Sub lupa

Redactia
Celula de baza a societatii Comunistii au aruncat la tarm, dupa naufragiul sistemului, milioane de familii debusolate. Ele nu mai erau celula de baza a societatii, inca si mai putin viitorul ei de aur. Intrati in jungla societatii de tranzitie, romanii au lasat deoparte resturile liricii de partid s...

Celula de baza a societatii Comunistii au aruncat la tarm, dupa naufragiul sistemului, milioane de familii debusolate. Ele nu mai erau celula de baza a societatii, inca si mai putin viitorul ei de aur. Intrati in jungla societatii de tranzitie, romanii au lasat deoparte resturile liricii de partid si au intrat bajbaind in alt sistem de valori. Unii, putini, si-au regasit in familie oaza de liniste, de caldura si tandrete. Pentru altii, multi, inadaptarea a fost fatala.
Dintr-o istorie a familiei in Romania n-ar trebui sa lipseasca foaia de zestre, casa de piatra, trainicia legaturilor de rudenie pana la a saptea spita, obiceiurile de nunta sau de nastere, nuntile de cinci zile sau traditionalele si tot mai rarele nunti de argint sau de aur. De la o vreme, din ce in ce mai dese sunt cazurile de violenta in familie, pruncuciderile, agresiunile tatilor impotriva mamelor, ale mamelor impotriva copiilor, ale copiilor impotriva colegilor de scoala.
In urma cu noua ani, Ion Z. din Alba-Iulia a incercat sa-si violeze cumnata. A fost prins si inchis pentru trei ani. A fost eliberat dupa un an si jumatate. Pentru buna purtare. Pentru buna purtare in inchisoare! Nu stim ce trebuie sa faca un violator pentru a deveni detinut model. Ajuns acasa cu diploma de buna purtare, Ion Z. a luat-o pe fiica lui intr-o plimbare si, dupa ce i-a pus cutitul la gat, a violat-o. Si de atunci, a violat-o mereu, cand avea chef si prilej, pana in ziua in care sotia lui l-a surprins si a anuntat politia. Cealalta fiica (13 ani) sustine ca Ion cel eliberat pentru buna purtare a vrut de asemenea s-o violeze pe cand avea doar 5 ani, insa s-a razgandit. Pe atunci, in 1992, pe foaia lui de eliberare abia se uscasera stampilele de buna purtare. Ca si prima data, in arestul politiei, el si-a gasit un alibi infailibil pentru insi de teapa lui. De vina era alcoolul.
Daniel C. a patruns acum cateva zile in locuinta sotiei sale si a ucis-o cu cateva focuri de pistol. Politia banuieste ca ar fi vorba de o crima pasionala si chiar mai mult decat atat. Omul voia, de fapt, sa-si impuste nepoata, in varsta de 11 ani, pe care unchiul o viola de la varsta de 8 ani.
Politia nu face poezie cand spune ca Romania a devenit raiul pedofililor. Rai pentru adulti perversi, iad pentru copii nevinovati. Numai anul trecut, 357 de copii au fost victimele violatorilor. Au fost inregistrate 93 de cazuri de agresiune sexuala asupra unui copil de pana la 13 ani. De altfel, 1999 a fost un record al violurilor - 1483 - fata de numai 947 in 1990! Mai mult, politia crede ca incestul reprezinta o cincime din totalul cazurilor de pedofilie. Familia a iesit zdrentuita din comunism. In 1990, au fost inregistrate cinci cazuri de incest in care victimele aveau pana la 13 ani. Anul trecut au fost 13 cazuri. Mamele ii ucid pe tati pentru ca acestia abuzeaza de copii! Tatii le ucid pe mame pentru ca acestea se pun de-a curmezisul relatiilor interzise. Copiii sunt alungati de-acasa sau isi iau lumea in cap si, ajunsi in Gara de Nord, punct de tranzit obligatoriu pentru copiii strazii, cad prada pedofililor.
Lista atrocitatilor comise de pedofili incestuosi poate continua la nesfarsit. Copiii sunt o prada usoara intr-o perioada si intr-o lume in care nici adultii nu mai izbutesc sa-si poarte de grija. N.C. Munteanu