Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Exista vreo metoda de eliminare a pietrelor de la fiere?". (Raspuns pentru Luci Pavel - Bucuresti, F. As nr. 349). 1. Incerc prin aceste randuri sa aduc multumiri acestei reviste, colectivului de redactie si in special d-nei Sanziana Pop, care au adus si aduc mereu lumin...

Cititorii Raspund

"Exista vreo metoda de eliminare a pietrelor de la fiere?"
(Raspuns pentru Luci Pavel - Bucuresti, F. As nr. 349)
1. Incerc prin aceste randuri sa aduc multumiri acestei reviste, colectivului de redactie si in special d-nei Sanziana Pop, care au adus si aduc mereu lumina si caldura in sufletele cititorilor, facandu-ne mai buni si mai intelepti. Datorita sfatului d-nei Chivu Maria din Bucuresti (F. As nr. 248), care oferea o reteta pentru eliminarea pietrelor de la fiere, am izbutit sa ma vindec si in prezent sunt o femeie sanatoasa si fericita. Ii multumesc prin intermediul dvs. si pot afirma cu tarie ca nu o voi uita niciodata pentru binele pe care mi l-a facut. In concluzie, o sfatuiesc pe d-na Luci Pavel din Bucuresti sa foloseasca aceeasi reteta: in doi litri de apa se fierb un kilogram de radacini de patrunjel, bine spalat si taiat in bucati de 2-3 cm. Se lasa la fiert pana mai ramane doar un litru de lichid. Se strecoara si se pune intr-o sticla la rece. Se bea in fiecare zi, inainte de masa de dimineata si seara, cate 100 ml. Eu repet aceasta reteta la 3-4 luni si ma simt exceptional. Tot datorita revistei dvs., urmand sfaturile publicate in ea, mi-au crescut genele - in urma tratamentului cu ulei de ricin si am slabit consumand ceai verde. Le multumesc pe aceasta cale tuturor acelora care isi impartasesc experienta de viata in folosul tuturor. Cu stima si respect,
Popescu Elena - Str. Nicolae Balcescu, bl. T4, ap. 34, loc. Bals, jud. Olt

2. Se iau seminte de pepene verde si se usuca. Se dau prin rasnita de cafea si se ia in fiecare dimineata cate o lingurita din aceasta pudra, amestecata cu o lingura de ulei de masline. Se iau 10 zile la rand dimineata, pe stomacul gol, si se sta culcat 10 minute pe partea dreapta. Tratamentul dureaza trei luni, cate zece zile din fiecare luna, la intervale regulate. Reteta este sigura. In perioada cat se face tratamentul se exclud prajelile, grasimile, alcoolul si cafeaua.
Mihail Maria - B-dul Al. Obregia nr. 44, bl. R15, sc. A, et. 7, ap. 30, sector 4, Bucuresti

"Stie cineva cum se combate iradierea?"
(Raspuns pentru Claudia - Iasi, F. As nr. 349)
1. Doi cercetatori japonezi (Teijdi Ugai si Enzi Hayashi) au observat ca, dupa bombardamentul nuclear asupra orasului Hiroshima, locuitorii din acest oras, care s-au refugiat in localitatea Udji (reputata pentru plantatiile si consumul de ceai), au suportat mai bine efectele iradierii. Cercetarile ulterioare ale celor doi japonezi au confirmat rolul protector si anihilator al ceaiului in organismele vii iradiate experimental. Probabil ca una sau mai multe substante din cele circa 130 pe care le contine ceaiul are acest efect protector contra radiatiilor. Concret: Se prefera ceaiul verde in locul ceaiului negru. Se pastreaza in vase inchise, dar nu de metal. Peste doua lingurite de ceai verde, puse intr-o cana de ceramica, sticla, vas smaltuit (nu metal, nu plastic) se toarna circa 250-300 ml apa clocotita, dupa care se acopera vasul 15 minute si apoi se da gustul preferat cu miere de albine, lamaie, otet de mere si miere si se consuma cu inghitituri mici si rare. Conform principiului ca in toate trebuie sa existe o masura, nu se vor consuma decat doua cani pe zi si nu mai tarziu de doua ore inainte de culcare, deoarece produce insomnii.

Se recomanda a fi consumat ca inlocuitor al cafelei, de catre toate persoanele care lucreaza sau locuiesc in mediu cu radiatii, inclusiv personalul medical din sectiile de radiologie, radioterapie etc.
Enciu Nicanor (biolog) - Str. Baisoara nr. 9, sc. 2, ap. 83, Cluj-Napoca

2. Incearca o cura de aloe. Este o planta care vindeca iradierea, fiind declarata din acest motiv planta strategica. Sucul proaspat de aloe poate fi utilizat in cura externa, sub forma de comprese, ca medicament antiiradiant. Vindeca arsuri de orice natura, inclusiv pe cele produse de iradiatii, boli de piele, acnee, dermatite, eczeme etc. Pe cale interna, se foloseste sub forma de vin de aloe (reteta de preparare a fost prezentata de multe ori in "Formula As"). Se consuma timp de sapte zile, cate o lingurita de trei ori pe zi, inainte de masa, apoi doua saptamani, cate o lingura de trei ori pe zi. In aceasta perioada, se exclud din alimentatie ouale si laptele. Se consuma supe de legume si fructe care nu trebuie sa provina din zone cu exces de radioactivitate in sol.
Elena - Braila

"Cum sa fac sa ma ingras?"
(Raspuns pentru Gabriela - Slobozia, F. As nr. 349)
1. Va transmit tratamentul pe care l-am folosit ca student, avand 1,81 m inaltime si doar 60-64 de kilograme. Singura metoda care a dat rezultate concrete s-a bazat pe polen de albine proaspat (dupa un an isi pierde proprietatile), care contine proteine pure si este cea mai buna hrana pentru organism. Polenul se tine la rece, fara umezeala (daca se umezeste, devine toxic). Prin asociere cu mierea, produce o recuperare rapida a greutatii, o imbunatatire a formulei sangelui si o crestere a tonusului vital. Daca tratamentul nu da rezultate, inseamna ca individul respectiv are o boala endocrina (hipertiroidie) sau o tumora care il impiedica sa asimileze substantele prin tubul digestiv. Tratamentul: Se ia - de preferinta dimineata, pe nemancate - polen (1-2 lingurite) dizolvat intr-un pahar cu apa calda sau ceai, vreme de zece minute, in care se adauga si o lingura de miere lichida. La inceput va produce o stare de disconfort gastric, dar va disparea cu timpul. Se pot lua 1-3 pahare pe zi sau granule de Polenolecitina.
Arh. Cernescu Mugur - B-dul Ioan Cuza nr. 39, Resita, jud. Caras-Severin

2. In "Formula As" nr. 303, d-na Ionica Steliana din Ploiesti ii recomanda unei cititoare o reteta simpla si deloc costisitoare pentru a se putea ingrasa. Ea consta intr-o cura cu apa de mare, adica sa se bea in fiecare zi cate o inghititura de apa, pana se ajunge la un litru pe zi si apoi in descrestere, pana la o inghititura. Veti avea placuta surpriza sa va ingrasati 7-8 kilograme. In plus, veti capata imunitate la boli ca gripa, amigdalita, raceli.
Botosaru I. Gheorghe - Str. Baraoltului nr. 3, bl. 40 A, sc. C, ap. 46, Ploiesti, jud. Prahova, cod 2000

"Mama sufera de glaucom deschis la ambii ochi"
(Raspuns pentru Monica - Bucuresti, F. As nr. 349)
Am 60 de ani si sufar de aceeasi boala ca si mama dvs.: glaucom cu unghi deschis. Am fost consultat de dr. Carstocea de la Spitalul Militar Bucuresti, care mi-a recomandat medicamentul Xalatan (nume nesigur, textul fiind greu descifrabil), pe care-l folosesc de cinci luni. Ma simt foarte bine si medicul imi spune ca boala nu a mai evoluat. Intrebati doctorul care va trateaza mama despre acest medicament sau mergeti direct la consult la dr. Carstocea.
George Mardare - Str. Satirului nr. 11, sector 4, Bucuresti

"Sufar de boala Charcot-Marie"
(Raspuns pentru Dana - Bucuresti, F. As nr. 364)
De curand a aparut cartea d-nei Speranta Anton, intitulata "Incursiune in medicina naturista", scrisa in memoria d-lui Valeriu Popa. Autoarea cartii a suferit de aceasta boala si descrie in carte toate tratamentele folosite, asa cum i-au fost recomandate. Este extraordinara! Cartea a aparut la Editura "Polirom" din Iasi. Poate va ajuta in vindecarea fiicei dvs. Multa sanatate si curaj!
Isaia Elena - Str. M. Basarab, bl. D5, sc. A, ap. 3, Slobozia, jud. Ialomita
N.r. - Aceeasi carte este recomandata si de Maria R. din Pitesti.

"Picioarele imi sunt acoperite de cicatrice oribile"
(Raspuns pentru Daniela - Galati, F. As nr. 358)
As vrea sa-i recomand Danielei, "Clinica de chirurgie plastica" de la Iasi, ce functioneaza in cadrul Spitalului de Urgenta de 15 ani. Seful clinicii este conf. dr. Teodor Stamate. Aici se efectueaza cu succes cele mai complicate operatii estetice la preturi de stat, deoarece clinica nu este particulara. Pentru strabism, aceeasi Daniela gaseste, la Bucuresti si Onesti, specialisti renumiti in microchirurgia ochiului, veniti de la clinica prof. Fiodorov din Rusia, care i-ar putea spune ce se poate face cu strabismul. Numerele de telefon sunt: 094/31.51.33 si 01/410.46.69, iar adresa Spitalului de Urgenta din Iasi este: str. General Berthelot nr. 2, Iasi.
Elena Palade - Iasi