Medicina naturista

Redactia
Noi succese in lupta cu Cancerul. Ene Voinea Fanica. "Dupa numeroase cercetari si experimentari clinice, am ajuns la formule optime de tratament". In multe din articolele publicate in pagina noastra de sanatate folosim scrisorile cititorilor ca argument. Exista, oare, alt drum mai scurt catre sanatat...

<em>Noi succese in lupta cu Cancerul</em>

Ene Voinea Fanica
"Dupa numeroase cercetari si experimentari clinice, am ajuns la formule optime de tratament"


In multe din articolele publicate in pagina noastra de sanatate folosim scrisorile cititorilor ca argument. Exista, oare, alt drum mai scurt catre sanatate decat recomandarile unor oameni care s-au vindecat? Mai ales in cazul bolilor grave, nerezolvate, in ciuda unor indelungate tratamente si spitalizari, scrisorile cu recomandari medicale ale cititorilor nostri - indiferent daca e vorba de medici, medicamente sau tratamente de inspiratie naturista - scurteaza adesea drumul spre vindecare, iar uneori salveaza chiar vieti omenesti.

Printre terapeutii care in ultima vreme se bucura de o sustinere considerabila in corespondentele sosite in redactie se afla si d-l Ene Voinea Fanica din Valenii de Munte, unul dintre terapeutii ale carui succese in lupta impotriva cancerului nu sunt deloc de neglijat. Despre d-l Ene Voinea Fanica s-a mai scris in revista noastra. Anul trecut, el oferea un tratament complex oamenilor disperati, atinsi de virusul meningitei. Astazi, vom vedea in ce consta terapia pe care o aplica in tratamentul bolilor neoplazice si ce rezultate a obtinut.

Despre pasiunea sa pentru tainele naturii, d-l Ene Voinea Fanica isi aminteste: "Este o poveste veche, care isi are radacinile in copilarie. Bunica mea - Dumitra Ene, din comuna Gura Calitii, judetul Vrancea - era o tamaduitoare cunoscuta in zona. Fiind infirma, ma trimitea sa-i recoltez , dupa descrierile ei. Astfel am ajuns sa cunosc, copil fiind, peste 120 de plante medicinale. Deseori o ajutam la prepararea retetelor din plante, pe care mi le notam pe un maculator, ca sa nu le uit. Tot atunci, m-a invatat sa unele boli dupa semnele pe care le lasa pe ochi, ceea ce intre timp a devenit o adevarata stiinta: iridiologia. Cand a simtit ca i se apropie sfarsitul, mi-a dictat 138 de metode de tratament, altele decat cele pe care mi le notasem, completandu-mi, astfel, de leacuri din plante. In prezent, folosesc in tratament peste 500 de plante. Anul trecut, impreuna cu prof. dr. Ion Plesca, dr. Ion Strana, dr. Leonard Cosovei si alti adepti pasionati ai terapiilor naturiste, am infiintat la Valenii de Munte, jud. Prahova, Fundatia ".

- Numerosi bolnavi v-au recomandat pentru rezultatele dvs. in lupta impotriva cancerului. Ce remedii folositi in tratament?

- Terapia este deosebit de complexa: se folosesc tratamente cu plante (ceaiuri, tincturi, siropuri, uleiuri si pulberi de plante medicinale), produse apicole (tinctura de propolis, miere si polen), argila, cenusa vegetala, diete cu efect terapeutic bazate pe cure de legume si fructe, masajul si automasajul, gimnastica medicala, chiar si urinoterapia, in unele cazuri exceptionale.

- Ati facut cercetari amanuntite asupra cancerului?

- Bineinteles; altfel nici nu puteam elabora aceste tratamente. In acest domeniu, am efectuat cercetari impreuna cu regretatul profesor Ion Plesca, doctor in stiinte medicale, renumit oncolog la Spitalul Fundeni. Profesorul imi descria cu aproximatie efectele fitoterapeutice de care avea nevoie in combaterea diferitelor cazuri, iar eu cautam combinatia de plante medicinale care era capabila sa determine aceste efecte. Astfel, dupa numeroase cercetari si experimentari clinice, am ajuns la formule optime de tratament.

- In opinia dvs., care este directia ce ar trebui urmata in tratamentul bolilor neoplazice?

- Azi, tratamentul pentru cancer se bazeaza mai ales pe paleative. Chimioterapia (cu citostatice), radioterapia, chirurgia si alte asemenea metode vizeaza cu prioritate destructurarea celulei canceroase, care este efectul bolii si nu mecanismul ei. Ca atare, in urma unui astfel de tratament, organismul este curatat de celulele ucigase, dar acestea se refac, pentru ca nu este posibila distrugerea sistemului lor de producere. Trebuie mers la radacina cancerului: a viza doar efectul - si nu cauza cancerului - este, din pacate, insuficient. Pornind de la aceste considerente, orientam tratamentul pentru cancer spre acele parghii ale sistemului imunitar care pot produce anticorpii necesari distrugerii mecanismului bolii. Mijloacele folosite (plante medicinale, produse apicole, argila, petrol dublu rafinat) nu contravin metodelor alopate utilizate in prezent (chirurgie, chimioterapie, radioterapie), ci le completeaza. Rezultatele au fost mai bune atunci cand pacientii au urmat tratamentul nostru concomitent cu cel utilizat in clinicile de specialitate.

Referitor la plantele medicinale, as dori sa subliniez ca exista o stransa legatura intre azotul pe care acestea il contin si cel prezent in organismul uman. Cancerul inseamna in primul rand degenerarea structurii celulelor, alcatuita in principal din aminoacizi, a caror componenta de baza este azotul. Iata de ce folosesc in tratarea cancerului numai plante medicinale care contin alcaloizi, deci care au in compozitia lor azot: muguras, tintaura, trei frati patati, talpa-gastei, rostopasca, dracila, saschin mic, urzica moarta, pedicuta, drobita, pochivnic, marul lupului.

- Care sunt etapele tratamentelor dvs.?

- Tratamentul se face in mai multe cure, care dureaza doua-trei luni fiecare, cu pauze intre ele. Pauzele sunt necesare pentru ca organismul sa nu se obisnuiasca cu remediile pe care le folosesc. Fiecare cura trebuie sa inceapa cu un tratament de epurare de doua-sase zile, in care se consuma numai ceaiuri de plante medicinale si sucuri de legume si fructe, pentru a putea curata organismul de toxinele acumulate pe timpul evolutiei bolii. Acest tratament pregateste totodata terenul pentru aplicarea remediilor terapeutice prescrise. In timpul tratamentului se impune un regim alimentar in care sa predomine alimentele neprelucrate termic. Prin prelucrarea termica se distrug o serie de principii active, enzime si vitamine, luand nastere produsi toxici. Se pune un accent deosebit pe consumul de legume, fructe, cereale germinate, fulgi de ovaz si de orz, tarate de grau, soia, alune si nuci, iaurt, branza proaspata, peste oceanic gras, ulei de soia etc. Trebuie eliminate din alimentatie grasimile animale (ingreuneaza metabolismul), carnea de mamifere (este nociva mai ales prin continutul de acid uric, uree si alte toxine), zaharul (agreseaza chimic tesuturile), tot ce contine aromatizanti, conservanti si coloranti sintetici (cresc numarul de radicali liberi din organism - principalii responsabili ai producerii bolilor degenerative), alcoolul, cafeaua, prajelile, condimentele iuti.

As dori sa atrag atentia ca la inceputul tratamentului apar mai totdeauna unele fenomene negative: o stare de rau general, dureri de organe (sau accentuarea durerilor existente), ameteli, dureri de cap etc. Este asa-zisa criza de epurare - un fenomen pozitiv in terapia naturista, care exprima angajarea organismului in lupta cu boala. Ar fi o greseala ca pacientii sa renunte la cura terapeutica din aceste motive.

- In ce tipuri de cancer ati obtinut cele mai bune rezultate?

- N-as vrea sa par lipsit de modestie, dar practic am avut rezultate pozitive in toate tipurile de cancer: sarcom, carcinom, adenom malign, limfom, epiteliom, melanoame maligne, trombocitemie. Totusi, cele mai bune rezultate le-am observat in tratamentul cancerului glandelor endocrine (mamar, uterin si ovarian, de prostata si testicule, tiroidian, hipofizar etc.), precum si in cel al sangelui (boala Hodgkin, leucemie, policitemie vera etc.). Formulele adoptate sunt valabile si pentru combaterea afectiunilor benigne ale organelor corespondente: fibrom uterin, chist ovarian, adenom de prostata, noduli tiroidieni, mononucleoza infectioasa.

- Puteti recomanda cititorilor nostri unele sfaturi utile in profilaxia cancerului?

- Desigur, este necesar ca fiecare dintre noi sa puna un mare accent pe prevenirea bolii canceroase. Trebuie evitati, in acest scop, o serie de factori predispozanti, dintre care as aminti:

Agentii cancerigeni: alimentele interzise enumerate mai inainte, fumatul, poluantii aerului, ai apei si ai solului (pesticide, ierbicide, ingrasaminte chimice, emisii industriale etc.), expunerile la diferite radiatii (ultraviolete, raze X, radiatii telurice), stationarea in zone cu energii patologice (camerele in care au zacut bolnavii de cancer, de pilda), unele medicamente (estrogeni, steroizi anabolizanti, anticonceptionale, antibiotice, antihistaminice, sulfamide, corticosteroizi, chinina, chinidina, cloramfenicol, piramidon, nitrofurantion etc.). De asemenea, unele plante medicinale sunt de-a dreptul periculoase: tataneasa, floarea de podbal (doar floarea, caci frunza e buna) si limba mielului contin alcaloizi pirolizidinici - cu efect clar cancerigen, in timp ce obligeana este cancerigena datorita azaronei, o substanta care se gaseste in radacina plantei. De aceea, cred ca plantele enumerate mai sus ar trebui scoase din circuitul comercial.

Agentii care slabesc sistemul imunitar: intoxicatiile cronice, circulatia deficitara a sangelui, insuficienta oxigenare a organismului, bolile cronice, focarele de infectii (granuloame dentare, sinuzite, nefrite, prostatite), lipsa unui somn profund si odihnitor, tensiunile nervoase.

- Cat costa tratamentul pe care-l prescrieti?

- Pentru orice forma de cancer, costul remediilor folosite in tratament nu depaseste 200.000 de lei pe luna.

- Ce alte boli pot beneficia de metodele terapeutice pe care le folositi?

- Dintre afectiunile tratate cu succes la Fundatia "Medicina Naturista" as aminti indeosebi ciroza hepatica, fibromul uterin, adenomul de prostata, litiaza biliara si urinara (eliminarea calculilor si corectarea metabolismului pentru evitarea recividei), ulcerul gastroduodenal, tulburarile endocrine (in special ale tiroidei si ale glandei suprarenale), obezitatea (tratarea cauzelor acesteia), psoriazisul, candida, giardia, cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca, impotenta, sterilitatea s.a.

Florentin Popa

<em>Ei s-au vindecat!</em>

A. T. (38 ani) - Bucuresti: A fost diagnosticat in 1994 cu neoplasm de testicule. Nu s-a operat. A urmat tratament cu tincturi din plante medicinale si cu ceaiuri, cu argila si produse apicole, totul in paralel cu chimioterapia prescrisa in spital. Cura a durat un an. In prezent duce o viata normala. Medicii il considera vindecat.

Steliana Manole (56 ani) - Valenii de Munte, jud. Prahova, tel. (la fiica) 044/28.22.81: neoplasm mamar operat si iradiat (diagnosticat in 1997). Rudele ii pregateau toate cele necesare drumului de veci. A urmat tratament cu tincturi din plante medicinale si cu ceaiuri timp de un an si jumatate. In prezent se simte foarte bine. Urmeaza periodic tratament preventiv impotriva recidivelor.

Cornelia Baciucu (44 de ani) - Valenii de Munte, jud. Prahova, tel. 044/28.34.06, diagnosticata in 1999 cu neoplasm mamar stadiul Iii pe fond de hipertiroidie si cardiopatie ischemica. Tumora s-a retractat treptat, in urma celor sase luni de tratament cu tincturi si ceaiuri. In prezent se simte foarte bine.

Gabriela Nedelea (32 ani) - Ploiesti, tel. 044/15.08.52. A fost diagnosticata cu tumora hipofizara in 1999 pe fondul unei usoare hipertiroidii. Dupa patru luni de tratament, se simte excelent. Continua tratamentul.

Maria Macovei (59 ani) - Valenii de Munte, jud. Prahova, tel. (la fiica) 044/28.34.19: neoplasm mamar neoperat (diagnosticat in 1997). De circa un an urmeaza tratament specific cu tincturi din plante medicinale si cu ceaiuri. Se simte foarte bine.

Nicolae Fvates (52 ani) - Valenii de Munte, diagnosticat in 1997 cu eritremie pe fondul unei splenopatii. Asupra sa plana pericolul accidentului vascular arterial. Dupa numai doua luni de tratament, analizele au iesit foarte bine. Se simte excelent. Urmeaza in continuare tratament de intretinere.

D-l Ene Voinea Fanica poate fi contactat la urmatoarea adresa: Str. Cismari nr. 38, Valenii de Munte,
jud. Prahova, cod 2100, tel. 044/28.33.28