Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Tata are cancer pulmonar cu metastaze". Suntem disperati. Tata, in varsta de 62 de ani, a fost diagnosticat de curand cu cancer pulmonar si metastaza cerebrala si suprarenala. Medicii ii mai dau de trait o luna, doua. Daca exista cineva care, intr-o situatie similara, a...

Cititorii Intreaba

"Tata are cancer pulmonar cu metastaze"
Suntem disperati. Tata, in varsta de 62 de ani, a fost diagnosticat de curand cu cancer pulmonar si metastaza cerebrala si suprarenala. Medicii ii mai dau de trait o luna, doua. Daca exista cineva care, intr-o situatie similara, a izbutit sa supravietuiasca, sau daca alti cititori stiu solutii de ultima ora, prin care sa ne indrume catre un tratament miraculos, ii rugam din suflet sa ni le comunice. Am aflat de existenta unui produs natural, pe baza de tarate de orez, fabricat in Japonia: Mgn-3, care tripleaza rezistenta organismului in lupta cu cancerul. Stie cineva cum il putem procura? Va multumim si asteptam cu incredere raspunsul dvs.
Diana - Bucuresti

N.r. - In aceasta faza atat de avansata de cancer, singurele tratamente comunicate de cititorii nostri, care au stopat evolutia bolii, sunt cele bazate pe Spanz (o tema reluata de mai multe ori in revista). Adresati-va urgent (in asteptarea altor solutii) fie d-lui Dumitru Calina din Iasi, tel. 032/23.21.21, fie d-lui dr. Cristian Boerescu din Bucuresti, tel. 01/430.42.82. In ambele cazuri, folositi recomandarea revistei noastre.

"Fiica mea are o tumora ganglionara care ii da pusee paroxistice de hipertensiune arteriala"
Fiica mea, in varsta de 21 de ani, este suspectata de Feocromocitom sau tumora ganglionara, care ii da pusee paroxistice de hipertensiune arteriala ce i-ar putea fi fatale. Inainte de a ajunge la operatie pe suprarenale, in cazul cand i se localizeaza tumora, va rog sa ma ajutati cu un tratament naturist. Daca a trecut cineva prin aceste probleme si ma poate sfatui in vreun fel, ii multumesc din suflet. Pot sa va spun ca sunteti salvarea noastra. Cu respect,
Hortensia Tudor - Bucuresti, tel. 655.66.23

"Sufar de sindrom depresiv pe fond distimic"
Am 19 ani si de un an si jumatate sufar de o boala psihica mai rar intalnita: sindrom depresiv pe fond distimic. Precizez ca boala se manifesta prin crize de oboseala, insomnii, agitatie, teama, imboldul de a-mi taia venele de la maini pentru a ma linisti. Desi am fost de mai multe ori internata, medicii nu mi-au dat nici o speranta de vindecare totala, ci doar de ameliorare a bolii (dupa cateva zile de liniste incepe iarasi calvarul). Sunt disperata. Nu mai stiu ce sa fac. Cred ca aceasta depresie ma va ucide. Medicamentele pe care le iau (Calmogen, Xanax, Amitriptilina, Meclofenoxat) nu-si mai fac efectul. Ii rog cu disperare pe cei care s-au confruntat cu aceeasi boala sau cu ceva asemanator sa-mi dea si mie o mana de ajutor, recomandandu-mi fie vreun tratament naturist, fie alte medicamente. Astept un raspuns pozitiv de la un om cu credinta in Dumnezeu.
Dascalu Maria - Onesti

"Sufar de o boala a colonului: diverticuloza colica"
Sufar de mai multe boli, dar cea care ma supara cel mai tare, si care a devenit insuportabila, este o boala a colonului - diverticuloza colica. Pe toata lungimea colonului, de la sigmoid pana la unghiul splenic, s-au format pe peretele intestinului niste pungute in care se aduna materie fecala si care dor ingrozitor. Dupa cum mi-au spus medicii, tratament pentru asa ceva nu exista, motiv pentru care va rog sa publicati in ziar si problema mea, in speranta ca cineva imi va sugera un tratament clasic sau naturist, care sa-mi aline cat de cat durerile. Va multumesc anticipat,
Gh. Ciomaga - Vaslui

"Am ulcer perforat"
Am ulcer gastric si duodenal perforat. Sunt dispus sa incerc orice tratament care m-ar putea ajuta. Cu multumiri,
Rotaru Dan - Botosani (tel. 031/51.00.20)

"Fetita colegului nostru sufera de limfom malign"
Va adresam o rugaminte din suflet pentru suflet: fetita unui coleg de serviciu, in varsta de 11 ani, are diagnosticul de limfom malign si se afla internata la Spitalul Fundeni din Bucuresti, fara nici o speranta de supravietuire. Daca poate cineva - trecut printr-o situatie similara - sa ne dea o indrumare, il rugam sa o faca repede. Cu multumiri,
Nuta Gheorghita - loc. Calimanesti, jud. Valcea

N.r. - In asteptarea altor recomandari ale cititorilor nostri, va sugeram sa luati legatura cu d-l Ioan Groza din Arad, tel. 057/28.09.46, care a obtinut rezultate bune in stoparea unor forme de cancer la copii.

"Avem urgenta nevoie de un Verticalizator"
Am o fetita de 4 ani care sufera de parapareza spastica, urmare a hipoxiei suferita la nastere, si care inca nu merge. Avem nevoie urgenta de un Verticalizator pentru a o ajuta sa intre cat mai repede in randul copiilor normali. Daca poseda cineva un asemenea aparat si nu mai are nevoie de el, il rugam sa ne scrie sau sa ne telefoneze. Platim oricat!

Fam. Gheorghe - Str. Rosia Montana nr. 15, bl. 29, sc. 3, ap. 52, sector 6, Bucuresti, tel. 772.46.80

"Sufar de colecistita cronica"
Urmaresc de multa vreme in revista dvs. un tratament pentru colecistita cronica, dar nu am gasit. Daca imi poate sugera cineva un tratament naturist, ca sa alung aceasta boala (un fel de noroi la bila) care imi face mult rau, i-as ramane indatorat. Am auzit ca exista un gel din aloe vera care vindeca aceasta afectiune. Se poate prepara si acasa? Cum? Daca nu, de unde il pot procura? Multa sanatate tuturor!
Lunel Marin - Ramnicu Valcea

"Imi sangereaza gingiile cand ma spal pe dinti"
De trei luni, imi sangereaza gingiile nu numai cand ma spal pe dinti, dar mai ales noaptea, dimineata cand ma clatesc apa fiind maro-sangerie. Am 40 de ani si urmez un tratament cu Progesteron. Astept cu multa speranta ca cineva sa ma indrume catre un medic sau un tratament naturist.
Mihaela - Bucuresti

"Am hepatita cronica activa cu virus B"
Sunt un pasionat cititor al revistei dvs., dar din nefericire sunt si un blestemat al sortii, motiv care ma face sa apelez la bunavointa dvs. Am hepatita activa cu virus B, diagnostic stabilit anul trecut, ca urmare a punctiei hepatice. Analizele sunt in general bunicele (Tgp, Tgo), exceptand electroforeza, care mai creste, si bilirubina, care are destul de des valori peste normal. Starea sanatatii mele nu este tocmai buna: am mereu dureri in partea dreapta. Am urmat un an tratament cu ceaiuri si am tinut regim, dar fara rezultate. La rinichiul drept am piatra (poate si aceasta contribuie la dureri). Va rog sa-mi publicati scrisoarea in speranta ca, daca exista cineva care s-a vindecat de virusul B, ma va ajuta si pe mine cu un sfat acum, cat nu este prea tarziu pentru mine, dar si pentru cei doi copii care au nevoie de tata.
A. Preda - Suceava

"Oare se poate vindeca o tuse veche, provocata de lipsa salivei?"
Oare se poate vindeca o tuse seaca insuportabila, veche de vreo 15 ani, ce-mi produce arsuri in piept, care ajung pana la glezna piciorului stang? De asemenea, mai am si o lipsa de saliva, care apare mai ales atunci cand vorbesc mai mult. Imi piere graiul si ma apuca o tuse care porneste de la gat, scuturandu-mi tot corpul. Nu-i stiu cauza, dar tusesc din orice: daca mananc, daca beau apa, daca ma aplec, daca obosesc. Am facut tot felul de analize, mi s-au pus fel de fel de diagnostice si mi s-au recomandat numeroase medicamente, dar fara nici un efect. Ultimul diagnostic a fost tulburari de conversie. Deci tusea nu e de la plamani, ci e provocata de sistemul neurovegetativ. Am 45 de ani. In speranta ca ma poate ajuta cineva, le doresc din suflet tuturor cititorilor dvs. multa sanatate, iar dvs. viata lunga, pentru a le putea darui oamenilor bucuria de a trai.
Oprea Iuliana - com. Zabala, jud. Covasna

"Cum pot fi combatute cartitele, rugina si amareala din tuica?"
Va rog sa aveti amabilitatea sa adresati cititorilor dvs. urmatoarele intrebari, chiar daca nu fac parte din domeniul medical: 1. Cum pot fi combatute cartitele care produc stricaciuni culturilor agricole? 2. Exista vreo solutie de combatere a ruginei care se acumuleaza in cazanul de baie si care, atunci cand apa este fiarta, o face inutilizabila? 3. Exista vreun remediu pentru combaterea amarelii din tuica? Cu multumiri,
Prof. Emanoil Sterescu - Curtea de Arges