Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Sufar de o boala suparatoare: abces perianal". (Raspuns pentru Nitu Constantin - Topoloveni, jud. Arges, F. As nr. 353). 1. Doresc sa-i transmit d-lui Nitu un remediu cu ajutorul caruia un coleg de serviciu s-a vindecat de aceeasi boala. 1. Se fac supozitoare din 200 g se...

Cititorii Raspund

"Sufar de o boala suparatoare: abces perianal"
(Raspuns pentru Nitu Constantin - Topoloveni, jud. Arges, F. As nr. 353)


1. Doresc sa-i transmit d-lui Nitu un remediu cu ajutorul caruia un coleg de serviciu s-a vindecat de aceeasi boala. 1. Se fac supozitoare din 200 g seu de vita (e cel mai bun "unguent" in bolile anusului) + 6 caciulii de usturoi. Mod de preparare: se coace usturoiul necuratat in cuptorul aragazului, dar cu grija sa nu se arda, adica sa nu isi schimbe culoarea. Cand este moale, se scoate, se curata si se face pasta. Seul de vita se topeste si se strecoara, se lasa la racit ca sa nu fie fierbinte, ci caldut si se amesteca bine cu pasta de usturoi. Din aceasta compozitie se modeleaza supozitoare, care se introduc in anus seara. Se folosesc cateva luni, pana la vindecarea totala. 2. Se bea infuzie de urzica (elimina toxinele) de trei ori pe zi, preparata dintr-o lingurita de planta, oparita cu o cana de apa. In fiecare ceasca de ceai se adauga o lingurita de bitter suedez (din cel care se gaseste la farmacie). Dumnezeu sa-l ajute! (Dumnezeu sa va binecuvanteze si pe dvs., pe toti, caci mult bine faceti cu aceasta revista pentru acest popor necajit.)
Albici Lucia - Str. Calimanesti, bl. 28, ap. 7, Arad, cod 2900

2. Am suferit si eu de aceeasi boala ca dvs. si m-am operat degeaba de mai multe ori, pana cand o femeie batrana mi-a spus sa pun seu de iepure salbatic pe abcesul spart sau operat, ca sa treaca puroiul din el. Eu in felul acesta m-am vindecat si n-am mai avut niciodata necaz cu aceasta boala.
Juhasz Elisabeta - Arad

3. In urma cu 17 ani, am trecut si eu prin aceeasi suferinta ca dvs. Am fost operata de d-l dr. colonel Bacaneala, la Spitalul Militar din Bucuresti. Am stat internata o luna de zile, timp in care d-l doctor m-a tratat permanent. Daca nu se face tratament local pana la inchiderea totala a plagii, se risca ramanerea unui mic reziduu de puroi, care recidiveaza automat. In prezent, dr. Bacaneala e pensionat, dar lucreaza la Policlinica cu Plata nr. 3 de pe str. Serban Voda (langa Parcul Tineretului). Aceasta recomandare e potrivita si pentru d-na Mihai Elena din Slobozia (F. As nr. 314). Pentru detalii, telefonul meu este: 044/31.12.36.
Florentina Mihailescu - Str. M. Kogalniceanu nr. 74, Sinaia, cod 2180

"Sufar de "Apa neagra""
(Raspuns pentru Alina - Vaslui, F. As nr. 353)

De ani de zile, eu cumpar produse apicole de la o doamna in varsta de 70 de ani, cu mare experienta in vindecarea bolilor. Ea mi-a povestit odata ca a vindecat o persoana bolnava de Apa neagra cu ajutorul laptisorului de matca, luat proaspat din stup. Interesati-va la piata in Vaslui, poate exista apicultori si acolo, care sa stie despre acest leac. Inca o sugestie: adresati-va maicii Violeta Mocanu, din comuna Barsesti - Vrancea, ale carei tratamente sunt toate bazate pe miere. Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute.
Cristina - Bucuresti

"Sufar de ulcer pieptic esofagian"
(Raspuns pentru Florentina - Bucuresti, F. As nr. 353)


Va sfatuiesc sa urmati un tratament homeopat cu produsele Institutului Boiron: Homeogene 20 - cate 20 comprimate din ora in ora, (in criza) Gastrocynesine - cate 1-2 comprimate (se sug cu un sfert de ora inainte de mese). In plus, la farmacia homeopata (langa Biserica Elefterie) vi se poate prepara urmatoarea solutie: Iris versicolor 6 Dh, Robinia 6 Dh, Kalium Bichromicum 5 Ch, Histaminum 5 Ch, din care beti cate 20 de picaturi, de trei ori pe zi (dupa mesele principale). O jumatate de ora inainte si dupa administrarea picaturilor nu se bea si nu se mananca. In timpul tratamentului homeopat este contraindicat consumul de alcool, tutun, cafea, ceai de musetel, menta (ceai, bomboane, guma de mestecat, pasta de dinti mentolata). Pentru tratament de fond homeopat, adresati-va unui medic homeopat.

Dr. Stoica Daniela (medic de medicina generala si homeopatie) - Str. Mare a Unirii nr. 1 (blocul cu Stomatologia), bl. C, sc. 1, et. 3, ap. 6, Focsani, tel. 037/62.21.50

"Am discopatie lombara si osteoporoza"
(Raspuns pentru M. Arandru - Brasov, F. As nr. 353)


1. Cumnatului meu i s-a recomandat urmatorul tratament - foarte eficient, spune el - pentru discopatie lombara: 1. Se piseaza 15 Piramidoane + 15 Aspirine + 15 Antinevralgice + 15 Algocalmine si se pun intr-o sticla cu 200 ml alcool peste 50 (poate fi spirt medicinal). Se frectioneaza zona dureroasa. 2. Se beau urmatoarele ceaiuri: ceai de coaja de salcie (3 pahare pe zi, vreme de 10 zile), ceai de frunza de frasin (2 pahare pe zi, vreme de 15 zile), ceai de coada calului (2 pahare pe zi, vreme de 10 zile). 3. Nu se consuma carne, sare si bauturi alcoolice. Vara, recomandarilor de mai sus li se asociaza urmatorul procedeu: intins pe iarba sau pe o banca, se sta cu corpul la umbra si cu capul la soare, in vreme ce tot corpul se acopera cu frunze mari de brusture (aveti nevoie de cineva sa va ajute). Se sta cu ele 15 minute pe spate, apoi se pun frunzele pe partea din fata a corpului. In dreptul inimii se pune o batista cu apa rece. Stati alte 15 minute, apoi va spalati corpul cu apa incalzita la soare. Cu caldura va recomand sa incercati acest tratament si nu veti regreta.
Elena Galca - bl. L5, sc. E, ap. 12, loc. Mioveni, jud. Arges

2. Masati zilnic zona lombara cu o tinctura facuta din radacina de brusture, sapata in luna mai, si alcool dublu rafinat. Radacina sapata se spala si se taie in feliute subtiri, cu un cutit de inox. Se pune intr-un borcan de circa 3 litri, peste care se toarna alcoolul, cat sa acopere radacina taiata. Se leaga borcanul la gura cu o folie de polietilena si se tine la cald (eventual la soare) circa trei saptamani. Se agita de 2-3 ori pe zi. Tinctura va deveni maronie. Am suferit si eu de aceasta boala si am scapat de dureri cu tinctura de brusture. Reteta o stiu de la alti bolnavi care s-au vindecat, scapand de operatie.
Butnariu Calina - loc. Clit, jud. Suceava, cod 5882

3. Pentru discopatia lombara si osteoporoza de care sufera M. Arandru, se recomanda produsele naturale "California Fitness" si anume: Pure Yucca si Strong Bones - calciu si magneziu, deosebit de eficiente in tratarea acestor afectiuni. Pentru procurarea acestor produse, rog sa ma contacteze la telefon 068/31.21.12.
Csabai Ildiko - Brasov

"Sufar de parotidita subacuta"
(Raspuns pentru Georgeta Andreescu - Timisoara, F. As nr. 373)


In urma cu 10 ani, mi s-a pus si mie acelasi diagnostic: parotidita bilaterala. Dupa mai multe internari si tratamente, la care boala s-a incapatanat sa nu raspunda, in 1997 Dumnezeu mi-a scos-o in cale pe d-na dr. Dobos Valentina Mihaela, careia ii multumesc din suflet pe aceasta cale ca m-a ajutat sa ma vindec. Ea m-a invatat un procedeu extrem de simplu si de eficient: intr-o punga de lapte (din plastic, cum se vand la kilogram) se pune apa, se leaga la gura si se baga in congelator. Cand este inghetata, se aplica pe partea dureroasa.
Cora Marioara - Deva

"Am doi polipi pe colon"
(Raspuns pentru Lavinia - Orsova, F. As nr. 373)


Luati legatura cu d-l dr. Marcel Tantau din Cluj, tel. 064/19.84.65, care detine aparatura dintre cele mai moderne si va poate extirpa polipii fara operatie, dupa care trebuie sa beti ceai de obligeana, galbenele, coada soricelului si urzica. Luati legatura si cu d-l Vasile Ierima din Carei - str. N. Iorga nr. 15, jud. Satu Mare, tel. 061/86.14.04, care va va indica un tratament naturist complet. Va doresc numai bine si sanatate.
S. Rusu - Str. A. Saligny nr. 106, bl. 2A, sc. 3, ap. 51, Galati, tel. 036/45.26.91