoca, tel. 064/18.71.71

"Mi s-a pus diagnosticul de <<boala Berger>>"
(Raspuns pentru Baltag Cezar - Craiova, F. As nr. 342-343)


Va sugerez sa va adresati cu incredere d-lui doctor Dan Vladutiu, de la Clinica de Nefrologie din Cluj-Napoca. Profesionalismul si omenia d-lui doctor va vor fi de mare ajutor in rezolvarea problemelor dv. de sanatate. Daca va pot ajuta cu ceva, sunati la numarul de telefon indicat. Succes!
prof. Mariana Marian - Cluj-Napoca, tel. 064/18.71.71

"Am un nodul sub brat pe care nu vreau sa-l operez"
(Raspuns pentru Aurel Morosanu - Suceava, F. As nr. 355)


Mama mea s-a vindecat in mod miraculos de o astfel de afectiune, tratandu-se cu Rostopasca, la recomandarea doctorului biolog Karol Magler care, din nefericire, nu mai e printre noi. Planta este buna pentru tratament tot timpul anului, chiar si iarna, cand ramane tot verde sub zapada. Dar cea mai eficienta este acum, in lunile mai-iunie, cand este deosebit de bogata in sucul galben-oranj pe care il contine. Spalati bine locul cu ceai de rostopasca uscata. Lasati sa se zvante si apoi aplicati sucul galben, prin ruperea tulpinei si-a frunzelor (la locul rupturii apare o bobita de suc). Picaturile acestea le puneti direct pe locul afectat. Procedeul se repeta de cateva ori pe zi. Seara, la culcare, zdrobiti planta cu o sticla si aplicati-o direct pe locul afectat, acoperind-o apoi cu un tampon de vata si aplicand deasupra un leucoplast. Planta taiata marunt se poate pune si la macerat in alcool rafinat (cata planta, tot atat alcool), pastrandu-se intr-o sticla de culoare inchisa. E bine sa o aveti in casa tot timpul anului. Va doresc insanatosire grabnica. Daca doriti si alte lamuriri, sunati la tel. 037/21.65.87, dimineata - pana la orele 11 si seara - dupa orele 19.
Cruceanu Nuta - C.P. 115, O.P. 1, Focsani, jud. Vrancea, cod 5300