Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Copilul meu a ramas cu sechele dupa meningita". (Raspuns pentru Liliana D. - Vaslui, F. As nr. 351). Si copilul meu sufera de aceeasi boala ca baiatul dvs. In prezent are 20 de ani. La varsta de 17 ani, a facut injectii cu Cerebralizin, dupa care a facut prima criza si a...

Cititorii Raspund

"Copilul meu a ramas cu sechele dupa meningita"
(Raspuns pentru Liliana D. - Vaslui, F. As nr. 351)

Si copilul meu sufera de aceeasi boala ca baiatul dvs. In prezent are 20 de ani. La varsta de 17 ani, a facut injectii cu Cerebralizin, dupa care a facut prima criza si a cazut, pierzandu-si cunostinta. Deci, i se recomandase tratamentul dupa ureche. De aceea, trebuie pornit totul de la capat. In primul rand, trebuie sa-i faceti o tomografie la cap, iar in functie de ea, se face tratamentul adecvat. De pilda, copilului meu i s-a pus ca nou diagnostic: cavernam occipital drept, de marimea 2,5 cm. I-am aplicat comprese cu macerat de tataneasa pe zona occipitala, timp de mai multe luni, si i-am facut impachetari cu apa si cu otet dupa metoda lui Kneipp, dupa care s-a simtit mai bine. Dar cel mai mult l-au ajutat slujbele facute de un preot, despre care va voi da, daca doriti, amanunte la telefon. Maceratul de tataneasa se face in felul urmator: se trece pe razatoare radacina de tataneasa cruda si se introduce intr-o sticla de lapte, umplandu-se 2/3 din volum. Se toarna deasupra (pana la gura) alcool dublu rafinat. Sticla se tine la temperatura camerei. Dupa 2-3 zile se poate folosi.
Groza Ioan Vasile - Str. Dr. Ciortea nr. 21, loc. Aiud, jud. Alba, tel. 058/86.24.88

"Avem lambrii toata familia"
(Raspuns pentru Popa Ana din Alba Iulia si Romanescu Georgeta din Resita, F. As nr. 351)

1. Va recomand produsul fitofarmaceutic romanesc Giardinocid (extract hidroalcoolic cu ulei de cimbru si galbenele, la care se adauga in proportie de 25%, tinctura de propolis). Se administreaza zilnic in putina apa (o lingura), timp de 7 zile, apoi 7 zile pauza, dupa care tratamentul se reia. Tratamentul este recomandat intregii familii, cu urmatoarele doze:
copiilor intre 2-5 ani - de doua ori pe zi cate 20 de picaturi;
copiilor intre 6-10 ani, de doua ori pe zi cate 40 de picaturi;
copiilor intre 11 si 14 ani - de doua ori pe zi, cate 60 de picaturi;
la copiii de peste 14 ani si adulti - de doua ori pe zi, cate 100 de picaturi. Extern: se fac bai de sezut cu infuzie de pelin, preparata din 20 g de planta la 1 litru de apa. Pentru alte informatii, scrieti-mi la adresa:
Boicea Florea - Str. N. Titulescu, bl. D12, sc. A, ap. 11, Draganesti, jud. Olt, cod 0847

2. Va propun un tratament homeopat deosebit de eficient: toti membrii familiei se vor trata cu Lamblia 30Ch (sambata) si Lamblia 200 Ch (duminica) de doua ori, la interval de doua saptamani. Doza este de 5 granule pentru adulti si 2 granule pentru copiii care nu au implinit 3 ani si 3 granule pentru copiii care au peste 3 ani. Granulele nu se ating cu degetele. Se toarna intr-o lingurita si apoi in gura. Se tin sub limba sau pe limba, pana la deplina dizolvare. Doza se ia dimineata, pe nemancate. O jumatate de ora inainte si dupa tratament, nu se bea si nu se mananca. In timpul tratamentului, se vor evita: alcoolul, cafeaua, tutunul, ceaiul de musetel, menta (ceai, bomboane, pasta de dinti mentolata).
Dr. Stoica Daniela, medic de medicina generala si homeopatie - Str. Mare a Unirii nr. 1
(Blocul cu stomatologia), bl. C, sc. 1, et. 3, ap. 6, . Focsani, jud. Vrancea, cod 5300, tel. 037/62.21.50

"Sufar de defect septal interatrial"
(Raspuns pentru Vladu Daniela din Slatina, jud. Olt, F. As nr. 351)

Va recomand din tot sufletul Clinica de Cardiologie din Timisoara, unde lucreaza un medic eminent, dr. Socoteanu (tel. 056/20.73.55). Tatal meu s-a operat la aceasta clinica si se simte foarte bine (by-pass). Pentru amanunte, sunati-ma la tel. 051/19.07.88 (Filipescu).

"Doresc un tratament pentru a avea un copil"
(Raspuns pentru Oana, jud. Dambovita, F. As nr. 351)
1
. Oana, nu dispera! Am trecut si eu prin ceea ce treci tu, pierzand din aceeasi cauza (listerioza) o sarcina de 4 luni si jumatate. Tratamentul urmat a fost cu Tetraciclina (timp de 12 zile), cate doua capsule la sase ore. Se repeta analizele, tot la Institutul "Cantacuzino". Ai incredere! Eu am acum o fetita de un an si doua luni si totul a decurs fara probleme. Iti urez din suflet sa-ti implinesti aceasta dorinta.
Mihaela Schuster - Str. Maior Coravu Ion nr. 17-23, bl. C6, sc. A, ap. 4, sector 2, Bucuresti
<b> 2. Si eu am avut probleme cu listeria. Am facut tratament cu Ampicilina si ea a stopat microbul, dar nu am scapat de el decat cu Augmentin - pastile, luate timp de zece zile. Curios este ca nu ti le-au prescris de la Institutul "Cantacuzino". Repeta analiza dupa tratament. Succes! Acum am o fetita de 10 luni.
Nicoleta - Bucuresti

"Am cervicita cronica dar nu mai vreau sa ma operez"
(Raspuns pentru Adriana Rosca din Calarasi, F. As nr. 352)
1.
Si eu am avut cervicita, foarte intinsa, iar dupa prima cauterizare a recidivat datorita secretiei, care nu-mi fusese tratata de medicul respectiv. Am ajuns din nou la medic, intr-o stare mult mai grava ca prima data. Dar nici dupa a doua cauterizare ranile nu s-au inchis si mai sangerau. Medicul mi-a recomandat atunci doar unguent de galbenele (se gaseste in farmacii). M-am uns intravaginal timp de doua saptamani si afectiunea a dat inapoi. De un an, nu mai sangerez deloc si medicul imi spune la fiecare control ca am colul curat. Sper din tot sufletul ca acest leac simplu sa va ajute, caci daca eu am incercat sa am rabdare 4-5 ani, imi inchipui cum trebuie sa fiti dvs., dupa 20 de ani. Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute.
Adriana Plapamaru- Ploiesti

2. Va rog sa incercati urmatoarea reteta, care da rezultate foarte bune: Acid boric 0,50 g, Sulfamida p.u. 0,40 g (sau Biseptol), Vitamina A+D2 0,30 g, Lactoza 0,20 g, Anestezina 0,20 g, Butir cacao q.s. pentru I ovul as. nr. Xx, D.S. intravaginal, un ovul seara, dupa spalaturi vaginale cu ceai de galbenele sau musetel. Recent, am recomandat aceasta reteta unei colege, care se simte bine. Dar, asa cum am mai scris unor cititoare ale revistei, in medicina exista un dicton: "nu exista boli, exista bolnavi, fiecare bolnav reactionand <<altfel>> la aceeasi boala". N-ar fi rau daca ati face si 10 injectii cu Cantastim (o fiola pe saptamana, subcutanat, in brat), pentru stimularea rezistentei organismului fata de infectii. Cantastimul (produs de Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti) l-am "testat" pe mine, pe membrii familiei si alte persoane, pentru diverse afectiuni, avand rezultate foarte bune. Dupa trei saptamani de tratament (in care contactul sexual este interzis), mai faceti un control ginecologic. Poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, veti scapa de operatie. Cu iubire pentru semenii mei,
Dr. Viorica Rosu - Str. Libertatii nr. 23, bl. 18/4, Brad, jud. Hunedoara, cod 2775

3. Am avut si eu cervicita si m-a tratat o doctorita ginecolog cu ceai concentrat din coaja uscata de stejar (se gaseste la Plafar). Se fierbe mult coaja, pana iese un lichid rosiatic, care se strecoara si se fac spalaturi vaginale (seara). Mie mi s-a facut o badijonare pe col cu acest ceai, apoi am facut spalaturi vaginale. La controalele ulterioare, nu s-a mai vazut nimic. Sa dea Dumnezeu sa va fie de ajutor.
Laura Busuioceanu - Intr. Fauresti nr. 1, sector 2, O.P. 9, Bucuresti

"Vecinul meu este propus pentru extirparea rinichilor"
(Raspuns pentru Muntean Iosif - din Oradea, F. As nr. 352)

si
"Am un rinichi polichistic"
(Raspuns pentru Corneanu Costel din Botosani, F. As nr. 246)


Le recomand celor doi petenti ai revistei tratamentul cu tamaie alba (macina piatra si dizolva tumorile benigne), pe care l-a practicat o ruda de-a mea si s-a vindecat. Tratamentul dureaza patru saptamani. In prima saptamana, se inghite in fiecare dimineata, cu apa, pe stomacul gol, un bob de tamaie alba (cat un bob de mazare mijlociu) cu grija sa nu atinga dintii (provoaca carii). Pentru mai multa siguranta, tamaia se poate baga in miez de paine, care se inghite fara sa fie mestecat. In urmatoarele trei saptamani, se ia bobul in aceleasi conditii, dar doar din doua in doua zile. (In Bucuresti, tamaia alba se poate procura de la magazinul Patriarhiei.) In prezent, ruda mea duce o viata foarte activa.
Cristina - Ploiesti

"Fetita mea are defect septal interatrial"
(Raspuns pentru Ruseti Virgil din Bucuresti, F. As nr. 352)

Am 26 de ani si sufar si eu de aceeasi boala, care mi-a fost depistata la varsta de un an. Parintii mei au fost si ei speriati, deoarece medicii au vrut sa ma opereze cat mai repede, dar din fericire am ajuns la un medic mai in varsta - cardiolog pediatru - care si in ziua de azi mai lucreaza la o policlinica particulara din Targu-Mures. Dansul nu a fost de acord cu operatia, deoarece nu prezentam cianoza la fata sau la membre, nu lesinam, nu aveam probleme respiratorii. D-l doctor a cerut sa fiu dusa la consult din sase in sase luni, pana la varsta de scolarizare. Problemele mele au inceput atunci cand am ramas gravida, fara sa consult medicul. Ca urmare, cand fatul avea 7 luni, medicul ginecolog m-a trimis la cardiolog si in urma unei ecografii la inima s-a constatat ca dilatatia dintre ventricule este de 1,8 mm, deci nu era necesara operatia. Acum, copilul e mare si sanatos, iar eu n-am mai avut nici o problema de inima. V-am spus aceasta poveste ca sa va linistiti si sa stiti ca operatia nu este unica solutie, desi ea da rezultate foarte bune (fetita surorii mele a fost operata exact cu acelasi diagnostic si se simte, dupa cinci ani de la interventie, foarte bine). Daca dvs. considerati ca e cazul, eu va sugerez sa veniti la Targu-Mures, unde sunt medici cardiologi eminenti. Ma ofer cu tot dragul sa va fiu calauza (din pacate nu va pot ajuta si cu cazarea, fiindca locuiesc la socri). M-am interesat, si medicul care m-a tratat pe vremuri mai lucreaza. Pentru mai multe amanunte, scrieti-mi sau sunati-ma la telefon.
Toth Monika - Str. Koos Ferencz nr. 13, ap. 14, Targu-Mures, tel. 065/13.94.07

(Va rog nu disperati, ca bunul Dumnezeu nu uita pe nimeni. Mama mea spune ca: "In fata lui Dumnezeu, nici o rugaciune nu se pierde". Dumnezeu sa va ajute in orice situatie si in orice hotarare luati.)

"Sotului meu i s-a pus diagnosticul <<ginecomastie>>"
(Raspuns pentru Irina din Piatra Neamt. F. As nr. 352)

Citesc cu regularitate revista "Formula As", pe care abia astept s-o iau in fiecare luni, cand apare. Sunt un pensionar de 91 de ani. Anul trecut, am avut la sanul drept o situatie asemanatoare cu cea descrisa de d-na Irina. Nu i-am dat nici o importanta la inceput, dar am vazut ca se umfla si se intareste si, totusi, n-am consultat nici un medic. Cineva care a avut ceva asemanator, mi-a sugerat ca, sub indrumarea unui medic, sa fac urmatorul tratament: frectii, la 2-3 zile, cu un unguent care se gaseste la farmacie, Fenilbutazona. Frectiile se fac seara, la culcare, dar fara a apasa prea tare pe zona bolnava. Dupa 20-25 de zile, n-am mai avut nimic, si nici n-a recidivat umflatura. Ii urez sotului dvs. sa obtina aceleasi rezultate ca si mine. Cu stima,
Al. Georgescu - Bucuresti

"Fetita mea, in varsta de 13 ani, sufera de colagenoza"
(Raspuns pentru Teodora Corbu din Bucuresti. F. As nr. 352)

Din pacate, in scrisoarea dvs. nu dati prea multe explicatii, iar in grupa colagenozelor intra mai multe tipuri de afectiuni. De una din ele - Lupus eritematos - am suferit si eu, fiind tratata la Spitalul nr. 9 si la Spitalul Militar din Bucuresti, dar vindecarea s-a realizat numai in urma tratamentului dat de d-l Pavel Kozak. Ma rog mereu sa-i dea Dumnezeu sanatate. Din fericire, d-l Kozak - dupa o lunga sedere in strainatate - s-a reintors in tara si, prin bunavointa "Formulei As" care i-a luat un interviu, am aflat ca acorda din nou consultatii. Adresa este urmatoarea: Clinica "Kozak Dermatonou" - Str. Plantelor nr. 52, sector 2, Bucuresti. Programarile se fac de luni pana vineri, intre orele 8.00-16.00 la tel. 320.30.02. Fiti sigura ca, in cazul cand nu poate vindeca boala, va va spune. Este un om cu o etica deosebita.
Virginia Agafitei - Str. Draghiescu, bl. 15, ap. 7, Piatra-Neamt

"Am stari de moleseala in corp, instabilitate pe picioare si somnolenta"
(Raspuns pentru Sima Mihai din Ploiesti, F. As nr. 352)

Si eu ma confrunt cu aceleasi stari ca si ale dvs., pe care le pun insa in seama schimbarilor atmosferice, la care multe persoane sunt extrem de sensibile. Recent, am citit in "Formula As" despre produsele naturale ale firmei "Plantavorel" din Piatra-Neamt, unde eu am si comandat anumite medicamente care m-au ajutat foarte mult. Si anume: Imunovit (tablete pentru intarirea sistemului imunitar), Rubisol (granule), Myrtela (granule), Hipotens si Aqua-Sedin. Cand telefonati la aceasta firma, puteti da amanunte in legatura cu boala dvs., deoarece acolo exista cabinete medicale si va vor transmite tratamentul adecvat. Medicamentele pe care vi le-am comunicat sunt verificate pe mine si veti avea si dvs. rezultate pozitive. Va doresc multa sanatate. Adresa firmei "Plantavorel": Str. Cuza Voda nr. 46, Piatra-Neamt, cod 5600, tel. 033/21.03.08
Hunyadi Mihaela - Str. Gruiului nr. 149, bl. 53, sc. C, et. 3, ap. 14, Campulung-Muscel, jud. Arges

"Fratele meu sufera de boala degenerativa a nervului central motor"
(Raspuns pentru E. G. din Bucuresti, F. As nr. 378)

Din nefericire, boala fratelui dvs. este evolutiva, ascendenta, si doar cu ajutorul naturii este greu de luptat. Exista insa speranta de a-i incetini evolutia si a-i usura chinurile. Sansa sta in mijloacele kinetoterapiei. Aveti norocul ca locuiti intr-un oras unde sunt multe clinici, spitale, care au astfel de sectii. Variantele sunt ambulatorii sau cu internare. Cereti-i medicului care-l trateaza pe fratele dvs., sa va sfatuiasca asupra uneia dintre ele. Eu v-o recomand pe cea aflata in incinta Spitalului "Gheorghe Lupu" (Colentina), chiar la sectia de neurologie, unde echipa respectiva este specializata in acest domeniu. Nu lasati timpul sa se scurga. Rapiditatea evolutiei bolii poate fi tinuta in frau.
V. Dan - Bucuresti

"Oare se poate vindeca o tuse veche, provocata de lipsa salivei?"
(Raspuns pentru Oprea Iuliana, din com. Zabala, jud. Covasna, F. As nr. 377)

Culegeti frunze de patlagina, spalati-le si tocati-le marunt. Puneti intr-un vas o lingurita de tocatura, peste care turnati 200 ml de apa in clocot. Strecurati si indulciti ceaiul cu miere. Consumati cate o lingura, din doua in doua ore. Repetati cura vreme de o luna. Noaptea nu se bea ceai. Eu am practicat aceasta reteta si tusea a incetat, iar saliva a reaparut.
Nitu Constantin - Str. Blocurilor nr. 6, loc. Topoloveni, jud. Arges
(Cu ajutorul revistei, am reusit sa stopez recidivarea abcesului perianal. Va multumesc din suflet.)

"Am ulcer perforat"
(Raspuns pentru Rotaru Dan - Botosani, F. As nr. 377)

Cu multi ani in urma, am avut si eu un ulcer duodenal cu nisa. Fiind pe sistem neurovegetativ, am fost internata in spital, unde mi s-a facut somnoterapie timp de trei saptamani. Mi se injecta zilnic in vena Plegomazin si eram hranita in exclusivitate cu lapte dulce, frisca si glucoza perfuzata. Dupa acest tratament, nisa s-a inchis, iar acasa am urmat o cura progresiva cu suc de varza cruda (dar bine coapta). Varza contine vitamina U, benefica in afectiunile stomacului, dar care se degradeaza foarte repede in suc. De aceea, se mixeaza doar o jumatate de foaie de varza, spalata foarte bine si uscata perfect. Sucul astfel obtinut se filtreaza prin tifon foarte curat si se bea atat cat intra intr-un degetar, de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. Dupa doua zile, cantitatea se dubleaza (se foloseste o foaie intreaga) si tot asa, pana ce se ajunge la 50 ml suc pentru o portie (deci 150 ml pe zi). Tratamentul se face o luna, si o luna se intrerupe. In functie de rezultatele obtinute, se reia sau nu. Mie mi-au ajuns cele 30 de zile. De retinut: regimul alimentar trebuie riguros respectat (fara prajeli, tocaturi, sosuri, condimente, afumaturi, conserve, alcool, tutun, cafea). De asemenea, ceaiurile din plante sa nu va lipseasca, in special cele de sunatoare si musetel. (Infuziile se lasa 15 minute in vas.) Se beau caldute, nu fierbinti sau reci. Va doresc sanatate, rabdare si perseverenta. Important: sucul de varza se prepara pentru o singura portie.
E. Andronache - Bucuresti
(Daca doriti amanunte, telefonul meu se afla la redactie.)

"Fetita mea are artrita reumatoida juvenila"
(Raspuns pentru Mihaela din Hunedoara, F. As nr. 371)

Aceasta afectiune raspunde greu la medicamentele clasice, iar unele dintre ele dau dependenta, de aceea va recomand un tratament nou in Romania, cu rezultate foarte bune pentru toata gama de afectiuni reumatice (artrite, artroze, spondiloze, coxartroze, alte dureri articulare) care consta in administrarea unui dezintoxicant al organismului (se bea) si o crema pentru uz local. Produsele sunt 100% naturale si provin din Sua. Pentru detalii, sunati-ma la tel. 092/84.90.44 - Dana (sunt studenta in anul V, la Medicina - Cluj).