Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Am o boala de piele contagioasa". Sufar de aproape 12 ani de o boala de piele contagioasa. Dupa ce am consultat mai multi medici specialisti, tratamentele nu au dat nici un rezultat pozitiv. Diagnosticul stabilit a fost variat: alergie, urticarie, prurigo, scabie. Boala...

Cititorii Intreaba

"Am o boala de piele contagioasa"
Sufar de aproape 12 ani de o boala de piele contagioasa. Dupa ce am consultat mai multi medici specialisti, tratamentele nu au dat nici un rezultat pozitiv. Diagnosticul stabilit a fost variat: alergie, urticarie, prurigo, scabie. Boala se manifesta printr-o mancarime a pielii la caldura, dar foarte ponderata, pete rosii cand fac baie, mici basicute cu un lichid apos din cand in cand. Poate ar trebui sa merg la un institut de microbiologie, dar nu stiu unde. Va rog foarte mult, daca cineva cunoaste adresa unui asemenea institut sau stie vreun tratament naturist, sa ma ajute si pe mine. Va multumesc,
R.A. - Timisoara

"Mi s-a depistat un pseudopolip anal"
Sunt o cititoare consecventa a revistei dvs. de mai multi ani si va multumesc foarte mult ca existati. Am o mare rugaminte la dvs. si la cititorii dvs. Am un hemoroid de cand am nascut (de aproape 5 ani) care nu m-a suparat prea mult si oricum de fiecare data cand ma durea sau sangera, ceda la tratamentul cu Hemorzon. De vreo doua luni insa nu s-a mai retras. Medicul chirurg care m-a consultat a spus ca solutia este doar operatia, deoarece este deja sclerozat si nu mai raspunde la tratament. Diagnosticul este pseudopolip anal. Nu as recurge la operatie, nu agreez deloc aceasta solutie, este costisitoare si am auzit ca in cele mai multe cazuri boala recidiveaza. Solutia oferita de Proctoline este prea scumpa, mai ales ca este vorba de alt oras (nu cunosc valoarea tratamentului). Nadajduiesc ca exista un alt tratament mai putin costisitor pentru aceasta "mica" problema, pe care mi l-ar putea furniza unul dintre miile dvs. de cititori. In speranta ca ma veti putea ajuta, va multumesc anticipat.
Monica Stoica - Str. Randunicii
(L.C. Babes) nr. 8, bl. 18, sc. B, ap. 8, Brasov, cod 2200, tel. 068/18.13.79

"Mama mea sufera de carcinom adenoscuamos"
Va scriu aceasta scrisoare deoarece sunt foarte disperata. Mama mea, in varsta de 64 de ani, sufera de carcinom adenoscuamos lob pulmonar superior stang, pareza recurentiala stanga - stadiul Iii B. Este foarte slabita si nu stiu daca va suporta tratamentul cu citostatice (trebuie sa faca trei sedinte). Prin intermediul rubricii dvs., ii rog pe toti cei care au suferit sau sufera de aceasta boala si fac tratamente naturiste, sa ma ajute urgent, fiindca mamei mele ii este foarte rau.
Va multumesc,
Stetca Agneta - Str. Cuza-Voda 6/26, Sighetu-Marmatiei, jud. Maramures, cod 4925, tel. 062/31.32.14

"Caut clinica d-lui dr. Mihail Pop din Bucuresti"
Fetita mea are 8 ani si de la varsta de 4 ani poarta ochelari (dioptria -3). Am auzit ca in Bucuresti exista o clinica a d-lui dr. Mihail Pop, care a adus anul acesta din America un aparat performant, cu care este posibil sa rectifice dioptria. De exemplu, de la -22 se ajunge la 0 in cateva minute. Doresc sa aflu adresa si numarul de telefon de la aceasta clinica.
Va multumesc anticipat,
Mitroi Daniela - Cartier Craiovita Noua, bl. 85 B, sc. 1, ap. 17, Craiova, jud. Dolj

"Baietelul meu are exostoza-corocalcinoza"
Citind revista "Formula As", am apreciat-o intotdeauna, deoarece vine in sprijinul oamenilor. Gasim in ea cam tot ce ne intereseaza. Dar nu m-am gandit ca vreodata o sa va rog si eu sa-mi veniti in ajutor. La o varsta cam tarzie (37 de ani), am dat nastere unui baietel, acum in varsta de 3 ani si jumatate. Nu am avut probleme cu el pana acum, cand am observat la genunchiul lui o depunere de calciu. Facandu-i radiografie la genunchi, mi s-a spus ca are de jur-imprejurul rotulei depunere de calciu. Acum are si la incheietura mainii, la omoplat si la coasta. Diagnosticul pus este exostoza-corocalcinoza. Nici un medic nu ne-a dat nici un medicament, spunand ca nu se stie de la ce este. Am mers la Endocrinologie, dar fara rezultat. Ultima speranta sunteti dvs., care ne puteti sprijini facand public acest caz.
Va multumim din suflet,
Dumitru Elena - sat Sanca, com. Laza, jud. Vaslui, tel. 035/34.02.27

"Sunt supraponderala si am induratie pe coloana"
Ma numesc Ileana, sunt din Timisoara si citesc "Formula As" cu satisfactie in fiecare saptamana. Acum aproape zece ani, am suferit o operatie foarte grea. Aproape o saptamana am stat nemiscata, pe spate. Din cauza greutatii (sunt supraponderala), am facut pe spate, exact pe sira spinarii, o induratie. La palpare simt o umflatura cu margine dura. Am folosit diferite unguente, insa induratia nu a cedat. Daca cineva s-a confruntat cu acest fenomen (nu pot sa-i zic boala), il rog sa-mi transmita prin intermediul revistei un remediu naturist (ce unguent a folosit).
Va doresc tuturor multa sanatate, iar revistei "Formula As" sa ne invete si in continuare multe lucruri frumoase si utile. Va multumesc anticipat,
Ileana - Timisoara

"Se poate vindeca autismul Kamer?"
In urma cu sase ani, in familia noastra s-a nascut un copil, pe care l-am numit Cristian-Constantin. Am fost bucurosi si poate toate ar fi mers bine, daca intre timp nu am fi aflat ca baietelul sufera de autism Kamer. Cum s-a ajuns la diagnostic? Vazand ca fiul nostru nu vorbeste si constatand si alte anomalii in comportamentul lui, am hotarat sa-i facem un consult de specialitate la un spital din Timisoara. Aici, dupa analize complete, a primit acest diagnostic care se pare ca este definitiv, boala fiind, in cel mai bun caz, ameliorabila. Daca vreunul dintre cititorii dvs. cunoaste vreun tratament sau vreun medic cu rezultate in aceasta boala (eventual din strainatate), il rog sa ne comunice urgent.
Carneci Victoria - Str. C.D. Ionescu nr. 1, bl. V6A, sc. 1, ap. 2,
Drobeta Turnu-Severin, tel. 052/32.26.23

"Ajutati-ma sa-mi salvez mama"
Sunt o fetita de 13 ani si ma ingrijoreaza foarte mult starea sanatatii mamei mele, in varsta de 37 de ani. Este foarte deprimata si nu mai are chef de viata, dar eu imi amintesc de vremurile cand era o mamica foarte vesela. Va cer ajutorul din dragoste pentru ea, pentru ca nu mai am alta fiinta pe lume la care sa tin si am nevoie de ea sa-mi fie alaturi pana la adanci batraneti. Diagnosticul (dupa trei luni de tratament) este urmatorul: frotiu inflamator, prezinta Phh alterate; flora microbiana polimorfa ascendenta, prezente filamente miceliene; celule endocervicale cu nuclei mari nedurerosi (aspect de metaplazie epiteliala). Va rog din suflet sa-mi comunicati si mie un tratament naturist sau sa ma indrumati catre un doctor bun.
Andreea Radu - Str. Emil Racovita, bl. 4, sc. C, ap. 1, Bacau, tel. 034/12.20.55

"Am fost diagnosticat cu sindromul Eales"
Va scriu nutrind nadejdea ca printre numerosii dvs. cititori s-ar putea gasi cineva sa ma ajute. Ma numesc Alexandru Popescu, am 23 de ani si locuiesc in Breaza. In urma cu opt luni am fost diagnosticat cu sindromul Eales (distrugerea vaselor de sange la ochiul drept). Am fost internat in Bucuresti, unde mi s-a administrat tratament cu Prednison, Edtamin - intravenos, Vitamina C. De patru ori am facut fotocoagulare cu laser, dar de fiecare data hemoragiile retiniene si vitriene au recidivat. Am fost suspectat si de o alergie tuberculostatica si am urmat chiar un tratament Tbc, insa nu acesta era diagnosticul. Medicii nu-mi dau prea multe explicatii despre boala mea si la fiecare externare imi scriu "ameliorat" pe carnetul de sanatate, dar de fiecare data hemoragia se repeta. Doresc sa-i rog pe cei care s-au intalnit cu o situatie ca a mea sa ma ajute. Va multumesc tuturor din suflet.
Alexandru Popescu - Breaza, tel. 092/46.96.46
P.S.: Va felicit pentru aceasta minunata alinare pe care o traim prin dvs., respectiv "Formula As".

"Sufar de-o boala rara: ameloidoza primara"
Am 30 de ani si aceasta boala mi s-a descoperit in urma cu doi ani si jumatate. A avansat foarte repede si am ajuns la hemodializa (mi-a afectat rinichii). Medicii care m-au tratat au spus ca un transplant nu se poate efectua. Intrebarea mea este: cunoaste cineva un tratament sau un medic specialist pentru aceasta boala? Va multumesc din tot sufletul.
Maduta Marian - Aleea Trei Ape, bl. 1, sc. A, et. 3, ap. 14, Resita, jud. Caras-Severin, cod 1700

"Mi se descuameaza obrazul"
Chiar daca anii pubertatii au trecut (am 24 de ani), eu am ramas cu probleme: ten acneic cu puncte negre, iritat si uneori patat (zone rosii, care in 2-3 zile devin maro si se descuameaza). Diagnostic: urticarie cronica. Daca exista un tratament naturist la indemana dvs. care m-ar putea ajuta, as dori sa il aflu. Va multumesc din suflet.
Maria U. - Alba-Iulia

"Cum se prepara vaccinul pentru osteomelita acuta?"
O rugam pe d-na dr. Barghisan din Fagaras sa comunice prin revista metoda de preparare a autovaccinului pentru osteomelita acuta, precum si metoda de aplicare a acestuia. Sunt purtatorul de cuvant al mai multor pacienti amatori si cred ca in tara sunt foarte multi interesati. In numele tuturor, solicit bunavointa si amabilitatea d-nei doctor.
Cu multumiri anticipate,
M. Neculescu - Braila

"Fata mea sufera de boala <<sistem autoimunitar>>"
Va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament prin intermediul revistei dvs. Fata mea sufera de boala "sistem autoimunitar". Tinand cont ca este putin cunoscuta si greu vindecabila, rog din suflet pe cititorii revistei care s-au confruntat cu o suferinta similara, sa ne dea si noua sugestii pentru un tratament naturist sau sa ne indice numele unui specialist in care sa putem avea incredere.
Cu multe multumiri,
E. Popescu - Bucuresti