Strabunica stie tot

Redactia
Pardoseala de gresie din bai si bucatarii va fi totdeauna curata si stralucitoare daca o stergeti regulat cu o carpa imbibata in alcool.. Chibriturile nu trebuie niciodata aprinse in directia unei persoane apropiate sau in dreptul obrazului (daca ii oferiti foc pentru a-si aprinde tigara). Capatul cu...

•Pardoseala de gresie din bai si bucatarii va fi totdeauna curata si stralucitoare daca o stergeti regulat cu o carpa imbibata in alcool.

•Chibriturile nu trebuie niciodata aprinse in directia unei persoane apropiate sau in dreptul obrazului (daca ii oferiti foc pentru a-si aprinde tigara). Capatul cu sulf se poate desprinde, provocand arsuri.

•Cutiile umede de chibrituri se usuca usor daca sunt bagate in cuptorul caldut sau, cateva secunde, in cuptorul cu microunde.

•Amoniacul nu trebuie intrebuintat niciodata fara a deschide ferestrele. Vaporii pe care ii emana sunt toxici. Indepartati copiii si animalele de locul unde il folositi.

•Amoniacul de uz gospodaresc nu trebuie pus niciodata in contact cu fibrele sintetice sau in apa fierbinte. Folositi apa calduta sau rece.

•Becurile unse cu un tampon imbibat in esenta (ceai concentrat) de muscata indeparteaza tantarii.

•Paianjenii vor evita sa va intre in casa daca ungeti in mod repetat ramele ferestrelor si lemnul usilor cu otet.

•Intepaturile de paianjeni trebuie tratate cu o bucatica de vata imbibata cu apa si cateva picaturi de amoniac. Repetati operatia, daca durerea persista.

•Migdalele redevin proaspete daca le lasati 4-5 zile intr-un recipient cu apa.

•Pielita bruna care inveleste miezul migdalelor se desprinde mai repede dupa spargerea fructelor daca le bagati cateva secunde in apa care clocoteste.

•Samburii decojiti de migdala dau o aroma deosebita daca sunt adaugati in borcanele cu gem sau dulceata (mai ales de caise).