Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Am cervicita cronica, dar nu vreau sa ma operez". (Raspuns pentru Adriana Rosca - Calarasi, F. As nr. 352). D-na Rosca, eu m-am vindecat de o rana pe col uterin, urmand un tratament prescris de medicii de la Spitalul Coltea, unde am fost internata acum cativa ani. Tratame...

Cititorii Raspund

"Am cervicita cronica, dar nu vreau sa ma operez"
(Raspuns pentru Adriana Rosca - Calarasi, F. As nr. 352)


D-na Rosca, eu m-am vindecat de o rana pe col uterin, urmand un tratament prescris de medicii de la Spitalul Coltea, unde am fost internata acum cativa ani. Tratamentul a durat trei luni si a constat in injectii cu Efitard, trei zile la rand, in timpul ciclului. Vindecarea s-a produs spectaculos... Aveti grija, nu va neglijati, caci boala e destul de periculoasa.
Maria Stanciu - Bucuresti

"Cum se poate stagna orbirea?"
(Raspuns pentru Ileana Otel - Brasov, F. As nr. 344)


Problema dvs. consta in regenerarea tesuturilor ochiului si stimularea functiilor sale vizuale. Exista pentru aceasta un tratament naturist, pe care l-am folosit si eu, utilizat de multi bolnavi cu boli de ochi (cataracta, conjunctivita, leziuni oculare etc.). Este un extract din plante exotice, numit Activating, produs in strainatate. Este lichid si se pun picaturi in ochi, producand un efect imediat (limpezirea vederii) si unul de durata (vindecarea afectiunii). Unii oameni care l-au folosit au scapat de operatie. Eu l-am procurat de la un medic din Cluj. Pentru amanunte, sunati-ma la tel. 092/84.90.44.
Fam. Capraru - Cluj

"Fiul meu sufera de artroza mandibulara"
(Raspuns pentru Marilena - Sibiu, F. As nr. 361)


Va puteti adresa Clinicii Stomatologice Universitare din Bucuresti (Calea Plevnei), unde acum 11 ani, fiica mea, care avea aceleasi manifestari, a fost internata doua saptamani, timp in care i-au fost imobilizate maxilarele, fiind hranita cu sonda, dupa care si-a revenit. Nu disperati si adresati-va cu incredere clinicii mentionate. Multa sanatate,
Maria - Tulcea (tel. 040/54.33.39)

"Am dureri menstruale insuportabile"
(Raspuns pentru Gianina - Bucuresti, F. As nr. 363)


Avand aceleasi probleme ca dvs., in urma cu trei ani am dat peste cartea medicului american J. Frank Hurdle, "Doctor de casa", care m-a ajutat foarte mult. Doar cu trei sfaturi, ce trebuie respectate cu strictete, nu veti avea nici un fel de probleme. 1. In saptamana care precede declansarea ciclului menstrual trebuie intensificata activitatea fizica, care va fi continuata chiar si in timpul ciclului. 2. In aceeasi perioada, trebuie redus consumul sarii din alimentatie, la fel ca si cantitatea de apa bauta. 3. Impotriva durerilor din zona pelviana se ia numai aspirina, in doze de 2-3 comprimate la fiecare 3-4 ore. Dupa doua luni, veti fi multumita de rezultatele acestui tratament.
Thijov Elena - loc. Vanatori, nr. 99, jud. Mures, cod 3062

"Ma intereseaza o reteta de ingrasat pentru barbati"
(Raspuns pentru Ark - Onesti, F. As nr. 364)


Va recomand calduros un program de crestere in greutate, naturist, simplu si placut, alcatuit din suplimente nutritive si ierburi tabletizate comercializate in Romania de o firma americana. In calitate de consultant nutritionist al acestei firme, va voi asigura un suport constant pentru a obtine rezultatul dorit.
Dr. Cristian Chivu - Bucuresti, tel. 232.64.41

"Un tanar de 25 de ani sufera de boala Wilson"
(Raspuns pentru Aurica si Costel - Iasi, F. As nr. 365)


Sunt sigura ca tanarul in cauza va primi un real ajutor de la Maica Violeta Mocanu din Barsesti - Vrancea (mult popularizata in revista F. As), al carei tratament l-am urmat si eu, intr-un caz asemanator. Drept urmare, am intrerupt o adevarata cura de intoxicare cu medicamente, iar tremurul si rigiditatea s-au diminuat progresiv, in clipa de fata putand desfasura, in mod normal, activitati fizice si intelectuale. Va doresc sanatate si multumesc "Formulei As", pentru ca prin intermediul ei am descoperit-o pe Maica Violeta Mocanu.
Roxana R. - Slatina

"Nepotica mea are infirmitate motorie cerebrala"
(Raspuns pentru Mihaela S. - Ploiesti, F. As nr. 365)


Stimata d-na Mihaela S., va rog ca nici macar o clipa sa nu va pierdeti increderea in Dumnezeu. Am si eu o fetita de un an si 10 luni cu I.M.C., avand diagnosticul de "hidrocefalee interna stabilizata" (tot cu sistem ventricular dilatat). Eu sunt foarte multumita de progresele fetitei mele, in urma tratamentului medicamentos aplicat, a kinetoterapiei si, nu in ultimul rand, a legaturii stranse cu Dumnezeu. Dvs. nu specificati ce tratament a facut fetita si ce fel de gimnastica recuperatorie a urmat si unde. Va pot da mai multe informatii, dupa ce imi comunicati cele spuse mai sus. Telefonul meu este 092/47.00.69. M-as bucura enorm sa luam legatura. Adresa mea se afla la redactie.
Manuela H. - Brasov

"Fetita mea face permanent urticarie, eczeme si edeme"
(Raspuns pentru Z. Tanase - Moinesti, jud. Bacau, F. As nr. 366)


Va recomand sa apelati la serviciile unor specialisti in domeniul alergologiei, de a caror competenta m-am convins personal si pe care ii puteti gasi in cadrul Serviciului Alergologie al Spitalului "Dr. Carol Davilla" din Calea Grivitei nr. 7, Bucuresti. Solicitati printr-o scrisoare programarea fiicei dvs. pentru o consultatie prealabila si, in functie de aceasta, o eventuala internare pentru efectuarea testelor de specialitate, in scopul determinarii cu precizie a alergenilor la care este sensibila. Numai pe aceasta baza veti putea beneficia de un tratament competent. Pana atunci, puteti incerca sa folositi medicamentul Peritol tablete, fabricat in Ungaria - pe care il puteti gasi in farmacii. In functie de varsta copilului, doza va fi stabilita de medic, conform precizarilor din prospect. Este un antihistaminic deosebit de eficient si lipsit de efectele secundare neplacute specifice altor medicamente antihistaminice, ca de exemplu Romerganul. Va doresc succes.
Valeriu Munteanu - Str. Albac nr. 1, ap. 16, Timisoara

"In perioada ciclului menstrual am dureri abdominale si vars"
(Raspuns pentru Alexandra Crisan - Timisoara, F. As nr. 366)


Tulburarile care apar inainte si in timpul menstruatiei se pot trata cu succes prin homeopatie. Ele pot fi expresia unui dezechilibru hormonal care se suprapune peste o predispozitie individuala la astfel de tulburari. In cazul dvs., prezenta varsaturilor indica o intricare digestiva sau nervoasa. Chiar daca nu aveti nimic decelabil la organele genitale sau la caile biliare, prezenta simptomelor pe care le descrieti trebuie tratata. Va recomand sa apelati la un medic homeopat din Timisoara, care sa va prescrie un tratament corespunzator. Daca doriti sa aflati mai multe despre homeopatie, va informez ca anul acesta, cea de-a Xv-a Conferinta Nationala a Homeopatiei va avea loc in Timisoara intre 22 si 24 octombrie 1999.

"Dupa doua avorturi, nu mai raman insarcinata"
(Raspuns pentru Carmen Alexandru - Brasov, F. As nr. 366)


In cazurile de sterilitate, tratamentul homeopatic poate actiona prin eliminarea unor blocaje aparute in urma diverselor traume emotionale, fizice sau de alta natura. In urma unei consultatii detaliate, se pot evidentia anumite cauze care trebuie tratate. Cele doua avorturi suferite nu reprezinta probabil singura cauza a sterilitatii. Ar fi de recomandat sa faceti un consult ginecologic complet, inclusiv o histerosalpingografie pentru aprecierea aspectului si permeabilitatii tractului genital si sa urmati in paralel cu tratamentul alopat (daca este nevoie) si un tratament homeopatic. Remediile homeopatice nu au efecte secundare si pot fi folosite si in cursul sarcinii, contribuind la mentinerea si buna evolutie a sarcinii, fara nici un pericol asupra fatului.

"Am o iritatie a pielii obrazului, insotita de mancarime"
(Raspuns pentru Pop Vasile - Cluj, F. As nr. 374)


Exista multe afectiuni dermatologice care raspund foarte greu sau deloc la tratamentul conventional local si general. In aceste cazuri (eruptii, iritatii, eczeme, urticarie, psoriazis), se pot obtine rezultate favorabile si de durata printr-un tratament homeopatic care se adreseaza cauzei care sta in spatele afectiunii. Din punct de vedere homeopatic, afectiunile cutanate sunt expresia exterioara a unui dezechilibru care trebuie corectat. Raspunsul la tratament este cu atat mai rapid cu cat afectiunea este mai recenta si necesita un timp mai indelungat pentru afectiunile mai vechi.
Dr. Lucian Ivanuta (medic homeopat) - Bucuresti, tel. 430.42.21

"Mi-au ramas semne urate dupa un transplant"
(Raspuns pentru Laurentiu - Galati, F. As nr. 367)


Am avut si eu cicatrice ramase de la arsuri, dar nu pe portiuni mari, si le-am vindecat cu urmatorul tratament naturist: se ung de doua ori pe zi locurile cu pricina cu Propolis (preparat apicol) sub forma de alifie (Propoderm). Concomitent, se administreaza pe cale orala propolis lichid (concentratie de 30%, preparat tot de Apicola), cate 30-40 de picaturi dizolvate in apa calduta. Se beau de trei ori pe zi, cu o ora inaintea meselor. Preparatele se gasesc la magazinele Apimondia.
Benedek Vasilica - Cluj (tel. 064/15.98.81)