Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Plang foarte usor". (Raspuns pentru Maria - Sibiu, F. As nr. 376). 1. Ii recomand d-nei Maria din Sibiu un produs comercializat de firma "California Fitness", numit Stress Management B-Complex, care este natural si cuprinde toate vitaminele din grupa B, vitamina...

Cititorii Raspund

"Plang foarte usor"
(Raspuns pentru Maria - Sibiu, F. As nr. 376)

1. Ii recomand d-nei Maria din Sibiu un produs comercializat de firma "California Fitness", numit Stress Management B-Complex, care este natural si cuprinde toate vitaminele din grupa B, vitamina H, colina si inozitol. L-am folosit si eu si mi-a facut foarte bine. Pentru relatii suplimentare, sunati-ma la tel. 036/45.95.46.
Rodica

2. Pana acum trei ani, m-am confruntat si eu cu aceasta problema, fiind extrem de emotiva. Am dat apoi de un medic-pensionar (d-l dr. Puscas), la care m-am dus intr-o cu totul alta problema. Insa stand de vorba cu mine, mi-a observat starea de emotivitate si mi-a recomandat Napoton (o pastila dimineata), care iti da o stare de bine si de echilibru peste zi. O singura pastila si incepi ziua cu piciorul drept. Va urez succes. (Toata stima pentru colectivul minunat al revistei.)
Iancu Rodica - Str. Viorele nr. 34, bl. 15, sc. 3, ap. 78, Bucuresti

"Caut frunze de corn"
(Raspuns pentru Elena T. - Constanta, F. As nr. 376)

1. Astept sa ma sunati la tel. 045/66.61.53. Va ofer cu placere ceea ce cautati.
Mia - Dambovita

2. Trimiteti-mi adresa prin posta si va expediez frunze de corn.
Boldea Marioara - Sos. Nationala nr. 51, loc. Simeria, jud. Hunedoara

"Fiica mea sufera de endometrioza"
(Raspuns pentru Georgeta Cosma - Bucuresti, F. As nr. 376)

In tratarea fitoterapeutica a endometriozei se folosesc plante hormonale cu efect prohetogenic (care se opun dominatiei estrogene ce a dus la hiperfoliculinemie), plante astringente, decongestive, precum si cu efect tinic asupra sistemului nervos. De aceea, va recomand sa faceti un amestec in parti egale din urmatoarele plante: cretisoara, lemn dulce, turita mare, coada soricelului, urzica moarta alba, sunatoare. Preparati o infuzie, punand doua lingurite din acest amestec la o cana cu apa clocotita si beti 3 cani pe zi. Tratamentul dureaza cel putin 30 de zile.
Adrian Stoenescu - Str. Drumul Taberei nr. 30, bl. Od3, sc. D, et. 3, ap. 121, sector 6, Bucuresti, cod 77338

"Cautam un energoterapeut care sa vindece sclerodermia"
(Raspuns pentru Cosmin Belea - Medias, F. As nr. 376)

1. Si eu am fost bolnava de sclerodermie, dar bunul Dumnezeu mi l-a scos in cale pe d-l Pavel Kozak, care m-a vindecat. Nu mai pierdeti timpul cu alte tratamente, ci cautati-l direct pe el. Programati-va la cabinet, la tel. 320.30.02. Dumnezeu sa ii ajute duduiei Krista.
Paula - Bucuresti

2. In ianuarie mi s-a pus diagnosticul tumora la san, fiind programata pentru operatie. Fiindu-mi frica, am dorit sa consult mai multi medici. Printr-o intamplare foarte fericita, am fost vazuta de d-l dr. Nedelcu Ioan, care dintr-o privire a reusit sa-mi schimbe groaznicul diagnostic intr-unul despre care nu stiam absolut nimic: sclerodemie cu (in) placi, un diagnostic care mi se parea a fi mult mai bland decat cel de tumora. Dupa cum am citit apoi in mai multe tratate de dermatologie, cauzele acestei boli nu sunt cunoscute, dar din cele descrise de d-l Cosmin Belea din Medias ar putea fi si la mine aceleasi cauze ca si la Krista. D-l doctor mi-a prescris un tratament pe care l-am urmat intru totul, sub indrumarea doamnei doctor Viorica Marinescu, si acum pot sa spun ca sunt pe calea cea buna. Din punct de vedere psihic, ei au fost cei care mi-au redat increderea in viata si in bucuriile ei. Tratamentul a cuprins injectii, pastile, unguente si vitamine (nu Predinson sau alte citostatice). Cei doi doctori lucreaza la Spitalul Militar din Bucuresti (sectia dermatologie), dar d-l dr. Nedelcu Ioan poate fi gasit si la cabinetul particular "Fizio-Derma" din Str. Veronica Micle nr. 15 (in apropierea magazinului "Sora" din zona Garii de Nord din Bucuresti). Orarul de consultatii este (cu programare prealabila la tel. 650.47.69): luni si joi, intre orele 15.00 si 19.00.

Despre tratamente aplicate cu succes (la Timisoara), in diagnostice similare, am citit si intr-un numar al revistei dvs. de la inceputul lunii aprilie sau sfarsitul lunii martie a acestui an. Nu stiu absolut nimic despre tratamente pe baza de energie sau plante, dar tratamentul urmat de mine a avut succes. Va doresc multa, multa sanatate.
Dana Adina - Bucuresti

"Am gust amar persistent in gura"
(Raspuns pentru B.I. - Sannicolaul Mare, jud. Timis, F. As nr. 376)

Am suferit de amar in gura ani in sir. O reteta simpla, la indemana oricui, m-a vindecat. Luati: 500 g lamai, 500 mg ulei de masline, 500 g miere de albine. Lamaile se spala bine, se dau prin masina de tocat cu tot cu coaja, se adauga mierea de albine si uleiul de masline. Se pune intr-un borcan si se tine la frigider. Se ia pe stomacul gol, de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale. Inainte de administrare, produsul se amesteca. Are un gust acrisor, placut. Tratament garantat. Dumnezeu sa va ajute.
Botezatu Leontina - Str. Gradistea nr. 19, bl. 86, sc. D, ap. 55, sector 4, Bucuresti

"Am hepatita activa de tip B"
(Raspuns pentru Ion Craciun - Bucuresti, F. As nr. 376)

"Fiica mea sufera de endometrioza"
(Raspuns pentru Georgeta Cosma - Bucuresti, F. As nr. 376)

"Ma trezesc dimineata cu fata, mainile si picioarele umflate"
(Raspuns pentru Nemeti Maria - Cluj, F. As nr. 376)

"Plang foarte usor"
(Raspuns pentru Maria - Sibiu, F. As nr. 376)

Credem ca tratamentele homeopatice va pot ajuta in suferintele dvs. Prezentati-va la noi cu ultimele rezultate medicale si programandu-va anterior. Suntem Fundatia de Homeopatie "Similimum" din Bucuresti, str. Dinu Vintila nr. 5, bl. 4, sc. 2, et. 1, ap. 31, interfon 31, sector 2, tel. 619.26.39 si 310.03.27.

"Sufar de dermatomiozita si o implicare severa hepatica cu virus C"
(Raspuns pentru Dorina - Botosani, F. As nr. 376)

Am exact aceeasi situatie cu a dvs. Daca nu aveam eruptie tegumentara, nimeni nu ar fi stiut ca am probleme cu ficatul. Fac un tratament cu Interferon si alte medicamente, sub indrumarea d-nei dr. Rosculet Cleo de la Spitalul Colentina, sectia boli infectioase (pavilionul V, et. Ii). Ma simt excelent. De cand fac tratamentul, nu mai am nimic pe corp. Pentru mai multe amanunte, scrieti-mi. (In situatia noastra, medicamentele se dau gratuit.)
Ritiu Elena - com. Pietroasele, jud. Buzau

"Am doi nepoti si ambii bolnavi"
(Raspuns pentru Pavel Nicolae - Hunedoara, F. As nr. 385)

Dragi prieteni, citesc de ceva vreme revista voastra pe Internet si mereu mi-am propus sa va scriu aprecierile mele la o treaba facuta atat de bine, insa am ezitat pana astazi, cand am citit din nou revista, din scoarta in scoarta, si am gasit o poveste care mi-a atras dureros atentia. La rubrica "Cititorii intreaba", d-l Pavel Nicolae din Hunedoara solicita un leac pentru unul dintre cei doi nepoti ai domniei sale, bolnav de trombocitopenia purpura (purpura trombocitopenica imuna). Eu insami am suferit de aceasta boala pana in urma cu doua luni, o boala serioasa, desi usor de trecut cu vederea. Simptomele ei sunt vanatai frecvente, chiar la loviri usoare, sangerari din nas sau gingii, nivel de energie scazut. Este o boala de sistem imunitar, in care un anumit tip de anticorpi produsi de splina din cauze necunoscute inca ataca trombocitele. Acestea, ajungand la un numar scazut, nu mai pot coagula sangele, moment in care, in cazul unei hemoragii, poate interveni chiar moartea, nimic neputand opri sangerarea. Trebuie sa spun din capul locului ca nici un tratament naturist, oricat de sofisticat, nu poate ameliora aceasta boala de proasta comunicare intre celulele organismului. Nu spun acest lucru pentru ca as fi adepta tratamentelor alopate in detrimentul celor naturiste, dimpotriva, am dorit cu deznadejde ca tratamentele naturiste sa aiba efect, dar am cheltuit bani si efort in zadar. Am urmat, asadar, tratamentul traditional cu Prednison, care pe langa efectele benefice in tratarea bolii, are si efecte secundare destul de grave, in cazul tratamentelor de lunga durata. Efectele secundare sunt: cresterea in greutate, diabet, hipertensiune, glaucom, fragilitate a sistemului osos. De altfel, in cazul meu, tratamentul cu Prednison nu a avut succes si a trebuit sa recurg la solutia extrema: mi-a fost inlaturata splina. Multumesc lui Dumnezeu ca am descoperit aceasta boala pana nu a fost prea tarziu, ca ma aflu intr-o tara in care actul medical este de cea mai buna calitate si, mai ales, ca sunt vindecata si imi pot continua viata, chiar daca va trebui sa-mi sustin sistemul imunitar cu tratament adecvat (urmez un tratament naturist cu Spirulina si o dieta). Eu nu vreau sa-mi asum un rol care nu mi se cuvine, dar l-as ruga pe domnul Pavel sau pe parintii baiatului sa acorde cea mai mare seriozitate acestei boli, sa mearga la un hematolog bun, sa urmeze tratamentul prescris si, chiar daca este necesara operatia, sa nu ezite. Splina nu este un organ vital, functiile ei pot fi preluate de ficat, intr-o anumita masura. Sistemul imunitar, la varsta de 17 ani, este deja format, deci nu se compromite intreg sistemul. Ii doresc baiatului insanatosire grabnica, iar dvs., celor de la revista "Formula As", va multumesc pentru grija ce o purtati celor in nevoie si pentru faptul ca sunteti dovada ca bunatatea romanilor inca mai exista in aceasta lume atat de trista.
Anca - Maryland (Sua)

"Caut clinica d-lui dr. Mihail Pop din Bucuresti"
(Raspuns pentru Mitroi Daniela - Craiova, F. As nr. 386)

Stimata d-na, clinica pe care o cautati se numeste "Oftapro" - este o clinica oftalmologica particulara, iar adresa ei este: B-dul Pache Protopopescu nr. 56, tel. 252.52.01 si 252.52.17.
Natalia Opris - Bucuresti

"Ajutati-ma sa-mi salvez mama!"
(Raspuns pentru Andreea Radu - Bacau, F. As nr. 386)

M-a impresionat strigatul tau de disperare, mai ales ca si eu am doua fetite pentru care imi doresc sa fiu vesela si sanatoasa. Am avut probleme mai grave de sanatate ca mama ta, dar am apelat cu multa incredere la tratamentul naturist al Maicii Violeta Mocanu din Barsesti, jud. Vrancea. Ii recomand cu multa caldura mamei tale sa apeleze la ea. Cu acest prilej, va comunic si dvs. si tuturor cititorilor acestei reviste noua adresa a ei: Maica Violeta Mocanu, comuna Gresu, jud. Vrancea, tel. 098/61.70.37.
Doina Chira - Cluj-Napoca, tel. 064/17.17.05

"Diagnosticul meu: tumora testiculara"
(Raspuns pentru Ionescu Marin - com. Cotmeana, jud. Arges)

Daca tumora dvs. nu a fost operata, va sugerez tratamentul Mariei Treben, argumentat cu numeroase vindecari. Aplicatii de comprese cu aburi de coada calului, care se obtin astfel: se pun doua maini de planta intr-o sita, deasupra unei oale cu apa care fierbe in clocot. Cand planta se inmoaie, se lasa sa se raceasca usor (sa nu arda), apoi se pune intr-o panza impaturita pe locul bolnav. Compresele se pot lasa doua ore (sa nu devina prea reci). Procedeul se repeta dimineata si seara (lasandu-se peste noapte). Aplicarea vreme de patru ore a unei comprese cu bitter suedez. Ungeti locul mai intai cu alifie de galbenele sau untura curata de porc, apoi puneti un tifon umezit cu bitter, acoperit cu alt tifon uscat si deasupra cu o bucatica de plastic. Fixati totul cu un leucoplast. Bitterul suedez se procura din farmacii sau se prepara acasa, cu rachiu de fructe. Ierburile suedeze se gasesc la Plafar. Daca suportati, ar fi bine sa beti si bitter suedez, astfel: de trei ori pe zi cate o lingura dizolvata in ceai.

Zilnic, ar trebui sa beti ceai din urmatorul amestec: 100 g coada calului, 100 g coada soricelului, 100 g urzici, 300 g galbenele. Din acest amestec se pune o lingurita cu varf la un sfert de litru de apa. Cantitatea necesara pentru o zi este de un litru si jumatate, baut cu inghitituri mici, pe tot timpul zilei. Ceaiul se prepara infuzie, adica se fierbe apa, apoi se adauga plantele si se lasa acoperit zece minute, dupa ce s-a dat jos de pe foc.

Tratamentul prescris de medic nu trebuie intrerupt si cred ca este de prisos sa va mai spun ca trebuie sa evitati sa mancati carne de porc, grasimi animale, rantasuri. E de preferat un regim alimentar cu multe vitamine, fructe si legume proaspete, dar fara a va anemia. Va doresc multa sanatate!
Constantin Elena - Str. Viitorului 182, bl. 49, sc. 1, ap. 16, sector 2, Bucuresti, cod 72141