Medicina naturista

Redactia
Bioterapia, intre stiinta si paranormal. Negrea Ioan"Mi-au trecut aproape zece milioane de pacienti prin mana, dar niciodata n-am avut vreun insucces" In vechea Casa de Cultura a orasului Bistrita nu se mai tin de mult spectacole. Totusi, salile acestui edificiu sunt pline de lume la fiece sfarsit de...

Bioterapia, intre stiinta si paranormal
Negrea Ioan</b><b>"Mi-au trecut aproape zece milioane de pacienti prin mana, dar niciodata n-am avut vreun insucces"</b> In vechea Casa de Cultura a orasului Bistrita nu se mai tin de mult spectacole. Totusi, salile acestui edificiu sunt pline de lume la fiece sfarsit de saptamana. Bistritenii matinali s-au obisnuit deja cu grupurile de oameni care, de la miezul noptii si pana la ivirea zorilor, traverseaza molcom oraselul adormit, venind dinspre gara. (Asta fiindca trenurile sunt destul de rare aici si tranziteaza Bistrita in timpul noptii.) In lacasul de cultura bistritean intalnesti oameni din toate zonele tarii: Constanta, Dej, Craiova, Bucuresti, Braila... Joviali, in ciuda oboselii care se citeste pe fetele unora dintre ei, discuta de parca s-ar cunoaste de cand lumea. Unii chiar se stiu de multa vreme, altii sunt acolo pentru prima data. Toti asteapta sa se intalneasca cu terapeutul Ioan Negrea, omul care i-a convins ca isi pot recapata sanatatea pierduta. Eficienta tratamentelor lui se vede in numarul de oameni care-i cer ajutorul. La ora 5.30, cand am ajuns la Casa de Cultura, erau deja acolo circa 50 de persoane. Incet-incet, s-au adunat inca vreo suta. Am aflat insa ca sunt zile in care terapeutul are 400 de pacienti si ca il apuca ora 1-2 dimineata facand tratamente. Nimeni nu pleaca de la el fara sa-i simta puterea binefacatoare a mainilor. Si toti - fara exceptie - i-au adus numai cuvinte de lauda. Putin mai tarziu, aveam sa-l cunosc personal si sa fiu cu adevarat coplesit de personalitatea omului Ioan Negrea: un maramuresean simplu, onest, modest, sigur pe sine, amabil si mereu bine dispus. Ne-am imprietenit pe loc si, intre sedintele de bioenergie, am reusit sa aflu aproape totul despre el.
- D-le Ioan Negrea, in drumul formarii oricarui bioterapeut exista un inceput "altfel". Dvs. cum v-ati descoperit aceasta menire?
- Inca din copilarie am observat o anumita "anomalie", dar atunci nu stiam despre ce era vorba. Eu vad 24 de nuante de culoare. Am crezut ca este ceva normal. Pe la 17 ani, cu toate ca duceam o viata sportiva, am avut niste crize lombare foarte puternice. Mi s-au facut analize, dar medicii n-au depistat nimic. Mi-au spus ca aveam in mine un camp electromagnetic foarte puternic care-mi genera acele dureri. Prin 83-84, am fost vazut de d-l dr. Pop D. Popa, care a confirmat banuielile medicilor pe la care trecusem. Cand am aflat ca ies din normalitate, am avut o adevarata cadere psihica. Mi s-a recomandat sa ma "descarc" energetic pentru propria-mi protectie. La inceput, faceam aceste "descarcari" in natura - imbratisand un copac, de exemplu - sau pe animale, mangaindu-le. Nu m-am gandit nici o clipa ca as putea sa folosesc aceasta energie in slujba oamenilor.
Auzind de "anormalitatea" mea, d-na Cornelia Guja, de la Institutul de Antropologie din Bucuresti, m-a inclus intr-un grup de subiecti pentru testari bioenergetice. Chiar imi amintesc ca eram "subiectul nr. 13", dar asta nu mi-a adus ghinion: am avut cele mai mari capacitati, ca lungime a biocampului. Am invatat sa-mi controlez energiile, am dat examen si am trecut testarile cu brio. Apoi, m-am pregatit in domeniul medicinii, fiindca incepuse sa ma fascineze tot mai mult. Dupa 89, furat de mirajul Occidentului ca mai toti romanii, am lucrat mai mult in strainatate: Germania, Belgia etc. Rezultatele tratamentelor ma uimeau si pe mine. Totusi exista un impediment: aveam nevoie de un atestat international. Nimeni nu te crediteaza in cadrul sistemului medical occidental daca nu faci dovada ca esti pregatit in specialitatea pe care o practici. Din Germania, cu putin ajutor si mult noroc, am plecat in S.U.A., la facultatea de Bioterapie a Universitatii din Tennessee.
- Exista in Occident un interes atat de mare pentru fenomenele paranormale, incat sa se studieze in facultati?
- De fapt, ceea ce in Romania este considerat "paranormal" este vazut ca "stiinta" in Occident. Sunt foarte multi oameni in lume care pot dirija energiile subtile, cosmice. Asta-i tot "secretul". Nu-i nimic deosebit. Trebuie doar o anumita baza de informatii teoretice si mult, mult exercitiu. Eu am studiat in S.U.A. cu marele parapsiholog Carl Zinger. El m-a ajutat sa constientizez cum pot sa folosesc aceste energii, cum sa le dirijez. De un real folos mi-au fost si studiile medicale facute in tara, fiindca intr-o astfel de munca nu poti sa pornesti la intamplare; trebuie sa cunosti dumnezeieste anatomia si patologia corpului omenesc. Sa cunosti fiecare organ in parte, relatia dintre ele si cum se manifesta in patologie fiecare organ. Marea deficienta a medicinii moderne este ca studiaza segmente ale organismului uman, pe cand omul este un intreg. De fapt, omul este un microcosmos, parte integranta din macrocosmos. Noi, bioterapeutii, trebuie sa cream un echilibru intre energia unei entitati si mediul in care vietuieste. Daca aceste energii se armonizeaza, boala nu se mai poate manifesta.
Cand am terminat facultatea, in 1994, am primit diploma de Maestru Reiki Iii - gradul 6 si medalia jubiliara a Universitatii din Tennessee pentru merite deosebite. Practic, cand ajungi Reiki Ii ti se da titlul de Maestru deoarece poti sa lucrezi mental si chiar sa schimbi polaritatile energetice din glanda pineala.
- In ce consta tratamentul pe care il aplicati?
- N-as putea sa explic in cateva vorbe ce inseamna un tratament bioenergetic. Depinde de pacient. Eu diagnostichez in aura. Simt boala dupa vibratiile organului suferind. In corpul fizic, fiecare organ are o glanda care produce imunitatea. Boala apare in urma unui dezechilibru care deregleaza acea glanda. Eu doar o stimulez. In tratamentul individual, dirijez energiile subtile spre deficienta energetica si lucrez pe centrii energetici pentru a reface fluxul energetic al organismului. Cel mai important centru energetic al omului este in ombilic (centrul originar). Prin ombilic se transmite insasi viata. (Ganditi-va la un nou-nascut ca sa intelegeti.) Urmatorul este situat in mana - centrul existentei. Iar cu timpul se formeaza ceea ce eu numesc "ego" - centrul constiintei, aflat in cap. Acesti centri coordoneaza viata in lumea tridimensionala. Din pacate, noi am uitat sa iubim. Este exact legea pe care Iisus Christos a adus-o pe pamant: "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti". Neglijand centrul existentei, ne-am axat mai mult pe centrul constiintei si astfel am rupt puntea de legatura dintre cei trei centrii energetici. De aceea am initiat unele tratamente colective, unde lucrez pe latura spirituala a pacientilor. 50% din tratament este psihologic si rezultatele sunt extraordinare. E greu uneori... Trebuie sa stabilesti un raport direct cu pacientul, sa intri in lumea lui, sa-l intelegi, sa-i dai incredere. Cu copilul te comporti ca un copil, cu adultul - altfel. Trebuie sa stii sa urci si sa cobori dupa fiecare pacient, sa fii maleabil si transparent.
- Pe langa bioenergie, pacientii dvs. beneficiaza si de fitoterapie in tratament. De unde cunoasteti lumea plantelor?
- Am studiat plantele si rolul lor terapeutic. Toate retetele pe care le folosesc au fost omologate in Germania, la Frankfurt, unde am lucrat mai mult timp. Tratamentul este complex si se adreseaza fiecarei patologii din corpul fizic. Prescriu combinatii de plante pentru ceaiuri, dar si tincturi, creme, diverse comprese si cataplasme cu plante. Studiez energetic compatibilitatea tratamentului cu campul bioenergetic al pacientului. Daca tratamentul nu-i este de folos, in aura lui apare culoarea verde. Atunci aplic alte combinatii de plante. Pentru fiecare patologie am trei-patru variante terapeutice. Conteaza foarte mult cum reactioneaza corpul fizic la tratamentul fitoterapeutic.
Oriunde merg, sunt insotit de medici care avizeaza tratamentele pe care le prescriu. Niciodata nu am suprimat tratamentele alopate pe care pacientii le luau la indicatia medicilor curanti. In momentul in care pacientii se simt bine, reducem usor-usor tratamentul alopat si il inlocuim cu cel fitoterapeutic. Este, daca vreti, o armonizare intre medicina clasica si cea traditionala. Poate ca animozitatea medicilor alopati fata de terapia traditionala se naste tocmai datorita faptului ca numerosi terapeuti le interzic pacientilor tratamentul alopat atunci cand incep un tratament naturist. Cand cineva le va imbina cu fair-play si cand va exista o colaborare stransa intre medici si terapeuti, bazata pe studii stiintifice, totul va fi in regula.
- In ce boli ati avut cele mai bune rezultate?
- Orice patologie poate beneficia de un astfel de tratament. Randamentul cel mai mare il am in cancer, in ciroze hepatice, in boli cardiologice si renale. Oamenii pe care-i vedeti aici, in mare majoritate au fost trimisi acasa de catre medici fiindca nu mai aveau ce sa le faca. Ei vin aici cu o ultima speranta, dar intariti sufleteste si pregatiti pentru a se vindeca. Mi-au trecut aproape 10 milioane de pacienti prin mana, dar niciodata n-am avut vreun insucces.<b>Pacientii au cuvantul:
<b></b>- Amalia Pop - Bistrita: Am venit la d-l Negrea dupa o interventie chirurgicala. Facusem ocluzie intestinala, iar la operatie s-a observat ca aveam si un adenom la sigmoid. Evolutia postoperatorie a fost buna, dar aceasta problema m-a afectat psihic. Am inceput tratamentul si simteam cum dupa fiecare sedinta deveneam mai stapana pe mine, aveam mai multa incredere. Aveam si o tensiune oscilanta, care a disparut dupa doua luni de tratament, iar starea generala mi s-a imbunatatit simtitor. Urmez tratamentul de doi ani, iar in prezent nu mai am nici o problema de sanatate. Vin in continuare pentru intretinere si pentru ca acest tratament ma dinamizeaza extraordinar.- Mihai Bogoi - Cluj: Am avut un infarct al nervului optic la ochiul drept, in termen medical Adenoia. Nu-mi vedeam degetele rasfirate de la 20 de centimetri. Exista riscul sa-mi pierd complet vederea. Am urmat tratamentul d-lui Negrea, am tinut cura de ceaiuri pe care mi-a recomandat-o, iar acum vad perfect. In paralel, am scapat si de alte probleme care vin o data cu varsta si ma simt extraordinar de bine dupa tratament. Sa fiu sincer, la inceput n-am avut mare incredere in aceasta metoda. Dar dl Negrea i-a pus diagnosticul sotiei mele fara nici o examinare, fara sa ceara nici o informatie. Asta a fost pentru noi confirmarea valorii acestui om deosebit. Dupa aproape un an de tratament, si eu, si sotia mea suntem foarte multumiti de rezultatele obtinute.- Dumitru Inea - Sighisoara: Am apelat la tratamentul d-lui Negrea pentru unele probleme ale coloanei vertebrale, pentru reumatism si hipertensiune arteriala. Urmez acest tratament de un an si jumatate si acum ma simt foarte bine.- Victor Popescu - Craiova: Am facut un accident vascular cerebral din cauza unei hipertensiuni arteriale pe fond neuro-vegetativ. Auzind de dl Negrea, am venit la Bistrita pentru tratament in octombrie 1999. Ma simteam foarte rau, am fost la un pas sa-mi incetez activitatea profesionala. Incepand tratamentul, situatia mea s-a schimbat radical: am avut o stare sufleteasca mult imbunatatita, am renuntat complet la medicamente si le-am inlocuit cu ceaiuri. Tensiunea a revenit la parametrii normali, totul e mai mult decat puteam spera. Am incredere in metoda d-lui Negrea, am simtit clar efectele terapeutice pe propria-mi piele si sunt convins ca voi ajunge la vindecarea deplina.*

Trebuie sa amintim cititorilor ca o sedinta de tratament bioenergetic costa 15.000 lei (!), iar combinatiile de plante, tincturi si alifii nu depasesc preturile Plafarelor. D-l Negrea Ioan poate fi gasit la unele dintre aceste adrese:
Luni: Satu-Mare - Plafarul d-lui Pop.
Marti: Baia-Mare - Cabinetul medical de la Ramira S.A.
Joi: Nasaud - Sediul Sma-ului (o data la doua saptamani).
Vineri-Sambata: Bistrita - Sediul vechii Case de Cultura.
Informatii suplimentare la tel. 062/36.10.26 (dupa ora 16.00) sau 094/59.13.26.Florentin Popa