Zodiac

Redactia
Zodiacul Anului 2000. Sfarsitul acestui mileniu a fost marcat de o profunda criza, menita sa ne atraga atentia asupra unui sistem de valori invechit. Ea a fost precipitata de miscarile asa-numitelor planete transpersonale sau grele (Uranus, Neptun si Pluto), care prin aspectele formate au declansat u...

Zodiacul Anului 2000

Sfarsitul acestui mileniu a fost marcat de o profunda criza, menita sa ne atraga atentia asupra unui sistem de valori invechit. Ea a fost precipitata de miscarile asa-numitelor planete transpersonale sau grele (Uranus, Neptun si Pluto), care prin aspectele formate au declansat un proces de trezire a constiintelor pe plan global. Aceasta criza este departe de a se fi terminat, de fapt, procesul de constientizare al mormanului de prejudecati si false valori de-abia a inceput sa patrunda in constientul colectiv. Iata de ce, criza finelui de mileniu se extinde si in anul urmator, prefigurand prima criza a mileniului Iii. Uranus este planeta responsabila cu explozia informationala, guvernand toate mijloacele moderne de comunicare. Efectul lui Uranus este unul de trezire, care a debutat in anii "60 prin miscarea "flower-power", afectand intregul echilibru social printr-o brusca deschidere catre alte valori si alte nevoi. Neptun, planeta inspiratiei, a oniricului, a nevoii de contopire cu un ideal superior, confera si mai multa bogatie viziunii despre Noua Era. Neptun este insa si planeta evaziunii din realitate, a amagirii si autoamagirii, ceea ce inseamna ca fantasticul proces de transformare in care suntem cuprinsi trebuie sa se rezume la perspective realiste, caci altfel ar putea scapa de sub control. Pluto guverneaza economia internationala si toate cele ascunse, tot ce este reprimat in tainitele subconstientului. Sfarsitul de mileniu il gaseste in zodia Sagetatorului, zodie legata de credinta si de nevoia de aflare a adevarului, antrenand in aceasta cruciada grupuri sociale specifice: cadrele superioare din Armata si Biserica, studenti si cadre academice.

Berbec
21 martie - 20 aprilie
Seductie si energie


Anul care tocmai incepe va potenta toate resursele dvs. Pe parcursul sau, veti trece prin incercari, unele traumatice, dar cele mai multe "de ordin competitional", care va vor face mai intelepti si in acelasi timp constienti de adevarata dvs. forta. O luna in care puteti lua hotarari decisive cu privire la intreaga dvs. existenta este luna aprilie, cand stapanul zodiei dvs., aflat in zodia Taurului, se va suprapune cu energia a doua planete: Jupiter si Saturn. Aceste planete reprezinta principii opuse, Jupiter fiind planeta expansiunii, iar Saturn cea a limitarilor si obstacolelor. Marte va da energia necesara depasirii obstacolelor prin decizii prompte si actiuni hotarate.

Bani: Perioade favorabile pentru consolidarea statutului dvs. financiar sunt primele trei saptamani ale lui ianuarie, pe tot parcursul lunii august, cand reusiti sa rezolvati o mare problema legata de bani care va poate asigura autonomie financiara, si de la mijlocul lui octombrie pana pe 12 noiembrie.

Dragoste: Veti fi foarte sentimentali in ianuarie si foarte atragatori in ochii sexului opus pe tot parcursul anului, dar dupa trei noiembrie veti deveni cu adevarat pasionali. Sarbatorile de iarna ale anului 2000 va pot determina sa luati lucrurile foarte in serios, gandindu-va fie la casatorie, fie consolidand pentru multa vreme cuplul in care traiti.

: Sunteti intr-o forma fizica deosebita la inceputul lui aprilie, cu o stare de buna-dispozitie pe masura. In mai, trebuie sa va protejati, ca toata lumea de altfel, pe perioada aliniamentului planetelor din prima saptamana. In iulie, trebuie sa va feriti de infectii si de eforturi care sa va solicite coloana.

Taur
21 aprilie - 20 mai
Conflicte si bani


Dvs. veti trai din plin impactul controversatului aliniament al planetelor, care se va produce la inceputul lunii mai. La data de 4 mai, nu mai putin de sapte planete se vor gasi insirate in zodia dvs., fiind atacate de alte doua (Uranus si Neptun) din Varsator. Va sfatuiesc sa aveti mare grija in prima saptamana a lunii mai, in mod special in deciziile pe care le luati pe plan profesional. Evitati orice gen de conflicte la locul de munca si incercati sa priviti situatia in ansamblu, necramponandu-va de amanunte.

Bani: Sfarsitul lui ianuarie si inceputul lui februarie sunt perioade excelente pentru a rezolva problemele banesti, mai ales perioada 1-4 februarie. Atunci veti avea posibilitatea de a consolida un proiect inceput mai demult care a stagnat o vreme. In iunie, pana pe 18, puteti, de asemenea, conta pe sume mai mari.

Dragoste: Desi sunteti guvernati de Venus, in anul 2000 veti pune mai putin accentul pe dragoste. Sunteti inclinati catre idile in august, dupa 6, iar un interes mai profund in problemele sentimentale apare la sfarsitul lui septembrie si dureaza pana pe 19 octombrie.

: Pana in iulie aveti sistemul nervos suprasolicitat. In martie, problemele psihologice pot fi insotite si de puseuri reumatismale sau dureri de dinti. Luati calciu si mergeti la un control stomatologic. Incepeti sa va reveniti din iulie.

Gemeni
21 mai - 21 iunie
Schimbari favorabile


Va asteapta un an interesant. In multe domenii ale vietii dvs. vor aparea impulsuri noi, de natura sa va schimbe modul de viata. Vestea buna este ca schimbarile vor fi in mare majoritate favorabile, ajutandu-va sa va traiti viata mai din plin si oferindu-va - de multe ori intr-un mod surprinzator - posibilitatea sa va dezvoltati anumite talente latente de care acum poate nici macar nu sunteti constienti. O luna deosebit de propice va fi iulie, cand vi se vor deschide multe oportunitati.

Bani: Luna iunie este cea care va motiveaza din punct de vedere financiar. Orice idee originala pusa in practica se poate transforma in cash. Profitati de aceasta inspiratie pentru a pune bazele unor proiecte pe termen lung, mai ales ca luna iunie va aduce sanse deosebite, o data cu intrarea Marelui Benefic, planeta Jupiter, in zodia dvs.

Dragoste: Tot in iunie veti fi intr-o dispozitie de efuziune romantica. Vedeti viata in roz si sunteti cat se poate de constienti de efectul pe care farmecul dvs. il exercita asupra celor din jur. A doua perioada in care dragostea va trece pe planul intai va fi luna octombrie, dupa data de 19, si va dura pana la mijlocul lunii noiembrie. Daca in decembrie veti fi tentati de o relatie secreta, rezultatul s-ar putea sa fie insa neplacut.

: Ca toata lumea, nu va veti simti prea grozav in mai, cand veti fi teribil de nervosi si trebuie sa incercati sa va deplasati mai putin pentru ca reflexele dvs. lasa de dorit. Nu va speriati de migrene, faceti multa miscare in aer curat. Mai lasati masina. In restul anului, sunteti intr-o forma buna, mai ales in septembrie-octombrie.

Rac
22 iunie - 22 iulie
Sanse profesionale


Pana pe 12 ianuarie aveti probleme in familie. Dupa aceasta data, ele se vor rezolva cu sau fara voia dvs. Daca evitati discutiile clarificatoare, rezolvarea ar putea fi in detrimentul intereselor dvs. Aveti un blocaj de comunicare pana la inceputul lui februarie. Dar luna lui Gerar va ofera, pana pe 4, o remarcabila sansa profesionala. In martie, nu e cazul sa va ambalati emotional daca anumite probleme practice nu se pot rezolva pe loc. Iulie si august sunt luni bune sub toate aspectele, dar mai ales din punct de vedere al increderii si optimismului pe care vi le insufla.

Bani: Inceputul lunii februarie este rodnic din punct de vedere financiar, iar planurile puse la punct acum dau roade cu incepere din luna iulie. Incercati sa aveti totul organizat pana pe 6 august. Aveti sanse in colaborarea cu strainatatea.

Dragoste: Spre deosebire de inceputul anului, cand atmosfera conflictuala este destul de pronuntata, sfarsitul anului se anunta foarte bun. In noiembrie si decembrie, multe dintre visele dvs. se vor implini in materie de dragoste.

: Daca faceti tratament de intretinere, multe dintre afectiunile dvs. pe care le credeati cronice se vor ameliora simtitor. E adevarat ca ramaneti predispusi la infectii, care pot fi insa evitate simplu prin dieta si exercitii. Mai putin sedentarism si mai putine dulciuri. Iulie este o luna mai riscanta, dar din august incolo vitalitatea dvs. va fi in crestere.

Leu
23 iulie - 22 august
Evitati ceata


Anul 2000 este un an crucial in viata Leilor. Cu doua planete puternice in opozitie, acest semn fix are nevoie de toata generozitatea si tot curajul sau pentru a-si descalci problemele, care de care mai diverse. Primul lucru care-i deconcerteaza pe Leii care, in 99% din cazuri, stiu ce vor, este starea de confuzie. Cel de-al doilea este frustrantul sentiment ca nu au control asupra evenimentelor neasteptate. Incercati sa fiti cat mai flexibili si veti vedea ca schimbarile produse nu sunt chiar atat de rele. Atentie maxima in luna mai, cand ar fi foarte bine sa va luati un concediu.

Bani: Probleme financiare serioase nu va asteapta anul acesta, decat daca faceti o investitie necugetata in martie sau mai. In schimb, luna aprilie este propice oricaror investitii sau tranzactii financiare pana pe data de 20. La fel, sfarsitul lui august si inceputul lui septembrie.

Dragoste: Parcurgeti sentimente paradoxale. Pe de-o parte, traiti cu suverana nepasare viata de cuplu, rezumandu-va la rezolvarea conflictelor printr-o logica rece. Pe de alta parte, traiti intr-o stare de nostalgie platonica, avand nevoie de mici gesturi tandre. Nu neglijati viata intima, caci ar putea sa va coste. Tensiunea din cuplu mai scade dupa luna iunie.

: Pana in martie veti fi in forma. Dar atunci, incep probleme legate mai ales de zona lombara si dentitie. Pot reincepe, de asemenea, tulburarile de somn. Aprilie aduce o usoara ameliorare, dar in mai trebuie sa faceti tot posibilul sa va feriti de excese si de conflicte. Va reveniti incet-incet si va redobanditi forma in noiembrie.

Fecioara
23 august - 22 septembrie
Agitatie


Incercati sa va puneti la punct problemele mai importante inainte de luna mai. Ulterior, va va fi foarte greu sa mai stapaniti cursul evenimentelor. E adevarat ca se vor ivi mai multe sanse in viata dvs. dupa luna iunie, insa seriozitatea acestor oferte este sub semnul intrebarii, iar la dvs. apare tendinta de a face mai multe lucruri deodata. Fiti realisti, nu le puteti coordona pe toate. Viata profesionala va fi foarte agitata si, in general, bine aspectata, dar aveti nevoie de un consilier echilibrat si obiectiv. Cultivati-va prietenii buni ale caror sfaturi pot fi de nepretuit. Nu ezitati sa le cereti.

Bani: Fluctuatiile din contul dvs. - sau din buzunar - raman nesemnificative pana la inceputul lui septembrie. Daca pana atunci nu v-ati investit resursele intr-o afacere riscanta (tentatia e mare in aprilie si iunie), dispuneti de suficiente mijloace pentru a face o investitie cu adevarat profitabila.

Dragoste: In luna februarie va puteti indragosti cu adevarat. Se pare ca va fi o relatie de lunga durata, dar asta daca reusiti sa evitati turbulentele ivite in martie in jurul acestui amor. In aprilie insa, cu sau fara opozitii, noua relatie se va consolida. Daca traiti in cuplu, evitati orice tentatie la sfarsitul lui ianuarie si inceputul lui februarie.

: Starea dvs. fizica trece prin etape imprevizibile. Sunteti hiperactivi din punct de vedere intelectual, si asta va da o stare de iritare si stres. Controlati-va agresivitatea mai ales fata de colegi. Aveti perioade in care va e dificil sa va concentrati.

Balanta
23 septembrie - 22 octombrie
Creativitate


Inceputul de an se petrece in modul cel mai armonios in familie. Petreceti in mijlocul familiei cat mai multe ore intre 27 ianuarie si 4 februarie. La sfarsitul lui februarie, intervine un aspect care va schimba in profunzime perspectiva asupra existentei. Este posibila o reorientare profesionala, in urma unei revelatii. Este, de asemenea, posibila o reevaluare a propriei atitudini privitoare la viata emotionala. Accentul cade pe nevoia dvs. individuala de a va manifesta creativ si ca personalitate. Sunteti mai fermi si incepeti sa ezitati mai putin in alegerea optiunilor.

Bani: Treceti prin perioade alternative de risipa si economie la sange. In intreaga perioada martie - iunie, se impune o atitudine realista cu privire la sumele care va stau la dispozitie. La sfarsitul lui iunie incepeti sa va echilibrati financiar, iar situatia dvs. financiara se inscrie pe un curs ascendent, al carui punct culminant va fi intre 25 septembrie si 19 octombrie.

Dragoste: Pana in iulie, sentimentele dvs. se inscriu in zona imprevizibilului. Desi in viata dvs. este improbabil sa apara un partener nou, eventual doar un flirt social, si acela cu tenta mai degraba intelectuala, simtiti nevoia unei schimbari. Ciudat este ca paralel cu aceasta dorinta, va idealizati partenerul actual.

: Sunteti foarte sensibili. Mai mult decat oricand starea sufleteasca va afecteaza starea fizica. Nu fiti prea exuberanti in iunie, cand puteti raci foarte usor. Mai putine dulciuri si mai multe fructe pot preveni starile de alergie nervoasa.

Scorpion
23 octombrie - 22 noiembrie
Rece si cald


Ca toate celelalte semne fixe (Taur, Leu si Varsator), si pe dvs. va asteapta o luna mai plina de tensiuni care pot duce la rezultate nedorite. Atat in viata de familie, cat si in cea profesionala, pozitiile imuabile vor duce la escaladarea conflictelor cu rezultate deloc placute daca va lasati prada reactiilor intens emotionale care va caracterizeaza. Ganditi-va ca va puteti periclita o cariera in care ati investit sistematic timp si efort considerabil. Dupa o prima jumatate de an turbulenta, lucrurile incep sa-si reintre in matca lor, aducandu-va sanse profesionale in luna septembrie.

Bani: Chiar daca aveti senzatia ca investiti intr-un sac fara fund, continuati ce ati inceput. Situatia se va imbunatati pe neasteptate daca nu va lasati prada resemnarii in iunie, o adevarata luna de rascruce. Daca nu abandonati insa proiectul dvs. pe termen lung pana la sfarsitul lui septembrie, succesul este asigurat.

Dragoste: Viata de cuplu este supusa unor solicitari din ce in ce mai mari, care pot culmina in luna mai. Ar fi ideal daca in mai ati putea petrece o perioada (macar prima saptamana) in singuratate. Daca depasiti aceasta perioada dificila, relatia s-ar putea reechilibra in iulie.

: In ciuda nervilor, aveti o rezistenta psihica de invidiat. Nu va reprimati emotiile pozitive sau negative. Investiti aceasta energie considerabila in consolidarea pregatirii dvs. profesionale, deci in mod constructiv.

Sagetator
23 noiembrie - 20 decembrie
Afaceri si dragoste


Nu va lasati descurajati de energia scazuta care va da de furca deja de cativa ani. Priviti dificilul tranzit al lui Pluto prin zodia dvs. asa cum va sta bine: cu incredere si credinta. Tranzitele plutoniene pot duce la o sensibilizare fata de infectii, dar pot, de asemenea, sa declanseze un proces de purificare, atat a corpului, cat si a spiritului. Priviti-l in cea de-a doua acceptiune si veti avea puterea de a trece o importanta proba, un test al credintei care va asteapta in luna iulie. Perioadele in care va puteti trage sufletul si pregati pentru aceasta incercare sunt luna martie (mai ales sfarsitul acesteia) si luna iunie.

Bani: Inceputul de an este foarte indicat pentru a pune pe picioare niste afaceri. Seriozitatea e garantata. Atentie insa cum comunicati; anumite afirmatii ale dvs. pot fi gresit intelese. Incercati sa va reglati problemele financiare pana la inceputul lui februarie. O a doua perioada favorabila va intampina la sfarsit de an, mai ales dintr-a doua jumatate a lui noiembrie.

Dragoste: Norocul va surade in luna iulie, cand Marele Benefic, Jupiter, intra in casa casatoriilor. Iubirea va trece in prim plan in viata dvs., iar in septembrie i se adauga si Micul Benefic, Venus, asa incat la inceputul toamnei veti fi de invidiat din punct de vedere afectiv.

: Aveti mult consum nervos si lungi perioade in care va simtiti obositi fara nici o cauza aparenta. Luna in care va puteti fortifica este luna iunie. Cel mai bine va reincarcati langa o intindere mare de apa. La marginea unui lac sau la mare. Crutati-va fortele in mai.

Capricorn
21 decembrie - 19 ianuarie
Echilibru sufletesc


Anul incepe printr-o binevenita stare de relaxare si echilibru sufletesc. Se pare ca stradaniile dvs. sustinute au dus in fine la echilibrarea dvs. in plan psihologic. In mai, aveti posibilitatea sa deblocati o situatie neplacuta care stagneaza de multa vreme. Dar nu veti reusi acest lucru decat daca puteti pana atunci sa va confruntati cu anumite resentimente otravite si sa aveti curajul sa recunoasteti unde ati gresit. Este o problema de atitudine, nu este legata de actiuni concrete. Daca ati reusit aceasta confruntare dificila cu dvs. insiva, veti afla in iulie, cand destinul dvs. poate lua o turnura neasteptata in bine.

Bani: Mai aveti parte de stres pe problemele financiare pana in iulie, dar de abia in august incepeti sa va relaxati cu adevarat. Pe perioada verii, aveti un fler neobisnuit cu privire la procurarea banilor printr-o idee originala.

Dragoste: Nevoia dvs. de afectiune se bate cap in cap cu nevoia unei vieti independente. In plus, preferati trairile emotionale suave unor experiente sentimentale concrete. Sunteti plini de contradictii, pe care le veti depasi incetul cu incetul pana la finele anului. Noiembrie si decembrie va gasesc mai pregatiti sa consolidati sau sa intrati intr-o relatie.

: In fine, un capitol pozitiv. Mai ales in a doua jumatate a anului va veti recastiga nevoia de actiune si spiritul intreprinzator. Atentie numai sa nu va ingrasati.

Varsator
20 ianuarie - 18 februarie
De la vara incolo, rai!


In primele sase luni ale lui 2000, v-as sfatui sa cereti azil politic in alte zodii. Surprizele din viata dvs. se tin lant si majoritatea acestora nu sunt tocmai placute. Luna cea mai periculoasa este mai, cand problemele tind sa va copleseasca. Ca sa rezistati acestui tumult de evenimente care va zbuciuma, este recomandabil sa insistati pe autocunoastere. Examinati-va cu atentie comportamentul, manierismele si mai ales motivatiile. Cu cat va cunoasteti mai bine si va revizuiti atitudinea mai mult, cu atat evenimentele exterioare va vor afecta mai putin. Intrarea lui Jupiter in Gemeni, in ultima zi a lunii iunie, va va aduce o imensa usurare.

Bani: In februarie sunteti tentati sa cheltuiti fara masura sau sa va lacomiti la o manevra comerciala sortita esecului, desi la prima vedere pare foarte promitatoare. Va reveniti financiar in ultima parte a lui iunie, iar la sfarsitul lui septembrie si inceputul lui octombrie Fortuna va zambeste din nou.

Dragoste: Tensiunea si conflictele sunt la ordinea zilei. Nevoia dvs. de independenta si de manifestare libera a personalitatii se bate cap in cap cu nevoia de stabilitate si protectie. Resimtiti ambele tendinte in mod acut si reactionati imprevizibil. Din iulie incolo lucrurile se schimba si este posibil sa va indragostiti de cineva din strainatate.

: Aveti o energie constanta, cu fluctuatii nesemnificative. In iunie si iulie sunteti intr-o forma fizica excelenta. Evitati, totusi, munca in asalt, mai ales in februarie si martie.

Pesti
19 februarie - 20 martie
Fara exagerari


Desi va framanta multe lucruri practice, si la serviciu si acasa, le dati o importanta exagerata si framantarile gratuite nu fac altceva decat sa va submineze energia de care aveti nevoie pentru a rezolva problemele practice ale existentei. In mai, trebuie sa va decideti asupra mai multor probleme legate fie de o perioada de studiu, fie de cercul apropiatilor. Anumite obiceiuri instaurate in unul dintre aceste domenii stau in calea evolutiei dvs. Luna iulie marcheaza un moment de cotitura in destinul dvs., mai ales in sfera profesionalului, daca reusiti sa nu cereti prea mult de la inceput.

Bani: Pana la jumatatea lui februarie nu veti avea de ce sa va plangeti, Dar ulterior nu va mai puteti baza pe factorul sansa, in sensul ca nu veti mai avea atatea ocazii de a obtine venituri suplimentare. In a doua jumatate a lui iulie, va merge iarasi bine cu banii, de asemenea in ultima parte a lui octombrie si inceputul lui noiembrie.

Dragoste: In relatia de cuplu, desi atractia fizica exista in continuare, simtiti ca ea se toceste prin uzura. Lasati lucrurile sa curga, pentru ca aveti intelepciunea sa va analizati sentimentele ascunse care ies acum la iveala. Viata emotionala va fi plina de satisfactii intre 19 iunie si 12 iulie.

Sanatate: In martie, dar mai ales in mai trebuie sa aveti mare grija de dvs. Evitati pe cat posibil drumurile scurte, protejati-va umerii si gatul. Anumite stari de confuzie si anxietate inexplicabile se datoreaza lipsei unui somn sanatos. Respectati asadar perioadele de repaus.