Sub lupa

Redactia
Au plecat romanii de-acasa. In scurta vreme, a vorbi despre temperamentul latin va fi sinonim cu a vorbi despre amorezi din spatiul carpato-danubian. Pe piata internationala a muncii, amantii romani au mare cautare. Ne-o spun succesele incontestabile pe care le au exporturile de inteligenta, fantezie...

Au plecat romanii de-acasa

In scurta vreme, a vorbi despre temperamentul latin va fi sinonim cu a vorbi despre amorezi din spatiul carpato-danubian. Pe piata internationala a muncii, amantii romani au mare cautare. Ne-o spun succesele incontestabile pe care le au exporturile de inteligenta, fantezie si maiestrie din domeniu. Veniti dintr-o civilizatie care multa vreme a exclus cu desavarsire sexualitatea din zona realitatii imediate, amantii romani sunt o terra incognita si au mare trecere prin cele strainatati. Iar daca in primii ani postrevolutionari fete dornice de afirmare pe alte coclauri cadeau in plasa unor afaceristi verosi, acum amatorii sunt bine instruiti, stiu ce li se cere si fac fata cu succes provocarilor.
Un oarecare Alin trece drept cel mai bine imbracat tip din Galati. Sacouri deschise la culoare, papion si, lucru important, cu pantaloni stransi pe coapse. Pantalonul strans pe coapse e o piesa importanta in meserie. De regula, insa, prefera sa stea dezbracat. Asa face cariera in Spania. Fireste, ca toti oamenii mari, a pornit de jos. De la coada vacii. A ingrijit animalele din batatura, jurandu-si din copilarie sa razbata in viata, sa traga lozul norocos. Pe litoral a cunoscut o nemtoaica. Au petrecut cinci zile pline de patima. Alin s-a facut cu cinci sute de marci si cu o lectie pe care n-o uita nici acum. Trebuie sa iubeasca femeile! Ele iti asigura existenta! A plecat la Malaga unde, dupa cum ii marturiseste unui reporter, multe femei singure au nevoie de un barbat care sa le rasfete. Iubesc femeile mai mult decat orice, spune cu convingere Alin! Chiar daca sunt mai in varsta ca mine, isi ia el seama, uitandu-se languros la insotitoarea care ar putea sa-i fie mama.
Si Alex din Braila a plecat in Spania. Sa lucreze la negru. Acolo s-a alaturat unei mici comunitati romanesti care munceste cu adevarat la negru. In sensul ca cea mai mare parte din treaba o face noaptea. Unii sunt borfasi, sparg magazine sau pungasesc pe strada. Altii sunt vanzatori si adauga ceva farmec Babelului turistic, care este Malaga in timpul sezonului. Alex nu vrea sa se mai intoarca in tara. Se speteste muncind ca sa-si cumpere o sotie. Are nevoie de zece mii de dolari. Atata i-a cerut o localnica pentru a-i asigura actul de casatorie si dreptul de sedere in Spania. Daca nu, poate pleca in Elvetia, cu contract, cum vor pleca douazeci de moldovence pentru o leafa, zice-se, de aproape 4600 de franci elvetieni.
Acum cateva zile, o agentie de impresariat artistic din Botosani a primit propunerea elvetienilor. Cinstit, curat si, desigur, artistic. Fetele ar urma sa faca striptease pe scena si, ca bis, sa execute numere de sex in fata spectatorilor. Sex explicit zice contractul, cu tot tacamul, si la vedere. O afacere de care patronul casei de impresariat este foarte multumit. Elvetienii sunt onesti, functioneaza ca un ceas si au discretia unui guvernator de banca. Patronul a pregatit deja schita celor sase numere artistice pe care fetele de la Botosani le vor executa pe scenele lumii. Filmele promotionale urmeaza sa fie realizate in sala mica a teatrului din localitate, ca sa aiba si arta ceva contributie. Elvetienii sunt cum nu se poate mai nerabdatori. Au auzit numai lucruri bune despre romance.N.C. Munteanu