Horoscop

Redactia
Zodiacul Lunii Decembrie. Previziuni Generale. In luna care precede schimbarea mileniului, planetele par sa se comporte asemenea unor gospodine constiincioase: se ocupa de curatenia generala. Un asemenea eveniment nu poate fi intampinat cu casa vraiste si covoarele imbacsite. De altfel, planetele grel...

Zodiacul Lunii Decembrie

Previziuni Generale

In luna care precede schimbarea mileniului, planetele par sa se comporte asemenea unor gospodine constiincioase: se ocupa de curatenia generala. Un asemenea eveniment nu poate fi intampinat cu casa vraiste si covoarele imbacsite. De altfel, planetele grele (Uranus, Neptun si Pluto) s-au pus mai demult pe treaba, constiente ca au ramas multe de facut. Ce sa-i faci, asa-i inainte de sarbatori, dar si cand casa noastra - mai mica sau chiar o ditamai Casa astrologica - sclipeste in fine de curatenie, ne putem relaxa cu-adevarat si ne putem lasa patrunsi de atmosfera sarbatoreasca. Si este, intr-adevar, o mare sarbatoare.

Berbec
21 martie - 20 aprilie
Energie si avant


Incepeti luna in forta, asa cum ii sta bine unui semn cardinal de foc care asculta de principiul "cine se scoala de dimineata departe ajunge". E bine cum procedati, caci cine o porneste cu avant martian in luna decembrie, poate sa ajunga cu adevarat departe. Primele trei zile ale lunii va sunt mai cu seama benefice, deoarece blanda si frumoasa Venus va zambeste cu gura pana la urechi! Profitati din plin de toate sansele care se ivesc; de altfel pana pe 22 norocul va fi de partea dvs., desi nu sub o forma atat de spectaculoasa ca pe 1, 2 si 3.

Bani: Daca aveti de incheiat niscaiva tranzactii financiare, va sfatuiesc sa o faceti pana pe 6, caci dupa aceasta data s-ar putea ivi doua feluri de probleme. Puteti intra intr-o afacere paguboasa cu un prieten. Deci nu dati bani imprumut. Verificati-va datoriile la institutii, pentru ca s-ar putea sa va pasca niste penalizari.

Dragoste: Aici e de-a dreptul interesant. Sunteti pasionali si pasionati de o fiinta enigmatica, visatoare si excentrica. Sentimentele sunt reciproce, dar dupa 6 veti fi cam gelosi. Berbecii cu talente artistice trec printr-o perioada de creativitate accentuata. Aveti mult succes.

Sanatate: Motto: "Ia uitati-va la mine, numai muschi si vitamine!".

Taur
21 aprilie - 20 mai
Atentie marita la sefi


Dar nu va mai saturati odata de probleme? Au ajuns sa ma streseze si pe mine. E drept, eu n-am calmul dvs. proverbial, de care (ce sa-i fac?) mai aveti nevoie. Guvernatoarea zodiei dvs. s-a hotarat sa intre in conflict cu autoritatile (dupa 6), iar dvs. colcaiti de resentimente impotriva sefilor. Tare le-ati mai tranti-o verde-n fata, dar va asigur ca n-aveti nimic de castigat. Mai lasati... Stiti ceva? Mai bine va ocupati de casa si de parinti, pentru ca aici se pot intampla multe lucruri neasteptat de bune. Preocupati-va mai putin de cariera, problemele profesionale se vor descalci cu ajutorul unui protector misterios. In schimb, un asa-zis prieten mai tanar, va cam poarta sambetele.

Bani: Momentan, nu prea aveti cu ce sa va laudati, dar intreprinderea de care multi dintre dvs. s-au apucat are toate sansele sa se dezvolte frumos in timp. Nu ezitati sa lucrati peste program pana pe 22, pentru ca va poate astepta o frumoasa recompensa baneasca de sarbatori.

Dragoste: Sunteti frustrati (din cele mai diverse motive). Aveti o perioada de respiro pana pe 11. Daca simtiti ca lucrurile nu merg de mai multa vreme in relatia cu partenerul, faceti-va curaj si discutati-le deschis inainte de 11. Dupa aceea, lucrurile nu se mai pot lamuri prea usor, poate chiar deloc.

Sanatate: Dupa 6, va cam ciupeste nervul sciatic.

Gemeni
21 mai - 21 iunie
Calatoriti cat mai mult


Nici pe dvs. nu va invidiez. Si nici nu va pot recomanda sa aveti rabdare, pentru ca n-ar folosi la nimic. Va priesc drumurile: drumuri lungi, drumuri scurte - daca ati fi numai pe drumuri, v-ar merge bine. Nu ezitati sa va apucati de rezolvarea unor probleme demult restante, nu ezitati sa va vedeti cat mai mult cu prietenii, care (promit!) va apreciaza mult compania si sunt doritori sa va ajute. Asa va mai relaxati si dvs. Relatiile cu unul dintre sefi sunt tensionate, feriti-va de izbucniri si nu-i dati motive de critica. 21 si 22 sunt zile bune, cand anumite obstacole incep sa se deblocheze.

Bani: Se iveste o oportunitate, legata de strainatate sau studii superioare. Stabiliti termenii intelegerii pana pe 11, daca va e cu putinta. Roadele le veti culege ceva mai tarziu, primele probabil dupa 22. Nu cereti mariri de salariu.

Dragoste: Aveti o stare de indragosteala care nu este neaparat legata de o persoana anume, nici macar de actualul partener. In a doua jumatate a lunii, aveti posibilitatea sa cunoasteti o persoana interesanta, plina de umor.

Sanatate: Sunteti predispusi la infectii, asa ca faceti-mi placerea si mai folositi si fularul. Stiti foarte bine cat de usor faceti viroze respiratorii. S-ar putea sa scartaiti si cu umerii, mai ales daca stati in curent.

Rac
22 iunie - 22 iulie
Zile mai bune


Daca planuiti o calatorie in strainatate, o afacere legata de strainatate sau o calatorie de studiu, grabiti-va! Reusita va este asigurata daca faceti demersurile necesare pana pe data de 3. Nu va ganditi sa abordati problemele profesionale cu modestie: tintiti cat mai sus, sansele sunt de partea dvs., iar familia, de care sunteti atat de legati, va sprijina suta la suta. Legaturile emotionale in familie sunt si mai intense decat de obicei, iar dupa data de 11 comunicarea functioneaza excelent. Va puteti destainui cele mai ascunse sperante si temeri, fara teama ca ati putea fi gresit intelesi. Incercati sa va tineti putin mai departe de cercul dvs. de prieteni, pentru ca unii dintre ei vor dori sa va controleze viata, ceea ce va irita, iar altii va vor cere bani.

Bani: Nu duceti lipsa, iar cei care exista deja au toate sansele sa se inmulteasca. Flerul dvs. functioneaza perfect si nu ezitati nici o clipa sa puneti in practica o idee care se iveste la serviciu.

Dragoste: Traiti foarte intens o pasiune. Pentru cei care nu traiesc in cuplu, se poate ivi El sau Ea. Cuplurile necasatorite s-ar putea decide sa legalizeze legatura, iar in cele "statute", poate sa inceapa sa adie un nou suflu erotic...

Sanatate: Vitalitatea este in crestere, iar organismul se reface lent dar sigur dupa traumele suferite (chiar si in cazul bolilor cronice).

Leu
23 iulie - 22 august
Creativi si stralucitori


In ceea ce priveste propria persoana, va asteapta o luna excelenta. In familie va simtiti foarte relaxati si dati dovada de o neobisnuita buna-dispozitie. Leii creativi pot gasi o inalta expresie artistica, realizand poate capodopera vietii lor. Sau una dintre ele. Straluciti in societate, mai ales dupa data de 11 cand Mercur intra in Sagetator, conferind vorbelor si gesturilor dvs. un farmec aparte si foarte mult umor. Daca vreti sa porniti la drum, faceti-o in primele trei zile ale lunii si totul va iesi perfect. Nu fiti revendicativi cu sefii, mai ales dupa 6, cand o eventuala iesire va poate costa - la propriu si la figurat.

Bani: Daca va lasati purtat de dispozitia dvs. extravaganta, buzunarele vi se vor transforma rapid intr-un "vid gol". Dupa 11, vitrinele vor exercita asupra dvs. o atractie magnetica si, daca veti da curs acestei atractii fatale, nu va veti putea opri pana pe 22.

Dragoste: Sunteti foarte preocupati de propriile sentimente si va simtiti mai aproape ca oricand de persoanele dragi, nu numai de partenerul de viata. Daca sunteti singuri, va puteti indragosti (foarte grav) de o persoana din zodia Sagetatorului sau de un Scorpion. Se va dovedi o relatie de durata.

Sanatate: Evitati "lucrul in asalt". Efortul prea intens va poate secatui. Rezistenta va revine dupa 22.

Fecioara
23 august - 22 septembrie
Evitati iritarea si tensiunile


Cel mai destept lucru pe care puteti sa-l faceti in aceasta perioada este sa consolidati legaturile cu familia, mai ales daca aveti un parinte bolnav. Faceti acest efort si veti constata cu surprindere cat de bine decurge comunicarea afectiva. Unde mai pui ca veti putea primi si niste sfaturi excelente in legatura cu plasarea unor bani sau o investitie de orice gen. Treceti printr-o luna agitata si resimtiti din plin o stare de iritare acuta, pentru ca nici la serviciu si nici acasa lucrurile nu merg cum v-ati dori. Dupa 11 veti fi certareti, pardon, mai certaret decat de obicei. Incepeti sa va regasiti calmul abia dupa 22.

Bani: Pana pe 6 sunteti ocrotit de stapana banilor, Venus, care va promite castig usor si sigur. Cu cat sunteti mai amabili si mai diplomati, cu atat acest castig va fi mai mare. In primele trei zile ale lunii castigul ar putea fi chiar spectaculos, prin intermediul unei persoane din strainatate.

Dragoste: Aici este calcaiul lui Ahile. Atat Casa dragostei, cat si cea a casatoriei reflecta tensiuni deosebit de puternice care pot degenera in rupturi ireconciliabile. Pana pe 11 va mai lasati amagiti.

Sanatate: Nu porniti la drumuri lungi si incercati sa va asigurati odihna necesara, intrucat sistemul dvs. nervos este foarte solicitat.

Balanta
23 septembrie - 22 octombrie
Zile bune, cu prieteni buni


Faceti cat mai multe drumuri scurte in compania prietenilor. Discutiile (dupa care va pasionati) vor fi foarte profunde si va vor ajuta sa va lamuriti niste probleme complexe, care va framanta de multa vreme. Comunicarea va fi deosebit de stimulativa, dupa data de 11, dar nici pana atunci nu aveti de ce sa va plangeti. Va preocupa problemele mari, cum ar fi insusi sensul existentei. Va veti simti bine in familie dupa 22, chiar daca un drum mai lung nu se finalizeaza. In schimb, relatiile cu prietenii si societatea acestora vor confirma intocmai asteptarile dvs.

Bani: Intre 6 si 11 aveti cele mai multe sanse sa obtineti bani, dupa aceea va fi mai greu, asa ca infranati-va placerea de a cumpara lucruri frumoase pentru ca sunt frumoase.

Dragoste: Situatia este paradoxala. Pe cat de frumos este aspectata Casa parteneriatului, pe atat de stresante se dovedesc lucrurile in viata amoroasa. Sau poate aveti un blocaj care nu va permite sa va manifestati creativitatea sau sentimentele. Nu va varsati nervii pe copii sau pe persoana iubita. I-ati putea rani mai adanc decat credeti.

Sanatate: Cam aveti probleme cu gatul si probabil dureri in zona lombara. Dupa 22, faceti un control la dentist.

Scorpion
23 octombrie - 22 noiembrie
In topul lunii: profesia


Evitati orice conflicte cu parintii. Vina nu este a lor, ci a dvs. Pentru ca in ultima vreme v-ati purtat cu ei cum v-ati purtat, este foarte putin probabil sa mai primiti de la ei banii sau cadourile la care va asteptati. Cum nu sunteti intr-o dispozitie concilianta, pastrati contactele la un minimum civilizat. V-ar prinde bine o excursie mai lunga, dar probabil ca numai nativii celui de-al treilea decan vor beneficia de ea, ceilalti fiind prea preocupati de consolidarea pozitiei lor profesionale, unde lucrurile merg cum nu se poate mai bine. Daca aveti de ales intre distractie si munca, alegeti munca. Pentru ca perspectivele sunt cat se poate de imbucuratoare dupa perioada de stagnare de care ati suferit.

Bani: Banii vin direct proportional cu efortul depus, dar si energia dvs. este pe masura sa faca fata unor solicitari foarte mari. Caile deschise acum pot duce foarte departe, totul depinzand de dvs.

Dragoste: Traiti sentimente contradictorii. Simtiti o acuta nevoie de dragoste, sunteti mai senzuali ca oricand, dar aveti senzatia ca nu puteti stabili contacte. Cand fortati nota, comunicarea infiripata se intrerupe brusc. Va deblocati dupa 22.

Sanatate: Clocotiti de energie si creativitate, munca facandu-va placere in loc sa va oboseasca. Este momentul sa va consolidati forma fizica.

Sagetator
23 noiembrie - 20 decembrie
Evitati singuratatea


Va asteapta o luna plina de creativitate, in care va puteti apropia cu pasi mari de un succes indelung dorit. Sunteti in mijlocul unui proces de transformare profunda a personalitatii, proces de multe ori dureros, dar intuitia dvs. ascutita va spune ca transformarea este benefica, si are dreptate. Confruntati-va cu curaj temerile si emotiile dvs. profunde, pe care le veti putea comunica verbal sau pe cale artistica dupa data de 11. Nu petreceti prea mult timp acasa sau in singuratate, caci si introspectia trebuie facuta cu masura. Aceia dintre dvs. care sunt studenti sau urmeaza cursuri de specializare au posibilitatea sa se faca remarcati si sa castige un statut academic deosebit. Nu va lasati pe tanjala.

Bani: Nu va dau afara din casa. Ii dati dvs. Sunteti tentati sa-i cheltuiti pe niste extravagante. Bine ca n-aveti ce.

Dragoste: Daca ati avea atatia bani pe cat de bine va merge in amor, ati fi bogati. Daca treceti printr-o perioada in care sentimentele nu va prea preocupa, puteti castiga niste bani cu talentul dvs. artistic, pe 1, 2 sau 3 ale lunii. Dupa 22, erotismul in cuplu devine un deliciu.

Sanatate: Se aud numeroase manifestatii de protest din partea sistemului osos. Partea proasta e ca se si simte. Aveti grija de dinti si de alimentatie, pentru ca faceti cu usurinta alergii.

Capricorn
21 decembrie - 19 ianuarie
In casuta de melc


Statul acasa va prieste nemaipomenit. Va ganditi ca veti fi singuri? Nici vorba. Veti primi multe vizite si multe cadouri, unele deosebit de generoase. Discutiile vor fi stimulative si se vor axa pe teme filosofice si religioase, nu pe trivialitati. Drumurile, chiar scurte, vor fi obositoare si nu intotdeauna productive. Dupa 22, Soarele intra in zodia dvs. si prindeti mai mult chef sa iesiti. Este posibil sa faceti si o calatorie in strainatate, dar banii vor fi cam numarati. Dupa 11, feriti-va de o cearta cu un prieten, posibil legata de bani. Chiar daca aveti dreptate, certati-l cu masura. De altfel, prietenii va pot ajuta in aceasta perioada sa va consolidati statutul profesional.

Bani: Mai mult pleaca decat vin, nu pentru ca n-ati munci indeajuns, ci pentru ca se tot ivesc cheltuieli neasteptate. Totusi, lasati-i pe prietenii aflati la ananghie sa se mai descurce si singuri. Nu e exclus sa primiti sume mari de bani din partea unor persoane pe care le-ati ajutat candva sau in virtutea unor investitii facute cu mult timp in urma.

Dragoste: Aveti un comportament rebel si autoritar, iar o persoana la care tineti s-ar putea indeparta de dvs. dupa data de 12. Pe de alta parte, ati putea primi o cerere in casatorie. Pentru moment primeaza insa nevoia de independenta.

Sanatate: Vitalitate scazuta; rezistenta creste dupa 22.

Varsator
20 ianuarie - 18 februarie
O perioada de nemultumiri


Vesti proaste pentru dvs.: va sfasie multe conflicte interioare. Sunteti nemultumiti de dvs. insiva si din ce in ce mai nemultumiti de situatia dvs. sociala si profesionala. Aveti impresia ca puteti realiza lucruri mari si chiar va puneti pe treaba, dar totul pare sa se destrame inainte de a se putea finaliza. Sunteti suparati pe sefi, dar pe de alta parte prestatia dvs. la serviciu este inegala. Ba rezolvati o problema genial, ba va dati cu stangu-n dreptul intr-o problema foarte simpla. Daca lucrati intr-un domeniu in care munca nu va produce nici o satisfactie, nu ezitati sa cautati alt serviciu. Daca timpul v-o permite, invatati ceva nou. Veti vedea ca toata atitudinea dvs. se va modifica in bine. Unele drumuri scurte in prima saptamana a lunii decembrie s-ar putea dovedi foarte profitabile.

Bani: Aveti niste bani sau niste bunuri investite, astfel incat sa va aduca profit pe termen lung. Dar in aceasta perioada veti avea nevoie de numerar pentru mai multe cheltuieli urgente si inevitabile. Incercati sa-i obtineti dupa 11, cand vi se va oferi posibilitatea unui mic castig in plus.

Dragoste: Desi atmosfera in cuplu e buna, dupa prima saptamana a lunii riscati conflicte din cauza geloziei. Exista o intelegere de fond cu partenerul, dar asteptarile dvs. sunt nerealiste. Va puteti da seama de limitele relatiei din felul in care decurge viata intima, care nu mai e ce-a fost odata.

Sanatate: Aveti o usoara stare de oboseala - nimic grav! Evitati totusi toxinele in alimentatie.

Pesti
19 februarie - 20 martie
Vigilenta la efortul exagerat


Va tot framantati pentru probleme minore si nu va apucati sa le solutionati pe cele mai importante. Traiti cu o stare de tensiune interioara care nu va caracterizeaza de obicei. Aveti tendinta nesanatoasa sa va fortati prea mult fizic. Miscarea va face foarte bine, dar sub forma de exercitii usoare sau plimbari. Nu va zbuciumati prea mult pentru rezolvarea unor contracte care implica mult timp si alergatura, pentru ca momentan lucrurile sunt blocate. Asteptati-va la ajutor material din partea unei femei, posibil Balanta. Cel mai mult v-ar destinde o calatorie lunga, aproape nesperata. Daca nu va resemnati, puteti s-o faceti.

Bani: Situatia dvs. financiara se va drege intr-un mod aproape miraculos. Primiti sprijin financiar si oferte din toate partile, mai ales dupa 21, cu incepere de cand multe dintre actele dvs. caritabile se vor intoarce. Profitati din plin, o meritati.

Dragoste: O legatura mai veche stagneaza de catva timp. Poate credeti ca atat sentimentele dvs., cat si cele ale partenerului s-au uzat. Va inselati! O veste sau chiar o atentie poate reaprinde taciunii mocniti ai pasiunii, dar asta dupa 22.

Sanatate: Starea dvs. de epuizare se risipeste cu atat mai repede, cu cat va socializati mai mult. Nu ezitati sa iesiti si sa primiti vizite. Nu uitati ca la dvs. starea psihica se reflecta imediat in planul fizic.

Pagini realizate de Tana Rosca