Strabunica stie tot

Redactia
Sfaturi pentru seara de Craciun. Craciunul este inainte de toate o sarbatoare religioasa si familiala, pe care copiii o asteapta cu febrilitate. Nu-i uitati, totusi, nici pe varstnicii din familie sau rudele care stau in alte orase. Trimiteti-le desene, felicitari, telegrame, ca sa vada ca nu i-ati...

Sfaturi pentru seara de Craciun

Craciunul este inainte de toate o sarbatoare religioasa si familiala, pe care copiii o asteapta cu febrilitate. Nu-i uitati, totusi, nici pe varstnicii din familie sau rudele care stau in alte orase. Trimiteti-le desene, felicitari, telegrame, ca sa vada ca nu i-ati uitat.

Bradul de Craciun, cumparat cu mai multe zile inainte de a fi impodobit, trebuie tinut pe terasa, la rece. Din cand in cand, pulverizati apa pe ace si pe trunchi.

Crengutele bradului dobandesc o eleganta cu totul deosebita, daca din loc in loc le legati cu funde rosii sau verzi de matase, precum si cu fire de beteala argintii si aurii.

Bradul impodobit cu globuri de o singura culoare (albe sau rosii) sau doar in doua culori (rosu si alb) dobandeste o distinctie regala. Daca folositi globuri albe, legati din loc in loc funde verzi. Daca folositi globuri rosii, cateva funde din matase, tot rosii, vor crea un ansamblu perfect.

Fata de masa alba e ideala pentru seara de Mos Craciun. Nu uitati ca alaturi de fiecare tacam sa puneti o crenguta mica de brad, legata cu un fir de panglica foarte subtire sau cu un fir de matase rosu. Pe mijlocul mesei asezati un decor, compus din coceni si ramurele de brad sau, si mai bine, o vaza mica, cu flori naturale (taiate scurt). In stanga si-n dreapta decorului, asezati cate o lumanare.

Colindele sunt mult mai frumoase daca sunt ascultate in licar de lumanari. Indiferent daca le cantati dvs. sau le ascultati pe caseta, stingeti lumina si aprindeti lumanarile si scanteioarele de pe pom.

Seara de Craciun va avea un farmec deosebit daca inainte sa gustati din bucate veti rosti o scurta rugaciune de multumire pentru anul pe care il sfarsiti sanatosi.