Cititorii intreaba

Redactia
Cititorii Intreaba. "Fetita mea are o cicatrice cheloida". Inainte de a-mi exprima doleanta, dati-mi voie sa va urez sanatate, putere de munca si liniste sufleteasca pentru a continua greaua misiune pe care v-ati asumat-o, aceea de a fi mereu alaturi de sufletele romanilor.. Imi place sa cre...

Cititorii Intreaba

"Fetita mea are o cicatrice cheloida"
Inainte de a-mi exprima doleanta, dati-mi voie sa va urez sanatate, putere de munca si liniste sufleteasca pentru a continua greaua misiune pe care v-ati asumat-o, aceea de a fi mereu alaturi de sufletele romanilor.

Imi place sa cred ca prin ceea ce faceti v-ati rezervat un loc in Rai, dar nu in cel efemer de aici, ci acolo, unde Tatal Ceresc ne asteapta la o dreapta judecata. Dar iata care este problema mea: vara aceasta, in luna iunie, fetita mea, Andra, in varsta de 12 ani, a fost muscata de un caine in regiunea deltoidiana dreapta (aproape de umar). Problema este ca, dupa atatea luni, locul respectiv nu s-a vindecat, constatandu-se la un consult efectuat de medicul chirurg plastician ca a facut o cicatrice chiloida, care se poate maligniza in timp de la razele solare. Nu se poate opera, intrucat va creste la loc mai mare. S-a recomandat ca tratament: presoterapie, terapie laser si infiltratii locale cu Diprophos (un fel de Prednison). Mentionez faptul ca, la varsta de 10 ani, fetita mea a facut tratament trei luni cu Prednison si Gamaglobulina imunodeficitara, fiind tratata atunci pana la o vindecare completa de purpura trombocitopenica idiopatica. Deocamdata nu am inceput tratamentul recomandat deoarece, pe langa faptul ca este costisitor si de durata, nu-mi inspira nici incredere. Va multumesc din suflet si astept cu incredere sugestiile dvs.
Boeriu Rodica - Brasov

"Copilul meu sufera de iregularitati respiratorii"
Sunt mama unui copil minunat, nascut normal, cu greutatea de 3,200 kg si care la nastere a obtinut scorul apgar 10. Creste si se dezvolta foarte bine, dar acum cateva zile am fost marcata de un eveniment groaznic. Am mers la bucatarie sa-i pregatesc laptele si, intorcandu-ma in camera, am fost socata. Copilul meu avea o culoare rosiatica, aproape vinetie si nu mai respira. L-am luat rapid in brate si i-am acordat primul ajutor, facandu-i respiratie artificiala. Multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa-l salvez. Am chemat de urgenta un medic, care mi-a explicat ce s-a intamplat. La copiii pana la varsta de un an apar grave iregularitati in respiratie, deoarece plamanii lor nu sunt bine dezvoltati, si aceasta se poate intampla oricarui copil sanatos si mai ales celor nascuti prematur, distrofici etc. Informatiile primite, in loc sa ma linisteasca, mai mult m-au speriat deoarece exista riscul ca oricand copilul sa faca un stop respirator. Am consultat mai multi pediatri, am inceput sa citesc despre acest sindrom de moarte subita, dar nu am reusit sa inteleg care sunt cauzele stopului respirator. De aceea apelez la cititorii revistei dvs. Sunt disperata si sunt dispusa sa platesc oricat pentru a sti ca viata copilului meu este in siguranta. Va multumesc,
Renata Szabo - Predeal

"Sufar de rinofaringita cronica purulenta"
Ma adresez dvs. cu rugamintea si speranta ca imi voi gasi prin intermediul revistei un tratament adecvat bolii de care sufar. In urma unui control medical mi s-a pus diagnosticul de rinofaringita cronica purulenta. Am urmat sase sedinte cu ultrascurte si tratament medicamentos cu Piafen, tinctura de propolis, Doxepin si Medazepan. In urma acestui tratament, starea de sanatate nu mi s-a imbunatatit, avand in continuare aceleasi simptome. Nu pot respira pe nas (nara dreapta mi s-a atrofiat) si stranut cu bucati de sputa din gat. Cand dorm pe o parte, mi se infunda nara dreapta si urechea stanga. Cand sunt nervos sau stau timp indelungat in picioare, ma doare capul in zona frontala. Ii rog pe cititorii revistei care cunosc un tratament naturist sau medicamentos sa mi-l comunice si mie. Va multumesc.
Hogeanu Ioan - Bucuresti

"Mi s-a pus diagnosticul de pleurita plaman dreapta"
Sunt o cititoare consecventa a revistei "Formula As" din care am aflat multe remedii naturiste pentru diverse boli. Acum 5-6 ani am avut o viroza pulmonara pe care nu am tratat-o cum trebuie si am ramas cu o durere mare in spate, sub omoplatul drept, care ma supara tot timpul. In urma unui control medical mi s-a pus diagnosticul de pleurita la plamanul drept. Poate cunoaste cineva vreun remediu naturist pentru a ma vindeca.
Chiriac Ana - Suceava

"Fumatul dauneaza auzului?"
Am varsta de 20 de ani si as dori sa ma ajutati intr-o problema. Doresc sa stiu daca fumatul este daunator auzului si cum pot sa ma las de fumat. Va multumesc.
Mihaela - Hunedoara

"Am intoleranta la unele produse alimentare"
Va rog din suflet daca este posibil sa publicati in paginile revistei scrisoarea mea, in speranta ca poate ma va ajuta cineva. Am intoleranta la unele produse alimentare precum: cafea, ciocolata, cacao, dulciuri, ardei iute si tot ce contine alcool (chiar si la preparatele si tincturile farmaceutice). Consumul produselor mentionate, chiar in cantitati infime, imi provoaca palpitatii chiar si cand pun mana pe un ardei iute. In anul 1993 am intrat la menopauza (la varsta de 51 de ani), apoi in acelasi an am fost operata de colecist, iar de atunci nu am mai putut consuma aceste produse. Nu am diabet, nu am suferit si nici nu sufar de vreo boala. La o analiza recenta mi-a iesit ca am Giardia. Am consultat mai multi medici si am facut numeroase analize, dar nimeni nu a putut sa-mi spuna cauza intolerantei si sa-mi dea un tratament corespunzator. In speranta ca cineva ma poate ajuta, va multumesc anticipat.
Ioan Elena - Suceava

"Ultimul meu copil s-a nascut cu malformatii congenitale"
Am avut si eu ocazia sa citesc revista dvs. si pot sa spun ca este un mare sprijin pentru cei aflati in nevoie. M-a lovit si pe mine un necaz si trag nadejdea ca pot afla in revista dvs. un ajutor. Sunt mama a sapte copii. In februarie anul acesta s-a nascut cel de-al saptelea copil, care m-a bucurat si, in acelasi timp, mi-a sfasiat inima, deoarece s-a nascut cu malformatii congenitale agenezie metacarp la degetele Ii-Iv mana stanga. La noi informatia ajunge mai greu si nu stiu ce s-ar putea face pentru copilul meu. De aceea, v-as ruga sa publicati randurile mele, poate primesc unele informatii (daca trebuie operat, la ce varsta si la ce clinica sa ma adresez). Deoarece revista ajunge foarte greu la noi, va rog sa trimiteti raspunsul la adresa de mai jos sau la numarul de telefon 068/23.13.68 (telefonul unei rude din Brasov). Va multumesc mult si sa va dea Dumnezeu sanatate.
Ardelean Petre - com. Revetis, loc. Almos, jud. Arad

"Matusa mea sufera de hipertrofie amigdala linguala"
Am o matusa care sufera de hipertrofie amigdala linguala. Are 64 de ani si nu a facut nici un fel de tratament. Medicii i-au recomandat sa faca o biopsie, dar ea nu vrea. Doresc, daca se poate, o publicare a scrisorii mele in revista dvs., in speranta gasirii unui tratament naturist sau medicamentos.
Busuioc Marioara - Brasov

"Sufar de granulomatoza Wegener"
Ma numesc Liviu, am 28 de ani si acum doua luni, in urma unor investigatii medicale, mi s-a spus ca sufar de o boala foarte rara, numita granulomatoza Wegener. In cazul meu, pe langa febra, stare generala alterata si scadere ponderala, boala s-a manifestat cu perforarea boltii palatine, lucru care ingreuneaza foarte mult ingerarea de lichide, alimente semisolide si solide, toate refulandu-mi pe nas. Mentionez ca urmez tratament imunosupresiv, dar as dori din suflet, daca cineva s-a confruntat cu aceasta boala cumplita, sa ma ajute cu alte metode naturiste, care pot stopa evolutia bolii, intrucat am ajuns la capatul rabdarii.
Dumitrache Liviu - Galati

"Caut un aparat de oxigen pentru respirat"
Sunt disperata iar dvs. sunteti ultima mea sansa. Mama mea are varsta de 67 de ani si sufera de mai multi ani de bronsita cronica obstructiva, Cpc decompensat cu sechele Tbc pulmonare, insuficienta respiratorie, Bcj cu manifestari ischemice Ekg. A fost internata de mai multe ori in spital unde a beneficiat de aparat cu oxigen, reusind sa respire cat de cat normal, insa cand a revenit acasa chinurile au inceput, neavand de unde face rost de oxigen. Daca stie cineva de unde putem face rost de acest aparat, macar cu imprumut, il rog sa ne contacteze. Cu stima,
Lus Mariana - Sos. Vestului nr. 2, bl. 110, sc. B, ap. 16, Ploiesti

"Sotul meu sufera de abiotrofie cerebrala marcanta"
Sotul meu are varsta de 60 de ani si este foarte bolnav. Din anul 1995 i s-a pus diagnosticul de abiotrofie cerebrala marcanta. A incercat tot felul de tratamente homeopatice si acupunctura. Acum urmeaza un nou tratament cu Cerebrolysin, Tanakan si Gerovital H3, dar nu se vede nici o imbunatatire a starii de sanatate. Va rog din tot sufletul, daca cineva cunoaste un tratament naturist sau un medic deosebit, sa ne ajute si pe noi.
Ristea Elena - Com. Branesti, S.A.I.

"Prietena mea sufera de sindrom Tietze"
Am o prietena care a fost operata de glanda, a suferit si de Tbc, iar acum a fost diagnosticata cu sindrom Tietze. Va rugam din suflet sa ne dati si noua o metoda naturista de tratament pentru aceasta boala. Cu multumiri,
Parizek Ileana - Deva

"Sufar de radiodermita cronica"
In anul 1990 mi-a aparut pe buza inferioara o rana de marimea unei seminte de pepene. Am facut 32 de raze la Spitalul "Colentina" si s-a inchis. In anul 1997 rana mi-a aparut si in partea dreapta a buzei. Mi s-au facut 16 sedinte de radioterapie la Oncologie - Targoviste si s-a inchis si aceasta. Insa in 1998 rana din partea dreapta s-a redeschis. Am fost internat la Bucuresti, unde mi s-a facut tratament cu Vitamina A si Vitamina B6, dar rana nu s-a inchis nici la ora actuala. Nu sangereaza, dar pielea e rosie si am usturimi groaznice. Diagnosticul pus de medici a fost radiodermita cronica eroziva ulceroasa a buzei inferioare. Va rog sa ma ajutati sa gasesc un tratament naturist pentru suferinta mea. Cu multumiri,
Gaman Ion - Fieni, jud. Dambovita