Eveniment

Redactia
Cea mai importanta competitie a presei romane:. Gala Premiilor Clubului Roman de Presa . Incepand din anul 1999, Clubul Roman de Presa va organiza anual Gala Premiilor Clubului Roman de Presa, in cadrul careia va acorda patru mari premii jurnalistilor din Romania. Gala Premiilor Clubului Roman de Pres...

Cea mai importanta competitie a presei romane:

Gala Premiilor Clubului Roman de Presa

Incepand din anul 1999, Clubul Roman de Presa va organiza anual Gala Premiilor Clubului Roman de Presa, in cadrul careia va acorda patru mari premii jurnalistilor din Romania. Gala Premiilor Clubului Roman de Presa va avea loc in data de 10 decembrie.

Se vor acorda urmatoarele premii:

Marele Premiu pentru jurnalism economic, in valoare de 15.000 $. Juriul:

- Constantin Ionete, economist, membru al Academiei Romane;
- Ilie Serbanescu, analist politic;
- Ionut Popescu, redactor-sef "Capital".

Premiul pentru promovarea valorilor democratiei - 3000 $. Juriul:

- Dumitru Tinu, director "Adevarul";
- Cristian Hadji-Culea, presedintele Societatii Romane de Televiziune;
- Marius Tuca, redactor-sef "Jurnalul National".

Premiul pentru reportaj - 3000 $. Juriul:

- Sanziana Pop, director "Formula As";
- Cornel Nistorescu, director "Evenimentul Zilei";
- Cristian Tudor Popescu, redactor-sef "Adevarul".

Premiul pentru expresivitate jurnalistica - 3000 $, oferit de Ogilvy & Mather.

Acelasi juriu care va decerna Premiul pentru reportaj va acorda si Premiul pentru expresivitate jurnalistica.

La concurs pot participa toti autorii de articole, reportaje si comentarii din presa scrisa, autorii de stiri, reportaje, documentare, eseuri radio sau Tv, cu materiale publicate sau difuzate printr-unul din mediile nationale sau regionale in perioada 1 septembrie 1998 - 1 septembrie 1999 si numai cu acceptul scris al broadcaster-ului sau al publicatiei care a finantat realizarea materialului. Acceptul va fi prezentat in forma unui acord de difuzare sau retiparire. Drepturile asupra produsului, pe o perioada de un an de la decernarea premiilor, vor fi acordate in exclusivitate Clubului Roman de Presa, care va retipari sau redifuza materialul in vederea promovarii premiilor.

Fiecare autor se va inscrie cu 3 articole (presa scrisa) sau cu o singura productie audio sau video, la fiecare dintre cele trei genuri premiate. Materialele vor fi insotite de fisa de inscriere, completata separat pentru fiecare material inscris, un C. V. complet al autorului, o fotografie color tip pasaport si acordul scris al broadcaster-ului sau publicatiei in care au aparut materialele.

Presa scrisa. Materialele se vor prezenta in original plus doua copii, insotite de pagina de ziar, revista etc. in care au aparut. Taxa de inscriere este de 3 dolari.

Data limita a inscrierii in concurs este 30 octombrie 1999. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul Galei Clubului Roman de Presa, in 10 decembrie 1999.

Regulamentul detaliat si fisele de inscriere se pot obtine de la sediul Clubului Roman de Presa. Persoana de contact: Dana Andrei - Secretar.