Forma maxima

Redactia
Operatiunea Camuflaj. De Sarbatori, toate femeile sunt frumoase!. O pagina de raspunsuri la intrebarile pe care ni le adresati prin scrisori . Nu va place cum aratati si refuzati sa va uitati in oglinda. Sunteti convinsa ca orice stradanie se loveste de nasul dvs. prea mare, de ochii lasati, de frunte...

Operatiunea Camuflaj

De Sarbatori, toate femeile sunt frumoase!

O pagina de raspunsuri la intrebarile pe care ni le adresati prin scrisori

Nu va place cum aratati si refuzati sa va uitati in oglinda. Sunteti convinsa ca orice stradanie se loveste de nasul dvs. prea mare, de ochii lasati, de fruntea prea inalta si prea bombata, de eternele cearcane de sub ochi. Suportabile in zilele cenusii, pline de munca si oboseala, defectele dvs. degenereaza in complexe, cand se apropie sarbatorile. In lumina stralucitoare din seara de Craciun si de Anul Nou, in clipele acelea de sarbatoare, care ii fac pe oameni sa se priveasca si sa comunice mai intens, presupusa dvs. uratenie devine drama. Nici o rochie, oricat de frumoasa, nici o replica, oricat de inteligenta, nu pot sa abata atentia de la ceea ce va impovareaza si va indispune atat: nasul, ochii, gura etc. Ei bine, sunteti pe-un drum gresit. In primul rand, nu exista femei perfecte. Cele mai mediatizate splendori (Sharon Stone si compania), bine spalate pe fata, isi pierd jumatate din frumusetea care le-a consacrat. In al doilea rand, marii specialisti ai chipului femeiesc (stilistii) au in tolba lor fermecata remedii pentru orice fel de defectiuni. Depinde de dvs. sa le folositi micile siretlicuri ca sa deveniti... Sharon Stone. Infrumusetarea este si un exercitiu de optimism. Contemplarea-n oglinda te imprieteneste cu tine si iti arata ca poti mai mult. Fericirea nu ne cade in brate. Cel mai adesea, ea se construieste incetul cu incetul, chiar si cu ajutorul unui ruj si-al unui dermatograf. Infrumusetati-va chipul! In mod cu totul misterios, si sarbatorile vi se vor parea mai frumoase.

Ochi Cazuti

Forma lor stinge privirea si intristeaza ansamblul obrazului

Solutii

Machiajul

Cu un dermatograf de culoare inchisa, trageti - pornind de la unghiul interior al pleoapei de sus catre coltul exterior - o linie fina, care sa urce, pe ultimul centimetru de pleoapa. Daca veti urma forma normala a ochilor dvs., nu veti face decat sa le accentuati defectul. Aplicati apoi un fard de ochi deschis pe toata pleoapa (roz sau bej sidefat), pentru a o ilumina si a-i da relief. Iar pentru a deschide privirea la maximum, trageti o dunga pe marginea pleoapei inferioare, de la un capat la altul, cu un dermatograf alb (kajal). In final, rimelati-va doar genele pleoapelor de sus.

Coafura

Evitati orice incarcare a tamplelor, pentru a nu accentua forma ochilor dvs. Daca lungimea parului v-o permite, faceti-va deasupra cefei un coc sau purtati coada de cal. Firele indreptate in sus "inalta" si privirea.

Frunte Prea Inalta

Pentru a da iluzia unei frunti mai scunde, folositi un fond de ten potrivit sau, si mai bine, ascundeti-o sub breton

Solutii

Coafura

Daca aveti parul drept, optati pentru un breton compact (des), care va va ascunde fruntea, proportionandu-va armonios obrazul. Daca parul dvs. este ondulat, nu incercati sa purtati un breton efilat (subtiat cu lama de tuns). El nu va putea ascunde in suficienta masura inaltimea fruntii, ba s-ar putea chiar s-o accentueze.

Machiajul

1. Daca doriti totusi sa purtati fruntea libera, cu parul coafat peste cap (spre spate), atunci folositi un fond de ten cu doua tonuri mai inchise decat culoarea tenului dvs. Mai intai protejati-va parul prinzandu-l cu o bentita, apoi aplicati fondul de ten de la radacini cam 1 cm in jos, masandu-l bine cu degetele in piele. Pe restul fruntii aplicati un fond de ten obisnuit. Pudra pe care o veti pune la urma, va armoniza cele doua culori.

2. Deturnati atentia de la fruntea dvs., accentuand machiajul buzelor. Evitati nuantele prea deschise si luciul de buze (glossul) transparent, care nu le subliniaza suficient desenul. Preferati o culoare puternica: brun, rosu ca sangele, violet. Efectul este garantat.

Barbie Dubla

Daca e provocata de grasime, dispare printr-un regim de slabit. Daca sunteti slabe, nici o dieta nu-i vine de hac. Singura solutie este sa o disimulati

Solutii

Coafura

Evitati categoric tunsorile scurte sau coafurile cu parul legat sau ridicat la spate, care va elibereaza obrazul. Purtati parul lung sau pana pe umeri, drept sau pieptanat spre inainte, astfel incat sa va acopere falcile din lateral. E singurul mod in care puteti ascunde barbia dubla.

Machiajul

1. Cu o pudra compacta de culoare inchisa, treceti cu buretele pe dedesubtul si inceputul de jos al barbiei. Veti atenua astfel partile mai pronuntate.

2. Estompati cu aceeasi pudra de culoare inchisa conturul falcilor, folosind o pensula de machiaj. Deasupra, dati-va cu pudra dvs. obisnuita, pe care o aplicati pe intregul obraz.

Gene Fine Si Scurte

Pentru ca privirea dvs. sa aiba cu totul alta dimensiune, folositi de-acum inainte mascara sau optati pentru genele false

Solutii
Machiajul


1. Genele false

Cele care se gasesc in prezent in comert sunt fine, naturale si nu mai au nimic comun cu genele false de mai demult, bune - mai degraba - pentru deghizat. Semanand foarte bine cu genele naturale, le puteti purta seara, dar si in timpul zilei. Genele false se fixeaza foarte usor cu un lipici special (se vinde impreuna cu ele) deasupra celor naturale si sunt usor de scos.

2. Rimelul

Pentru a spori efectul de volum (si daca nu purtati lentile de contact), pudrati-va genele (cu pudra pulbere) cu ajutorul unei periute, inainte de a aplica mascara. Aplicati intotdeauna un strat peste gene si altul dedesubtul genelor, de jos in sus. Alegeti o culoare inchisa (negru, gri, maro) care face privirea mai intensa.

Buze Subtiri

Rujul de buze, oricat ar fi el de frumos, nu are nici un efect pentru ca nu se vede suficient. Daca vreti ca gura dvs. sa para mai carnoasa, uzati de... siretlicuri

Solutii
Machiajul


Luciul de buze (gloss)

Pentru a le da buzelor un maximum de volum, nu ezitati sa folositi gloss-ul, pentru ca efectul produs este de invidiat. Rujati-va mai intai, apoi aplicati putin gloss pe mijlocul buzelor si tapotati usor cu pensula dopului.

Creionul de buze

Redesenati conturul buzelor, schitand o linie ultra-fina chiar deasupra liniei naturale:

1. Folositi un creion de culoare bej, pentru ca va fi usor de estompat, in caz ca gresiti. Porniti totdeauna de la mijlocul buzelor spre exterior si trageti, usor, liniute mici.

2. O data forma trasata, desenati din nou conturul, de data aceasta cu o culoare ce se asorteaza cu cea a rujului de buze. Aplicati apoi rujul, de preferat (eventual cu o pensula) mergand sistematic, de la mijloc spre colturile gurii.

Cearcane Pronuntate

Cearcanele datorate oboselii sau unei circulatii a sangelui defectuoase adumbresc conturul ochilor. Din fericire, exista trucuri excelente pentru a le disimula

Solutii

Machiajul

Inainte de a aplica fondul de ten, camuflati-va cearcanele cu un creion corector de culoare bej deschis (se gasesc si la noi peste tot, sunt un fel de creioane cu fond de ten solid) daca ele sunt de culoare albastrie. Daca aveti cearcane maronii, alegeti un creion corector roz. Trasati peste cearcane mai intai creionul, apoi masati-le usurel cu varful degetelor pana ce intra complet in piele. Nu folositi niciodata fard de pleoape inchis: violet, negru, bleumarin, ci nuante deschise si luminoase (sidefate) care sa va lumineze privirea.

Obraji Rotunzi

De ce sa nu-i mascati cu niste suvite taiate in scari (efilate) sau sa-i estompati cu un machiaj discret?

Solutii

Coafura

Indiferent daca aveti pometii iesiti sau obrajii cazuti, trebuie sa evitati degajarea fetei. Adio, deci, parului scurt, cozii de cal sau cocului. Tunsoarea trebuie sa fie in scari, astfel incat sa corespunda cat mai bine formei fetei si sa atenueze rotunjimile. Daca fanteziile nu va sperie, vopsiti-va varfurile intr-o culoare mai inchisa.

Machiajul

1. Aplicati o pudra compacta de culoare inchisa pe zona cea mai proeminenta sau la nivelul maxilarelor, daca obrajii dvs. sunt cazuti. Apoi, pudrati-va toata fata cu o pudra pulbere, in aceeasi nuanta cu tenul dvs.

2. Luati pe un pamatuf putin blush (rosu pentru obraz), loviti-l usor de dosul mainii pentru a indeparta excedentul de pudra si aplicati-l pe obraji in diagonala, de la tample spre pometi, miscand pamatuful intr-un singur sens.

Un Gat Prea Gros

Solutii

Coafura

Evitati categoric tunsorile scurte sau cocul si coada de cal. Gatul gros trebuie acoperit, nu expus la vedere. Coafura care va scoate din incurcatura e parul lung sau pana pe umeri, al carui volum trebuie marit prin onduleuri mari, care sa cada peste obraji si pe ceafa. Luati-va gandul de la puloverele rulate pe gat, care va vor ingrosa carura umerilor, facandu-va sa pareti niste halterofili.

Machiajul

Dimensiunea gatului poate fi diminuata si prin machiaj. Aplicati pe fetele lui laterale un fond de ten de culoare inchisa, iar pe portiunea din fata, un strat de pudra roz sau sidefata, de la barbie pana la baza gatului.

Ochi Bulbucati

Solutii

Machiajul

Cu ajutorul unui dermatograf negru, gri sau maro, trasati o linie pe pleoapa superioara, pornind de la coltul interior al ochiului catre coltul exterior. Inainte de capat, linia trebuie urcata usor in sus (la capatul exterior al pleoapei, sa nu urmareasca linia genelor, ci sa urce oblic). Fardul pentru pleoape trebuie sa fie de culoare semi-inchisa (bej spre maro). El se aplica pe intreaga suprafata a pleoapei mobile, care va parea in felul acesta mai mica. Pe arcade, aplicati o nuanta mai deschisa (roz-auriu). Aplicati rimel numai pe genele pleoapei superioare.

Urechi Clapauge

Solutii

Coafura

Alegeti o lungime de par nu prea scurta (sa nu va descopere urechile) si o coafura cat mai umflata deasupra urechilor. Daca aveti parul drept, puteti sa-l purtati in suvite trase peste obraz, avand grija sa-l dati si cu fixativ.

Nas Prea Lung

Solutii

Machiajul

Aplicati un fond de ten putin mai inchis pe muchia nasului si pe nari. Atenuati-l cu un burete, pentru ca nuanta ceva mai inchisa sa nu bata la ochi in comparatie cu culoarea naturala a tenului. Aplicati pe pometi un fard aramiu sau portocaliu, discret. Folositi un ruj de culoare deschisa. Rujurile inchise fac ca trasaturile sa para mai dure.

O Alunita Dizgratioasa

Solutii

Machiajul

Cum se poate pune in valoare - Daca forma ei este neregulata, puteti s-o redesenati cu un dermatograf maro sau negru, dandu-i o forma armonioasa. Utilizati un creion mai uscat, pentru ca retusul sa se mentina toata ziua.

Cum se poate masca - Aplicati pe alunita putin fond de ten de culoarea pielii si deasupra un punct de pudra pulbere. Atentie: un rezultat impecabil se obtine doar daca alunita este plata. Daca nu, ar fi bine sa consultati un dermatolog pentru a o scoate sau sa o tratati (cere mai multa rabdare) cu ulei de ricin.

Frunte Ingusta
(radacina parului foarte joasa)

Solutii

Machiajul

Privirea trebuie sa devina punctul forte de pe obraz. Pentru aceasta, folositi un fard de pleoape sclipitor, rimel negru si un dermatograf pentru conturul ochilor.

Coafura

Adoptati bretonul efilat (subtiat spre varfuri cu lama de tuns) si coafat usor intr-o parte, chiar daca aveti carare pe mijloc.

Clubul Dietelor De Slabit

Regimul cu ceapa

Cum am slabit 5 kg intr-o singura saptamana

Sunt o fidela cititoare a "Formulei As" si vreau sa ma alatur membrelor "Clubului dietelor de slabit", trimitandu-va un regim care asupra mea a avut un efect excelent. Regimul este pe baza de ceapa. Veti putea pierde pana la 5 kg intr-o singura saptamana, fara sa renuntati pentru totdeauna la mancarea preferata. Este cel mai bun regim pentru ca puteti manca supa de ceapa cand vreti si in cantitatea pe care o doriti. La orice ora din zi si din noapte va puteti potoli foamea.

Reteta

Puneti opt cepe mari curatate intr-o oala cu doi litri si jumatate de apa. Adaugati o jumatate de kilogram de fasole verde, o jumatate de kilogram de masline (fara samburi) si un pic de Vegeta. Totul se fierbe o jumatate de ora la foc mic si gata supa. Daca aveti serviciu, umpleti un termos cu delicioasa supa, iar restul o puteti pune la frigider.

Luni - Beti supa de ceapa pe tot parcursul zilei. Puteti bea cat de mult doriti, insa numai in sorbituri mici. Se poate bea si ceai.

Marti - Pe tot parcursul zilei veti continua sa beti supa de ceapa. La pranz mancati o salata si o para mai mare. Nu uitati ca puteti bea ceai.

Miercuri - Trebuie sa faceti un efort si sa nu mancati nimic toata ziua. Nici macar supa de ceapa. Este ziua cea mai dura a acestui regim. Nu se poate bea nici ceai. Cautati sa faceti multa miscare.

Joi - Beti supa de ceapa rece pe tot parcursul zilei. Nu uitati sa o beti in sorbituri mici. La pranz, puteti manca putina branza fara grasimi.

Vineri - Alternati supa de ceapa cu ceai.

Daca urmati litera cu litera acest regim, veti putea pierde 5 kg. In saptamanile urmatoare, reveniti la regimul dvs. obisnuit, dar fara exces de fainoase, grasimi si dulciuri. Va doresc mult succes!

Badiu Cornelia - Str. Ion Slavici nr. 2 bis, Braila, cod 6100

Stil

Haine frumoase, la preturi mici

Intr-un interviu publicat asta-vara in paginile revistei "Formula As", va prezentam un lant de magazine de second-hand, care faceau o oferta cu totul deosebita: vesminte frumoase la preturi mici. Nu era vorba de niste magazine de vechituri, purtate si nespalate, virtuale focare de boli, ci de initiativa unei bucurestence pe cat de tanara, pe atat de tenace de a le propune femeilor cu venituri modeste haine noi si frumoase, de provenienta occidentala, rezultate din stocurile nevandute in magazinele din Franta, Germania etc. Succesul nu s-a lasat asteptat, magazinele Marei Cristina fiind luate cu asalt. Acum, in pragul sarbatorilor de Craciun si de Anul Nou, acelasi manager face o noua oferta: deschiderea unui nou magazin, botezat "Mini Prix", care s-a lansat cu o parada a modei.

- Cititoarele noastre va cunosc ca patroana a lantului de magazine second-hand Ehp. Ce este acest magazin "Mini Prix"?

- Magazinul a aparut in momentul cand am realizat ca in Romania multa lume asociaza denumirea de second-hand cu "imbracaminte purtata", mai ales ca urmare a faptului ca in toata tara au aparut astfel de magazine, dar care nu vand lucruri de calitate, unde hainele nu sunt dezinfectate conform normelor in vigoare, nu sunt prezentate frumos. Presa a prezentat numeroase cazuri de astfel de magazine ale caror clienti s-au imbolnavit, in care hainele vandute erau rupte si murdare. Dar, dupa cum stiti, la noi nu se intampla asa ceva. Cu toate astea, ideea de second-hand a fost compromisa si asta ne atinge in mod direct. De unde si dorinta de a ne delimita de aceasta denumire, de a ne deosebi pe piata. Asa a aparut "Mini Prix", un pic frantuzit (l-am ales la Paris, unde astfel de magazine sunt foarte populare) si care in traducere inseamna "Preturi mici". In decurs de trei luni, toate magazinele Ehp isi vor schimba numele, ba chiar vor aparea altele noi, in toata tara.

- Aveti o oferta speciala pentru Craciun?

- Da, avem lucruri foarte frumoase, confectii noi care provin din stocuri de magazin sau de fabrica. O mare pondere o are in ultima vreme si incaltamintea, moderna si foarte avantajoasa ca pret.

Andreea Ionescu
Foto: Emanuel Tanjala


Magazinul "Mini Prix" din Bucuresti (Str. Drumul Taberei nr. 68) comercializeaza confectii pentru femei, barbati, copii, incaltaminte si jucarii din plus. Iata cateva mostre:
Incaltaminte din piele: 200.000 - 270.000 lei;
Canadiene din fas: 150.000 - 200.000 lei;
Paltoane: 200.000 - 250.000 lei;
Blanuri naturale: 300.000 - 600.000 lei (in functie de lungime);
Blanuri ecologice: 200.000 - 300.000 lei;
Pulovere: 45.000 - 80.000 lei;
Caciuli: 15.000 - 30.000 lei;
Pantaloni de dama: 45.000 - 75.000 lei si barbatesti: 50.000 - 100.000 lei;
Fulare: 15.000 - 25.000 lei;
Jucarii: 5000 - 30.000 lei (in functie de dimensiune).

Ultima Ora

Se poarta lacul!

Acesta este raspunsul la intrebarea: "Care este ultima tendinta a modei?". Nu spune nimeni sa dati navala asupra lui, dar e bine sa stiti ca face parte, ca detaliu, din serbarile iernii. Chiar si o tinuta de seara mai vechisoara va parea la moda si noua in asociere cu un cordon, o poseta sau niste sandale de lac. "Good Luck!", cum ar zice englezii.

Pagina realizata de
Rodica Demian