Eveniment medical in Germania

Florentin Popa
Eveniment medical in Germania: Al doilea Congres Mondial de Urinoterapie.

In perioada 13-16 mai 1999, in Germania, la Gersfeld - o foarte frumoasa statiune montana, situata in mijlocul unui parc natural intins pe mii de hectare - s-a desfasurat al doilea Congres Mondial de Urinoterapie, la care a luat parte si dl dr Cristian Boerescu, colaboratorul revistei noastre. Intrucat aceasta terapie a fost dezbatuta pe larg si in paginile "Formulei As", i-am solicitat interviul care urmeaza.

- D-le Cristian Boerescu, cum ati ajuns sa participati la un astfel de congres?

- Ca medic, am fost socat cand am aflat prima data de existenta unei astfel de metode terapeutice, care consta in ingerarea propriei urine, in anumite conditii bine stabilite. Ulterior, citind tot mai multe materiale care dezbateau aceasta tema, am ajuns sa inteleg valoarea urinoterapiei si sa o accept ca pe o posibila cale de tratament pusa la dispozitie de intelepciunea Naturii. In 1997, la initiativa "Formulei As", am realizat un articol documentat stiintific si o ancheta cu privire la urinoterapie. Am adunat astfel, din diverse regiuni ale tarii, marturii zdrobitoare (sute de scrisori si apeluri telefonice) asupra eficientei urinoterapiei in multe afectiuni si mi-am dat seama ca toate cunostintele legate de utilizarea terapeutica a urinei au fost transmise oral, pastrandu-se in medicina populara romaneasca. Datorita acestor preocupari, s-a aflat de activitatea mea si astfel am ajuns sa fiu invitat oficial la Congresul Mondial de Urinoterapie, unde am participat cu o lucrare proprie, referitoare la eficienta urinoterapiei in vindecarea hipertensiunii arteriale esentiale - afectiune de care sufera aproximativ un milion de persoane in tara noastra. De asemenea, la acest congres am reprezentat Romania, facand cunoscuta experienta de secole a poporului nostru in acest domeniu.

- Cine a mai participat la congres?

- In primul rand, as dori sa subliniez faptul ca organizarea unui Congres Mondial de Urinoterapie in zilele noastre si intr-o tara avansata precum Germania a fost posibila ca urmare a interesului manifestat in ultimii 5-10 ani de Comunitatea Stiintifica Internationala cu privire la viabilitatea si utilitatea urinoterapiei pentru sanatatea si viata oamenilor. Asa se face ca reuniunea de anul acesta s-a bucurat de o participare impresionanta: peste 250 de referenti din 30 de state ale lumii, in marea lor majoritate medici, savanti, cercetatori, profesori universitari, terapeuti, dar si pacienti care s-au vindecat de boli grave prin urinoterapie. De asemenea, as dori sa remarc interesul extraordinar al presei si al televiziunii, precum si al reprezentantilor guvernamentali si al autoritatilor locale fata de posibilitatile terapeutice pe care urinoterapia le pune la dispozitia oamenilor.

- Care au fost principalele teme ale acestui congres?

- Temele abordate au fost numeroase si extrem de variate, fiind dezbatute atat in plenul congresului, cat si in sase sectiuni stiintifice ce s-au desfasurat in paralel. Voi enumera cateva lucrari care mi s-au parut mai reprezentative: Urinoterapia si cercetarea stiintifica; Urinoterapia si tratamentul medical specific al diverselor maladii; Urinoterapia si cancerul; Urinoterapia si Sida; Utilizarea alternativa a extractelor de urina; Injectiile cu urina; Medicina alopata si urinoterapia; Urinoterapia si yoga; Urinoterapia si ayurveda; Urinoterapia si experientele pe animale; Aspectele holistice, energetice si spirituale ale terapiei cu urina; Cibernetica urinoterapiei. Aceste lucrari au fost prezentate la un inalt nivel stiintific, ele reflectand rezultatele cercetarilor facute de specialisti in laboratoarele si clinicile din intreaga lume.

- Ce noutati s-au prezentat la congres?

- Fiind un domeniu atat de putin cunoscut in tara noastra, va dati seama ca aproape tot ce s-a prezentat la aceasta manifestare stiintifica a fost pentru mine ceva nou. Dintre cele mai spectaculoase subiecte as aminti:

Teoria cu privire la vindecarea cancerului prin urinoterapie si marile sperante pe care le ofera medicamentele citotoxice, active in cancer, care sunt produse in momentul de fata din urina.
Cazul doamnei Sonia Rodriguez de Gomez din Mexic, asistenta medicala care, dupa ce a contactat virusul Hiv din cauza intepaturii cu un ac infectat, a reusit sa se vindece consumand sistematic propria urina.
Cazul Tanzaniei, prima tara din lume in care Ministerul Sanatatii a acceptat oficial urinoterapia. In 1994, foarte multi bolnavi de Sida din aceasta tara au inceput urinoterapia in cadrul unui proiect medical si multi dintre ei si-au ameliorat starea de sanatate si chiar s-au refacut integral, asa cum rezulta din analizele prezentate.
O descoperire senzationala - facuta simultan la laboratoarele biochimice "Hayashibara" din Japonia si "Amarillo Cell Culture Co. Inc." din Texas - a pus in evidenta existenta unor celule senzoriale situate in gura si faringe care, atunci cand se consuma propria urina, sunt activate si transmit creierului informatii, ca un veritabil analizor biochimic. Astfel, creierul este informat despre diferitele afectiuni sau dezechilibre produse in organism si, prin mecanisme de biofeedback, ia masuri prompte de vindecare.
Multe noutati a adus si prof. dr med. Ryoichi Nakao de la Mcl Institute din Japonia, in varsta de 93 de ani, care are o experienta de peste 60 de ani in urinoterapie. Din 1937, dr Nakao a activat ca chirurg in Armata Imperiala Japoneza si de multe ori - fiind izolat in insule, fara medicamente - a tratat mii de soldati, suferind de cele mai diverse maladii, numai prin urinoterapie. Dupa razboi, si-a dedicat intreaga viata cercetarii stiintifice a acestei metode, in intregul spatiu asiatic.

- In ce boli s-au observat cele mai bune rezultate ale terapiei cu urina?

- Lista afectiunilor care se pot trata prin urinoterapie este foarte lunga: rinita, sinuzita, bronsita, ulcer, hepatita, colita, constipatie, cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, anemie, reumatism, colagenoze etc. Rezultate foarte bune au fost obtinute si in cancer si Sida. Ca medic, recomand ca bolnavii sa se trateze sub control medical sau sub supravegherea unui terapeut avizat, care cunoaste bine aceasta metoda terapeutica. Altfel, in lipsa cunostintelor necesare, sunt posibile accidente. Dar si orice om sanatos poate folosi preventiv urinoterapia, pentru imbunatatirea parametrilor fizici si psihici. Nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca fiinta umana este o copie identica (desigur, la scara mult mai mica) a macrocosmosului. Iar in natura nu se accepta nici un fel de pierderi; totul se transforma. Asadar, daca vom privi cu atentie in exterior, vom descoperi cu surprindere ca in Univers totul este reciclat, circuitul apei in natura fiind unul dintre cele mai banale exemple. Din acest punct de vedere, urinoterapia este valoroasa pentru ca face posibila reciclarea substantelor vitale, utile, pe care organismul le-a pierdut printr-o filtrare renala dezordonata.

- Care sunt - totusi - limitele urinoterapiei?

- Toti cercetatorii care au studiat serios acest domeniu sunt de parere ca cea mai importanta limitare a urinoterapiei este stilul de viata al omului modern. Este strict interzis tratamentul cu urina in cazul consumului de carne, alcool, cafea, a drogurilor si a medicamentelor de sinteza. Nu se va folosi niciodata primul si ultimul jet atunci cand se recolteaza urina. Ceea ce se poate consuma este numai mijlocul jetului urinar. De asemenea, in cazul bolilor cronice este necesara atenta supraveghere a medicului, precum si analize de laborator care sa aprecieze evolutia terapeutica.

- Care sunt aprecierile dvs. asupra acestei terapii?

- Din mica mea experienta, pot sa va spun ca din toate persoanele care s-au tratat prin urinoterapie sau care au utilizat ingestia de urina ca metoda preventiva, nici una dintre ele nu a acuzat vreodata metoda ca fiind ineficienta sau daunatoare. De aceea, punand cap la cap toate informatiile din scrierile vechi, descoperirile si cercetarile facute pana in acest moment, apreciez urinoterapia ca fiind o taina miraculoasa a inteligentei naturii si - de ce nu - a intelepciunii lui Dumnezeu, care se ofera continuu pentru sanatatea si fericirea oamenilor.

- Cum este privita urinoterapia din punct de vedere al medicinei alopate?

- Avand in vedere ca medicina alopata (asa cum o spune si numele ei) este dominata de forta industriei farmaceutice, urinoterapia - oferita gratuit de Natura - este vazuta, din nefericire, ca o concurenta redutabila si este perceputa cel mai adesea in aceste medii ca o amenintare serioasa pentru anumite interese financiare. Iata de ce, cu ocazia acestui congres, s-a fondat Institutul Mondial de Urinoterapie, care are ca obiectiv studierea stiintifica a acestei terapii, dar si protejarea cercetatorilor care se ocupa de urinoterapie.


Pentru informatii suplimentare, dl dr Cristian Boerescu poate fi contactat la tel. 430.42.82 sau la Centrul Medical Dava, tel. 423.14.57