Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Caut ceai Essiac". Sora mea are cancer uterin si nu vrea sa se opereze de teama ca ulterior i se va inrautati starea sanatatii. A urmat pana acum mai multe tratamente naturiste, dar fara rezultate prea bune. Am auzit de acest ceai Essiac, care este adus din Sua, si desp...

Cititorii Intreaba

"Caut ceai Essiac"
Sora mea are cancer uterin si nu vrea sa se opereze de teama ca ulterior i se va inrautati starea sanatatii. A urmat pana acum mai multe tratamente naturiste, dar fara rezultate prea bune. Am auzit de acest ceai Essiac, care este adus din Sua, si despre care se spune ca este foarte bun in tratarea cancerului. Daca are cineva acest ceai, il rog sa ma caute.
Carolina - tel. 031/61.33.20

"Fetita mea se afla in situatia de a i se extirpa si al doilea ovar"
Am o fetita in varsta de 16 ani. Acum patru ani, la ecograf i-a fost descoperit un chist ovarian. Anul acesta a fost operata de apendicita si cu aceasta ocazie i-a fost scos si chistul, pentru ca era pe partea dreapta. Eu n-am stiut ca o data cu el i-a fost scos si ovarul drept. Acum, dupa doua luni, fata se simte foarte rau si am facut o noua ecografie. S-a descoperit un nou chist, pe ovarul stang, de 3 cm. Copilul slabeste pe zi ce trece, ii cade parul, are ameteli, nu are pofta de mancare. Medicul care a operat-o spune ca la biopsie nu apare nimic, dar eu nu mai cred acest lucru. I-a prescris fetei un tratament pe care l-am intrerupt pentru ca ii face foarte rau (Diclofenac, No-spa, Decanofort, Poliminerale etc.). Daca acestui copil de 16 ani i se scoate si celalalt ovar, nu se mai poate numi om. Va rog din suflet, dati-mi un raspuns cat mai repede. Copilul se simte tot mai rau, pe zi ce trece. As dorit sa ma indrumati catre un adevarat specialist, sau sa-mi recomande cineva un tratament naturist adecvat. Va multumesc din sufletul meu asa de indurerat.
Tarachiu Ionelia - Cartier Obor, str. Albinei, bl. A3, ap. 17, Braila

"Caut urgent asezamantul <<Caravana Vietii>>"
Am cancer genital si cancer limfatic. Este posibil sa fiu partial in metastaza. Am 32 de ani si doi copii. Nu caut sa impresionez pe nimeni. Va rog pe dvs. si pe toti cititorii revistei "Formula As", cat si pe femeile care s-au tratat de aceeasi necrutatoare boala, sa-mi dea adresa sau macar numarul de telefon al unui asa-numit asezamant "Caravana Vietii", care este specializat in boli incurabile si metastazice. Rog sa mi se raspunda prin intermediul revistei, cat se poate de urgent, avand in vedere starea in care ma aflu. Le multumesc dinainte tuturor acelora care ma vor ajuta.
Marilena - Bucuresti

"Fiul meu e suspect de cancer de piele"
In urma cu cateva luni, fiul meu a inceput sa acuze mici intepaturi in spate, chiar langa coloana vertebrala. Langa o minuscula alunita de marimea unei gamalii de ac, i-a aparut o pata rosiatica, de marimea unui bob de porumb. Medicii de specialitate de la Spitalul Militar si de la Colentina, dupa o consultatie libera cu lupa, au spus ca este o tumora (bazoteliom pigmentar) probabil maligna, care trebuie operata, neadmitand un alt tratament. Acest diagnostic i s-a spus in fata fiului meu, in varsta de 23 de ani. E unicul meu copil (ca sprijin moral nu ma are decat pe mine, tatal sau parasindu-l inca de la nastere). Eu nu doresc ca fiul meu sa fie operat, ci vreun tratament naturist. Il tratez de o luna cu tinctura preparata de maica Violeta din Barsesti, dar fara rezultate vizibile. Pata aceea rosie, conturata maroniu, se pastreaza. Daca s-a vindecat cineva de o boala asemanatoare, il rog din suflet sa ma ajute, fiindca sunt disperata. (Din cei opt medici care l-au consultat, sapte spun ca e cancer, iar unul singur spune ca nu e.) Va multumesc si astept ca Dumnezeu sa faca o minune.
Constantinescu Maria - Pitesti

"Mama mea sufera de tremor esential"
Acum 5 ani, mamei mele au inceput sa-i tremure mainile. Initial, diagnosticul a fost Parkinson, dar tratamentul urmat i-a agravat boala si in consecinta a fost intrerupt. In clipa de fata, are diagnosticul de "tremor esential" si ateroscleroza periferica si cerebrala. I s-a prescris Tanakan si Propranolon, dar nu se vede nici o ameliorare. Nu poate merge neinsotita, nu-si tine echilibrul, are ameteli (e in varsta de 70 de ani). Ii rugam din suflet pe cei care pot sa ne dea un sfat, sa sune la tel. 430.41.19 sau sa ne raspunda in cadrul rubricii dvs. Va multumim,
E. Popescu - Bucuresti

"Am o tumora hepatica benigna"
Am 27 de ani si in urma cu un an si jumatate mi s-a pus diagnosticul de tumora hepatica benigna. Am fost operata in 1998 la Fundeni, de catre prof. dr. Irinel Popescu. Ficatul meu era acoperit in intregime de tumora si echipa de medici a hotarat sa practice o hepatectomie stanga cu extensie in lobul caudat. Asadar, pe bucatica de ficat ramasa se mai afla o tumora care, daca se extinde din nou, ar trebui sa mai suport inca o interventie chirurgicala, gand care ma sperie cumplit. Situatia mea este dramatica: sotul meu a murit acum doi ani si am o fetita de 3 ani si 6 luni, care are nevoie de o mama sanatoasa si puternica. De cand am primit vestea celei de a doua operatii posibile, gandurile mele nu se rezuma decat la ideea mortii. Va rog din suflet ca cine cunoaste un tratament naturist pentru stagnarea tumorii (nu e canceroasa!) sa ma ajute cat mai repede. Va multumesc si astept cu nerabdare un ajutor.
Gabi - Bacau

"Sotia mea sufera de scleroza multipla"
A fost internata de mai multe ori la Cluj, Targu-Mures, Bistrita. A facut bioenergie si acupunctura, dar fara nici un rezultat. Face tratamente cu ceaiuri, fizioterapie (impachetari pe coloana cu parafina, masaj). Saraca de ea, nici nu poate sta pe pat sau pe scaun, se plimba prin camera, tinandu-se de mobila. Va rog din tot sufletul meu, daca stie cineva un tratament, sa faca bine sa mi-l comunice. Va multumesc din suflet. Numele ei este:
Boros Ana - loc. Lechinta, str. Libertatii nr. 85, jud. Bistrita-Nasaud, cod 4452
(D-l Mircea Mugurel Serban are tel. 683.91.49 si 683.92.57. Sunati-l si va va explica cum se obtine apa de piramida.)

"Sufar de rinita cronica hipertrofica"
In urma unei operatii de turbinctomie, efectuata cu un an si jumatate in urma, starea rinitei cronice hipertrofice de care sufeream s-a agravat. In prezent, respir cu foarte mare greutate si am dureri ingrozitoare de cap. Concomitent cu acest diagnostic, mai am si alte suferinte: polisinuzita cronica hiperplazica, nevralgie cervico-occipitala, cervicartroza, gusa medie. Daca stie cineva vreo metoda naturista de vindecare, in special pentru rinita si cervicartroza, il implor sa ma ajute. Dumnezeu sa binecuvanteze Asii de la revista "Formula As". Cu deosebita consideratie,
Andreea Padurean (44 ani) - Suceava

"Doresc sa ajung la medicul oftalmolog Capatana"
Sunt pensionar, am 62 de ani si v-as ruga sa-mi dati cateva informatii legate de posibilitatea de a-l gasi pe d-l dr. Capatana, medic oftalmolog, despre care am auzit ca face adevarate minuni. Sufar de mai multe boli de ochi si am nevoie sa dau urgent de el. Am glaucom simplu, cataracta, atropie optica. Oare bolile mele pot fi vindecate? Rezultatele tratamentelor dureaza? Ii rog pe cei care imi pot furniza amanunte sa o faca cat mai repede. Va rog mult, ajutati-ma!
Ana Maria Grigoriu - Galati

"Aderentele aparute in urma operatiei se pot vindeca?"
As dori sa aflu daca aderentele rezultate in urma operatiilor se pot trata naturist, sau numai chirurgical? In urma unei interventii chirurgicale de colecist (facuta acum 3 ani), mi-au aparut aderente. Am facut numeroase tratamente alopate, dar n-au dat nici un rezultat.
Stroe Adela - Focsani

"Mama e bolnava de Zona Zoster si erizipel al fetei"
Mama mea, in varsta de 78 de ani, a fost internata acum o luna cu diagnosticul de Zona Zoster oftalmic suprainfectat cu Klebsiella, plus erizipel al fetei cu poarta de intrare, leziunile Zonei Zoster. Dupa tratamentul cu Aciclovir, Penicilina, Gentamicina, Ciprinol, Garasone, ranile de pe fata s-au inchis, dar i-au ramas usturimi, intepaturi, dureri insuportabile in intreg capul si in special in zona ochiului drept, care supureaza permanent. Din nefericire, analgezicele nu-si mai fac efectul, nici chiar Piafenul si Tramadolul, iar Mabron fiole nu gasim. Avand in vedere varsta mamei, plus faptul ca are afectiuni ale ficatului, iar inima e slabita, exista vreun miracol care sa-i mai aline durerile si lacrimile? Va multumim,
Codaia Rodica - Craiova, tel. 051/19.46.20

"De 15 ani imi lipseste mamelonul drept"
Am 32 de ani si un copil. De mai bine de 15 ani nu mai am sfarcul sanului drept. In locul lui se afla o crusta care, inmuiata bine (cum mi s-a intamplat la mare), cade si locul ei ramane gol. Cu timpul, crusta se reface si asa o duc de mult timp. Daca stie cineva vreun tratament de orice fel, il rog sa ma ajute. Diagnosticul pus de medic este: displazie mamara (pe vremea aceea, aveam si noduli, care ulterior s-au resorbit).
Andra - Focsani

"Prin pupilele ochilor imi iese un fel de grasime"
La ambii ochi, imi iese un fel de grasime prin pupile. Medicul mi-a pus diagnosticul de pterigion incipient. Mi-a recomandat sa ma tratez cu o solutie de Cloramfenicol si Hidrocortizon acetat, dar nu are nici un efect. Sunt pensionara si am o pensie foarte mica. Daca stie cineva vreun medic bun la un pret accesibil, sau un tratament pe baza de plante medicinale, il rog sa ma ajute. Va multumesc,
Teodorescu Gherghina - Bucuresti

"Am calcifieri valvulare aortice gr. I"
Ii implor pe cei care stiu tratamentul pentru boala calcifieri valvulare aortice gr. I (stenoza aortica fara calcifieri) sa ma ajute cu sfaturi medicale sau naturiste. Am 48 de ani, diagnosticul este cert si inca nu are indicatie operatorie. Daca imi poate prelungi cineva viata sau (de ce nu?) inlatura suferinta inimii, il rog sa-mi raspunda in revista. Voi ruga pe bunul Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe cei ce-mi vor raspunde, cat si pe dvs., stimata redactie, prin care se fac auzite glasurile celor care poate nu mai au decat aceasta speranta: "Formula As". Cu deosebit respect,
Moise David Emanuel - loc. Petrosani, jud. Hunedoara

"Catelul meu sufera de dermatomicoza. Stie cineva vreun tratament naturist?"
Stie cineva un tratament pentru o dermatomicoza de care sufera cel mai bun prieten al meu, un catel de 7 ani, care a devenit dependent de medicamentele de uz veterinar recomandate in bolile de piele? Pentru ca la bine se raspunde cu bine, vreau sa ofer gratuit un flacon de Hidroxiclorokin (100 pastile) unui bolnav care nu are posibilitatea sa-l cumpere din farmacii. Va multumesc si va doresc din suflet sanatate si putere pentru a rezista greutatilor.
I. Carlea - Pitesti, tel. 048/68.06.41

"In urma unui accident, sotul meu sufera de hidrocefalie"
Sunt foarte ingrijorata. In urma unui accident, sotul meu sufera de hidrocefalie. Starea lui se agraveaza pe zi ce trece. Daca stie cineva vreun tratament care sa-l ajute sa se vindece, il rog sa mi-l comunice urgent. Nu i se poate face operatie.
Trepadus Cornelia - Targu-Jiu

"Am fost operata de cinci ori de papilon hiperkerotazic"
Sunt in varsta de 55 de ani si de 5 ani ma macina o boala, pe care nu mai stiu cum sa o tratez si la cine sa apelez. Se numeste papilon hiperkerotazic cu arii de displazie nodulara si am fost operata de cinci ori pana in prezent, fara sa ma vindec, ba si mai rau, mi se indica acum o noua operatie. As dori sa ma lamureasca cineva mai in amanunt asupra cauzei acestei boli si ce sa fac ca sa ma vindec. Dumnezeu sa va calauzeasca pasii, atat dvs., cat si celor cu care colaborati.
Mariuta Manastireanu - loc. Novaci, sat Bercesti, jud. Gorj

"Am uter infantil si nu pot avea copii"
Am o problema foarte apasatoare pentru mine: nu raman insarcinata. Am fost cu sotul meu la control si am aflat ca eu sunt cea cu probleme. Am uterul infantil si nu am ovulatie. Am urmat un tratament de 3 luni, cu Clomifen si Progesteron si am reusit sa am ovulatie, dar tot nu am ramas insarcinata. In schimb, am luat kilograme in plus. Nu stiu ce sa ma mai fac. Cand imi vad rudele si toate prietenele cu copiii de mana, plang si iar plang. Va rog din tot sufletul, ajutati-ma! Orice tratament, orice sfat este binevenit pentru mine. Poate mai exista femei care sa fi trecut printr-o situatie la fel de grea si care sa fi izbutit in cele din urma sa devina mame. Imi doresc un copilas mai presus decat orice pe lume! Cu dragoste,
Jeanina - Targoviste

"Desi sunt virgina, am vegetatii veneriene"
Am condilomatoza - condiloame acuminate (vegetatii veneriene). Este o infectie cu Papilloma virus care se contacteaza, de obicei, pe cale sexuala. Eu nu stiu cum si cand mi s-a intamplat aceasta nenorocire, fiind virgina. Cert este ca la sfatul medicului, am incercat doua tratamente cu Condiline care n-au avut decat un efect minor. Nu m-am vindecat. In disperare de cauza, apelez la experienta altor cititoare, care s-au vindecat de aceasta afectiune, indiferent in ce mod, alopat sau naturist. Va multumesc din suflet si sper in ajutorul revistei dvs.
Liliana - Ploiesti

"Fetita mea a fost diagnosticata cu limfedem congenital membre inferioare"
Am nevoie urgent de ajutor pentru fetita mea care a fost diagnosticata cu limfedem congenital membre inferioare. Am marea rugaminte ca, daca exista cineva care sa se fi confruntat cu asemenea diagnostic si cunoaste remedii, sa ni le comunice si noua.
Va multumesc din suflet!
Ludmila - Bucuresti

"Baietelul meu vorbeste greoi"
Am un baietel de doi ani si jumatate. Cand avea un an si doua luni, din cauza vaccinului antipolio si antihepatic (probabil prost administrate) copilul a facut semipareza stanga (mana si picior). Intre timp, dupa mult tratament de recuperare (fizioterapie, masaj etc.), piciorusul a fost recuperat, iar la manuta doar doua degete se misca mai greu. Durerea mea cea mare e ca baietelul vorbeste greoi. In afara a doua-trei cuvinte, altceva nu spune. Ce sa fac? Ajutati-ma cu un sfat.
Sandu Gina - Galati, tel. 036/82.38.63

Dragi cititori,

Ii rugam pe aceia dintre dvs. care izbutesc sa se vindece cu ajutorul raspunsurilor din pagina noastra de sanatate, sa confirme acest lucru prin scrisori. Nu e vorba de multumiri - desi generozitatea si solidaritatea omeneasca merita pretuire - ci de ratificarea unor retete de sanatate, care in felul acesta le-ar putea fi de folos si altora. Ajutati-ne sa facem un pas inainte in sprijinirea celor bolnavi. Pentru multi dintre ei, raspunsurile din pagina noastra de sanatate reprezinta o imensa speranta. Poate chiar ultima.