Cititorii raspund

Redactia
Cititorii Raspund. "Mi se descuameaza obrazul". (Raspuns pentru Maria U. - Alba-Iulia, F. As nr. 386). Draga Maria, in primul rand trebuie sa ai o alimentatie echilibrata. Carnea grasa de porc inlocuieste-o cu carnea slaba de vita sau pasare, sau si mai bine cu peste. Painea alba inlocuieste...

Cititorii Raspund

"Mi se descuameaza obrazul"
(Raspuns pentru Maria U. - Alba-Iulia, F. As nr. 386)

Draga Maria, in primul rand trebuie sa ai o alimentatie echilibrata. Carnea grasa de porc inlocuieste-o cu carnea slaba de vita sau pasare, sau si mai bine cu peste. Painea alba inlocuieste-o cu paine neagra sau graham sau cu paine din tarate de grau (se gaseste in comert). Daca fumezi, renunta. Nu consuma alcool, doar la ocazii, cate un pahar de vin de buna calitate sau un paharel de tarie facuta in casa. Nu consuma niciodata alcool din comert! Mananca cat mai multa gulie cruda, varza cruda, salata de sfecla rosie cu hrean. In general - multe legume si fructe. Y O data pe saptamana, consuma o bucatica mica de drojdie proaspata. Y Bea zilnic un litru de ceai de urzici (cura de toamna se tine patru saptamani, la fel ca si cura de primavara). Umezeste-ti fata in fiecare seara cu un tampon inmuiat in Bitter suedez. Foloseste una din urmatoarele masti, o data pe saptamana. Masca de hrean in otet de mere cu miere: se rade o tulpina de hrean si se introduce intr-o sticla. Se toarna deasupra otet de mere cu miere (se gaseste la Apicola), pana ce lichidul acopera hreanul. Se lasa sa se macereze intr-un loc cald, timp de zece zile. Apoi, se aplica pe fata timp de 15 minute. (Inaintea aplicarii, fata se umezeste cu putina apa fiarta si racita, dupa care te speli intai cu apa foarte calda, apoi cu apa rece.) Masca cu patrunjel: frunzele de patrunjel se taie marunt si se aplica pe fata vreme de 15 minute, dupa care te speli intai cu apa foarte calda, apoi cu apa rece. Chiar si dupa vindecare poti continua cu masti de patrunjel, o data pe saptamana. In incheiere, te incurajez spunandu-ti ca fetita mea a avut aceeasi suferinta ca tine, dar urmand retetele de mai sus s-a vindecat complet.
Kierer Elisabetae- Str. Republicii bl. 11C, ap. 16, Jimbolia, jud. Timis

"Fiul meu sufera de pess"
(Raspuns pentru Moldovan Ionita - Miercurea-Ciuc, jud. Harghita, F. As nr. 387)

1. Va sfatuiesc sa-i puneti fiului dvs. sub cearceaf blanita de miel naturala. In felul acesta, ranile se vor vindeca si nu vor mai aparea altele. Stiu acest lucru de la prietena mea, care a avut o bunica suferinda ani de zile, dar care pentru ca a avut aceasta blanita nu a facut nici un fel de rani. Multa sanatate.
Daniela Florea, cititoarea dvs. din Toronto - Canada

2. Pentru prevenirea si tratarea escarelor de decubit este foarte importanta intretinerea unei igiene locale riguroase. Daca ele s-au produs deja (cum e si cazul fiului dvs.), se face toaleta ranilor dimineata si seara, cu solutie de Rivanol sau cu un ceai combinat de musetel + galbenele. Se tamponeaza locurile cu comprese sterilizante, apoi se ung cu alifie Carpicon (se gaseste la farmacie). Este un produs natural, pe baza de rasini si ceara de albine, care face adevarate minuni. Paralel cu acest tratament, este important ca lenjeria sa fie fara cute sau cusaturi, sa nu fie firimituri sub spatele bolnavului, sa nu stea transpirat. Doresc ca bunul Dumnezeu sa va dea sanatate si putere pentru a va putea ingriji fiul.
Nistor Maria - Str. T. Vladimirescu nr. 99, Campulung Moldovenesc, jud. Suceava

"Alimentatia vegetariana dauneaza foetusului?"
(Raspuns pentru Michaela Honciu - Bucuresti, F. As nr. 387)

Nu. In lume sunt milioane de vegetarieni, oameni care nu consuma carne deloc, dar cu toate astea sunt foarte sanatosi, ba chiar s-a constatat ca speranta lor de viata este mai mare decat la ceilalti oameni. In ceea ce-l priveste pe viitorul dvs. copilas, nu trebuie sa va faceti griji prea mari, atata timp cat folositi o alimentatie lacto-vegetariana diversificata. (De pilda, cerealele contin aceeasi cantitate de proteine ca si pulpa de porc, iar mazarea, lintea fasolea, soia sunt chiar mai bogate in proteine decat carnea, care contine in plus foarte multe toxine.) Nu trebuie uitate nici ciupercile, oleaginoasele (nuci, alune). In acest sens, cartea dr. Jean Valnet, "Legume, fructe si cereale" poate fi un bun ghid dietetic pentru dvs. Deci, nu va faceti probleme. Am urmarit personal mai multe femei care s-au aflat in situatia dvs. si pot sa va confirm ca nu s-au imbolnavit. Recomandarea mea ar fi sa consumati si 30 g polen/zi, hrisca - 50 g/zi si suc de sfecla rosie - 200 ml/zi, pentru a corecta anemia pe care o acuzati. Dar natura ei trebuie, totusi, analizata.

"Sufar de colpita micotica"
(Raspuns pentru M.J. - Bucuresti, F. As nr. 387)

Trebuie sa faceti spalaturi vaginale cu infuzie de galbenele, 30 g la un litru de apa, alternativ cu infuzie de tataneasa, 20 g la un litru de apa, de cinci-sase ori, in paralel cu tratamentul cu Nizoral, pe care-l urmati in prezent. Incercati sa folositi si compresele intravaginale cu iaurt (noaptea).

"Ajutati o persoana disperata"
(Raspuns pentru Nicolae Marcu - Arad, F. As nr. 387)

E foarte bine ca ruda dvs. a consumat hrana vie si a recurs la cateva metode naturiste verificate, dar a gresit consumand lactate in aceasta perioada, iar cura cu ulei in cancerele limbii se face in conditii speciale. Sunteti necajit ca "in ciuda acestor ingrijiri, dupa un an de zile tumora nu s-a retras" - fiti fericit ca nu a crescut! In situatia unchiului dvs. - "tumora hemilinguala cu adenopatie submandibulara" - se pot aplica inca multe remedii, in primul rand dieta, plante medicinale, medicamente biologic active in cancer, injectii cu vasc, tratamentul cu spanz, sub supraveghere medicala. Nu va pierdeti speranta! Ceea ce ati facut pana acum dovedeste ca unchiul dvs. se poate vindeca. Trebuie insa sa urmati un program terapeutic coordonat de un medic sau de un terapeut competent.

"Tata are metastaze osoase"
(Raspuns pentru Vasile Oana - Craiova, F. As nr. 387)

In situatia particulara in care se afla tatal dvs., rezultate bune s-au obtinut in tratarea bolii cu injectii cu vasc. Dar atentie! Este necesar sa urmeze si o dieta stricta, adaptata parametrilor sai biologici, pentru a intari efectul acestor injectii.

"Imi amorteste obrazul stang"
(Raspuns pentru Speranta - Buzau, F. As nr. 387)

D-na Speranta, va sfatuiesc ca inainte de orice sa faceti neaparat un control la neurologie, pentru a va lamuri daca este vorba despre o suferinta organica sau doar functionala. Altfel, riscati sa tratati doar simptomul, iar boala va avansa nestingherita. Reveniti cu noi amanunte, dupa consultul neurologic.
Dr. Cristian Boerescu - tel. 092/20.70.76

"Prietena mea sufera de sete patologica"
(Raspuns pentru Rozalia Anton - Bucuresti, F. As nr. 388)

1. Din descrierea afectiunii prietenei dvs. rezulta o mare probabilitate ca boala sa se datoreze unei disfunctii a hipofizei. Daca nu a facut-o inca, trebuie sa se adreseze imediat unui medic endocrinolog.
Adrian - Craiova

2. Prin chinurile ce o mistuie pe prietena dvs. a trecut o cunostinta de-a mea. Boala se numeste diabet insipid si i-a fost depistata la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon" din Bucuresti, in urma analizei urinei (este vorba de densitatea urinei). I-a fost recomandat medicamentul Adiuretin - picaturi. Diabetul insipid este o boala foarte rara, iar tratamentul se pare ca-i va fi necesar permanent. Multa sanatate!
Dinca Tudorita - Bucuresti

3. Prietena dvs. sa se adreseze unui medic acupunctor. Simptomele pe care le prezinta arata ca poate fi vorba de o dereglare energetica (in medicina chineza, sindromul Yang Ming). Intrucat trebuie aplicate doua tehnici de tratament simultane, trebuie apelat numai la acupunctura (nu homeopatie, nu bioenergie, nu presopunctura). Avertizez ca daca la acest stadiu al bolii nu se actioneaza Rapid, pe zi ce trece lucrurile se complica si mai mult, boala devenind din ce in ce mai greu de tratat, daca nu chiar imposibil.
Ion Buzdugan - Tel. 094/15.47.43

"Nu ma pot vindeca de o vaginita cu streptococ hemolitic"
(Raspuns pentru Cristina Mihai - F. As nr. 387)

"Sufar de sindromul Sjogren"
(Raspuns pentru Patachi Elena, F. As nr. 387)

"Imi amorteste obrazul stang"
(Raspuns pentru Speranta - Buzau, F. As nr. 387)

"Alimentatia vegetariana dauneaza foetusului?"
(Raspuns pentru Michaela Honciu - Bucuresti, F. As nr. 387)

"Sufar de colpita micotica"
(Raspuns pentru M.J. - Bucuresti, F. As nr. 387)

Toate afectiunile enumerate mai sus pot fi tratate cu mult succes de fitoterapeutul Popescu Octavian din Ploiesti, str. Gornistilor nr. 8, bl. 137 G, sc. A, ap. 3, tel. 044/11.26.38, care a acordat, de altfel, un amplu interviu intr-un numar mai vechi al "Formulei As". Pe aceasta cale, ii multumesc lui Dumnezeu ca prin intermediul d-lui Popescu Octavian mi-am recapatat sanatatea.
Madalina Ionescu - Ploiesti

"Cum se rezolva punctele de colesterol atat de inestetice?"
(Raspuns pentru Elena Rusu - Arad, F. As nr. 388)

Eu mi-am scos punctele de colesterol de pe fata cu un ac de seringa de unica folosinta. Se face mai intai o inmuiere a tenului cu aburi de musetel, apoi cu mainile curate si spalate cu spirt se introduce acul usor sub punctul de grasime si se ridica in sus usor, fara sa facem o rana prea mare. Se strange apoi cu degetele si grasimea iese afara. Se dezinfecteaza locul cu spirt. Daca aveti puncte si la ochi, nu umblati, pentru ca este mai periculos.
Voicu Neluta - Str. Dumitru Vasile nr. 2, bl. 66 C, sc. 1, et. 3, ap. 14, sector 5, Bucuresti

"Cum se vindeca oxiuroza?"
(Raspuns pentru A.M. - Botosani, F. As nr. 388)

Va recomand o reteta pe care am folosit-o cu mult succes la copiii mei, si anume: 1 kilogram seminte de bostan se impart in zece portii, adica cate 100 de grame pentru zece zile. Fiecare portie se da prin masina de nuca, cu coaja cu tot. Se amesteca cu 300-400 ml ceai de cimbru (mai concentrat putin). Se lasa la macerat timp de 24 de ore, dupa care se strecoara printr-un tifon. Se stoarce bine, iar zeama obtinuta (nu e prea placuta la aspect si gust) se imparte in trei portii egale pentru o zi (dimineata, pranz si seara, cu o jumatate de ora inainte de masa). Precizez ca semintele se dau de 5-6 ori prin masina, pana ce se fac destul de marunte. Tratamentul dureaza zece zile, apoi se tin zece zile pauza. Daca este nevoie, se repeta cura. Reteta este eficienta pentru combaterea oricarui soi de viermi intestinali. Va doresc multa sanatate.
Savin Elena - Str. Bicaz, bl. 140, sc. F, ap. 8, tel. 034/15.67.40

"Sunt purtatoare de stafilococ auriu"
(Raspuns pentru Matioc Monica - Satu-Mare, F. As nr. 388)

Cu multi ani in urma, am suferit in urma unei otite cu supuratii, pentru care am fost la multi medici. Dupa mai multe tratamente fara rezultat, am ajuns la un spital de boli infectioase pentru copii, unde mi s-a facut o analiza a secretiei otice si o antibiograma, avand acelasi "stafilococ aureus". Dupa alti ani, am aflat de faptul ca la Spitalul "Cantacuzino" din Bucuresti se fac tratamente cu autovaccinuri preparate din microbii recoltati de la pacienti. M-am prezentat fara nici o alta recomandare, spunand ce necazuri aveam, mi s-a recoltat din nou secretia otica si, spre suprinderea mea, nu mai era vorba de stafilococ aureus, ci de Pioceanic. Pentru acest microb, spitalul respectiv are preparat un vaccin pe care l-am facut o perioada destul de indelungata. Dupa aceea am facut un nou test, unde nu a mai aparut Pioceanic, dar a aparut un alt microb, Proteus. Deoarece sunt microbi de familii inrudite, am continuat cu vechiul vaccin pana cand doza s-a terminat si, spitalul nemaiavand rezerve, am facut o pauza mai mare. In timpul acesta, am urmat un tratament recomandat de un cititor al "Formulei As", respectiv am facut tamponari locale cu tinctura de usturoi. Acum urechile mele nu mai supureaza si nu mai miros urat. Va doresc insanatosire grabnica.
M. Piscati - Str. Aleea Vergului 4, bl. 15, sc. A, et. 10, ap. 40, sector 2, Bucuresti

"Imi doresc un copil, dar sufar de toxoplasma Gondii"
(Raspuns pentru Barbu Alina - Slobozia, F. As nr. 389)

Am 40 de ani si doi copii (5 si 7 ani). Am avut norocul sa-i pastrez dupa tratamentul pentru toxoplasma Gondii, dupa ce i-am pierdut pe altii doi (nestiind de existenta acestei boli, decat dupa examinarea medicului legist). Mi-am facut analizele la Institutul de Igiena din Cluj-Napoca, unde am cunoscut-o pe d-na conferentiar Afrodita Literat. Dansa a fost si cea care mi-a dat tratamentul pentru aceasta boala (Tindurin - se gaseste in Ungaria sau Rovamicina si Biseptol). La toxoplasma Gondii nu exista o vindecare completa la adulti. Copilul cel mai mic (de 5 ani) a mostenit boala (care s-a regenerat in timpul sarcinii), dar care din fericire s-a tratat complet pana la varsta de un an, tot cu acelasi tratament. Din pacate, nu mai retin dozajul, dar sunt convinsa ca orice biolog de la Institutul de Igiena din Cluj sau Bucuresti va poate ajuta in acest sens.
Dreve Liliana - Cluj-Napoca, tel. 064/44.40.35

Pentru ca dorinta ta sa se indeplineasca, ia legatura cu domnul prof. dr. Ion Panaitescu - Institutul "Cantacuzino" - Bucuresti (pe Splaiul Independentei, langa Facultatea de Medicina Veterinara), in zilele de luni, miercuri si vineri, 8.00 - 10.00. Tratamentul este foarte simplu si gratuit. Pentru mai multe informatii ma poti contacta la telefon 044/12.77.41 - Iulia Neacsu, intre orele 17.00-20.00. Pe aceasta cale, ii multumesc din toata inima d-nei Corina Mocanu, cea care prin intermediul revistei m-a indrumat catre d-l prof. dr. Ion Panaitescu.