Strabunica stie tot

Redactia
Sticlele de sampanie nu trebuie niciodata uitate in congelator (in cazul cand vreti sa le grabiti racirea). Actiunea frigului conjugata cu cea a presiunii alcoolului le face sa explodeze.. Ciocolata fierbinte (bautura) se prepara dintr-o lingura cu varf de ciocolata de menaj rasa, la o ceasca de lapt...

•Sticlele de sampanie nu trebuie niciodata uitate in congelator (in cazul cand vreti sa le grabiti racirea). Actiunea frigului conjugata cu cea a presiunii alcoolului le face sa explodeze.

•Ciocolata fierbinte (bautura) se prepara dintr-o lingura cu varf de ciocolata de menaj rasa, la o ceasca de lapte in clocot. Cand ciocolata s-a topit, se mai lasa sa stea un sfert de ora inainte de a fi reincalzita si servita.

•Ciocolata fierbinte - reteta spaniola - se prepara dupa modul prezentat inainte, dar adaugandu-se si un praf de scortisoara.

•Conopida devine cu mult mai digesta daca inainte de a fi preparata se lasa o noapte in apa rece.

•Lamaile raman proaspete multa vreme daca sunt tinute in vase cu apa schimbata zilnic.

•Mirosul de varza sau conopida nu se va mai raspandi in bucatarie daca in vasul in care fierb puneti o bucata de paine, varata intr-un saculet de tifon.

Cateva metode pentru a evita ca dulceturile facute in casa sa se mucegaiasca:

•lasati-le doua zile in borcane, fara sa le legati, dar in locuri ferite de praf.

•legati celofanul, cat dulceata e inca foarte fierbinte.

•inainte de a folosi celofanul, scufundati-l repede in tuica de prune sau ungeti cu o pensula inmuiata in tuica suprafata de dulceata de la gura borcanului.

•nu puneti borcanele cu dulceata in locuri umede si prea luminoase.

•Crevetii gatiti prin fierbere vor dobandi o culoare roz daca puneti in apa si cateva foi de ceapa rosie.

•Patrunjelul verde devine un fel delicios de mancare daca, dupa ce il clatiti si il stergeti intr-un prosop absorbant, il prajiti repede in putin untdelemn sau unt. E foarte bun ca adaos langa fripturi.