Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Cum se vindeca blefaroconjunctivita aureica?". Am trei fetite, iar doua dintre ele sufera de blefaroconjunctivita aureica, de circa trei ani. Au facut tratament cu spalaturi de iod si argint, au folosit unguent oftalmologic, insa fara nici un rezultat. Prin bunavointa d...

Cititorii Intreaba

"Cum se vindeca blefaroconjunctivita aureica?"
Am trei fetite, iar doua dintre ele sufera de blefaroconjunctivita aureica, de circa trei ani. Au facut tratament cu spalaturi de iod si argint, au folosit unguent oftalmologic, insa fara nici un rezultat. Prin bunavointa dvs. va rog sa ma ajutati cu un tratament naturist sau vreun medicament. Nu le pot interna in spital pentru ca merg la scoala, dar mi-e teama sa nu contacteze boala si cealalta fetita. Sa fiti iubiti!
Smoc Viorica - com. Ciortesti, jud. Iasi

P.S. Mai am o rugaminte. Am varsta de 32 de ani si sufar de vaginita. Poate cunoaste cineva vreun tratament naturist.

"Baietelul meu sufera de mucoviscidoza"
Va scrie mama disperata a unui baietel de 5 ani care sufera de mucoviscidoza (fibroza chistica de pancreas), boala genetica, cu urmatoarele complicatii: insuficienta cronica respiratorie, cord pulmonar cronic, hepatopatie cronica, malnutritie, falimentul cresterii, hipocratism digital si, cel mai grav, e infectat cu pioceanic (Pseudoneonas aeruginosa). Boala se manifesta prin scaune multiple (pana la zece pe zi) dupa fiecare masa si frecvente infectii respiratorii (aproape lunar) in care mucusul prezent in caile respiratorii se infecteaza si atunci, din cauza acestui pioceanic, copilul elimina un mucus verde infectat, care se desprinde greu si care necesita tratament din ce in ce mai puternic. In prezent urmeaza un tratament de la Clinica Ii pediatrie Timisoara, ce contine: enzime pancreatice la fiecare masa, aerosoli de 2-3 ori pe zi cu Fluimukan, Colistin, Hacl 20%, Salbutamol (inainte de aerosoli), hepatotrope, iar in cazul intercurentelor infectioase i se administreaza intravenos Imepenem si Netromicin.

Va rog din suflet, transmiteti apelul meu de ajutor in cadrul rubricii dvs., poate stie cineva vreun tratament naturist pentru boala copilului meu.
Rotariu Liliana - com. Garcina, jud. Neamt

"Mama sufera de menometroragie"
Multi suferinzi si-au gasit alinarea in leacurile naturii si in omenia dvs., si de aceea, cu multa speranta, va cer sprijinul intr-o problema medicala. Mama mea, la doar 42 de ani, sufera de menometroragie si artrita sacroiliaca dreapta. Urmeaza tratament cu Rheumavaek (Diclofenac sodium) injectabil, cate o fiola de 3 ml pe zi, insa nu se simte bine. Cu lacrimi in ochi, va rog sa o ajutati cu un tratament naturist sau un alt medicament.
R.R. - Panciu

"Suntem diagnosticate cu degenerescente maculate senile"
Suntem doua surori pensionare (73 ani si 64 ani), vechi cititoare ale revistei. Am fost diagnosticate cu degenerescente maculate senile si inceput de cataracta. Sora cea mare nu mai vede deja cu ochiul stang. Ni se instaleaza o miopie care avanseaza rapid. Am facut tratamente cu toate medicamentele posibile pentru a stopa aceasta evolutie, dar fara nici un rezultat. Suntem singure si disperate si va rugam din tot sufletul daca cunoaste cineva un remediu naturist pentru aceasta boala sa ne ajute si pe noi prin intermediul revistei "Formula As".
Viorica - Bucuresti

"Fiica mea are alergie la incaltaminte"
Fiica mea are 20 de ani si sufera de mai mult timp de o alergie mai putin obisnuita. I se umfla mainile daca transporta ceva mai greu si are o mancarime groaznica la picioare de la incaltaminte sau dupa ce poarta ciorapi de matase. Daca cineva stie ce tratament naturist ar putea sa urmeze, va rugam sa ne raspundeti prin intermediul revistei. Cu mii de multumiri,
Stoianovici Ana-Maria - Topoloveni

"Cum se poate trata sclerozarea arterelor cerebrale?"
V-as ruga mult sa-mi raspundeti daca sclerozarea arterelor cerebrale se poate trata, cu vindecare totala, sau daca se poate stopa evolutia bolii. Daca cunoaste cineva prin ce procedee naturiste sau medicamentoase se poate vindeca aceasta boala, va rog sa ma ajutati si pe mine. In cadrul revistei "Formula As" am citit despre simptomele bolii, dar nu am gasit nici un tratament adecvat. Va rog ajutati-ma pentru a-mi gasi linistea sufleteasca.
Constantinescu Vasile - Craiova

"Nu pot scapa de o infectie purulenta"
La dintii de legatura ai unei lucrari dentare mi-a aparut o infectie purulenta, pe care, de circa doi ani, n-am reusit sa o vindec. Am folosit diverse tratamente pe baza de medicamente si plante medicinale. Tot din aceasta cauza am inlocuit lucrarea, dar dupa sapte luni infectia a reaparut, cu toate ca am o igiena bucala ireprosabila. Daca cunoaste cineva un tratament eficace pentru aceasta boala, il rog sa ma ajute. Cu multumiri,
Georgeta Popescu - Craiova

"Fetita mea a fost diagnosticata cu bronsiectazii bilaterale"
Am o fetita in varsta de 10 ani care, in urma unor investigatii de lunga durata, facute la mai multe spitale din Bucuresti, a fost diagnosticata cu bronsiectazii bilaterale. Daca vreun cititor al "Formulei As" cunoaste un tratament naturist sau vreun specialist in care sa pot avea incredere, il rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei.
Hulea Elena - Galati

"Caut un cabinet de acupunctura care vindeca sindromul Mniere"
Sunt un pensionar din Ploiesti care a fost diagnosticat cu sindromul Mni?re. Nu mai pot merge pe strada de frica sa nu cad pe jos. Am citit mai demult in revista dvs. scrisoarea d-nei Elena Maxim din Bucuresti, care s-a vindecat de acest sindrom cu ajutorul acupuncturii. Pe aceasta cale, ii rog pe cititorii "Formulei As" sa-mi comunice si mie adresa unui cabinet de acupunctura care trateaza aceasta boala. Cu multumiri,
Trifan Adrian - Ploiesti

"Sufar de colita cronica de fermentatie si de colecistopatie cronica"
Sufar de o colita cronica de fermentatie si de o colecistopatie cronica, cu sedimente litiazice, asociate si cu steoza hepatica in plaje. Am urmat tratament medicamentos, unilateral si asociat dupa sfaturile mai multor medici, insa tot ma balonez, indiferent daca mananc sau nu. De asemenea, zona dreapta a abdomenului este mai proeminenta decat stanga, iar dimineata - uneori - ma trezesc cu "senzatie de cui" in ficat. Poate cineva dintre cititorii revistei ma ajuta, oferindu-mi sfaturi, remedii sau vreun tratament naturist. Va doresc tuturor sanatate si multa liniste sufleteasca.
Maria Poiata-Stempel - Com. Frumusica, jud. Botosani

"La doar 3 ani, fetita mea are grave probleme renale"
Ma adresez dvs. cu speranta in suflet ca voi gasi o rezolvare in paginile revistei. Fetita mea, acum in varsta de 3 ani, s-a nascut cu megauretere bilateral, vezica neurogena, hidronefroza gradul Ii-Iii a ambilor rinichi. A suferit o interventie chirurgicala in anul 1997, cand i s-a efectuat corectarea partiala a megaureterelor. In prezent, evolutia este nefavorabila: stare generala proasta, valoarea ureei - 80 mg%, creatinina - 1,80 mg%. Ii rog pe cititorii revistei "Formula As" care cunosc un posibil tratament pentru aceasta afectiune sa mi-l comunice si mie. Va multumesc!
Ionescu Valeria - Braila

"Sotul meu are H.P. Condro Mixo Sarcom"
Sunt o cititoare fidela a revistei dvs. pe care o apreciez si o indragesc foarte mult. Destinul a facut sa va scriu tocmai acum, cand m-a lovit o mare nenorocire. Sotul meu in varsta de 42 de ani a fost operat de hernie de disc, in primavara. Dupa aceasta interventie chirurgicala i-au aparut dureri puternice in zona bazinului. S-a internat din nou in spital unde i s-a descoperit o tumora in zona muschiului dorsal. A fost operat la Spitalul de Urgenta din Iasi unde i s-a extras tumora, dar a fost externat cu diagnosticul de H.P. Condro Mixo Sarcom. In continuare se simte foarte rau, a facut si cateva sedinte cu citostatice, insa durerile persista. Va rog din tot sufletul, cum ati facut bine atator oameni, ajutati-ma si pe mine. Am doi copii care au mare nevoie de tatal lor.
Chirita Anisoara - com. Urechesti, jud. Vrancea

"Sufar de hidrocefalita asimetrica"
Am 37 de ani si in urma cu cinci luni, facand o tomografie, am fost diagnosticata ca avand hidrocefalita asimetrica. Natura ei, se pare, este congenitala. Am dureri mari de cap, stari de oboseala si tulburari de echilibru. Sfatul neurochirurgului este operatia pe creier cu introducerea unei valve si a unui tub. De cinci luni am inceput un tratament homeopatic combinat cu trei sedinte de bioenergie pe saptamana, dar rezultatele nu sunt prea grozave, nu ma simt bine. Am rugamintea ca, daca cineva stie un alt fel de tratament naturist pentru aceasta boala, sa ma ajute. Nu doresc sa ma operez, avand in vedere ca am doi copii de crescut, iar operatia implica niste riscuri destul de mari.
Prunean Olimpia - Cluj-Napoca

"Imi doresc un copil, dar sufar de toxoplasma Gondii"
Ma numesc Alina si am 22 de ani. Imi doresc foarte mult un copil, dar sufar de toxoplasma Gondii. Nu pot duce sarcina pana la capat: intr-un interval de cinci luni am avortat de doua ori. Ii rog pe cititorii acestei minunate reviste, daca cunosc vreun tratament naturist sau medicamentos, sa ma ajute si pe mine.
Barbu Alina - Slobozia

"Sunt bolnav de nevroza astenica"
Din anul 1977 sunt bolnav de nevroza astenica, boala care se agraveaza pe an ce trece, cu toate ca ma tratez in fiecare an la Sanatoriul de Nevroze din Predeal. Va rog sa ma credeti: atat timp cat sunt la sanatoriu nu am nici o durere in nici o parte a corpului, insa cand vin acasa ma dor toate organele interne, ma arde spinarea pana in moalele capului, de zic ca am o gramada de furnici pe mine si nu pot dormi fara somnifere. Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca sunt aproape mereu ametit, sunt foarte obosit, nu pot sta mult in picioare si imi este frica sa plec singur in oras. Nu stiu ce medicamente sa mai iau, sa pot fi si eu un om normal, sa pot dormi si sa nu-mi mai scada pofta de mancare. Daca cunoaste cineva un remediu naturist, va rog, ajutati-ma!
M. I. - loc. Valea Mare-Pravat, jud. Arges

"Copilul meu s-a nascut cu o malformatie la plamani"
Va rog sa ma ajutati si pe mine in necazul meu. Am un copil de un an si sapte luni, care s-a nascut cu o malformatie la plamanul stang. In urma unei convulsii pe care a facut-o la sase luni, l-am internat in spital si la radiografie s-a depistat ca are doar un plaman si jumatate. Sunt disperat pentru ca raceste foarte repede. Cand este racit are febra, dar manutele ii sunt inghetate, desi face tratament cu antibiotice de fiecare data. Fara nici un rezultat insa: raceala ii trece pentru scurt timp, insa revine si mai puternica. Medicii ne-au sfatuit sa acceptam o operatie. Cum e insa prea mic, ne e teama. Nu stim ce sa ne mai facem.
Barsan Neculai - Iasi