Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Am facut un tratament cu fier, care mi-a distrus flora intestinala". (Raspuns pentru Alina Dumitru - Braila, F. As nr. 340). 1. Pentru refacerea florei intestinale - in urma unui tratament cu fier sau cu antibiotice - se recomanda folosirea unui medicament de uz veterinar...

Cititorii Raspund

"Am facut un tratament cu fier, care mi-a distrus flora intestinala"
(Raspuns pentru Alina Dumitru - Braila, F. As nr. 340)
1. Pentru refacerea florei intestinale - in urma unui tratament cu fier sau cu antibiotice - se recomanda folosirea unui medicament de uz veterinar denumit Lactobacillus (sau inlocuitorul acestuia). Luati legatura cu un medic veterinar care sa va ajute sa-l procurati. Se prepara la Institutul Parhon din Bucuresti (laboratorul central) si se poate obtine direct de acolo sau prin farmaciile veterinare. Tratamentul se aplica astfel: cu ajutorul unei eprubete gradate se stabilesc dozele zilnice. Se incepe cu cate o doza de 100 mililitri de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale (in prima zi), iar in zilele urmatoare se iau cate 50 ml, de trei ori pe zi, pana la sfarsitul tratamentului. Se vor consuma unul sau doua flacoane de Lactobacillus. In tot acest timp si o perioada dupa aceea, se mananca si iaurt preparat in casa, lapte prins si batut, urda, branza de vaci, cate un bob de drojdie de bere. Vindecarea este sigura. Acest tratament a fost recomandat cu ani in urma d-nei Aurora Presura din Bucuresti, de catre dl dr Leonid Gheorghiev din Bucuresti (tel. 01/633.53.58), dupa un consult cu medicul veterinar Ilarie Ionica. S-a vindecat complet.
Victoria Popescu - B-dul 1 Mai, bl. A9a, Craiova, cod 1100

2. Draga Alina, si eu am avut necazuri similare. Am reusit sa-mi refac in mare parte flora intestinala bolnava cu Acidophillus, procurat de la firma "California Fitness", care are sedii in toata tara. De asemenea, am consumat chefir sau iaurt preparat cu grija in casa, complexul de vitamine B si ceaiuri de plante (galbenele, coada soricelului, salvie, sunatoare, menta - un amestec in parti egale, din care se pune o lingurita de plante la o ceasca de apa in clocot. Se beau trei cani de ceai pe zi).
Ing. Monica Gusat - Str. M. Sebastian nr. 22, Sibiu

"Doresc un ritual de dezlegare a sortii"
(Raspuns pentru Marton V. - Alba Iulia, F. As nr. 340)
3. Duceti-va la un duhovnic adevarat, singurul in masura sa va ajute. Ritualul crestin de dezlegare a sortii e lung si greu, dar cu credinta poate sa fie dus pana la bun sfarsit. Va recomand cu caldura doi preoti deosebiti, care va vor ajuta sa va regasiti echilibrul: parintele Ioan de la Recea (aproape de Targu Mures) sau parintele Ioan de la Posaga (intre Campeni si Arieseni, in judetul dv. de resedinta, Alba). Dumnezeu sa va ajute!
Popilean Marius - Dej, jud. Cluj

4. In judetul Gorj, langa localitatea Jupanesti, exista satul numit Viersani, unde exista un preot care face slujbe si dezlegari de farmece pentru casatorie. Are o putere deosebita. Fiecarei persoane in parte ii spune ceva deosebit, de parca ar cunoaste-o de foarte multa vreme. Duceti-va in orice vineri din saptamana, dar la orele diminetii (7-7.30), pentru a apuca sa vorbiti inainte de slujba cu el. Luati cu dv. haine noi (sau ale persoanei in cauza), pe care sa le purtati dupa ce o sa vi se faca maslu. Sa va ajute Dumnezeu sa va realizati visul si sa va luati cea mai frumoasa sotie pe care o doriti!
Voicu Cornelia - Targu Jiu

"Mi se umfla tot corpul si fata"
(Raspuns pentru Iulia - Buzau, F. As nr. 340)

1. Draga Iulia, exact acelasi diagnostic ca tine il am si eu. Am 33 de ani, 1,66 m inaltime si 66 de kg. Pentru hipotiroidie m-am tratat la Spitalul Parhon din Bucuresti, iar pentru edem Quincke am urmat un tratament homeopat, cu ajutorul d-nei dr. Maria Chirila (tel. 240.83.75 si 240.43.01), care are cabinet in comuna Voluntari, langa Bucuresti. M-as bucura sa-ti fiu de folos.
Florea Claudia - Str. Turnu Magurele nr. 13, bl. S2, ap. 354, sector 4, Bucuresti

2. Va recomand sa luati legatura cu cabinetul d-lui Cozac Vasile din Bucuresti, str. Stefan Furtuna nr. 109, sector 1, Bucuresti, tel. 01/638.30.88 sau 01/638.75.10. Tratamentul consta in trei serii de ceaiuri + picaturi si un regim alimentar indicat in instructiunile ce insotesc ceaiurile de plante. Interesati-va inainte prin telefon, pentru a afla pretul unei serii de ceaiuri. Am avut si eu acelasi diagnostic ca dv. dar, urmand tratamentul Cozac, m-am vindecat. (Din prima serie de ceaiuri, am scazut in greutate 9 kg intr-o luna.) Mult succes,
Ioana G. - Bucuresti

3. Am suferit si eu de urticarie si edem Quincke timp de 30 de ani. Am urmat multe tratamente, am facut cure cu ape minerale, dar am obtinut doar rezultate partiale. Tratamentele facute nu eliminau boala, ci efectele ei. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reusit in cele din urma sa aflu care erau factorii agravanti ai bolii (incordarea nervoasa, stressul, oboseala, praful, poluarea, ciocolata, cafeaua, conservele, mezelurile, grasimile de porc, in special prajelile) si cautam sa-i evit pe cat posibil. In ce priveste tratamentul, el a constatat din urmatoarele: cura de ceaiuri (urzica, papadie, trei frati patati si brusture) in loc de apa. Regim alimentar lacto-vegetarian (nu mai mananc deloc carne) + regimul Oshawa (publicat in F. As), pe care l-am tinut de 14 ori, alternativ cu cel lacto-vegetarian. Am facut la 3-6 luni cate o spalatura digestiva si cate o clisma o data pe saptamana. Caut sa evit gandurile negative, sa vad ce-i frumos in jurul meu. Dar cel mai mult m-a ajutat, in toate acestea, credinta in Dumnezeu. Din atee convinsa, am devenit credincioasa si ma mir de mine acum, cum puteam sa nu vad ca Dumnezeu exista in tot si in toate. Tot bunul Dumnezeu m-a ajutat acum noua ani sa ajung la yoga, unde am aflat mai multe metode pentru purificarea organismului, echilibrarea si relaxarea lui. De cand mi-am schimbat stilul de viata, nu am mai luat nici un medicament, nu am mai consultat medicii, fiindca m-am vindecat. Mai sunt multe de spus, dar pentru amanunte, draga Iulia, poti sa ma cauti la telefon.
Badea Paula - Str. Comandor Eugen Botez nr. 1, Bucuresti, tel. 231.66.49

"Am fost operata de gusa nodulara, dar ma simt rau"
(Raspuns pentru Manolache Maria - Piatra Neamt, F. As nr. 340)

Folositi tratamentul alternativ cu flori de sanziene si flori de salvie, conform raspunsului publicat in F. As nr. 339. Extern, se folosesc impachetari cu frunze zdrobite de varza alba cruda, puse pe zona gatului, de seara si pana dimineata. In paralel, se va urma si un regim alimentar din produse lactate proaspete, legume si fructe, fara consum de alcool, carne, cafea si condimente. (Revedeti F. As nr. 339.)
Ioan Calin - Str. 1 Decembrie 1918, bl. 66, ap. 55, Piatra Neamt

"Caut cu disperare medicamentul Rilutek"
(Raspuns pentru Patrascu Hriziu - loc. Giugesti, jud. Vrancea, F. As nr. 362)

Va ofer gratuit medicamentul Rilutek, o doza pentru sapte zile. Sunati-ma la tel. 050/73.23.84 - d-na Cecilia Ionescu.

"Uneori am senzatia ca ma misc ca un val de apa, alteori ca ma scufund"
(Raspuns pentru M.B. - Alba-Iulia, F. As nr. 362)

Stimata d-na, am urmatoarele sugestii pentru dv.: 1. Mergeti sa faceti un control O.R.L., si anume nu unul de rutina, ci investigatii complete ale sistemului cohleo-vestibular, aceasta insemnand investigatii legate de urechea interna (cohlee), teste de echilibru, si ar fi bine sa faceti si o audiograma. Eu sufar de doi ani de lipsa de echilibru, ameteala, din cauza faptului ca am surzit brusc, total, bilateral, fiind afectata urechea interna si aparatul vestibular. Mentionez ca nu am simptomatologia dvs., dar este foarte posibil ca si la dvs. sa fie implicat aparatul vestibular. 2. Va mai sugerez sa faceti un Rmn (Rezonanta Magnetica Nucleara) pentru a vedea situatia nervului nr. 8 (pot aparea dereglari vestibulare datorita unei proaste functionari a acestui nerv). Eu am facut toate testele acestea in strainatate, dar o parte am auzit ca se pot face si la Bucuresti. Va sugerez sa luati legatura cu unul din cei mai competenti doctori din tara in acest domeniu, si anume dr. Traian Ataman (precizez ca adresa si telefonul pe care vi le dau mai jos le-am luat tot din "Formula As"): Spitalul de Fonoaudiologie (Orl) - Str. M. Cioroianu nr. 21, Bucuresti, telefon centrala: 410.27.70. Personal, nu am fost la dansul, dar a fost tatal meu cu rezultatele investigatiilor mele din Franta si dansul a confirmat diagnosticul. Dupa ce luati legatura cu dl doctor, el va poate indruma mai departe, daca este cazul sa faceti Rmn sau alte investigatii.
Inca o sugestie: feriti-va de psihiatri si de orice tratament cu antidepresive. Cred ca problemele dvs. sunt de alta natura. Dumnezeu sa va ajute.
Mihaela Vasilievici - Timisoara