Sanatate

Redactia
Cititorii Intreaba..."Am un calcul pe canalul Warthon". Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii naturiste pentru a scapa de o formatiune dura (calcul), care se formeaza de-a lungul canalului Warthon stang. Primul calcul (de 0,5 cm), l-am eliminat acum doua luni printr-o interventie chirurgicala...

Cititorii Intreaba..."Am un calcul pe canalul Warthon"
Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii naturiste pentru a scapa de o formatiune dura (calcul), care se formeaza de-a lungul canalului Warthon stang. Primul calcul (de 0,5 cm), l-am eliminat acum doua luni printr-o interventie chirurgicala, dar spre disperarea mea mi-a aparut un al doilea. Medicul mi-a recomandat scoaterea glandei fiindca aceasta este ca o fabrica de facut pietre. Poate cunoaste cineva un tratament naturist, ca sa pot evita o a doua operatie. Cu multe multumiri, Fratila Adriana - Bacau

"Cum se poate vindeca boala de ochi numita nistagmus la lateral?"
Am o mare rugaminte la dvs.: o cunostinta de-a mea sufera de o boala de ochi numita nistagmus la lateral. Dorim sa stim daca se poate opera, fara riscul de a-si pierde vederea, sau daca exista un tratament naturist pentru aceasta boala. Va multumesc anticipat, Achim Vergil-Marian - Calarasi

"Cum se trateaza naturist timea pedis?"
Sufar de mai multi ani de timea pedis, niste basicute pline cu lichid care apar pe laba piciorului, in jurul gleznei, si se intind pana la jumatatea gambei, producand mancarimi insuportabile. De la dermatologie mi s-a dat un tratament cu Triamcinolon si o solutie Castelani, dar efectele sunt foarte slabe si de scurta durata. Stie cineva un remediu naturist pentru aceasta suferinta? Va multumesc, Eugenia Plescan - sat Draxini, com. Baluseni, jud. Botosani

"Fetita mea sufera de eritrodermie ihtioziforma congenitala buloasa"
Numele meu este Ioana C. si va scriu aceste randuri cu speranta ca veti putea ajuta o fetita frumoasa si desteapta, de numai 3 ani, sa se vindece de boala cumplita de care sufera: eritrodermie ihtioziforma congenitala buloasa. Pentru mai multa precizie va redau cuprinsul buletinului anatomo-patologic facut la Iasi: epiderm ingrosat papilomatos, cu hiperkeratoza si parakeratoza discontinua, stratul granular - inegal, cu zone de ingrosare, cu numeroase granule de kerato-hialin, fuzioneaza cu celulele din stratul spinos ai caror pereti sunt distrusi, constituind mici vezicule. Papilele dermice sunt alungite si contin in jurul vaselor un infiltrat inflamator cronic, inflitrat ce se regaseste in jurul vaselor din dermul mijlociu. Fetita a urmat tratamente cu Vitamina A+D2, Clorfeniramin, Vitamina C, Calciu gluconic, iar local cu unguente: Magnezia usta, Locoid.
Deoarece parintii ei au o situatie materiala modesta, sper sa existe cineva care sa poata recomanda o terapie naturista sau una mai putin costisitoare. In speranta ca veti reda zambetul unui copil suferind, privat de bucuria copilariei, va multumesc din suflet pentru ca existati si pentru faptul ca va dati osteneala sa ascultati necazurile celor care va scriu. Dumnezeu sa va ocroteasca! Cu respect, Ioana C. - Moinesti

"Sufar de parapareza flasco-spasmodica post melita lombara"
Vin cu rugamintea sa ma ajutati cu un tratament naturist sau medicamentos care sa-mi vindece boala de care sufar: parapareza flasco-spasmodica post melita lombara; spondiloza L5 S1 A.S.C. Sufar de aceasta boala de peste trei ani si am incercat tot felul de tratamente medicamentoase, ceaiuri si bai cu plante, insa fara nici un rezultat. La ora actuala simt niste arsuri cumplite in tot corpul. Singura mea speranta sunteti dvs. care, prin "Formula As", reusiti sa faceti fericite mii de suflete indurerate. Daca cineva cunoaste vreun tratament naturist pentru aceasta boala sau vreun medic specialist care ma poate ajuta, il rog sa-mi raspunda prin intermediul revistei. Cu multumiri, Coman Domnica - sat Valeni, com. Ruginesti, jud. Vrancea

"Sufar de flegmon ischivo-rectal in potcoava"
Am 38 de ani si ma aflu intr-o situatie disperata. In urma cu doi ani, am fost internat la spitalul din Constanta, unde mi s-au facut trei interventii chirurgicale si mi s-a pus diagnosticul de flegmon ischivo-rectal in potcoava, dar nu mi s-a dat nici un tratament pentru aceasta boala. Vreau sa spun ca de atunci si pana in prezent, lunar sau la doua luni, apare aceasta infectie de care nu pot scapa. Va rog sa-mi dati un tratament naturist sau sa-mi recomandati un medic care sa ma poata ajuta. Cu mii de multumiri, Onofrei Dorel - Navodari"Sufar de surditate bilaterala in urma rahianesteziei"
In urma cu trei ani am suferit un accident de circulatie care a necesitat o interventie chirurgicala de urgenta (am suferit un traumatism prin strivire de gamba si fractura la piciorul stang). Dupa zece zile de la rahianestezie s-a instalat brusc o surditate bilaterala (presupusa post rahianestezie) care nu s-a remis dupa nici un fel de tratament medicamentos. In plus, mai sufar de acufene si tulburari de echilibru. Doresc sa mi se recomande un tratament naturist sau orice alt fel de tratament, chiar medicamentos, care m-ar putea ajuta. Cu deosebit respect, Silaghi Ioan - Satu Mare"Sufar de doi ani de cancer pulmonar drept"
Am varsta de 47 de ani si de doi ani de zile ma chinui cu un cancer pulmonar drept, operat. Am urmat tot felul de tratamente, inclusiv radiatii cu cobalt, insa nu ma simt foarte bine. De cateva zile mi-au aparut pe gat si pe piept niste basicute cu lichid, care se extind in continuare. Ma adresez cititorilor dvs., in speranta ca cineva ma poate ajuta si pe mine, recomandandu-mi un tratament naturist sau chiar o clinica de specialitate. Cu mii de multumiri si speranta in suflet, Mitica G. - Targoviste"Sufar de demodecidoza faciala"
Am 24 de ani si de sase luni mi s-a depistat o boala cumplita: demodecidoza faciala. Pana in prezent am fost la trei medici specialisti dermatologi. Toti mi-au pus acelasi diagnostic, dar mi-au dat tratamente diferite. Dupa o perioada, boala a reaparut: ma doare fata si am mancarimi. Sunt alergica la mancare, la creme si antibiotice. Am speranta ca ma vor ajuta cititorii acestei minunate reviste cu un tratament naturist sau cu un sfat. Sunt foarte marcata de aceasta boala. Mii de multumiri, Todirel Lucica - Timisoara"Baietelul meu are somnul agitat si transpira abundent"
Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de sanatatea copilului meu. S-a nascut la termen, dar prin cezariana, cu o greutate de 3,500 kg. La varsta de sapte luni a facut o laringita si am fost internata cu el in spital. Acolo i-au facut analizele si mi s-a spus ca este foarte anemic (Ca=11,8).In prezent copilul este sanatos, mananca bine, este vioi, are sase dintisori, dar singura problema cu care ma confrunt este somnul foarte agitat si transpiratia abundenta din timpul noptii. In timpul zilei doarme numai o ora (in doua reprize) si cu toate acestea noaptea se trezeste si de 7-8 ori, de fiecare data foarte transpirat, incat trebuie sa-i schimb camasutele. Medicul de familie a spus ca e grasunel si de aceea transpira atat de mult, iar ca "tratament" mi-a recomandat branza de vaci. Insa el mananca branza in fiecare zi. De transpirat, transpira doar pe gat, pe piept si pe umeri, niciodata pe spate. As vrea sa stiu ce este de facut, ce sa-i dau ca sa scape de aceasta problema. Mi-e teama sa nu raceasca, pentru ca noaptea este destul de rece in casa. Bejinariu Silvia - Suceava

(Pentru cea de-a doua problema a dvs., hemoroizi interni si externi, adresati-va cu incredere d-lui biolog Mircea Ciuhrii, la Cabinetul Insect-Farm, str. Vulturilor nr. 46, tel. 327.47.86, 092/62.07.87)
Ginecologie"Doresc un tratament naturist pentru trompe infundate"
Am 32 de ani si sunt casatorita de zece ani. Ne dorim foarte mult un copil, insa in urma unui control ginecologic, doctorul mi-a spus ca am trompele infundate. Mi s-a recomandat tratament cu instilatii, pe care nu l-am urmat pana la capat, din cauza durerilor foarte mari. Daca cunoaste cineva un tratament naturist pentru aceasta afectiune, il rog din suflet sa mi-l comunice prin intermediul revistei. Ioana - Iasi"De cativa ani sufar de leucoree"
Ma numesc Maria, am aproape 20 de ani si, inca de la varsta de 15 ani, am o scurgere vaginala de culoare alb-galbuie, destul de abundenta si care are un miros neplacut in contact cu aerul. N-am fost la nici un medic ginecolog, dar o cunostinta mi-a spus ca ceea ce am eu se numeste leucoree. Am mare incredere in tratamentele naturiste si de aceea, daca cineva cunoaste un tratament naturist pentru leucoree, il rog sa ma ajute si pe mine. Cu respect, Maria G. - Bucuresti"Stie cineva un tratament naturist pentru herpes labial recidivant?"
Apelez la dvs. deoarece sunteti ultima mea speranta. Sufar de herpes labial recidivant si, in ultimul timp, recidivele au devenit tot mai dese. Am urmat tratament cu Rodilemid si Zovirax (pastile si unguente), am facut vaccinuri de la Institutul "Cantacuzino" (Antiherpin si Cantastim) si chiar tratamente locale cu extracte din plante (catina, menta si rostopasca), insa nici unul nu a dat rezultate. Daca cineva cunoaste un tratament naturist pentru aceasta boala, il rog sa mi-l transmita prin intermediul revistei. Va multumesc, Andra"Sufar de colpita senila"
In urma unei operatii genitale mi s-a stopat ciclul menstrual si, in acelasi timp, a aparut o secretie vaginala numita colpita senila. Luni de zile am facut tratament cu fel de fel de ovule si bai locale, iar un medic ginecolog mi-a recomandat sa folosesc din cand in cand ovule de Stamicin, insa nu am scapat de aceasta secretie. Daca cineva s-a vindecat de aceasta boala printr-un tratament naturist, il rog din tot sufletul sa ma ajute si pe mine. Pod Marina - Ocna-Mures"Mama mea are tumora ovariana"
Mama mea a fost operata in luna decembrie anul trecut de tumora ovariana. Rezultatul histologic este: tumora granuloasa maligna (cu posibilitatea extinderii). La inceputul lunii februarie a fost internata la Spitalul din Sibiu (sectia oncologie) pentru chimioterapie. In prezent, rezultatul analizelor de laborator e bun, nu s-au constatat metastaze. Rugam pe aceasta cale pe cei ce ne pot ajuta cu tratament naturist sau medicamentos, care sa duca la stoparea extinderii tumorii, sa ne contacteze urgent. Radu Maria - sat Casolt nr. 1, jud. Sibiu, cod 2476

Cititorii Multumesc Pentru Vindecari"Domnul Motorca de la Oradea face minuni"
Am 58 de ani, am fost supraponderala (87 de kilograme la 1,70 m inaltime), cu glicemia marita, o circulatie deficitara (cu carcei la picioare), edeme la genunchi. Am fost operata de fiere, am avut un tranzit intestinal foarte lenes si, peste toate, pietre la rinichi. Daca toate bolile acestea sunt astazi o amintire si folosesc verbul la timpul trecut este pentru ca, in urma cu trei ani, trecand prin Oradea si citind in "Formula As" despre ceaiurile cu plante ale d-lui Gheorghe Motorca, am trecut pe la cabinetul sau. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si multa putere de munca, pentru ca dupa ce am baut ceaiurile recomandate m-am simtit extraordinar, plina de vitalitate si putere de munca. Desi urmasem tratamentele naturiste ale altor terapeuti cu renume, nici unul din ele n-a avut efectul ceaiurilor de la d-l Motorca. Am slabit zece kilograme, mi-am reglementat tranzitul intestinal si limfatic, metabolismul - pe scurt, ma simt excelent. Doresc sa-i multumesc public prin aceasta scrisoare si vreau sa afle cititorii revistei ca d-l Motorca de la Oradea face minuni. Anton Marghit - com. Samarinesti, judetul Gorj"Alergia care ma chinuia pare un vis urat"
Ma numesc Chis Gabriela, sunt din Turda si as dori sa-i multumesc prin intermediul revistei dvs. d-lui Gheorghe Motorca (Str. Leonardo da Vinci nr. 30, cartier Nufarul, bl Pc 38, ap. 1 - Oradea), pentru ca datorita tratamentului prescris de domnia sa ma simt mult mai bine ca inainte. Alergia care ma chinuia si in somn a inceput sa cedeze, iar crapaturile pielii de la colturile ochilor si din jurul gurii par acum un vis urat. Ii multumesc din suflet pentru promptitudinea cu care a raspuns solicitarilor mele si ma rog bunului Dumnezeu sa-i dea sanatate ca sa poata vindeca si alti oameni aflati in suferinta. Chis Gabriela - Str. Calea Victoriei nr. 3, bl. B5, ap. 25, Turda, jud. Cluj"Medicilor nu le-a venit sa creada ce vad"
Sunt o cititoare fidela a revistei "Formula As" si din considerente umanitare doresc sa le dau o speranta oamenilor care lupta cu cancerul. Dupa cum vedeti din certificatele medicale trimise, sotul meu (56 de ani) a avut un cancer pulmonar inoperabil. Spre norocul lui si al meu, afland prin revista de leacurile d-lui Gheorghe Motorca din Oradea, am apelat disperata la el. Ne-a expediat ceaiurile prin posta si sotul meu le-a baut in paralel cu patru sedinte de citostatice. La primul examen pe tomograf computerizat, tumora disparuse complet. Medicii au fost impresionati si nu le-a venit sa creada ce vad. Pentru a va convinge de adevar, va trimit cele doua protocoale emise de Spitalul Clinic "N. Gh. Lupu" din Bucuresti, din care rezulta clar prezenta tumorii (masa tumorala densa in hilul pulmonar drept) si apoi disparitia ei (screeningul toracic evidentiaza disparitia in totalitate a masei tumorale hilio-mediastinale drepte, evidentiata la examenul precedent). Cu ajutorul lui Dumnezeu si priceperea d-lui Gheorghe Motorca, sotul meu e astazi un om sanatos. Banulescu Maria - BucurestiMaica Mina, stareta Manastirii Sfintei Cruci din Oradea, face precizarea intr-o scrisoare adresata redactiei ca si in cazul sfintiei sale ceaiurile d-lui Gheorghe Motorca sunt cele care au vindecat-o, si nu tratamentul cu spanz al d-lui Ioan Groza din Arad, asa cum gresit a aparut in revista. Indreptam lucrurile, cu mentiunea ca preparatele naturiste ale d-lui ing. Groza Ioan sunt la fel de eficiente ca cele ale d-lui Motorca de la Oradea. Dovada: teancul de scrisori care asteapta lumina tiparului. Cititorii Raspund"Am un bol de tataneasa in stomac"
(Raspuns pentru Popescu Dorina - Focsani, F. As nr. 362)
Daca bolul de tataneasa a aparut ca urmare a consumului de radacina de tataneasa cruda, apelati la Spitalul Fundeni din Bucuresti, Clinica Gastro, dr. Pitigoi Dan, tel. 092/34.61.13 sau 240.20.20, unde au mai fost rezolvate asemenea cazuri, prin indepartarea bolului prin tubaj, fara interventie chirurgicala. Ana Loghin - Bucuresti"Sufar de Klippel Trenaunay"
(Raspuns pentru Ciobanu Valentin - Bucuresti, F. As nr. 397)
Ma numesc Oana Ponovescu, am 30 de ani si locuiesc in Bucuresti. M-am nascut la sapte luni prin cezariana, avand boala cu numele "sindrom Klippel Trenaunay". Mi-ar face placere sa pot vorbi cu d-l Ciobanu Valentin, care sufera de aceeasi boala, pentru a-i impartasi din experienta mea. Il rog sa ma sune la tel. 312.53.89. Un sincer bravo pentru revista dvs. Cu mult drag, Oana"Baietelul meu e programat pentru operatie la testicul"
(Raspuns pentru Georgiana - Ploiesti, F. As nr. 397)
Adresa si telefoanele d-nei Niculina Ciuca din Bucuresti sunt urmatoarele: Calea Crangasi nr. 11, bl. 6, sc. A, et. 2, ap. 6, sector 6, Bucuresti, telefon 092/89.81.16 si 01/637.54.29. Roxana D. - Bucuresti"Sufar de maladia Recklinghausen"
(Raspuns pentru Cretu Corina - Bals, F. As nr. 397)
Desi ati omis sa faceti o descriere mai ampla a acestor pete, multumindu-va sa scrieti doar numele bolii care multora nu le spune nimic, pe mine m-a frapat izbitor asemanarea lor cu cele pe care le-am avut si eu, pe care le-am vindecat si carora le voi face un mic istoric, pentru a gasi, astfel, similitudini - de prezenta carora m-as bucura enorm (leacul meu le va veni cu siguranta de hac).
In urma cu multi ani, aproape de laba piciorului mi-a aparut o pata micuta, careia nu i-am dat nici o atentie. Cu trecerea timpului insa, am constatat ca ea isi mareste dimensiunea, ba ca face si pui, la inceput la fel de mici ca si ea dar, marindu-se toate, in cele din urma s-au unit. Mi-au aparut apoi si pe celalalt picior, inmultindu-se iarasi si iarasi, pana mi-au ajuns mai sus de talie. A fost un adevarat cosmar. In pofida tuturor tratamentelor ce mi-au fost prescrise de numerosi medici la care am apelat (am fost consultata chiar si de un "consiliu" de cinci medici), petele n-au disparut. Absolut nimic nu mi-a folosit... pana intr-o binecuvantata zi cand am intalnit un om, pentru a carui sanatate m-am rugat multa vreme dupa aceea lui Dumnezeu, un medic ceva mai in varsta, profesor universitar la Iasi, care m-a sfatuit (zambind poznas de minunea ce urma s-o spuna, probabil) sa ma dau cu unsoare arsa de la masini, ca e un excelent produs vegetal. De la un garaj unde se aflau numai camioane, am capatat botul negricios si miraculos de unsoare, adunat de mecanici de pe componentele motorului si, ajunsa in goana acasa, m-am si uns. Inca din seara aceleiasi zile petele au si inceput sa se decoloreze, iar dupa circa trei-patru zile nici nu se mai putea banui ca fusesera pe-acolo. Incredibil, nu? Pe mine m-au torturat numai sapte luni, dar daca nu le gaseam leacul, cat mai patimeam? Acum, sa vi le descriu: aveau culoarea roz deschis, iar conturul, abia perceptibil, de un roz ceva mai inchis. Nu ma mancau, nu ma usturau, erau netede si catifelate la pipait. Am banuit atunci ca de vina a fost apa de la strand, dar cine stie... Va atentionez, totusi, ca de curand am citit intr-un pliant-reclama pentru uleiurile de masini ca mai nou, in componenta acestora se adauga si chimicale pentru imbunatatirea lor. Interesati-va daca si cu unsorile se procedeaza la fel astazi. Daca nu, urgent si fara zabava, incercati reteta mea, mai intai insa pe o suprafata mica, sa vedeti despre ce e vorba. Pentru alte lamuriri, sunati-ma la tel. 034/14.66.39 Tomescu Ana - Str. 9 Mai, bl. 58, sc. C, ap. 4, Bacau"Baiatul meu sufera de adenita retroarticulara stanga"
(Raspuns pentru Luchian Gaftona - Bucuresti, F. As nr. 398)
Si eu am avut ceva asemanator fiului dvs. (mi s-au inflamat niste ganglioni la baza gatului - diagnostic: adenopatie laterocervicala stanga), mi-am facut toate analizele posibile, de mai multe ori, au iesit de fiecare data foarte bune, am urmat mai multe tratamente ineficiente, pana cand l-am gasit pe cel potrivit. Va recomand cu caldura sa va adresati d-lui dr. Cadar Dan Sorin, medic Orl, dar care practica si medicina homeopata. Il puteti gasi in Bucuresti, la Centrul Medical Bio-Medica, str. Mihai Eminescu nr. 42, sector 1, tel. 211.96.74 sau 211.71.36, doar sambata, intre orele 9.00-14.00. Eduard - Pitesti"Nu raspund dorintei sexuale"
(Raspuns pentru Obreja L. - Vatra Dornei, F. As nr. 398)
Va recomand sa incercati un tratament cu Spirulina. Acest produs are proprietatea de a stimula organele sexuale, avand efect benefic in ovulatie. De asemenea, combate impotenta si frigiditatea prin reglarea functiilor organelor sexuale. Spirulina nu este un medicament pentru o anume boala, ci determina intrarea in normalitate a tuturor sistemelor complexe ale organismului. Daca nu o gasiti, va rog sa ma sunati la tel. 045/26.71.95. Marin Elena - com. Nucet, jud. Dambovita, cod 0230"Sufar de secretie bilaterala la sani"
(Raspuns pentru E. Stoica - Targoviste, F. As nr. 398) "Nu raspund dorintei sexuale"
(Raspuns pentru I. Obreja - Vatra Dornei, F. As nr. 398) "Am nivelul de progesteron foarte scazut"
(Raspuns pentru Ana - Sibiu, F. As nr. 398)
Toti solicitantii sa ia legatura cu d-na dr. Daniela Coros din Bucuresti, un medic homeopat de exceptie. Si eu am avut o dereglare hormonala foarte pronuntata in urma extirparii tiroidei si, cu tratamentul prescris, acum ma simt foarte bine. Telefoanele la care o puteti gasi: 01/650.65.10 sau 776.48.35, int. 16. Dumitru Elisabeta - Calea lui Traian, bl. S5, sc. B, et. 3, ap. 10, Ramnicu-Valcea"Sufar de rectita radica"
(Raspuns pentru Popescu Ecaterina - Slatina, F. As nr. 399)
D-na Popescu, am suferit 14 ani de o boala asemanatoare - rectocolita hemoragica, pentru care m-am chinuit cu multe tratamente care nu au dat rezultat. In cele din urma, m-am vindecat cu ajutorul unei diete si a unei retete prescrise de un medic vienez. Va pot pune reteta la dispozitie, daca ma contactati. Ecaterina P. - Bucuresti, tel. 01/679.59.96"Mi s-a pus diagnosticul de hematurie"
(Raspuns pentru Copaceanu Gheorghe - Buzau, F. As nr. 399)
Boala dvs. este intr-un stadiu foarte avansat, pacat ca medicii care v-au consultat nu v-au indrumat la un spital de profil. Eu am fost operat de hematurie pe 5 decembrie 1992, la Spitalul "Panduri", de catre d-l dr. Nicolae Noica. Acum ma simt foarte bine si nu mai am nici un fel de probleme. Faceti rost urgent de trimitere de la policlinica de care apartineti, de adeverinta de salariat sau talon de pensie si duceti-va cat mai repede la operatie, ca nu este deloc grea. Pentru eventuale lamuriri, ma puteti contacta, in special seara. Va doresc sanatate. Marcu Eugeniu - Str. Turnu Magurele nr. 8, bl. C1 A, ap. 24, sector 4, O.P. 82, Bucuresti, cod 75548, tel. 683.69.14"Sufar de anexita macrolezionala bilaterala"
(Raspuns pentru Aurora S. - Suceava, F. As nr. 399)
Am citit anuntul dvs. in legatura cu boala pe care o aveti si stiu cat de chinuitoare este, pentru ca si eu am avut anexita cronica, timp de sase ani de zile. Dar am descoperit un medicament naturist (s-a scris despre el si in "Formula As"): Carpicon (supozitoare pe baza de rasina de conifere si ceara de albine). Se administreaza de doua ori pe zi, intrarectal din a cincea zi a ciclului menstrual, timp de 19 zile, lunar. Tratamentul poate sa dureze sase luni consecutiv. Am baut zilnic ceaiuri din coada-soricelului si coada-calului. Va recomand sa faceti chiar si bai de sezut din aceste plante, in fiecare seara. Beam pana la sase cani de 200 ml/zi, in loc de apa, din aceste ceaiuri, destul de concentrate. Cum intrerupeam si nu mai beam, simptomele apareau din nou (dureri in zona ovarelor). Am urmat si un tratament cu Metronidazol - trei comprimate pe zi, Diclofenac - pastile, Polidin - injectabil si am consumat multe citrice. In zona ovarelor, imi puneam sticle cu apa calda, mai ales in sezonul rece cand durerile se accentueaza, iar iarna nu purtam decat pantaloni. Mainile si picioarele trebuie protejate cat mai bine de frig si de apa rece. Cand criza devenea acuta, cu febra si dureri persistente, luam Doxiciclina - una pe zi, pana la terminarea foliei. Sper ca acest tratament sa va fie de folos si sa va faceti bine cat mai curand. In Sibiu, avem un medic care a studiat acupunctura in China. Vi-l recomand calduros, pentru ca anexita se trateaza si cu acupunctura. Adresa d-lui doctor este: Iacob Vasile - Calea Cisnadiei, bl. 15, Sibiu, tel. 069/23.37.68. Rugati-va la Sfanta Paraschiva (moastele Sfintei sunt la Catedrala din Iasi), pentru ca si eu eram disperata, din cauza durerilor si a faptului ca nu puteam avea copii. Dar mi-am pus toata nadejdea in Sfanta Cuvioasa Paraschiva, care m-a ajutat sa ma vindec de aceasta boala, si sa aduc pe lume o fetita scumpa, care are acum cinci luni. Ii multumesc lui Dumnezeu din suflet si va doresc si dvs. sa va ajute asa cum mi-a ajutat mie, sa va vindecati de aceasta boala cumplita. Negrea Laura - Sibiu Pentru informatii suplimentare, ma puteti contacta pe Internet, pe adresa de e-mail: lminegrea@sibnet.ro
(Sunt o cititoare inflacarata a revistei dvs., pe care o consider foarte buna. Va doresc ca si de acum inainte sa o tineti tot asa. Dumnezeu sa va ajute in continuare.) "Mama e imobilizata la pat si are dureri si usturimi de piele groaznice"
(Raspuns pentru Teodora Marcu - Galati, F. As nr. 399)
Pentru mama dvs., in varsta de 83 de ani, incercati urmatorul unguent: 100 ml ulei de parafina + 100 g carbonat de calciu - 100 g oxid de zinc + 5 fiole de ser fiziologic. Se aplica de trei ori pe zi in zonele cu mancarime. Osinella Craciun - Sibiu"Mama sufera de demielenizarea substantei albe din maduva"
(Raspuns pentru Denisa Necula - Pitesti, F. As nr. 400)
Va recomand sa va adresati d-lui prof. Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar Bucuresti, un specialist de exceptie, un Om deosebit, care trateaza atat boala, cat mai ales pacientul. Il puteti contacta la tel. 637.21.90. Aveti incredere. Eu am fost salvata dintr-o situatie limita si acum merg normal, pot dansa, pot sa ma bucur de viata si imi castig singura existenta. Totul tine de echilibrul psihic, de puterea de a lupta cu boala, de puterea de a gasi resursele interioare pentru transformarea inamicului in aliat. Un alt neurolog de prestigiu este prof. Constantin Popa, directorul Institutului de boli cerebro-vasculare din Bucuresti. Cuvintele sunt prea putine pentru a caracteriza o personalitate de o asemenea anvergura. Numerele de telefon la care poate fi contactat sunt urmatoarele: 684.05.74 sau 330.72.56. Daca nu reusiti sa obtineti o programare in timp util la specialistii amintiti, mai aveti o sansa: academicianul Vlad Voiculescu ofera consultatii la Policlinica din Str. Batistei nr. 1. Costul este absolut simbolic, iar renumele de parinte al neurologiei moderne din Romania spune multe.
Tratamente strict naturiste, fara o minima investigare de tip Rmn sau Ct, nu are sens sa incercati. Daca aveti dosarul cu investigatiile mentionate, va puteti adresa unei specialiste in medicina holistica (are diploma de medic, studii peste hotare) si dispune de metode excelente de reabilitare a organismului dupa tratamente alopate. D-na dr. Otilia Craciun poate fi contactata la tel. 224.08.12, 665.15.79. Si in acest caz costurile sunt minime, iar rezultatele vor vorbi de la sine. Tratamentul este de durata - luni, uneori ani de zile. Trebuie schimbate multe lucruri: dieta, stil de viata etc. Va asigur ca merita sa incercati. Banuiesc ca mama este tanara, pana in 45 de ani. Are nevoie de multa afectiune, de intelegere si de forta. Multa forta interioara. Disperarea si abandonul sunt total contraproductive. Luptati! Voi lasa la redactie adresa si telefonul meu, pentru orice eventualitate.
Cu simpatie si urari de sanatate, Liana Simion"Mama are urticarie acuta generalizata"
(Raspuns pentru Rada Ana - Arad, F. As nr. 400)
Adresati-va de urgenta d-nei Virginia Faur, de la "Favisan"- Lugoj (tel. 056/35.02.31). Eu am avut acelasi diagnostic - calculoza biliara, edem Quinqe, urticarie acuta generalizata, lambliaza, alergie cutanata si m-am pus pe picioare in doua luni. Analizele au fost foarte bune dupa tratamentul recomandat. Eu m-am tratat la filiala Timisoara a sediului "Favisan", tel. 056/15.31.21, unde d-l dr. Nicola consulta gratuit si prescrie tratamentele naturiste. E necesara programare. Puteti merge chiar si sambata. Ar putea exista si o filiala la Arad, interesati-va. (Litiaza biliara se elimina in scaun, cu un tratament naturist de sapte zile, dat de d-l prof. Protopopescu Romeo din Gherla, tel. 092/32.65.77.) Cu mult curaj, rezultatele nu vor intarzia. Carmen Breban - Baia Mare"Doresc sa aflu adresa Asociatiei Alcoolicilor Anonimi"
(Raspuns pentru Maria Popescu - Iasi, F. As nr. 400)
Cu putin timp in urma, la emisiunea "Cu ochiin 4" (Romania 1) a fost prezentat un material referitor la aceasta asociatie. Am notat atunci adresa si sper sa fie corecta: Asociatia Alcoolicilor Anonimi O.P. 1, C.P. 120, Piatra-Neamt, cod 5600. Paula"Tatalui meu i s-a depistat o tumora la glanda suprarenala"
(Raspuns pentru Gabriela V. - Constanta, F. As nr. 400) "Cunoaste cineva un tratament naturist pentru tumora Bremer?"
(Raspuns pentru Lszlo Tatiana - Targu-Mures, F. As nr. 400)
Pentru tratamentul tumorilor de care sufera cei doi cititori, sugerez folosirea suplimentului alimentar natural Gheara matei, produs si distribuit de Heritage Health Products Company din Sua. Aceasta actioneaza ca agent antitumoral, prin prezenta in compozitia sa a unor substante cu puternice proprietati anti-tumorale, antioxidante si antiinflamatorii. Produsul este un bun adjuvant si in tratamentul artritelor. Pentru detalii suplimentare, sunati la 092/46.48.94, 093/22.86.33 sau 068/12.38.66. Alexandra Neagu Farmacia FamilieiVindecati-va singuri
Apatia si extenuarea Fiecare dintre noi se confrunta zilnic cu o serie de probleme de viata, extrem de diferite de la caz la caz. Capacitatea de efort si forma fizica sunt premisele unei vieti normale, echilibrate. Atunci cand solicitarile sunt prea mari, cand se ivesc prea multe situatii de stres sau cand imbolnavirile acute sau cronice pun organismul la grea incercare, isi fac aparitia apatia si extenuarea, oboseala fizica, senzatia ca nu mai putem face fata vietii de zi cu zi. Urmarile unor astfel de stari prelungite pot fi: lipsa poftei de mancare, slabirea puterii de concentrare, nervozitatea, dereglari ale somnului, greata, varsaturi si imunitate redusa. Metode de tratament
Cel mai important lucru este sa descoperim cauzele apatiei si ale starii de oboseala. Este vorba despre solicitarile normale, devenite brusc insuportabile si mult mai stresante decat in mod obisnuit? Sau este vorba despre o situatie temporara, pe care o putem depasi singuri? Cert este ca, pentru a putea preveni aceste stari depresive, trebuie sa invatam sa ne evaluam realist propriile capacitati si propriile limite. La medic
Daca nu reusiti sa aflati singuri cauzele problemelor care va supara si daca nu puteti sa le rezolvati intr-o perioada scurta de timp, este bine sa va adresati unui medic, caci este foarte posibil ca starea dvs. depresiva si senzatia continua de oboseala sa fie provocate de o afectiune ce trebuie neaparat tratata. Tratamentul fara medicamente
- Indreptati-va atentia asupra somnului: dormiti sau nu dormiti suficient?
- Ordonati-va programul zilnic: mesele la ore bine stabilite, pauze regulate, organizarea timpului liber in asa fel incat sa gasiti ragazul sa va reechilibrati sufleteste.
- Miscarea si exercitiile fizice va pot relaxa si decontracta, cu conditia sa fie efectuate in aer liber.
- O alimentatie echilibrata va ajuta sa va mentineti forma fizica si psihica: consumati fructe proaspete in cantitati mari; de asemenea, produse lactate si cereale integrale.
- Apelati la tratamentul cu apa - jeturi si spalaturi cu apa rece, si la remediile naturiste, mai ales atunci cand pe langa starile depresive si oboseala intervine si slabirea sistemului imunitar.
- Nu uitati vitaminele, substantele minerale si micro-elementele. Tonifiante sunt, de asemenea: drojdia de bere si preparatele cu fier si magneziu. Tratamentul cu medicamente
In mod normal, in cazul apatiei si al starilor de oboseala si extenuare, medicamentele sintetice nu sunt necesare. Evitati pe cat puteti "revigorantele", inclusiv cafeaua, tutunul sau ceaiul in cantitati exagerate, dar si sedativele sau somniferele care pot inrautati si mai mult starea dvs. Preparate pe baza de plante
Sunt cele mai recomandate in cazul starii de oboseala, dar si in faza de convalescenta ce succede bolilor grave. Efectul lor este energizant si revitalizant.
- Printre "intaritoarele" pe baza de plante se numara preparatele (tabletele) cu Ginseng, cu usturoi si germeni de grau.
- In cazul scaderii rezistentei fizice datorita varstei, se recomanda preparatele cu Ginkgo (un arbore japonez) care previn slaba irigare cu sange a creierului.
- Ca energizant general, preparatele cu Aloe fac minuni.
- Nu uitati nici ceaiul de sunatoare, un calmant ideal.