Medicina naturista

Redactia
Tehnicile orientale revin in actualitate:Reflexoterapia. - Despartirea talpilor omenesti de iarba si de pamant a intrerupt un circuit energetic foarte important pentru sanatate. Reactivarea lui prin masaj invinge o multime de boli -. Daca ar fi sa plecam de la un adevar unanim acceptat, putem spune ca...

Tehnicile orientale revin in actualitate:Reflexoterapia
- Despartirea talpilor omenesti de iarba si de pamant a intrerupt un circuit energetic foarte important pentru sanatate. Reactivarea lui prin masaj invinge o multime de boli -

Daca ar fi sa plecam de la un adevar unanim acceptat, putem spune ca omul este cea mai desavarsita "masinarie" creata in Univers, iar Dumnezeu - cel mai perfectionist arhitect. Ganditi-va numai la procesele chimice celulare, care nici la nivelul avansat al tehnicii mileniului 3 nu pot fi reproduse in laborator, sau la activitatea cerebrala a fiecaruia dintre noi, pe care nici cel mai performant computer nu o poate copia. Revenind "cu picioarele pe pamant", trebuie neaparat sa ne gandim ca Dumnezeu, de cand l-a avansat pe om la gradul de "Homo erectus", i-a dat si solutia de a-si pastra sanatatea, asa incat le-a facut "radacini" invizibile organelor interne, ca sa se incarce cu energia pamantului. Musai ca vreun om de grota s-o fi intepat in vreun spin sau si-o fi zdrelit vreun deget de-o stanca si, cum tocmai vanase o salbaticiune, si-a facut din pielea ei opinci. Evolutie? Desigur, dar de atunci ne tot departam de pamant,inaltandu-ne pe talpi de cauciuc ori pe tocuri din ce in ce mai impresionante, rupandu-ne de energia datatoare de viata. In plus, activitatea cotidiana ne tine ore intregi in picioare, toxinele coborand in talpi si blocand canalele energetice ale punctelor reflexe corespunzatoare organelor interne. Care-i solutia? Revenirea la o tehnica orientala straveche, care de 5000 de ani si-a dovedit eficienta: Reflexoterapia. Chiar daca nu vindeca boli grave, cum ar fi cancerul sau ciroza, aceasta tehnica simpla si complet inofensiva reuseste sa amelioreze sau chiar sa vindece total o gama larga de boli, dar sa si "sparga" acele aglomerari de toxine, generand buna functionare a intregului organism.
Despre beneficiile reflexoterapiei i-am cerut explicatii d-nei Carmen Saenciuc, directoarea Centrului "Revital" din Bucuresti, unde se practica reflexoterapia si masajul terapeutic general.Talpile, un tablou de comanda

- D-na Carmen Saenciuc, cat de importanta este reflexoterapia pentru omul contemporan?
- Omul a fost creat ca, mergand descult pe nisip, pietre si iarba, sa-si stimuleze natural punctele reflexe din talpa, un adevarat tablou de comanda pentru activitatile intregului organism. Dezvoltarea societatii a determinat omul sa foloseasca incaltaminte nepotrivita, astfel incat aceasta stimulare naturala nu mai este posibila. Reflexoterapia vine in ajutorul omului modern, rezolvand aceasta problema. Principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor si stimularea functiilor intregului organism. Practicata corect si cu profesionalism, aceasta metoda terapeutica este capabila sa echilibreze functiile organelor interne la nivel fizic si energetic.
- Totusi, se poate vorbi despre vindecarea unor afectiuni prin aceasta metoda?
- Prin masarea punctelor reflexe din talpa putem echilibra sistemul nervos si organele senzoriale, sistemul cardiovascular, cel endocrin sau limfatic, organele interne si asa mai departe, deoarece reflexologia priveste organismul ca pe un tot unitar. Reflexoterapia trateaza atat bolile in sine, predispozitiile la anumite afectiuni, cat si cauzele care le determina. Acest tratament are efect optim mai ales atunci cand este folosit pentru imbunatatirea starii generale de sanatate.
- Concret, in ce boli si-a dovedit eficienta?
- Reflexoterapia a dat bune rezultate in migrene, stres, insomnii, afectiuni hepatice si biliare, diabet, tulburari endocrine, constipatie, prostatite, impotenta, reglarea ciclului menstrual, tulburari de menopauza, osteoporoza, afectiuni respiratorii, obezitate, reumatism, afectiuni ale aparatelor digestiv, circulator (hipertensiune arteriala), genital, urinar, afectiuni oculare, afectiuni ale coloanei (sciatica, spondiloze, cifoze). De asemenea, s-au inregistrat foarte bune rezultate si in tratamentul deficientelor de crestere la copii.
- Ne puteti da cateva cazuri concrete?
- D-l N.C. din Bucuresti suferea de insuficienta renala si cardiaca. Nu mai elimina apa din tesuturi, avea picioarele atat de umflate, incat nu se putea incalta. Dupa o singura sedinta, ne-a marturisit ca a urinat in-continuu, iar picioarele i s-au dezumflat complet.
D-na V. O., in varsta de 55 de ani, din Bucuresti, sufera de diabet zaharat, cu o glicemie de 2,03ä. Dupa 4 sedinte de reflexoterapie, glicemia a scazut la 1,30ä, impunand automat reducerea dozei de medicamente hipoglicemiante.
D-l C.D., de 76 de ani, din Ploiesti, suferea de tensiune oscilanta, emfizem pulmonar, oboseala cronica. Dupa 10 sedinte de reflexoterapie, tensiunea arteriala i s-a reglat la 14/8, respiratia i s-a normalizat, senzatia de oboseala a disparut si nu a mai luat calmante, fara de care nu putea sa doarma.
D-na E.E., de 57 de ani, din Bucuresti, a venit la cabinetul nostru cu urmatoarele diagnostice: sinuzita, spondiloza cervicala, dureri ale coloanei vertebrale, constipatie cronica, hemoroizi, picioare umflate. Dupa 10 sedinte, durerile provocate de spondiloza au cedat, hemoroizii s-au retras, coloana si-a recapatat mobilitatea, picioarele nu i se mai umfla, iar sinuzita a fost vindecata complet.
Depresiile nervoase, oboseala si stresul dispar dupa 2-3 sedinte de masaj reflexogen, dand pacientului un tonus deosebit. Pacientii ne-au marturisit ca, dupa tratament, si-au recapatat pofta de viata.
- In cazul unei boli cronice declarate, tratamentul se canalizeaza numai asupra punctului corespunzator organului in suferinta?
- Masajul reflexogen se face pe toata talpa, dar se insista asupra punctului reflex al organului bolnav.Masajul si impotenta

- Sa vorbim putin despre impotenta... Ce poate face reflexoterapia in acest caz?
- Cam 20% dintre pacientii cabinetului nostru prezinta disfunctii sexuale datorate stresului si suprasolicitarilor nervoase. Echilibrarea organismului si masarea punctelor reflexe corespunzatoare organelor genitale dau rezultate foarte bune, pe care ni le-au comunicat chiar pacientii in cauza. De altfel, barbatii cu disfunctii sexuale sunt cei mai fideli pacienti ai nostri. O data ce au vazut un prim rezultat, nu se mai despart de reflexoterapie. Medicina chinezeasca spune ca rinichiul este "rezervorul" de energie cosmica cu care ne nastem. Pe parcursul vietii, aceasta energie se pierde prin boli sau contacte sexuale excesive, iar acest fapt genereaza slabirea functiei sexuale, ceea ce conduce la impotenta sau frigiditate. Daca acest rezervor nu este umplut la timp, se poate ajunge la andropauza, respectiv menopauza, chiar la tinerete (circa 35 de ani). In acest caz, masajul plantar este cel mai eficient.
- Se impune o dieta speciala in timpul tratamentului?
- Pentru ca efectul tratamentului sa fie vizibil si de durata, recomandam pacientilor sa adopte un regim echilibrat de viata, prin eliminarea exceselor de orice fel: alcool, tutun, cafea, grasimi alimentare, stres, viata sexuala dezordonata. De asemenea, este indicat un trai cat mai linistit, in armonie perfecta cu familia si cu colegii de la locul de munca.
- Cum se impaca reflexoterapia cu tratamentele alopate recomandate de medici?
- In nici un caz nu recomandam intreruperea medicatiei. Daca pacientii se simt foarte bine in urma masajului, ei renunta la medicamente de buna voie sau la sfatul medicului curant. De altfel, dupa cum v-am spus, analizele de specialitate releva schimbarea unor parametri din sange si urina, ceea ce impune automat reducerea sau schimbarea tratamentului.
- Cat dureaza tratamentul?
- Depinde cat de bine reactioneaza la reflexoterapie fiecare organism in parte. Uneori, sunt de ajuns 10 sedinte. In cazul bolilor cronice, se poate merge pana la 20-25 de sedinte, in functie de vechimea bolii si de varsta pacientului. Dupa terminarea tratamentului se pot face sedinte de intretinere, o data pe saptamana, apoi o data pe luna. Oricine poate face reflexoterapie - atat copiii foarte mici, cat si persoanele in varsta.
- Ati insistat sa testez reflexoterapia chiar inainte de a sta de vorba. De un lucru sunt convins: e cam dureroasa...
- La inceput, talpa este foarte rigida. La prima sedinta, toti pacientii se plang de acest lucru, dar, de fapt, prima etapa a tratamentului consta in "spargerea" depunerilor de toxine acumulate in talpi timp de decenii! Urmatoarele sedinte - veti vedea - sunt mult mai "confortabile". Raman dureroase doar punctele corespunzatoare organelor bolnave sau ale celor care prezinta dereglari, astfel putand fi depistate si rezolvate din timp predispozitiile pacientilor spre alte imbolnaviri.
- Ce alte servicii oferiti clientilor cabinetului "Revital"?
- In cadrul cabinetului nostru se practica si masajul terapeutic general, necesar in cazul unor afectiuni cu care ne intalnim destul de frecvent: reumatism, artroze, spondiloze, artrite, circulatie periferica deficitara, dureri articulare etc. In aceste cazuri, alternam reflexoterapia cu masajul terapeutic, cu rezultate mult mai rapide. Masajul general curata organismul de saruri, toxine si grasimi, eliberand caile de circulatie ale sangelui, limfei si energiei. Atat pentru masaj, cat si pentru reflexoterapie, folosim uleiuri si creme naturale speciale. In cazul bolnavilor netransportabili, reflexoterapeutii nostri se deplaseaza la domiciliul acestora. De asemenea, exista posibilitatea de a-i instrui pe membrii familiei sa le faca acest tip de masaj.*

P.S. -O sedinta de reflexoterapie costa, in mod normal, 200.000 lei. Cititorii care se vor prezenta la tratament cu revista in care s-a publicat acest interviu vor beneficia de reduceri de tarif la toata gama de servicii ale cabinetului "Revital". Sa fiti sanatosi!Florentin Popa

Cabinetul "Revital" functioneaza in Bucuresti, str. Fainari nr. 2-4, bl. 51, sc. C, et. 2, ap. 82, tel. 01/210.15.98, 092/31.08.77.
Program: luni - sambata, orele 8.30-22.00.