Frumusete

Redactia
Stil. Numaratoarea inversa a inceput. De Ajunul Craciunului ne mai despart patru zile, iar de Anul Nou - douasprezece rasarituri si apusuri de soare. Daca era si zapada, lansarea noastra spre mileniul viitor s-ar fi transformat intr-o poveste fabuloasa de iarna, cu oameni zburand printre stele, ca ful...

Stil

Numaratoarea inversa a inceput

De Ajunul Craciunului ne mai despart patru zile, iar de Anul Nou - douasprezece rasarituri si apusuri de soare. Daca era si zapada, lansarea noastra spre mileniul viitor s-ar fi transformat intr-o poveste fabuloasa de iarna, cu oameni zburand printre stele, ca fulgii, catre noua planeta a destinului lor: Anul 2000. Iarna intarzie insa si lipsa ei face decorul vietii noastre mohorat si banal. Ce legatura are moda cu peisajul?, veti spune. O legatura directa! In primul rand, zapada aprinde dorul de sarbatori si gateli; in al doilea rand, modistii si-au conceput modelele "milenariste" in armonie cu albul diamantin al omatului: catifele, taftale, satinuri, paiete si margele fosforescente, blanuri naturale si industriale - toate urmau sa atinga zapada, sa se-nfioare de prospetimea ei... Le vom purta pe toate, pana la urma si pe asfalt! Magia sarbatorii este prea mare! De altfel, ce n-aduce anul, aduce ceasul si poate ca intr-una din diminetile care ne mai despart de Craciun, fulgii albi de zapada ne vor face semne la geam. Bine-ar fi! Dar cu zapada sau fara zapada, noi tot va uram ca Nasterea Domnului sa va gaseasca mai frumoase si mai gatite ca niciodata, asa cum se cade sa fie orice femeie in seara tainica de Craciun.

A. Tinute de seara
in dulcele stil clasic (pentru doamne serioase)


1. Fusta lunga neagra, din jerseu, matase sau catifea, purtata cu o bluza alba (stil sport).

2. Fusta lunga din crep satin (indigo in original) si pulover din casmir, cu nasturi aurii in fata si la maneci.

3. Fusta lunga, din crep satin (argintiu in original) cu cuta in fata, purtata cu un taior negru, inchis intr-un singur nasture), cu croiul drept. (Le avantajeaza pe femeile cu spate si coapse puternice.)

Nota: Fusta lunga, din matase, tafta, crep satin, catifea, e piesa de baza a modei de sarbatori.

B. Tinute de seara pentru doamne si domnisoare cu siluete subtiri

1. Rochie din lame argintiu (elementul la moda este decolteul cu cuta). Simplitatea ei extrema (stilul minimalist) este completata de bogatia pandantivului de la gat.

2. Rochia-furou (supravietuieste in moda de peste doi ani), confectionata din crep satin (alb-argintiu in original), e completata de o tola din blana sintetica (gen urson).

3. Fusta lunga din material metalizat (argintiu), purtata cu o bluzita fara maneci si decoltata, din matase brodata in paiete argintii. Singurul decor: cordonul in forma de lant.

<b> C. Corsajele

Se poarta direct pe piele (daca aveti decolteul frumos) sau peste bluze, asemenea unei veste, inchisa lateral cu fermoar.

1. Corsaj negru (inconjurat in talie de o bentita brodata cu perle) purtat impreuna cu o fusta lunga si evazata, din tafta (gri inchis in original) si o bluza alba din matase.

2. Corsaj brodat cu margele marunte din sticla, purtat pe deasupra cu o bluza de gaz transparenta, cu manecile kimono. Observati tasca brodata (cum poarta osenii nostri), prinsa pe dupa talie, peste pantalonii cu croiul drept (intreg ansamblul este de culoare bleumarin).

3. Corsaj din imitatie de blana cu parul scurt (gen urson), purtat cu un pantalon din tweed (stofa sezonului) si un sal alb din casmir.

D. Sport si Lux

Ideea ca fusta lunga si eleganta sa fie purtata cu pulovere obisnuite a fost lansata de stilistii elvetieni (in Tara Cantoanelor e totdeauna zapada). Ea a fost repede adoptata in toata lumea, devenind un hit al sezonului actual. (Modelele sunt potrivite pentru acelea dintre dvs. care va veti petrece sarbatorile de iarna la munte.)

1. Fuste din crep satin (rosu inchis si argintiu), purtate cu seturi de pulovere in culori asortate.

2. Fusta larga, din material stralucitor (ca staniolul), purtata cu un pulover din mohair (fir subtire, impletit ajurat) bleumarin.

3. Pantalon din material semilucios (indigo), cu buzunare taiate, purtat cu un pulover din mohair (bleumarin inchis).