Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am tumora de cap de pancreas, cu metastaze". Va scriu in speranta ca prin intermediul dvs. ma poate ajuta cineva. In urma cu cateva luni, mi s-a pus diagnosticul de tumora de cap de pancreas, cu metastaze. S-a incercat o operatie, dar fara succes. Ii rog pe cei care cuno...

Cititorii Intreaba

"Am tumora de cap de pancreas, cu metastaze"
Va scriu in speranta ca prin intermediul dvs. ma poate ajuta cineva. In urma cu cateva luni, mi s-a pus diagnosticul de tumora de cap de pancreas, cu metastaze. S-a incercat o operatie, dar fara succes. Ii rog pe cei care cunosc un tratament, o solutie pentru o situatie atat de grava, sa ma ajute.

Cu mult respect,
Adriana Popa - Suceava

"Sotul meu are trombogenita"
Ma numesc Vasile Tita, sunt din Bucuresti si am o mare problema, pe care sper sa o pot rezolva cu ajutorul dvs. Sotul meu are la piciorul stang, pe artera principala, trei cheaguri de sange. Diagnosticul dat de medicii de la Spitalul de Urgenta este trombogenita.

I-au facut cateva arteriografii, urmate de tratamentul corespunzator, dar nu au reusit sa i le topeasca pe toate (unul dintre cheaguri fiind mai mare). Doctorii i-au spus ca exista un medicament care l-ar putea ajuta, dar la noi in tara inca nu se gaseste: Prostavazin - fiole. Daca nu facem rost de aceste fiole, se va recurge la amputarea piciorului si, cum nu avem posibilitatea de a le cumpara, avem urmatoarea rugaminte: daca stie cineva vreun tratament naturist pentru topirea cheagurilor si dilatarea vaselor sangvine, sa ne anunte si pe noi.

Mii de multumiri si asteptam cu nerabdare raspunsurile dvs.
Vasile Tita - Str. Borsa nr. 48, bl. 4D, sc. 4, ap. 58, sector 1, Bucuresti

"Sufar de episclerita cronica"
De doi ani de zile sufar de episclerita cronica. Ochii imi sunt rosii si ma dor. Am incercat un tratament pe baza de Cortizon, insa din pacate are efect numai pe moment. Va rog sa ma ajutati. Astept sugestiile dvs.
Gabi (20 de ani) - Timisoara

"La numai sase ani, fetita mea albeste"
Va transmit toata stima si admiratia mea, si va doresc sanatate, sa puteti duce mai departe provocarea numita "Formula As". Daca ati publica necazul fetitei mele, v-as fi foarte recunoscatoare. Asadar, am o fetita de 14 ani. In urma cu sase luni am descoperit un "cuib" de par alb in emisfera dreapta a capului, pe partea din spate; la cateva luni i s-au albit si cateva fire la spranceana dreapta, pentru ca apoi sa i se albeasca complet genele de la ochiul drept. Eu ma simt neputincioasa, medicii ridica din umeri si ma gandesc cu groaza ca va albi complet.
As vrea sa stiu de ce si cum s-a putut declansa aceasta boala si daca exista posibilitati de vindecare. Mii de multumiri inca o data, si toate gandurile bune.
Ioana M. - Bucuresti

"Ne dorim foarte mult un copil, insa sotul sufera de oligoastenospermie"
Ma numesc Alexandra Ungureanu si sunt din Timisoara, am 30 de ani si 6 ani de casnicie. O casnicie pe care toate prietenele mele o invidiaza caci, intr-adevar, alaturi de sotul meu am devenit "aproape" cea mai fericita femeie. Spun "aproape" deoarece lipseste lucrul cel mai important: un copil. Sotului meu i s-a pus diagnosticul de oligoastenospermie (mobilitate scazuta a spermatozoizilor) si a urmat o serie de tratamente la cele mai bune clinici de specialitate din tara, dar fara prea mari rezultate. De aceea, va rog sa-mi raspundeti in revista daca cunoasteti vreun tratament naturist sau poate a mai trecut cineva prin aceasta situatie si ma poate ajuta.
Cu multumiri,
Alexandra Ungureanu - Timisoara

"Sufar de trombofilie, cu eruptie pe ambele membre superioare"
Urmarind rubrica revistei dvs., am speranta ca se va gasi un remediu si pentru boala mea, despre care medicii spun ca este foarte rara si putin investigata. Boala de care sufar se numeste trombofilie, cu eruptie pe ambele membre superioare. De doi ani fac lunar test de coagulare si, in functie de rezultatul care variaza, maresc sau scad doza zilnica de Sintrom.
Va rog sa-mi comunicati si mie un remediu naturist pentru tratarea acestei boli, de care nu mai pot scapa.
Cu multumiri,
Fantaneanu Alexandra - Str. Danubiu, bl. 20G, sc. 1, et. 6, sector 3, Bucuresti, tel. 01/350.11.82.

"Caut crema Spironolactona, pentru tratarea hirsutismului"
In urma unui tratament hormonal pentru reglarea ciclului menstrual cu Rigevidon, mi-au aparut pe corp fire de par negre si groase, in regiuni nedorite. Nu am posibilitati materiale pentru a face epilare definitiva cu laser (sunt studenta) si ma chinuiesc folosind ceara sau aparatul electric de depilat. In ultima vreme mi-e rusine de cei din jurul meu si mi-e groaza cand ma uit in oglinda. Inainte aveam o fata de catifea, iar acum, zi de zi, incerc sa smulg fire groase si urate.
Am auzit ca aceasta problema se poate trata cu o crema numita Spironolactona (3%) si ca, dupa patru luni de tratament, firele de par dispar in proportie de 70%. In farmaciile din Galati nu am gasit aceasta crema si va rog din tot sufletul sa publicati in revista dvs. dorinta mea de a o procura.
Cu mii de multumiri,
Gheorghiu Luminita - B-dul George Cosbuc nr. 37, Tiglina 2, bl. C20, ap. 50, Galati, cod 6200

"Caut planta numita "Untul pamantului""
Sunt o cititoare si-o admiratoare a revistei, in varsta de 72 de ani. Dupa cum stiti, la aceasta varsta bolile nu ne mai ocolesc si isi cam fac de cap, in special reumatismul de care sufar de ani de zile. Am incercat in ultimul timp un tratament cu planta numita "Untul pamantului", in urma caruia m-am simtit foarte bine. Rugamintea mea este urmatoarea: daca cineva are aceasta planta sau imi poate spune de unde pot face rost de ea, sa mi se adreseze prin intermediul revistei dvs.
Cu respect si multe multumiri,
Elena - Orsova

"Sufar de ozena nazala"
Ma numesc Anca Cristea si sufar de mult timp de ozena nazala. In anul 1996 am fost operata la nas, dar fara nici o ameliorare. Am urmat apoi un tratament homeopat, insa fara nici un rezultat. Le multumesc anticipat tuturor celor care cunosc vreun tratament adecvat.
Cu multumiri,
Anca Cristea - Sibiu

"In urma unui consult mi s-a pus diagnosticul de polip cervical hemoragic"
In 1997 am primit diagnosticul de polip cervical hemoragic cu frotiu Papa Nicolau stadiul Iii D, cu mentiunea ca ma aflu in perioada de climax. Neacceptand interventia chirurgicala, apelez la bunavointa dvs. pentru a-mi indica un posibil tratament naturist.
Va multumesc,
Cojocaru Zoia - B-dul 15 Noiembrie nr. 96, sc. B, ap. 7, Brasov, tel. 068/13.69.10

"Prietenul meu are tumora la plaman si la inima"
In primul rand vreau sa va felicit pentru revista dvs., pe care eu o urmaresc aproape de la aparitia ei si pentru care am toata stima. Va scriu pentru prima data si vin la dvs. cu o mare rugaminte. Am un prieten foarte bun care e foarte bolnav. Are 44 de ani, a fost operat la inima pentru a i se extrage lichidul de acolo. A fost diagnosticat cu tumora canceroasa la plaman si inima, cu metastaza. Metastaza s-a intins si la ficat. Deci diagnosticul este pericardita, tumora la plaman si inima, cu metastaza pana la ficat. Va rog frumos, daca exista cineva care s-a tratat de aceasta boala foarte grava, sa ma ajute cu un remediu naturist, pentru ca familia prietenului meu e disperata.
Va multumesc mult de tot si astept cu nerabdare raspunsul dvs.,
Cosmin - 055/55.24.85